5 ročné dievčatko nevie spať
Mamicky, uz som zufala.moje 5r.dieta nevie spat.. ☹ bojujeme stym uz par rokov.. Konkretne 2 ale bezuspesne..
Niekedy tu situaciu nezvladaaaam..
Dcera je poctivo vystavena aktivitami.. Venujeme sa jej. Napriek tomu.. Ju uspat ci ulozit je umenie..
Mate nejake rady a tipy ako to docielit...
Spava s nami ako antikoncepcia... Ale o to ani nejde ako o to co nasleduje ked ju ulozim do postele.. Precita sa rozpravka.. A nasleduje pusa.. Odchod s izby.. A potom... Mami kde si? Mami corobis? Mami nesed pri ockovi? A po 30minutach vyjde ako general ze ona tam spat nebude ...
Asi chcem uz vela. Po celom dni kludne prehodit par slov s muzom .ci kuknut kludne telku... :(
@timea7 to je moj nazor na vychovu. Ak viem ze dcera ma problem so zaspatim a podari sa jej to, proste to zvladne, tak nevidim problem v tom ze ju pochvalim. Brata pochvalim na nieco ine kedze on je v tomto v pohode 🙂 za beznu vec povazuje v praci tvoj sef ze si budes robit job na 100% a ak si ho robis nepadne ti pochvala vhod? Mne ano.... Ale kazdy nech ssi robi ako viem ja som len povedala ze netreba detom len prikazovat a zakazovat... Oni potom vypnu usi a nepocuju co vravime... A ani sa im necudujem.
@helka101 škoda radit.Moja od novorodenca spala vo svojej posteli,od 2 rokov vo svojej izbe v klasickej posteli a ked mala cca 5 tak zlom a nebude spat ani pana.5x pride pytat jest aj ked vie ze nedostane,dokaze hodiny lezat v posteli a cakat kedy to vzdam a pojde ku nam do spalne.A aj ked vascinou po dlhom boji zaspi vo svojej izbe a posteli,tak zhruba o 1 rano sa nakvartiruje medzi nas.Nepomahaju sluby,tresty,odmeny,krik.....nic.Mozme sa doma aj rozpucit.Snad ju to do 18tky prejde
@timea7 v tomto nesuhlasim.nepovazujem nas za benevolentnych rodicov bez pravidiel.. :( len to zaspavanie bolo u nas oroblemom od 6m. Dovtedy dcera spala pekne . napapala sa.. Pomojkala a sla do postielky spinkat . zlom nastal okolo 6m. Raz zaspala raz nie. S placombez... Raz somnou... Takze fungujeme s pravidlami. Len dcera mi pride povahou uplne odlisna.. Nic nema spolocne s bratom.. Presne vie co sa robi ked dojdeme zo skolky.vyzut ulozit topanky. Bundu zakvacit. Ist do detskej. Prezliect. Ulozit veci. Hrat sa...upratathracky po sebe.....proste bezproblemove dieta pokial nejde o spanok.. :(
@katka1981 vcera som pochopila, ze moj muz chce byt furt prenu tym dobrym ockom...a ja mam byt ta prisna a razna.. Ked som mu vcera povedalazdvihni nanu hlas a poved razne.. Vanda ticho a spat! Tak namna kukol a zakrical Vanduska spinkaj.. Skoro som praskla od zlosti a buchla mu po hlave ci mu sibe . ze takto nedocieli nic. Ze zato ho neznemavidi ze jej da prikaz ktory musi dodrzat...popritom chcelpozerar film a pri nej by ho pozeral tazko..
Takze musim bojovat nie len s malou ale aj s muzom
@bianca buď vytrvalá, ak aj v noci príde k vám, pomojkať a odniesť do jej postele. Môže kľudne prísť pýtať jesť, v jej veku by odo mňa počula jediné - odchod do postele. Zobrala by som ju do postele v sobotu, v nedeľu ráno, pomojkať, poblázniť, no spávať by chodila do svojej. Presne na to čaká, ako si písala - kým to vzdáš, no zrejme si to už niekedy vzdala, inak by jej bolo jasné, že sa nič nezmení. Netreba ani sľuby, ani tresty, ani odmeny, ani krik, stačí trvať na tom, že spať bude vo svojej posteli.
@helka101 každý z vás má k dieťaťu iný prístup, čo ono vycíti a snaží sa s vami kývať. Musíte sa najprv porozprávať vy dvaja a svoje pôsobenie na dieťa zjednotiť - najvyšší čas. Nemôžeš porovnávať zaspávanie šesťmesačného bábätka so zaspávaním päťročnej slečny. Že je dcérka iná, ako syn, to je OK, to je normálne. Sorry, ale pravidlá vytvorené nemáte a ak áno, tak s raz dodržiavajú, raz nie. Píšeš, že spí s vami v posteli ako antikoncepcia....muž má iné pravidlá, ty iné....uznávam, že otcovia sú na dcéry citliví a že niekedy je ťažšie sa dohodnúť s mužom, ako trvať na tom, že päťročné dieťa pôjde spať samé do svojej postele.
@timea7 vie ze s ockom moze manipulovat a ocko pride .kdezto vcera som neustupila. 5x vysla von a 5x som ju vratila.. Potom plakala..na to som nereagovala a nakoniec zaspala... Uvidim co macaka dnes...
Muz si ani neuvedomuje ze jediny cas kedy mozeme vypnut je vecer ked zaspia a v noci...
@helka101 aj nasa, nepomaha krik, varecha, tresty, tiez uz cen 2 roky nechce spavat na obed, zaspava cca 22 hod, vidim, ze je aj vycerpana, ale hyperaktvitou sa rozbesnie.
Tiez puska, rozpravka svetielko, spava tiez s nami...ale to je aj chyba muza...
lebo jej to povoluje stale, tak je vysnivana tak je aj rozmaznavana...
ale zase snazime sa z nech vychovat poriadne dieta nie rozmaznaneho fraceka
@timea7 toto nieje o vytrvalosti mojej.Ale o nej.7 rocne dieta do postele neodnesiem.Nebyvam v lese na samote aby som si mohla dovolit trenovat ju v panelaku a aj susedov.Hystericky a vydeseny vresk stacil par krat.Len tazko to pochopi rozpspate dieta a rozhodne sa nemienim uberat cestou strachu a placu o 2hej rano.Mojkanie je u nas normalne ale su profesie ked mamina casto nebyva doma v noci ,ani cez vikend ci sviatky.A v tom ju chapem ze ma strach a ze sa pride pritulit .Nechcem aby sa v noci zobudila na zly sen a bala sa prist k nam.Lebo zial aj takych rodicov poznam.Dieta sa trasie od strachu do rana v posteli lebo vie ze nemoze vstupit do rodicovskej spalne.Kazde z toho raz vyrastie.Zatial vymenim pohodlie za pocit,ze ma stale miluje a ze chce so mnou stravit cas.Ked bude velka a neskor z domu ,budem uz len spominat
@helka101 ja som skusala vsetko.Teraz uz nereve.Uz len nespi.I hodiny.Kludne do polnoci i ked rano vstava do skoly a ma neskutocny program kazdy den.Raz vyrastie a ja uz neriesim.Ked sa nas niekto pyta na druhe dieta a malej ci nechce surodenca tak uz sama odpoveda ze nemame babatko lebo ona spi medzi nami.Nechape preco je to tak ale raz dva krat to zapucla a ma uz to posiela dalej.
@timea7 spanie poobede nevadi .., manzel to nemysli zle..., ona aj zaspi vo svojej izbe, ale v noci sa boji pride k nam..., a ja vstavam vacsinou ju zobrat k nam, lebo sa budi vykrikom mami..., ja sa viem skor nastartovat ako muz, cize muzovi je aj luto , ze sa ja nevyspim, tak neriesime a je pri nas radsej...
ale aj on sa hneva, ked nevie zaspat a stale vybieha, spekuluje, raz pit, kakat, cikat, svetlo, rozpravka pusa 🙂 ono je to velmi aj mile, ale vacsinou potrebujem robit a ma to dost vycerpava...
aj ked sme s nou cez den na vzduchu niekde ju aktivne vyventilujeme... v podstate priebeh je rovnoky...ziadna zmena..
nas vyvali poobede na gauc a ona plna energie .-), sladke neje nema to rada, malo..., sladke vody-dzusy malo..cize v cokolade a cukroch to nie je...
@helka101, nechcem ta strasit, ja nemusim moju svokru, ale co sa tyka vychovy, bola spravna. Svokor je debil, on aj psovi dava prikaz s roztrasenym hlasom. Nema ziadnu autoritu. Nasej dcery sa boji, nebol schopny ju dostat ani z detskeho kutika ked boila mala, isli sme po auparku, hovorim ideme este do jednoty kupit vodu a potom ideme na ihrisko a on vravi, ideme na ihrisko, lebo mala chce iost. Hovorim, nie, ideme do jednoty, nebudeme robit, co chce ona. A vies ako dopadol svokor? Jeho super druhorodeny syn je tak super vychovany jeho super vychovou, ze je otazkou casu ze ho9 niekto odstreli alebo skonci v base. Detaily ti pisat nebudem. Moj muz je o 7 rokov starsi od brata, mama nedovolila malemu hrat sa s jeho autickami lebo vzdy mu vsetko pokazil. Svokor aby mal pokoj mu vzdy vsetko dal a moj muz lutuje ze ma brata lebo mu vsetky hracky pokazil. A to su ozaj blbosticky, toho je daleko viac. Pyta od otca peniaze aj pod hrozbou ze ho zastreli a on cusi a dava mu. Ja milujem svoju dceru, ale ked prekroci hranicu som jak ta najhorsia macocha. Uplne mi staci vidiet ako sa chova muzov brat, toto by som nikdy nedopustila. A mam pocit, ze velmi podobne tvoj muz pristupuje k vasej dcere. Syn je ina povaha, ale dcera vie presne ako vyuzit situaciu. Ja ta uprimne lutujem, lebo tazko ty napravis to, co muz nonstop kazi. Myslim si ze nase rady su asi zbytocne, lebo vasa vychova sa rozchadza a bude to cim dalej horsie. Ja by som takeho makkysa nakopala do riti, sorry, ja takych chlapov neznesiem, ja ma mzjavne viac testosteronu ako tvoj muz, prepac.
@katka1981 suhlasim. Ze mame total rozdielne nazory na vychovy.. Ja som bola na pravidla a rezim.. On vzdy frflal preco uz musimr ist aj cez leto o 19tej domou.. Kupat a ukladat.. Aj ked to neskor pochopil.... Teraz zase nechape :( vidim ze ma nepodrzi...a ze ma iny meter na maleho a na malu.. :(
No dnes je pokus 2 uvidime co z toho bude...
Mam strach cobude s malou ked bude pubertacka....lebo vie ze ma ocka omotaneho :(
@helka101, Skus sa s nim v klude porozpravat ked budete samy. Musi drzat s tebou. Nie je ina moznost. Moji rodicia boli na mna prisni, ale ked porovnam aka som ja, tak ja som daleko horsia, co nie je dobre, lebo to je prave zdrojom malej vzdoru. tak ako tu uz jedna kocka pisala, ci u nas nie je vela prikazov a zakazov, trafila to. Je to moj strach, aby sa nieco nezanedbalo. Snazim sa krotit, ajked mi to moc nejde. Ja som prisna az moc. Nemysli si ze o to mam poslusnejsie dieta. Je to dost o povahe. Ale naozaj je zaklad aby muz bol na tvojej strane, inak to nedopadne dobre.
JOJ moja, neporadím, ale nezávidím :(, musí to byt tažké. Naša 4 ročná má niekedy problém zaspať, ale keď ju uložíme, tak pekne leží, nechodí von z izbičky a nakoniec zaspí. Má zasvietenie nočné svetlo, keď je nejaký problém, zakričí, ale to sa stáva len občas.
@veronicka1901 je to narocne :( a z toho prameni aj nadbytok kriku u nas :( kedze som pracovala bolo to fakt o drzku...pocelom narocnom dni este bojovat s malou... Popritom keby mna dakto okupe.. Nachova.. Postiska..ulozi.. Tak zaspim od nadsenia . ;)
Jasnr, ze dieta ma vediet ze rodiacis su tu prenu ako to je u vas.. No u nas to slecna zneuziva
Som zvedava ako to dnes dopadne precitala som si celu diskusiu drzim prsty;)
Mne nejde ani tak o moj klud...ale mam obavy o nu, ci nezacne trpiet deficitom spanku.... 😒

@helka101 haha, toto presne mame my doma... tiez 5 rocna a tiez nespi... aj ked nevybieha casto z postele, tak sa tam po tme rozprava, vyhadzuje nohami, kotula sa, odpočuva nas co hovorime a neskutocne sa premaha a zaspi az ked vie, ze aj my ideme spat. nepomaha ani ked si k nej lahneme, proste ked nespime my tak nespi ani ona. a este tie reci, ze "ja nie som male decko aby som uz isla spat" aj ked je ocividne, ze jej spanok chyba... cez den jej "preskakuje" z unavy. my akurat riesime, ze by mohla ist skorej do skoly, lebo jej zle vychadzaju roky ale je naozaj sikovna, ale desim sa toho, ze ani potom nebude spavat a odrazi sa to na jej vysledkoch v skole :-/