icon

5 mesačný synček vstáva aj 15 x za noc

lucia006
28. mar 2013

Poradte prosim co by som mohla este vysksat som totalne vycerpana nervozna nonstop.nespim jednu celu hodinku vnoci vkuse.moj syncek sa budi aj dva trikrat do jednej hodiny.mozu to byt zubky?ine vysvetlenie ma nenapada 😒

123zuzana
28. mar 2013

@lucia006 ahoj moja mala sa tiez vela krat budila ale ja som ju kojila tak vzdy si chela cucnut a po par minutach zaspala.. kojila som ju do roka potom sme presli na kravske mliecko normalne 1,5 percentne vypila za noc liter mliecka ked mala rok a pol prestahovali sme sa z bytu z podnajmu do svojho domceka a odvtedy prespi celu noc.. teraz ma 2 rocky a zacala sa budit 2-3x za noc ale to z toho dovodu ze sa uz pyta na wc cize je bez plienky tak sa zobudi na to ze chce curat potom spinka dalej.. 🙂 v tvojom pripade to moze byt aj zubkami aj tym ze je chory mozno sa mu zle dycha.. a cez den je v pohode? neskusala si mu robit zoci?

lucia006
autor
29. mar 2013

No nas ockovanie len caka prve bolo na 3 mes,ale nemyslim,ze to je este z toho predosleho. 😒

zuzkag2
29. mar 2013

@lucia006 ahojky, Luci, to je akoby si pisala o mojom synovi, ma 5m a 2t, a presne to robi co tvoj. vecer zahaja, pospi 2-3 hodky a potom to zacne. mrvenie, vypluvanie cumlika, az sa na to zobudi, zacne mrnkat a musim ho uspat, pospil pol hodku ( niekedy hodku ) a zas... papava 2krat za noc, okolo tej polnoci a potom pred 4. ja som skusila tiez toho uz vela, kasicku na dobru noc, davali sme lyzickou, aj do flasky...kupili sme cajik na dobru noc, aj medovkovy som mu varila...su noci, ked haja asi pekne, alebo presne ako pises, uz som v takej kome ze to nepoucjem. tiez zle spinkaval na zaciatku, lebo mal tichy reflux, a potom zas brusko, takze prve 3 mesiace to bolo vselijake, potom bol chvilu kllud, a teraz je to zas na nic. ja si ale osobne myslim, teda som presvedcena, ze su to zuby.

mmmj
29. mar 2013

No mozu to byt aj zubky, ako pises, ale aj ako hovorila fuvola, moze to byt tiez z ockovania. Spaval pred ockovanim lepsie? Urcite maju vakciny vplyv na nervovy system, co so spankom jednoznacne suvisi. Ked Ti zle reagoval na prve ockovanie, pytaj si ockovania aspon rozdelit, teda osobitne hexavakciu a osobitne proti pneumokokom. Ja som to tak urobila a reakciu mala dcerka omnoho lepsiu. Aj ked teraz by som ju uz vobec ockovat nedala, ale to je ina tema.
Ale mrkni mu aj na dasienka, ci ich nema uz naliate, ja som vtedy mala v noci pod vankusom gel na zubky a ked som jej ich natrela, tak hned zaspala naspat. Neviem, ci ju prestali boliet, alebo ju len ta chut gelu trosku rozptylila, ale pomohlo to.
A drzim palce.

lucia006
autor
29. mar 2013

@zuzkag2 no presne si tiez myslim,ze su to zubky,lebo on nieje ze vyspaty ze mu to staci lretoze ocka zatvorene ,ale e prostenespokojny.dnesnu noc vkuse sa boril do mantinelu vkuse ma budil no strasne daco .papal okolo pol 2 a potom pol 6 a uz nezaspal.ja som dnes hotova uplne uz 😒

lucia006
autor
29. mar 2013

@mmmj no neviem z toho ockovania ma to ani nenapadlo,pretoze on nikdy nespal dobre traz ale posledny mesiac horsie apo ockovani je uz dva a pol mes.kto vie z coho to bude .ked mu potriem dasienka ziadna zmena mozno ze mam zly gel vola sa mundisal.ma dole take biele priesvite ciarky ,ale nejako naliate nevidim ,zeby mal.a cez den mi uplne vpohode vpohode spinka bez pohnutia,nechapem ☹

mmmj
30. mar 2013

@lucia006 No cez den spala aj moja dobre, to len v noci. Mundisal je z tych gelikov na dasienka asi najslabsi, ja mam Calgel, ten sa nam osvedcil. Netreba to s nim prehanat, ale zabera. No tie priesvitne ciarky budu za chvilu zuuubky 🙂 nemusiia byt dasienka naliate. Takze je sanca ze sa coskoro prerezu a bude sa lepsie spat. Moja ma vyse roka a pol a kazdy zub je kalvaria, co sa tyka spanku, tak Ti uplne rozumiem.
No a s tym ockovanim...spatne je uz tazko si spomenut, kedy sa to zhorsilo, lekari to malokedy pripustia (alebo len neoficialne vam to potvrdia, ale urcite nepoznacia do karty), treba si po dalsom odsledovat. Ale ako som pisala, ja som potom ockovania delila a pomohlo to. Ale treba tam odstup par tyzdnov, skus ukecat doktorku aspon na mesacny odstup.

lucia006
autor
30. mar 2013

@mmmj oki skusim sa jej na to opytat .a kebyze mu vysli prve zubky nech to ide rychlo,zeby sme stym mali pokoj 😒

ninarigova
30. mar 2013

Dobry,ako citam cez den spi a vnoci buntosi 😀 Nemyslim si ze to nebude s ockovania tam uz je dost odstup.Som mamicka 4 deti a mala som tento problem s jednim s nich 🙂 Poradili mi s menin mu rezim-To znamena cez den ho udrzat hore co najdlhsie, a vnoci by mal spinkat.Takto aspon 2 dni vydrzat.V druhom pripade si myslim ze to mozu byt zubky,alebo prdkanie.Nevsymla si si ci mu idu dobre pliny cez den,je to tiz mozne ze sa muto spustaju v noci.Staci snim pred spinkanim pocvycit aby sa uvolnil.Dalej by som to riesila suchym vzduchom,ak mate radiatory staci prikrit mokrym uterakom a pred spanim vyvetrat izbycku.A to najpodstatnejsie moja je to uz 5 mesacne babo ktore uz nema spinkat tak casto,pre to si myslim ze to bude to prve REZIM.Vydrzat a nechat ho nasilu neakou zabavou hore cez den 😉

lucia006
autor
31. mar 2013

@ninarigova no on cez den pospi teraz 3-4krat za den .ale po 20minut najviac pol hodka preto si myslim ze to nieje tym pretoze dokopy cez den spi jedna a pol hodiny co pre 5 mes.babatko nieje az tak moc ci ? Prdka cez den aj vnoci cvicim snim casto ,lebo cvicime vojtovku .na radiatory davam vzdy mokry uterak alebonnadobku svodou.aj vetram kazdy vecer pred spanim no aj pocas dna .neviem uz co mu vadi fakt pripada mi strasne nekludny co moze mat take male babatko aj nocne mory? 😒

benyse
31. mar 2013

@andelok neviem ci by som babätku davala nieco (viburcol), co obsahuje lulkovec zlomocny - najjedovatejsiu rastlinu europy.

lucia006
autor
31. mar 2013

@benyse a co to je naco sa to pouziva ?

benyse
31. mar 2013

@lucia006 je to homeopatikum a ma to byt proti bolesti. obsahuje aj ine veci, co ma dost zaujalo je ten lulkovec zlomocny, kedze je jedovaty a drvene musle, co je tiez dost divne. dalej tam bola kamilka, skorocel a koniklec. ja som zatial nic take nepouzila, jedna mamicka to tu spominala, ze to pouziva.

lucia006
autor
31. mar 2013

@benyse aha no z viem .ale preco inak by to davali detickam ? To uz vazn treba asi setko studovat do podrobna 😒

benyse
31. mar 2013

@lucia006 no ono je to urcite rozriedene v takom pomere, ze to uz neuskodi, inak by to nepredavali. ja osobne homeopatikam moc neverim, ale je mozne, ze topiaci sa aj slamky chyta a rodic vyskusa vselico, len aby svojmu dietatu pomohol.

lucia006
autor
31. mar 2013

@benyse no asi to tak bude,pretoze ja mam napr.veeelmi zle skusenosti s ockovanim a to nas caka teraz druhe uz teraz stresujem . 😢

andelok
31. mar 2013

@benyse @lucia006 Je to schvalene homeopatikum, takze urcite sa nebojim, ze by som si malu otravila 🙂 Pridavam aj uryvok z clanku o lulkovci: Ľuľkovec zlomocný je jedovatý len pri vysokých dávkach. V homeopatii sa používa najmä tinktúra, ktorá sa pripravuje z celej rastliny, vrátane koreňa. Rastlina sa vytrhne, pokrája a rozdrví na kašovitú hmotu. Vytlačí sa z nej šťava, ktorá sa lúhuje v alkohole a zmes sa ešte prefiltruje a pretrepe. Tinktúra je účinná pri prerezávaní detských zúbkov, pri zápale a bolestivých prsníkoch a pri ružavke. Lieči aj ochorenia obličiek, ženské problémy a chrípku s vysokou horúčkou. Osožná je aj pri úpale

gumidekmomo
31. mar 2013

no my sme mali odnedavna ten isty problem pospal nejake 2-3 hodky vkuse a potom klazdu hodinu hore nonstop az do rana tiez som myslela ze je malo najedeny takze vecer mame kasu alebo potom ze su to zuby ...ale teraz jak sa schladilo som ho zacala zasa davat do spiaceho vaku a baby konecne prespi nejakych hodin vkuse aj to ked sa naje sa zobudi sice ale krasne spinka dalej ja neviem teda ale u nas pomohlo toto ale inak sme aj tak mavali stale bruska bolenie ☹ takze tak ..

ninarigova
1. apr 2013

@lucia006 No ten nas 2 mesacny tiez spinka po 20 minutach kazde 4 hodinky.Ale v noci pekne spinka ,zobudi sa raz okolo 2 ranoa apotom uz len rano pred 6.Vdaka bohu 😀 moj prvorodeni spinkaval nekludne ako vas,boli v tom aj zubky aj prevrateny cas.Cez den spinkal v noci buntosil.CHcem sa spitat kde babato spinka,v postielke alebo s vami v posteli?Je mozne ze potrbuje citit vas. 🙂 KOJITE ALEBO DOKRMUJETE?Ak kojitetak zaspinkava pravdepodobne na prsniku.A ste davate mu uz cajicek?predpokladam ze ano.

lucia006
autor
1. apr 2013

@ninarigova no koj tiez priblizne od 2 mes.spinka len tak kratucko cez den po pol hodinkach cize prevrateny rezim urcite nema.a v noci nikdy nespal dore prve tri mesiace spinkal velmi zle lebo mal koliky kazdy bozi den a hlavne v noci a potom ako sa vytratili budinsa mi velmi casto ako som pisala ale on nieje ,ze vyspaty on ma ocka zatvorene,len ako som pisala ma ten spanok nekludny asi kvoli zubkam ,ako keby mal zle sny. 😒 nekojim vobec pije um plus prikrmy spi vpostielke ale takto ze postielka je upln primojej postelui plus mam dole mrezu takze ako keby spal vedla mna.neviem v com bude problem .papa len raz vnoci uz okolo druhej.teraz posledne dve noci boli celkom ok vstal iba mozno 5 krat okrem papania 😉

dari226
1. apr 2013

nas byval niekedy aj 30 hore

lucia006
autor
1. apr 2013

@dari226 no ja to len odhadujem na tych 15-20 mozno aj viac .dakedy som vtakej kome,ze uz ani neviem ci spim ci som hore 😕

dari226
1. apr 2013

@lucia006 no ved my sme to mali skoro 11 mesiacou v kuse a to cez den sa trebalo starat aj o starsie dieta a varit a domacnost,no mala som co robit ☹ .teraz tak mozno mesiac a pol pekne spinka sem tam sa zobudi,ale uz sa to da v pohode.treba vydrzat,uz nemas viac deti?ak nie skus si oddychnut aj cez den ked spinka,niekedy staci aj pol hodinka spat a mas aspon troska dobyte baterky to pomaha,zial ja som nevedela cez den spat

bambibam
1. apr 2013

😀 😀 😀 😀 😀 he he ,aj u nás to bolo , vyzerala som ako marťan 😀 😀 😀 😀 😀 ,teraz už som len nevyspatá ,lebo stáva 4x a to hlavne od 3 hodiny rannej. Jedine vydržať

mia18112
1. apr 2013

@lucia006 Necitala som celu diskusiu. Ja mam 3 rocneho chlapceka a od porodu som nespala dlhsie ako 3 hodiny!!!! A to uz mameteraz rekord. Do 2 rokov sa nam budil nonstop kazdu noc 8 - 10 x!!!!!! Rekord sme mali 16 x za noc !!!!! Ja som si to dokonca pisala - uz som to riesila s doktormi - na neurologii. KTO TOTO NEZAZIJE TA NEPOCHOPI !!!! Da sa vydrzat tyzden - dva, aj mesiac, ale funguj takto 3 roky. Ano fungujem, lebo musim. Ale som totalne vycerpana, na konci s fyzickymi a psychickymi silami a nonstop nervozna ako pes! Ja ked pocujem kamosky, ake su straaaaasne unavene, lebo 2 x v noci boli hore - ide ma roztrhnut od zlosti - ze co sa stazuju !!!!!! Ja som takuto uzasnu noc este nemala za 3 roky!
Zelam Ti len vela sily a pevne nervy - lebo nam zatial nik nepomohol.

lucia006
autor
2. apr 2013

@dari226 nie nemam ine dietatko ten jeden mi bohato staci 😀 ale mam vela inych povinnosti ,mame obchod tak okolo objednavok tovaru doma varit pratat sama som skoro cely den rodicia byvaju daleko 😒 takze tak.skusila som si lahnut vtedy jak o n na tu pol hodku,ale poviem pravdu miesto dobitia bateriek mi bolo este horsie 😒 citila som sa dolamana a zacala ma boliet hlava 😨 Takze radsej uz nespim vobec cez den.ale posledne tri noci spi lepsie

lucia006
autor
2. apr 2013

@bambibam moj predtym od 4tej rana tak zle spaval teraz uz od tej 22vecera.dufam ze sa to coskoro upravi 😵

lucia006
autor
2. apr 2013

@mia18112 o boze tak to si ma nepotesila zial .dufam,ze unas to nebude trvat az takto dlho.je to strasne ved vies,tie som nervozna nevyspata,podrazdena nonstop.keby boli noci aspon take ako boli tie posledne tri tak to sa este da.ja tiez tiskk zavidim ,ked pocujem ako mi kamaratky vravia ze ich dcerka alebo syncek dokonca mladsie ako moj spinkaju celu noc,alebo ze sa zobudia raz za cas raz vnoci na papanie.a tiez som sa stretla stakymi co povedali boze dnes sa mi mala zobudila o tretej rano a som jej musela ist robyt papat som myslela ze nedojdem do kuchini.no vtedy mam dost 😲

dari226
2. apr 2013

@lucia006 dcera mi spala od 2 tyzdnou krasne a vidis,chlapci su taky skor
mozno ked si zvyknes na kazdy den tu pol hodinku alebo tak pospat tak bude lepsie.
tak ako sa tu uz pisalo,treba vydrzat,clvoek je potom taky unaveny,ze len funguje ani nevie ako.ked sa tak pozrem dozadu tak len vidim aka som bola unavena a nervozna a ani som nestihla vychutnavat,pritom aj to treba 😉

lucia006
autor
3. apr 2013

@dari226 mas pravdu neviem aky je datum ,ani vianoce ani velku noc som nijakk nevnimala ,taka som dobita podrazdena.nemam chut na nic idm proste len ako robot.nestiham sa tesit smalinkeho 😒 keby sa to trosku apon zlepsilo.dnes sa zase nonstop hadzal ani 5 minut nieje na stejnom mieste .normale sme ho spriatelom pozorovali a rozmyslali co mu asi bude ved take babo nemoze mat nocne mori z coho ? 😖