icon

20 mesačné dieťa nechce spať

denulienkad
4. okt 2015

Ahojte baby.Ja som uz na pokraji so silami.Malicky nechce spat.Rano sa zobudi o 8;30 a cely cas sa hrajeme.O 13;00 ide spinkat a spimka cca 2.5hod...a potom to pride.Vstane o tej 15;00 az15;30 a do jednej rana sa musi hrat,lebo nechce spat.A to s placom zaspava co ho uz nechm tam vyravat.Co mam robit.Dnrs chcem skusit ho nedat cely den spat.dik

sense
•
4. okt 2015

Skus mu posunut spanky okrem toho skus mu regulovat poobednajsi spanok....u nas to vzdy pomohlo...moja spava zhruba od 20.00 do 6.00 a cez ob3d hodinku...prv ked som ju blnechala cez obed dlhsie spat tak byvala aj o 4 rano fit...teraz sa uz po hodi ke aj sama zobudi...

beatrice1607
•
4. okt 2015

Ja mam zasa opacnu skusenost. Cim lepsie spinka cez den, tym kvalitnejsie spi aj v noci.. Ma 16 mes. Vyskusaj ho cez den zobudit po 1 ci 1,5 hod. a uvidis. A cez den ho uplne "znicit".. 🙂

timea7
•
4. okt 2015

@denulienkad aj ja by som radila posunúť postupne spánky - ráno ho buď o desať, pätnásť minút skôr, až sa dostanete postupne na pol siedmu hodinu ráno, spať ho poobede potom uložíš o pol dvanástej, o pol deviatej večer ho uložíš na nočný spánok, postupne si zvykne. Ale môže to byť aj tým, že večer prešvihneš čas, kedy by zaspal a on už nedokáže zaspať len preto, lebo je unavený. Nedovoľ mu večer sa hrať, nemusí spať, ale hračky sa nekonajú. Nedať ho celý deň spať nie je v žiadnom prípade riešením.

sabina1975
•
4. okt 2015

@denulienkad ahoj mam 23 mesacnu dceru a rano vstava 6,30-7,30 potom ide spat o 12.15-14.00 a vecer 19.45 lezi v posteli a zaspi tak okolo 20.30 a bolo aj take ze nechce ale z tej spalne nevstaneme

mirkava
•
4. okt 2015

Moj vstava o 5 az 6 tej. Cez obed pospime maximalne 1.5 aj to s jedym az dvoma zobudeniami a nanovo uspavaniami a vecer ide spat o deviatej az desiatej. Uspavanie trva minimamlne pol hodku buchanim po zadocku a spievanim. Takze je to podobne a to si nepospim ani cez obed. Mame 18 mesiacov. A zabudla som, ze v noci sa casto budime. Drzim palce 😉

franka211
•
4. okt 2015

Bud ho rano, najneskor o tej 7....moj ked pospi rano dlhsie zas mi nechce ist spat cez obed... My mame 24 mesiacov, rano vstava o 6,30 az 7,00, ide spat okolo 13,00 do cca 15,00...a vecer o 20,00 ho dam, trva mu tak pol hodku kym zaspi a drichme do rana...ale musime vstavat fakt okolo tej 7,ak potiahne dlhsie je to o drzku....

denulienkad
autor
•
4. okt 2015

Dnes ho nedam spat cely de.A to je jedno ci spi cez obed jodinu stale je to tak.

franka211
•
4. okt 2015

@denulienkad vyskusaj,vecer ho daj spat pekne okolo 8 , rano nekompromisne o 7 budicek a cez obed ho daj pekne spinkat,najdlhsie do tej 15,00...napis potom,som zvedava

afrika
•
4. okt 2015

@denulienkad skúsila by som ráno skôr zobudiť, naobed dať skôr spať a večer detto. a skúsiť pár dní po sebe, na prvý x nezistíš nikdy zmenu