5 mesačný synček vstáva aj 15 x za noc
Poradte prosim co by som mohla este vysksat som totalne vycerpana nervozna nonstop.nespim jednu celu hodinku vnoci vkuse.moj syncek sa budi aj dva trikrat do jednej hodiny.mozu to byt zubky?ine vysvetlenie ma nenapada 😒
Ahoj ,takyto problem mala moja svagrina s malou a vyriesila to. V noci prestala vstavat ona k malej,vstaval manzel, prva noc bola uplakana,ale mala sa utisila aj u ocina,druha noc bola lepsia a na tretiu noc sa zobudila az o 5tej rano. Vyskusaj to a uvidis,ze to zabere
moj ma 7mesiacov a mame to iste uz od narodenia vyskusala som vsetko mozne aj nemozne.... aj priatel spava pri nom a je to to iste.
on ani tolko mlieka nepije len sa prebudi a place niekedy si cucne 10-20ml mlieka,a ak spi tak tak nekludne,akurat co mi pomaha ze sa s priatelom menim raz spi pri nom on raz ja alebo si rozdelime noc.Ja spim v druhej izbe a on s nim v spalni a je vsetko ok 🙂
Kazdy vecer vyvetram ,mame tak okolo20st.co je vraj dobre.hladny nieje napapa sa o osmej vecer hned zaspi,vstane okolo pol 1 stiahne 180ml mlecka potom este okolo pol6 rano.on sa nezobudi tak ze hned otvori ocka ale zacne s hadzat mrncat niekedy sa ho nemusim ani dotknut inokedy musim ho pohlakat obratit ho na bok a zas spinka a to stale dokola.priatel vstaval knemu tiez je to to iste no on sa nanho ani nezvykne prebudit. 😒 maly sa zacne hadzat odtej 22hodiny .prve dva hodiny spi este jak tak kludne.stale spal zle lebo mal koliky prve tri mes,potom trosku lepsie to bolo ai meiacze sa zacal hadzat az okolo 4tej rana no teraz to uz robi vkuse skoro.
U nás je to podobné. Moja dcéra má skoro 15 mesiacov a tiež je hore x-krát za noc. A je to tak od narodenia. Nič na ňu nezaberá. Nič jej nie je, jednoducho nepotrebuje toľko spánku (na rozdiel odo mňa). Ja to riešim dojčením. Malá spí pri mne, keď sa zobudí, ponúknem jej prsník a o chvíľu na ňom zaspí. Ale to tiež nie je najlepšie riešenie, lebo tak či tak sa musím zobudiť a "riešiť problém". Mne raz radili otočiť dcérke deň, teda kúpať ju nie ráno, ale večer (ja som ju kúpala ráno, keď som nebola až taká unavená), ale ani to nepomohlo. ☹ Aj starší syn bol zlý spáč do takých troch rokov. Potom sa to zmenilo k lepšiemu. Držím palce, aby sa to u Vás zlepšilo oveľa skôr.
No to ste m nepotesili ze do troch rokov ufff to muselo byt tazke.ja zase si myslim ze moj leo praveze nije vyspaty on ani oci neotvori,pripomina mi to akokeby mal zle sny .ako dospely clovek ked sa hadze mrvi rozprava zvrieskne place a pod. 😒
@lucia006 ahoj, ja mam 2 deti a obe boli taketo, syn teda stale je - kolkokrat do polnoci mi vstane aj 5-6x...
u nas pomohlo jedine _ pri dcere ze vyrastla🙂 prvykrat mi prespala noc v 3och rokoch - teraz ma 5 ale mnohokrat aj teraz sa mi 2-3x za noc zobudi ( celkovo velmi malo spanku potrebuje )
u syna ze je so mnou v posteli - manzel je momentalne v hostovskej a my spavame spolu - ked som pri nom tak sa sice tiez vela budi ale len ma chyti za ruku a spinka dalej, co mi teda uz az tak nevadi... a viem ze z toho tiez casom vyrastie...
chapem tvoj stav lucka - pri malej som bola v podobnej - totalne vycerpana - ona nespala ani cez den ani v noci - ale rozhodla som sa vedome nerobit na nej ziadne pokusy, nenechavat ju akomalinke babo vyplakavat a podobne - do toho jedneho roka sa to spravi - sku cez den chodit von, aby si trosku nabrala energiu a trochu si pospat ked bude manza doma, aby si bola aspon trosku vyspata ( u mna zial ani toto nezaberalo lebo som uz bola tak unavena ze som ani zaspat nemohla, ani ked som mohla☹ )
co ti poradit - no , asi vydrzat... alebo teda ak mas nato nervy nechat par noci vyplakat - potom to babo vzda ( tak som to aspon videla v takej relacii o detoch v detskych domovoch - tie sa v noci nebudia ani neplacu... zato ked som to pozerala tak ja som si poplakala poriadne☹ )
Uz som skusala aj kasicku na vecer .kupem ho kazducky den dam ho spat neskor ale stale je to to iste .sem tam sa stane ze sa neprebudim dve hodky vobec ale to asi ztoho ze som totalne vycerpana a uz jeho mrvenie tak nevnimam 😖
Ahoj, ja som takto "spávala" niekoľko mesiacov 😔 Prestala som ho kojiť a zrazu po týždni prespal krásne celú noc...
@dai dakuje za podporu ,na to vyplakanie by som nemala srde ale boli aj take noci ked som uz nemohla a chilku si aj poplakal a potom chudak zaspl lebo bol ztoho placu velmi umordovany.teraz ho neneham rozplakat vnoci hned sa obratim knemu a podam cumlik napravim ho pohadkam zakryjem a pod.cez den nedokazem zaspat taka som unavena a ed zaspim na 20minutky tak sa citim potom este horsie 😖 skoro cely den som sama ,vecsinou priatel pride dnu do domu okolo tej 5-6tej vecer a to chystam veceru malemu na kupanie veci krmim ho a pod.je to ako zacarovany kruh.teraz ani vonku nechodime lebo bol chorunky a bojim sa este do tej kosi aj ked uz je zdravy.uz len cakam na zlepsenie a stale si poviem ze nic netrva vecne 😉
@lucia006 akoby si o mne pisala🙂 moj muz tiez chodi az vecer domov, ale teda neskor ako tvoj... ja ti tak poviem ze ja som sa prvykrat normalne najedla ked som sa vratila do prace - tak ze hodina vkuse obed🙂 a prvykrat dobre vyspala ked ma manzel zobral do berlina na nejake divadlo ( ale nato treba ochotnych a odhodlanych starych rodicov😉 )
ja to mam tiez tak ze ked cez den chvilu spim tak ma potom strasne hlava boli, takze tiez radsej neskusam...ale zacala som sa hybat - to mi pomahalo ohladom nalady a energie ...
no ja som zažívala to iste, presne pomaly každých 20 minut, hore...výskúšane všetko, no nič nepomohlo.. ☹ čiže musel z toho len vyrasť, teraz bude mať 3 ročky , aj tak neprespí celú noc , 2-3 krat sa napije čajika, ale to je neporovnatelne, s tým čo som zažívala tiež ked som kojila.....No budeš musieť vydržať, držím palčeky. 🙂
@dai stym pohybom mas tiez pravdu,lebo ked chodie na dlhe prechadzky skociarikom aj mne je lepsie na vzduchu,lenze ako som pisala bol chory a ja 3 tyzdne trcim uz doma a cakam na jar 😢 ja om sa nevyspala ani nepametam ,pretoze este pred narodenim lea som zlomia nohu v 8 mes, a tos nedalo spat ani hodku vkuse . ☹
Ahojte mate niekto skusenosti s problemom vracanie cez nostek?Moj majinky ma mesiac aj daco a cez nostek mu vyslo mliecjto a nemohol dychat- boli sme aj v nemoc.na pozorovanie ked mal 12 dni a tam bolo vsetko ok.Od vtedy sa nam to stalo ete 2 krat,ale nesla som ku Dr.,lebo to nebolo take zle ako 1.krat.Bojim saRobim dakde chybu?ako zabranit aby mu nesli grcky cez nostek?a moze to byt aj ze ma trosku soplik?Ale odsavackou mu to von nejde ake kvapky by mu uwolnili ten nostek?Dr.mi powedala,ze len fyziolog.roztok!dakujem hrozne pekny dnik
@daddka3232 tak to tiez moja krpata mala🙂 ale ona vracala vramci refluxu - z pusky a parkrat aj z nosteka... ale to sa upravilo ked presla na pevnu stravu...
@lucia006 neboj , zachvilku bude uz slniecko rozdavat radost - hned bude viac energie aj lepsia nalada a vas caka nadherne leto vonku... drz sa
No uz som co to popozerala ,a vyskusala zatial nic. Nezabralo .moj zle spinka od narodenia.ale nastastie snim nemam problem ked zaspava ci cez den alebo vnoci,lebo niektore mamicky musia vraj svoje babetko uspavat na rukach co by somprisla asi okrize primojom 9kilovom chlapcisku 😔
@lucia006 Moja mala to presne v tomto veku robila tiez...isli jej aj zubky (prve dva vysli, ked nemala este ani 6 mesiacov), ale skor je to tym, ze v tomto obdobi nastava vyraznejsi rozvoj mozgu, dieta viac vnima a v noci takto spracuva zazitky. takisto to suvisi s motorickym vyvinom, mne dcerka zacala horsie spavat, ked sa naucila obratit z chrbatika na brusko. pre nas su to malickosti, ale pre babatka su to obrovske skoky vpred, s ktorymi sa ich mozog v noci "vyrovnava". neviem ti velmi poradit, my sme si to pretrpeli..zacali sme spavat spolu v jednej posteli a to pomohlo.
@lucia006 Poznam, poznam...tazko sa to pocuva, ale treba to nejako pretrpiet. Ja som uz bola zufala, nevyspana...a zlepsilo sa to same. Vidis, ak sa ti zda, ze idu zubky, skus mu v noci potriet dasienka...my to tak robime doteraz, ked sa mala v noci moc kruti. Mame gelik Dentinox. A este ma napadlo...v lekarni predavaju homeopaticke cipky do ritky, zn. Viburcol. My sme davali, ked mala velmi zle spavala (jeden cipok vecer pred spanim) a vtedy spala lepsie. Kedze je to homeopatikum, nemusis ma strach, ze mu davas chemiu do tela. Vyskusaj, u nas zabralo.
Ja mám malého 9 mesačného a už mesiac mi spáva v postieľke a možno aj trošku dlhšie, ale od narodenia nechcel spávať vôbec, musela som ho uspávať na rukách a na prsníku len aby spal a začala soms ním aj spávať v posteli lebo som nevládala k nemu vstávať každú pol hodinu až hodinu. Ked som ho začala prikrmovať som sa veeeeeľmi tešila, že nám to pomôže ku spánku, že bude sýtejší ked poôjde spať. Lenže problém sme mali v tom, že ma chcel mať stále na blízku a cítiť ma. Tak že už po siedmich mesiacoch sme to začali riešiť, jedna sestrička mi povedala, že ho mám dávať spávať do postieľky a mám ho nechať plakať, ked bude plakať a bude to trvať aj hodinu ale nemám ho brať na ruky a po 10 minútach ho mám ísť utíšiť a nechať ho.Tak som to vyskúšala aj ked ma srdce veľmi bolelo ale aj dieťa potrebuje mať svoj režim a nejaké pravidlá, ale vydržala som to aj ked to trvalo dosť dlho, ale v noci sa mi budí asi 2 až 3 krát na kojenie a potom ked ho pekne položím tak spí dalej. Skús to aj ty vyskúšať.Ked som nemala silu ho počúvať a chcela som ho zobrať na ruky tak som radšej išla ku nemu a hladkala ho po chrbte a zaspal, ale naučil sa to . Držím ti palce
@larasilvia ja ho praveze mam vpostielke iba prvy mesiac spal prinas akurat ze postielku mam vedla postele aby som nemusela daleko ist .mam ho po ruke a ked sa vnoci prebudza nestihne zacat pkakat upokojim ho skoro spi dalej tak to robim dokola.
Nechcem mudrovať, ale tu niekde na fóre som čítala, že niektoré detičky začali zle spávať po tom, ako boli zaočkované. Nemôže to byť príčina aj u Vás? Možno by sa zišlo naštudovať si vedľajšie účinky vakcíny, ktorou bol zaočkovaný.

myslim,ze pricina bude skor niekde inde ako zubky☹je dobre napany?Ma dostacne vyvetrane?Nema prilis teplo v izbicke?