2 mesačný chlapček je plačlivý a nespinká. Čo s ním?
ahojte,ked sme sa vratili z porodnice nas patko len spinkal,sice poobede,v noci na nas pozeral aj 3 hodinky,ale to sa uz troska zmenilo,teraz mi v noci spi celkom pekne,hoci sa budi 5,6x za noc,ale zaspi hned po napapani,cez den mame s nim bedy,niekedy spi len 2hodiny horko tazko cez den,mame pocit ze ho brusko boli,ale vsak ked si poprdkava nemoze ho stale boliet,zaspi mi len v kociku,takze dazd nedazd ideme von,aj to nema kludny spanok,budi sa mi,stale sa strhava,v posledne dni si zacal pasticku strkat do pusinky,jeho najlepsi kamarat,ziadny cumlik🙂dojcim ho,a prikrmujem nitrilonom,kedze len z mojho mlieka nepriberal,ale niekedy nutrilon vobec nepotrebujeme,tak ja neviem...obcas grcka,ale ked on nema dna...vytaha mne oba prsniky,dame este flasku a on placee,neviem ci sa mam niecoho obavat,alebo neviem,skuste si precitat,mozno mate rovnake skusenosti..dakujem,simona
@simatko1:
Ja by som ti tiez odporucila prebrat to s lekarom, mozno je naozaj za tym nekludom nejaky zdravotny problem (ci uz reflux alebo nieco ine).
Na spanie mozes skusit zavinovat, teda tak, aby mal rucicky schovane, aby sa nimi nebil a nebudil. Aj sa som mojmu kupila zrhuba v 2 mesiacoch zavinovacku na spanie, lebo sibrinkoval rukami. Ja som kupila SwaddleMe zazracnu zavinovacku, lebo v nej su volne nozicky a mozu si kopat, ale rucickami nemozu kyvat. (Ale moj sa vedel aj tak do rana z nej vymotat 😉)
Co sa tyka spania, mozno sa mu zle spi na chrbate, skus ho dat na bok. Existuju aj vankusiky, ktore babo udrzia na boku. Takisto mozes skusit vibracne kresielko, kedze potrebuje pohyb na zaspatie/spanie. Skus si ho niekde pozicat, ze ci to naozaj zabera a potom si ho mozes kupit. Skusala si ho aj nosit v klokanke alebo satke? Hlavne satka by mala pomoct, tam sa daju babatka dat aj trosku schulene, co ma vela deti radsej ako byt vystrete. V satke ta bude citit a vo vseobecnosti by mal byt kludnejsi. A mas relativne volne ruky, ze mozes nieco aj porobit alebo ist aspon na nakup... Podla toho, co potrebujes.
Skus ten nutrilon vynechat. To, ze pribera pomalsie, neznamena, ze je nejak ohrozeny. Problem by bol, keby nepriberal vobec alebo chudol. Vynechaj nutrilon na par dni-tyzden, a uvidis. Castejsim kojenim sa ti aj spravi viac mliecka. Mozes si dat caje na podporu tvorby a feniklovy caj (to pomoze aj malemu).
@kaktusik007 v pondelok ideme na poradnu,my uz sme u tej doktorky pomaly viacej ako doma,stale nieco:(ako som zacala tuto diskusiu tak patko sa normalne zmenil,on je dneska taky dobrucky,vonku mi pospal 4 hodinky,napapal sa mojo mliecka a teraz je dobrucky,poprdkal si,vykakal sa,museli sme rovno do umyvadla ist s ritkou🙂)
teraz je kludnucky,ale urcite sa s doktorkou o tom porozpravam...
@ichbinich do perinky som ho neskusala davat,teda iba zo zaciatku trochu,lebo ho nevedeli babkovci drzat🙂a pocitam ze uz sa mi do nej ani nevlezie lebo je veelmi dlhy,niekedy mu jednoducho ten nutrilon nemozem nedat,ked sa mi od prsnika odvracia a place,aj zabku sme mali,tak vtedy nechcel mamine mliecko,ale to uz je v poriadku a teraz toto,no uvidime ako to pojde dalej,a v pondelok sa porozpravame s doktorkou,on nepriberal prve dva tyzdne,ale teraz uz pribera jedna radost,nedavam mu zakazdym nutrilon,niekedy aj vynechame,mne sa mliecka tvori dost,pijem aj cajiky na tvorbu a feniklovy caj s tym stale neviem,pit ho ci nepit,skusame ze ci neplace kvoli nemu,ci ho boli brusko ked ho pijem alebo nie,ale kedze nam nevie povedat,tak vlastne ani nevieme ci to brusko,alebo je hladny,alebo co...no niekedy sa citim uplne bezradna...rozmyslala som nad nutrilonom proti grckaniu,ale doktorka bude vediet viac...ma hneva ze malinky ma este len dva mesiace a stale sme u doktorky,najskor kefalhematom na hlavicke,presiel,potom ze klucna kost vyklbena z porodu,ale to nema...sono noziciek dopadlo dobre,sono obliciek-hematon-zmensuje sa,zasa z porodu,uz sme prechodili aj soplik,teraz mu ocko slzi a ako keby hnisalo,jedno ocko sama karpinka a druhe krasne ciste,vytieram mu ho mlieckom ale nezabera,doktorka nam dala aj kvapky a akosi nic,takze dufam ze budeme ist na ocne...ach jajj,tak sa o nasho drobceka bojim...baby dakujem za vase rady 🙂
@simatko1 neboj... to prejde... teda nie ten strach, ale tie tazkosti 😉 ten strach nejako ostane uz cely zivot 😀
urcite je najlepsie riesenie ta pediatricka.... teda.. ak mate dobru pediatricku, lebo su pediatri o ktorych si myslis ze su dobri a ked je problem tak zistis.... ale to snad nie je vas pripad 😉
@simatko1:
Ked ides v pondelok na poradnu, tak sa popytaj lekarky. Napis si, co vsetko sa chces spytat, ake su tvoje pozorovania atd. Ked hovoris, ze ma teraz bolave ocko, mozno ho to rusi a preto je nekludny. A ze nam babatka nevedia povedat, co im je, s tym sa musime zmierit a snazit sa predsa len prist na to, preco placu...
Nutrilon proti grckaniu sa dava, ked ma babo naozaj reflux. Len tak "na skusku" by som ja osobne nedala. To je dost huste, zaplni to zaludok a zase musis davat pit vodu alebo caj, lebo potom tazko kakaju (moja svagrina to tak musi).
Ked place pri kojeni, mozno ti mliecko zo zaciatku moc strieka... Skus si precitat aj http://dojcenie.wordpress.com/ alebo sa spytaj v teme Dakujeme annag - vsetko o dojceni.
Ono je to zo zaciatku system pokus a chyba, kym si mama a babo najdu "spolocnu rec". Neboj sa, aj ty to zvladnes a bude lepsie.
Drzim palce a prajem skore uzdravenie ocka.
ahoj no nas maly plakal prve 4 mesiace stale , nevedeli sme si s nim radi a to ani moja mama aj sme cvicili ,prikrmovali ale nic nepomahalo , ja som bola ako robot ked maly zaspal na pol hodinky ja som spala snim, no poviem to bolo to hrozne a po 4mesiacoch nastala zmena ziaden plac 🙂 zazrak ako by to bolo ine dieta , a drzi mu to dodnes
my sme mali ten isty problem, ustalo to asi v 6 mesiacoch- vecer place od 7-9 hod. ,cez den iba v kociku aj to prerusovane, mal tazobu a grckal jedna radost. pomaly som nic nejedla aby ho nenaduvalo,bo l iba kojeny a pediater chcel pridat nutrilon ale potom pribral tak akurat. my sme naklonili postielku tak v 20 st. uhle aby nelezal na rovnom.treba len trpezlivost to prejde, ak b to bolo zavaznejsie chodte na vysetrenie ale zvycajne deti z refluxu vyrastu a zo dna den to prejde. drzim pace a pevne nervy a vyskusaj babycalm kvapky - nam pomohlo aj to, je to na prirodnej baze

@simatko1 a co na to pediater??? bola si na gastroenterologii, kvoli refluxu???? ono ho moze boliet brusko aj ked prdka.... nas mal neico podobne, akurat v noci teda spaval lepsie, no cez den nehrozilo, max po 20tich minutach sa zobudil, tak sme sli na gastro a ono mame alergiu na bielkovinu kravskeho mliecka... takze to pories s lekarom, to je uplne to najlepsie 😉