icon

5 ročné dievčatko nevie spať

helka101
4. jan 2016

Mamicky, uz som zufala.moje 5r.dieta nevie spat.. ☹ bojujeme stym uz par rokov.. Konkretne 2 ale bezuspesne..
Niekedy tu situaciu nezvladaaaam..
Dcera je poctivo vystavena aktivitami.. Venujeme sa jej. Napriek tomu.. Ju uspat ci ulozit je umenie..
Mate nejake rady a tipy ako to docielit...
Spava s nami ako antikoncepcia... Ale o to ani nejde ako o to co nasleduje ked ju ulozim do postele.. Precita sa rozpravka.. A nasleduje pusa.. Odchod s izby.. A potom... Mami kde si? Mami corobis? Mami nesed pri ockovi? A po 30minutach vyjde ako general ze ona tam spat nebude ...
Asi chcem uz vela. Po celom dni kludne prehodit par slov s muzom .ci kuknut kludne telku... :(

sardinka335
6. jan 2016

@takyna ak ma dieťa deficit spanku, tak zalahne hocikedy a hocikde - proste ,,odpadne od unavy,,. 2 ročne dieťa ak potrebuje spat tak spi -nevie sa ovladať ako dospelý, ktorý si hovorí ze ešte vydrží pripadne si da kavu. Takze ty sa boj skor o seba lebo tymi zlozvykmi čo mate začneš deficitom najskor trpieť ty... 😉

helka101
autor
6. jan 2016

Tak slecnu som dnes ulozila o 20.40 a o 21.30 uz spala... Stylom mami sem..mami tam..som smadna.. Hladna.. Cikat.. Potom skusila na muza ocko pod si pomna.. On jej odkrical konecne prisne vanda ticho a spat... Este skuuusala skuuuusala.. Nakoniec zlizla jednu po zadku a povedala som, najblizsie to bude varecha.... Uz ani raz nezakricala a zaspala ..

Este som jej zdoraznila .ze ja som tu mama a nie opacne .aby na to nezabuudala

helka101
autor
6. jan 2016

@takyna skuste aplikovat rady co dali kocky hore vyssie...viem ze nenan este vyhrate.. Ale verim, ze smena lepsej ceste..

timea7
6. jan 2016

@helka101 ak budete dôslední, určite ste na lepšej ceste, skúste to bez kriku a bez jednej na zadok. Možno sa ozve z izby mamííí o päť krát viac, o pol hodinu dlhšie bude skúšať vašu trpezlivosť, no vy jej dáte najavo, že neustúpite a autoritu si nemusíte vydobíjať krikom a šupnutím na zadok. Držím palce!

ada274
6. jan 2016

@helka101 drzim ti palce. Riesime presne to iste.

helka101
autor
6. jan 2016

@ada274 tak nech sa Vam dari.. Tiez mate slecnu?

helka101
autor
6. jan 2016

@timea7 skusame vsetky moznosti... Resp.niesom matka tyran!! A ani nepovazujem jedno tapnutie po zadku ako tyranie.. Vysledkom bolo okamzite stichnutie, kedze nebyva vobec trestsna ze si uvedomila, ze asi uz prepiskla.. Ale nechystam sa ist touto cestou..
Dakujem za rady a povzbudenie

ada274
6. jan 2016

@helka101 ano .Ma 5 rokov ako vasa a robi to iste. Trochu je tam rozdiel, ze ona sa boji spat v sama v detskej izbe a okupuje nam postel v spalni. Ked je v nasej posteli tak zaspi do pol hodiny ale ak ma zaspat vo svojej posteli tak neexistuje. Strasne sa boji. Mame vyskusane vsetky ritualy - rozpravky, tlmene svetlo, mojkanie a vo finale aj tak skonci medzi nami v spalni. Manzelsky vecer nula bodov a rano sme dolamani. Skusala som ju podplatit ze ked vydrzi do rana v postielke kupim jej malu hracku. Tak mala motivaciu ale po pol hodine uz plakala do vankusa ako sa strasne boji. Ani sa odtial nehla len vzlikala srdcervuco a na toto ja nemam nervy ju tak nechat. Inac je to dobre citlive dieta. Nemame ziadne problemy. Poslucha na zvyseny hlas az my je niekedy luto ze nie je odbojnejsia.

sardinka335
6. jan 2016

@helka101 neboj - tieto muchy vychytáš...aj my sme zažili pár večerov to spočitam na jednej ruke kedy muž išiel synovi capnuť po riti lebo čo v posteli vystrajali aj s dcerou ako nonsens...to v začiatkoch človeku ,,rupaju nervy,, ale doslednost je zaklad - to uz robíš a potom ziadne capanice netreba....vobec sa koli tomu neciť teraz zle. Ja tiež deti nebijem - iba by ma ruka bolela, max dceru pokvačem za cop...ale to uz musí byť ze ,,psycho vystrajanie,, a to je veeelmi malo.

katka1981
6. jan 2016

@helka101, ja zial tiez nie som ako moja mama, hoci by som chcela byt. Ale chvalim a vyznavam lasku casto, mozno to mam po nej aspon.

katka1981
6. jan 2016

@helka101, a spi u seba?

helka101
autor
6. jan 2016

@katka1981 ktomu som este nedosla... Ked pride v noci ku mne vlezie medzi nas a spime.. Ale ... Dam sa aj na to ze ju zoberiem spat do detskej a ulozim..len neviem ako dalej? Nechcem aby pobudila vsetkych.....

helka101
autor
6. jan 2016

@sardinka335 ved ja dufam, ze sme na dobrej ceste a o tyzden to bude bez vykrikovania.. Aj ked mam obavy co bude ked nastupime do skolky a bude spinkat pocas obeda...

helka101
autor
6. jan 2016

@sardinka335 to tahanie za cop ma dostalo..😁

katka1981
6. jan 2016

@helka101, tak skusajte postupne. Mozno ked pochopi ze ste nekompromicnu tu, tak pochopi ze ozaj by mala spat uz u seba. A preco necche spat v detskej? boji sa?

helka101
autor
6. jan 2016

@katka1981 nemyslim.. Len odkedy spavala v detskej zaspala... A noci kricala namna.. Kedze ja som vstala o 5tej do prace moja chyba bola ze somju proste zobrala a ulozila k sebe..aby som si aspon kus oddychla este.. A ostalo jej to.. Teraz nekrici. Len potichu a potme pride zamnou

timea7
6. jan 2016

@ada274 vo vašej posteli zaspáva tiež sama? Alebo si tam s ňou, kým zaspí.

ada274
7. jan 2016

@timea7 som tam s nou. Je to cas ked sumarizujeme den. Vystazuje sa co bolo v skolke, pochvali sa ked sa nieco podari, preberieme babske temy. pred tym precitame rozpravku. Trva to do 40 min.

takyna
7. jan 2016

@sardinka335 je to mozne , ze to nie je doslova u nej zatial deficit, skor vidim taky aktivny obcas nezmysleny sal- sposobeny nekoncentraciou , a to je urcite z toho ,ze by aj spinkala ale nevie zaspat...
aj ma niekedy snahu , ale neda sa...
viem, ked sa dobre vyspinka tak je uplne v pohodicke aj nalada s usmevikom..
Neviem ci su to zlozvyky...to by som takym nenazivala..
Vela deticiek ma taketo uspavanie..., nemozes zase zavelit vojenky rezim, a ide sa...podla mna to pride vekom...teda dufam 🙂
Ona je mimoriadne vnimava, s velkou fantaziou 🙂

timea7
7. jan 2016

@ada274 to je pekné, že sa takto večer rozprávate 🙂 , ja som ale chcela vedieť, či si pri nej až kým nezaspí, alebo sa porozprávate, dáš jej pusu a ideš napr. pozerať televízor.

timea7
7. jan 2016

@takyna no vekom to prísť nemusí, tým by som sa neutešovala, dieťa vo veku tvojej dcérky má mať dávno stanovené hranice a rešpektovať vás, ako dospelých a rodičov. Ak sa jej nechce spať, nemusí, ale bude ticho ležať.

takyna
7. jan 2016

@timea7 respektuje nas , o to nejde, aj ked niekedy viac, niekedy menej, ale ked vidim na okoli deti tak su take iste..- aj respekt je ten isty.. 🙂
ano urcite bude pokrok ked prestane vybiehat, ale ona ma uz pozna ked zacne uz riadne zvysovat hlas, vie ze prekrocila moju hranicu trpezlivosti

timea7
7. jan 2016

@takyna nehnevaj sa, ale nerešpektuje ťa, iba skúša tvoju trpezlivosť a zrejme sa na tom dobre baví. Neutešuj sa, že sú aj ostatné deti také, nie sú. Tie, ktoré vedia odkiaľ pokiaľ, tie v piatich rokoch ani nenapadne vybiehať z izby a čakať, kým ich tam niekto krikom zaženie. Chápem, že svoje dieťa miluješ, to je pre matku prirodzené, ale to, že budeš neoblomná a budeš trvať na svojom, neznamená, že si ju prestala mať rada. Každé dieťa vymýšľa, to je normálne, ale len potiaľ, pokiaľ mu je zo strany rodičov dovolené. Zrejme si sa utešovala, že je ešte malá, je zlatá, prepáč, ale cítiť to aj z tvojho vyjadrovania - s úsmevíkom. Neber to, prosím tak, že sa z toho smejem, to by som si nikdy nedovolila, sama občas používam zdrobneliny, veď pracujem s deťmi, len mi to udrelo do očí a viem, že si nie vždy bola dôsledná a tvoje dieťa vycítilo, že s tebou môže kývať.

sakura77
7. jan 2016

No super rady.dat na zadok A je poriešené. Bohužiaľ niektoré deti si také žeby ste ich mohli aj s prepacenim dorazit A neurobia čo chcete. Nie je hyperaktívna ,adhd,alebo iné poruchy správania? My máme aj ODD A to je dievčence iný zaberak.zalezi ozaj či len manipuluje alebo je za tým niečo iné. ...Inak ti verím, ja už mám od 19tej denne stres že ako A kedy zas zaspí. ..😕A stále sme neprišli na to že ako na ňu A to sme vyskúšali už ozaj všetko. ..

sakura77
7. jan 2016

A ešte jedna rada neviem možno niekto už písal, na môjho staršieho to zabralo -na chladničku sme vy lepili papier s kolónkami za dní A na konci bol sľúbeny nejaký darček A každý deň sme zapisovali keď pekne zaspal bez vybehovania.Naňho to Zabralo. Na krpku bohužiaľ nie,ta má kompletne na saláme.

lauricka
7. jan 2016

A opytali ste sa jej, preco nevie spat a co by pomohlo, aby zaspala a spala vo svojej posteli. Nech ona navrhne. Ja som myslela, ze v dnesnej dobe je varecha uz prezitok 😕

timea7
7. jan 2016

@sakura77 ja by som si nikdy vlastné dieťa nekupovala darčekom. Ono musí rešpektovať rodiča aj bez toho, aby za to niečo dostalo. Prečo by malo dostávať darček za úplne bežnú vec? Stanovené hranice a ich dôsledné dodržiavanie je najľahšou cestou.

sakura77
7. jan 2016

@timea7 my ste to brali ako odmenu že sme dosiahli svoje, spokojnosť bola na oboch stranách, dosiahlo to svoj cieľ takže zas tak tragicky som to nebrala,že si ho kupujem.zalezi z akého uhla pohľadu na to pozries no

sakura77
7. jan 2016

Aj keď zrovna velmi pedagogické to nebolo asi no😊

timea7
7. jan 2016

@sakura77 ja vždy z rovnakého uhla, nikdy by som dieťa neodmeňovala za niečo, čo považujem za prirodzené, dieťa sa snažím brať ako partnera, na určitých veciach sa s ním dohodnúť, dá sa to, aj keď má len tri roky, nechám ho v určitých veciach aj rozhodovať, ale ono musí rešpektovať, že v určitých veciach rozhodujem ja. Vôbec nejde o to, že to nebolo pedagogické, ide o to, že to tvoje dieťa robilo kvôli odmene, nie preto, lebo ťa rešpektovalo.