3-mesačná dcérka v noci málo spí
Ahojte mám prvé dieťatko dcérku idem si kvam skúsenejším mamičkám pre radu. Dcérka bola ukážkové babetko položili sme ju o 19-20h do postieľky pokukala chvíľočku a zaspala kojila som o 2h a 6h. Teraz cez Vianoce sa to všetko zmenilo spat ideme v rovnakom čase avšak mala spustí taký rev ako keby sme jej neviem čo robili keď sa nám ju podarí nejako uspať zobudí sa o 2h o 22h. A potom sa budí o 24h o 2h a najhoršie je že je od 2h do 4h hore bľaboce si v postieľke. O 4h zaspi zase 2h o 6h ju zase nakojim a vstáva o 7h. Je plne kojená a dost má vyčerpáva kojiť vnoci 5-6x cez deň je ukážkové dieťa žiadny plač pospi hodinu doobeda 3 hodiny poobede a podvečer (17-18h) hodku. Je to normálne takto často kojiť v noci ? Nemala by spat viacej v noci ? Čím to môže byt že sa tak budí ? Ďakujem
@katkamh moja prva bola kojena 2mes,viac sa nedalo vtedy... kazy nema, ma 19r a mozno 3 plomby..😉 vyznam mlieka materskeho uznavam,ale u 16mesacnych deti ako tu pisu, je kojenie v noci len zlozvyk,nie potreba. O hlade to uz nie je...pri malych babatkach som pisala,ze je to ine a.tiez som pisala ze toto babo ma asi 3mes.citajme s.porozumenim😉
Vsak nech kazi zuby no a co? Ozdaj mu nebudem zdrave mliecne trhat. Ked už sa budu trhat, ta nech su pokazene jak sa patri.
@arcticcode 😁😁😁 Mal by si vedieť že ak sa kazia mliečne zuby ma to aj zlý vplyv na trvalé zuby. Z teba by mal stomatológ velku radosť.
@evittam hej, aj ma. Od roku 2010 som bol najblizsie az 2019 😀 a dva kazy len clovece
@zuzka255 budiť sa môže kvôli kadecomu, zúbky resp.nalievanie dasienok, trávenie (idú jej prdiky alebo sa hýbu čreva), je jej zima,je hladná alebo aj naraz - naša keď sa nacicia tak jej otepleju rúčky, je to aj tým že je na mne a berie teplo do mňa...teraz nám začína plackat zo spánku, väčšinou to prejde a spi dalej. Cez deň treba skúsiť unaviť - dať na bruško nech sa hýbe a skúsiť nech menej spi. Naša sa však tiež budí 2-4x v noci,má 5 mesiacov...
@zuzka255 tak to máš ešte dobre keď len 5-6x...ja som vstávala aj každú hodinu a nezaspal inak ako na cicke .a tiež ma chvilky kedy sme hore aj dve tri hodiny,ale nie je v postieľke,ale s nami na posteli..až potom ho prekladám do postieľky...inak by revom zobudil celý dom..
@zuzka255 Je normálne, že sa tak často v noci budí kvôli hladu. Aj moja malá to istú dobu robila, s tým rozdielom, že cez deň takmer vôbec nechcela spinkať, takže ani ja som nedokázala dospať noc a oddýchnuť si od neustáleho nočného budenia. Skúste spať cez deň, ak sa dá... U nás nastal zlom v 4. mesiaci, kedy konečne začala spať v noci nepretržite 6-7 hodín a aj cez deň začala o niečo lepšie spávať. Ja som si myslela, že sa od radosti zbláznim 🙂 Prajem veľa síl, časom to bude lepšie°°
Bud v pohode, vsetko je to absolutne normalne. Len to vydrz, je to len obdobie. To prejde, nebude to tak vecne. Necakaj, ze to skoro prejde, lebo budes sklamana, ak to bude trvat dlho, proste to pusti a neries to. Ver mi, moze to byt aj storaz horsie. Su mamicky, co si nie take veci prezili s detickami a vydrzali.... fakt, bud v pohode, ak sa da, tak oddychuj s nou aj cez den. Ak nie, tak nastav svoj mozog, ze aj to malo, co v noci pospis Ti bude dostacujuce 🙂

@katkamh Vidim to tu na MK ako niet nad matky čo dojčia 24/7 a dokonca 4rocne a starsie deti.