icon

3 mesačné dieťa každý deň plače v rovnaký čas. Čím to je?

emma2510
10. jan 2013

Nase 3 mesacne babo place kazdy bozi den presne na minutu od 17 do 21 kym ide spat cim to je?

Strana
z2
pimpulienka
10. jan 2013

Najpravdepodobnejšie kolikami, keď tak dlho..

lubkasofia
10. jan 2013

asi koliky, aj my sme to mavali od 18 do 21...nám pomahalo ked sme ju nosili na rukach dole bruškom...

saska.t
10. jan 2013

takto dozrieva nervovy system dietatka, kedze uz zacina poriadne vnimat svet okolo seba a spracuva vsetky vnemy, ktore ziskalo za cely den, musi sa s nimi vysporiadat a riesi to placom.
Nasa mala to tiez robila, je to len faza a urcite coskoro prejde, u nas to trvalo 3 tyz., takze pevne nervy prajem 😉

dzani
10. jan 2013

..presne tak, tiež si myslím že koliky, máme skúsenosti dokonca 2 násobné aj dcérka ich mala aj synček. Masírovať bruško Pupíkom, výborné sú čerešňové kôstky nahriate na bruško, nám veľmi pomáhali, nosenie na tigríka čiže bruškom dolu, skúsiť po porade s lekárom Espumisan, Sabsimplex, Biogaia...fenyklový čajík, aj babenko aj maminka piť, dostane sa do mliečka...Snáď som trošku pomohla 😉

ranya
10. jan 2013

aj nasa, ma skoro 6 tyzdnov plakala...ostatne tri dni sme jej dali fenyklovy caj a po chvili zaspala....

cawes
10. jan 2013

Bud koliky alebo je prestimulovany. Moj to robil tiez po chvili to preslo a spi uz od 20

katka0905
10. jan 2013

vraj to moze byt aj psychicke, tak snazte sa byt v pohode, lebo nervozita sa prenasa na deti, aj ked je to asi tazke v tej chvili... moja mala to iste, ale zhruba v tych 3 mesiacoch to skoncilo. Lekarka vravela, ze to je preto, ze tak dobre pribera a ze jej traviaci system to nezvlada, ze ju mam dojcit iba raz za 3 hodiny... ja som ju aj tak dojcila na poziadanie a same to preslo. Nepomahali maste ani masaze, len nosit na rukach po byte a spievat 🙂

kimmie
10. jan 2013

Nemoze to byt niecim co si predtym jedla? Moj syn neznasal mliecne vyrobky v mojej strave, on bol plne kojeny. Ja som si vzdy medzi 15:00 az 16:00 dala 1 jogurt a okolo 18:00 sme mali tolko kriku. Cerveny v tvari, spoteny a dokazal plakat v kuse 2 az 3 hodiny, vobec nic nepomahalo. Jeden den som si ten jogurt nedala a v ten den ziadne koliky neprisli.
Ja som potom vylucila vsetky mliecne vyrobky aj maslo a vsetko do coho sa mlieko pridalo a kupila som si vapnikove tabletky z lekarne, 1200 mg denne. Mliecne vyrobky dokazu naduvat a niektore deti s tym maju problemy, inak ked mal syn 4 mesiace tak som postupne zacala s mliecnymi vyrobkami a to mu uz nevadilo. Teraz bude mat 6 rokov a alergiu na mlieko nema.
Drzim paste aby si prisla na to ze co Tvoje dieta trapi 🙂.

zuzkat1
10. jan 2013

Moja v tom veku o 9tej uz daaavno spala. Bud kolika ale moze byt aj unaveny

rora
10. jan 2013

u nas to boli tiez koliky, pravidelne kazdy vecer od 19.00 do cca 22-23.00. zacali v 2.mesiaci a skoncili 5.tym mesiacom. dcerke sme masirovali brusko Pupikom (gelom), davali probiotika, nosila som ju na sebe a hladkala po chrbatiku, jemne tlapkala po zadocku, davala cucnut fenykloveho cajiku,treba to len vydrzat...

lujza123
11. jan 2013

KOOLIIKAAAA...aj moja mala taku happy hour, ...pokial kojis skus porozmyslat nad stravou, ja som napriklad nemohla pit mlieko, len bezlaktozove a velmi to pomohlo

Ukludnilo ju nosenie v satke a ked bolo najhorsie vedierko na kupanie, v teplej vode a skrcenej polohe sa krasne ukludnila, potom som jej namasitovala brusko gelom pupikom a bolo dobre

oluska88
11. jan 2013

aj u nas to boli koliky od 18tej do 0:30.volo to strasne,trapili sme sa dva mesiace.lenze mojej dcerke skodilo vsetko.takze my sme museli prejst na um.

elli333
11. jan 2013

moja malá plakala zhruba do 3mesiacov presne v čase ked sa narodila,mohla som podľa nej nastavovať hodinky 😀 presne 16:45 začala...a trvalo jej to niekedy dlhšie niekedy kratšie...neboj prejde to 😉

matozazzo
11. jan 2013

do 21??? Panecku, je uz unavene... A co tak skusit dat ho pred 17 hod lahnut, mozno si podriemka pol hodky, a vydrzi do 19-20 hod a sup spinkat... Nepises, aky ma rezim cez den, ale kedze sa to opakuje kazdy den v rovnaky cas, pochybujem, ze kolika... je to unavou. Alebo ho vezmi do kociarika a chodte vonku. Ale skor to vidim na spanok

stanislavao
11. jan 2013

mozno ma koliku, bolesti bruska. pouzivate sab simplex, alebo nejake lieky proti kolike? nam sab simplex velmi pomohol. vyskusajte. ved to je hrozne, ked babatko tolko place. nusi ju nieco trapit.

monhla
11. jan 2013

POZNÁM 😝 . Každý boží den od siedmej do desiatej 🙂 . Začalo to keď mala cca 3 týždne a skončilo 3 mesiace 1 týždeň a 4 dni. Nepomáhali čajíky, nebolo to mojou stravou /hoci som kvôli tomu takmer prestala kojiť ☹ / vyšetrenie i doktorky nič nepotvrdilo, a jediné čo občas zaberalo bolo nosenie - raz pomohla šatka, raz "lietadielko", raz ukľudnil iba tatinko, niekedy babička inokedy od mamy ani na krok... Vydrž, prejde to. Kamoška /doktorka a matka 2 malých chlapcov/ mi povedala, že to má niečo s vývojom akejsi sústavy, bla, bla... a ani doktori evedia, čo pomôže. Ale prejde to samé.

snopkulka
11. jan 2013

presne ako napísala saska.t, my sme mali presne to isté, treba čičíkať, nosiť, môže to byť ten dôvod 😉

lialucia
11. jan 2013

jednoznačne kolika, bolí ju bruško

julinkaz
11. jan 2013

môžu to byť koliky alebo sa jednoducho chce len mojkať, takže šup na rúčky a pekne kolísať a spievať 🙂

adena7
11. jan 2013

Suhlasim s dievcatami.. Asi kolika.my sme prezivali presne to iste cca do 4.mesiaca. Potom si brusko mejak zvyklo a prestalo to. Ja som masirovala brusko pupikom a davala kvapky espumisan a sabsimplex..treba skusit,ktore zaberu..no a nosit na rukach..babo sa tak najrychlejsie ukludni.prajem pevne nervy a trpezlivost!

luos24
11. jan 2013

moja dcéra tak plakávala vždy keď mi niekto pozrel do kočíka...nepomáhala ani červená stuška ani varenie čisteca do vaničky na večerné kúpanie.

rose1988
11. jan 2013

kolika

josenka
11. jan 2013

Niekde tu na MK bol link na knihu H. Karp - Nejšťastnejší miminko v okolí. On tam rozoberá takýto plač a vysvetľuje, čo robiť s bábätkom. Je to zaujímavé čítanie. 🙂

slava76
11. jan 2013

Fakt.. Tak už ste zo švagrinou dve..🙂 jej malý tiež tak plakaval , ak začal o 19.h. skončil o 21 h. a nevedeli čo s ním.. ale už je teraz starší a ako to robil tak to aj prestalo..
Mne zas dievča sa zobudilo vždy asi o 2.h. ráno a plakalo do 3.h.. bezdôvodne a tiež ako to prišlo tak to odišlo.....

lea641981
11. jan 2013

to prejde 🙂

chloe001
11. jan 2013

U nas bola 18ta hodina ta vyvolena, kazdy den, zacalo pomahat potom neskor roztylovanie a skore ukladanie na spanok a casom sa to same upravilo.

yidaky
4. feb 2013

Ja som to mala pri starsej tiez. Asi ked mala 3 m zacala nam plakat kazdy den, okolo 17,30, hodinu hystericky revala. Trvalo to asi 2 mesiace. Inak nemavala ziadne bolesti bruska a ani nic. Tak som si tiez odvodila, ze to len spracovala vonkajsie vnemy a ze sa jej nervova sustavicka vyvijala.

motylek17
4. feb 2013

my sme to mali tak isto.... trvalo to asi 3 tyzdne a potom to preslo...islo o koliky.... dufam, ze je to to iste....

zuzi0911
4. feb 2013

moze ist aj o vecerny plac.nastane na par hodin vecer a potom je dobre.trva to niekolko tyzdnou,no moze ist aj o bolet bruska

dudduli
4. feb 2013

ja som to zazivala s prvym synom.vola sa to detska kolika.daj si do googla a precitaj si 🙂

Strana
z2