icon

6 mesačné dieťa vstáva veľmi skoro

31. okt 2021

Ahojte,
mam 6 mesacnika, ktory v noci vstava uz medzi 3-4 vyspaty, vesely, no po hodine uz zrely zasa na spanok, potom je samozrejme nevrly a nervozny.
Jeho demny rezim je nasledovny:
o 4,30/5,00 spanok cca hodina a potom kazde dve hodiny cca spanok, ktory trva cca hodinu.
Papa kazde 4 hodiny. Ukladame ho na nocny spanok +- o 19. Co sa tyka bolesti bruska, tie sme uz poriesili, momentalne by tento problem nemal byt a ani zuby este nie (podla pediatricky)
Toto jeho skore vstavanie trva uz 3 mesiace.
Viete mi, prosim, poradit, kde robim chybu?
Ono je to uz na maslu, toto vstavanie a vlastne on si tak pretiahne sialene ten den. Pocas neho nevydrzi ani 2 minutky sam, velmi sa jeduje s hrackami, co si myslim, ze moze mat pricinu aj v tom.
Vdaka za rady a pomoc ♥️

Strana
z2
katulastraka
31. okt 2021

A nevydrzi tu hodinku sam v postielke sa prehrat?

autor
31. okt 2021

@katulastraka ani za svet, zacne sa oretacat na brusko a jedovat a alebo v lepsom pripade zacne veselica 🤦

sense
31. okt 2021

Nikde nerobíš chybu, aj moja bola taka len s tým ze mala ta den len cca 3x 30-45min spánok... Rada ja taka späť keď aj on spí... A neboj toto obdobie prejde... Treba len vydržať...

mishach
31. okt 2021

Ja davam malého späť neskôr. Keď ho dam spat o 20.00, tak mi vstane cca o 4.00. medzitým je trikrát zobudeny. Ale cez deň mi spí len dvakrát po hodinke a pol. Niekedy trikrát, keď spí menej, len tak po hodinke. Vydrží dlho zobudeny. My vstaveme cca o 5,30. Potom ide spať po 9. Keď spí tu hodinku a pol, tak potom druhýkrát spí až okolo tretej. Potom zase hodku a pol a potom až večer okolo 9. No a v noci sa budí minimálne trikrát, momentálne zuby, tak asi 10 krát sa zobudí a to minimálne. Podľa mňa sa tvoj vyspí dosť cez deň. A ak spí od 19 do 3 vkuse? Tak je vyspany. mám 7 mesačného

autor
31. okt 2021

@mishach bodaj by nepospal, ked je tak skoro hore...ono je to zacarovany kruh. Do 20 vecer mi nevydrzi.

mirkava
31. okt 2021

Od 19tej do 3-4 pospi? Šťastna mamicka. Môj katastrofálne ústavanie a v noci každé dva hodiny hore. Ja dva roky nespala. Nespal ani cez deň. Hodinu uspavanua 15 minút spania a nepohral sa ani sekundu sám. Buď šťastna

aaao
31. okt 2021

Nas cim neskor isiel spat tak tym skor vstaval :D takze mne ani rady daj ho spat neskor nepomahali, skor naopak :D
Ked bol malicky pravidelne vstaval 4.20 a teraz uz ma 4 roky a vstava tak okolo 5:30 - 6 🙂

luccija
31. okt 2021

Papa už prikrmy?v noci kojis?vstáva skoro sú také deti ranné vtáčata, ale mne sa zdá, že na to, že má pol roka spáva veľa x za deň nie?Ale tak neviem či to ovplyvnis.Mne dcéra vstávala v tom veku o 9 o 11 si zdriemla do hodinky a potom poobede 2-3 hodiny a potom až na noc okolo 21.Ale v noci bola min 3x hore na mlieko.Uz mu pôjdu zúbky nemusí byť ešte nič vidieť, ale môže ho to boliet

luccija
31. okt 2021

Ja by som sa snažila natiahnuť ho večer nech ide neskôr spat určite to nepôjde zo dňa na deň on si už nejaký biorytmus vytvoril a možno mu to takto vyhovuje a bude vždy taký ranostaj.Mne spala dlho poobede, takže ja som sa nesnažila ani skoro uspavat.Vzdy išla medzi 20-21
Kamarátka ukladala o 19 a ráno o 5 boli hore, ale jej to vyhovovalo tiež je ranný typ

autor
31. okt 2021

@luccija skusim, no uz teraz mrnci, ze by spal....asi to bude beh na dlhsiu trat 🙂

lily246
31. okt 2021

To ti fakt prespí 6mesačné dieťa od 19 do 3- 4 a tebe sa to nepozdáva? Môj bol v tom veku hore aj 15x za noc, prvú noc prespal krátko pred 2.narodeninami. Celkovo začal normálnejšie spávať ako 2,5 ročný.

lenka2710
Autor odpoveď zmazal
autor
31. okt 2021

@lily246 zabudla som napisat, ze od 23 hore cca 3-4 krat, co sa mi ho akotak podari uspat, no o 4 uz je vyspaty. Mne je jedno kolkokrat vstane, s tym nemam problem. Problem je to velmi skore vstavanie a nasledna nervozita a vyzadovanie si casteho spanku. Nesedi mi ten jrho rezim, rada by som mu ho pozmenila za pre neho priatelnejsi. Ja som matka zmierena so vsetkym, mne ide skor o dobro dietata 🙂

lily246
31. okt 2021

Najviac pomôže asi iba čas, jeho nervová sústava musí dozrieť aby si vedel spájať spánkové cykly a prejsť kontinuálne do ďalšieho cyklu bez prebudenia a tým pádom potiahnuť jeden dlhší spánok namiesto veľa krátkych. Viem, je náročné mať malého nespavého nerváčika. 🙁 Zamerala by som sa na predĺženie časov keď je hore a skúsiť či potom dlhšie nepospí. Ale sú deti ktorým nepomôže nič a majú proste nervóznu výbušnú povahu a aj zle spia.

ailiba
31. okt 2021

@mirkava napodobne😅. Až na to, že to trvalo len do roka, potom sa už aj zahral sám. Aj v noci dlhšie pospal.

janezz
1. nov 2021

Tebe papá každé 4hodiny? Šťastná to žena 😄 náš 5m papá od narodenia každé 2hodiny. Je ako hodinky. Takto papal aj v noci prvé 2 mesiace, potom sa to našťastie cez tie noci upravilo, ale cez deň stále. A to je na UM, takže to nie je mliekom. Papáme už aj prikrmy, ale aj tak bez zmeny. Čo sa týka spinkania, spinkať ide okolo 18tej, ako kedy a prvé papanie o 22tej, potom okolo 1nej a potom 3-4 ako kedy, no a potom už vlastne o 5tej vstávame 🤣 ale zaspinka okolo 7-8mej, ale denný spánok max polhodinu. Dlhšie jedine obedný spánok.

autor
1. nov 2021

@janezz ono ja mam trosku zmatok v tej jeho vecierke, jedna povie posun ju na neskor, druha daj ju skorej 😁 tak on papal predtym tiez kazde dve hodky, nastastie prikrmami sa to zlepsilo

lienka9
1. nov 2021

Ak sa mi mala zobudi takto strasne skoro (o tyzden 6m) tak proste jej davam dudel,alebo otacam a ukladam na spanok pokym nezaspi.nezapinam svetlo ani sa neprihovaram,proste aby jej bolo jasne ze je noc..sice to trva aj hodku kym opat zaspi,ale po par razoch pochopila ze o 4tej sa proste nevstava :D a to prestala robit. Potom pekne potiahne tak do 6.30-7..

juliet86
1. nov 2021

precitaj si o split nights. vela.stastia

ivka21
1. nov 2021

Mam presne ten istý problém môj ma 5 mes a pravidelne ráno o 4 už je hore a zaspať ani za svet až tak po hodine ale to už som hore ja tak už nespím 😔tiež chodí spinkať o pol siedmej večer.

karolina2019
1. nov 2021

ahoj a skusala si rano ponechat tmu a tvarit sa, ze je stale noc? Moja dcera nikdy tak skoro nevstavala, ale ak aj mala pokus, tak som sa tvarila, ze je noc a nereagovala som sposobom, ze vstavame. Bud som ju kojila, kym opat zaspinkala, alebo sa sama nejako ulozila. Tiez chodila spat okolo 19 a vstavala okolo 7, takze si nemyslim, ze to je vecierkou alebo tak. 6 mesacne babo je este malinke a moze tolko spinkat. 4 je velmi skoro 🙈

danulicek
1. nov 2021

Ahoj, ja som mala pri prvom synovi presne to iste a môžem ti povedať, že posun večierky ho len rozhadzal. A ak aj vydržal, rano vstal v rovnakom čase ako nic, len bol cez den nervny. A to trva doteraz, ze ak idu spat neskor, rano vstanu v rovnakom čase ako vždy. Len potom cez den je to psycho.

Ja ti poradím - a to mne vstával v noci 10x a viac - len vydrzat. Ono sa to zvycajne každé tri mesiace mení pocas toho prvého roka a čochvíľa môže byt lepsie. A ak aj vstane tak skoro, je fajn, že po hodke zaspi (ak som dobre citala). Pre mna bolo prioritou, aby isiel večer spat normalne. Nevedela som si predstaviť, že by ešte bola o 23tej ruka hore. Tak som si zvykla aj na to ranné vstávanie, všelijaké mikrospanky som pri ňom mala. ono sa to upravilo fakt po par mesiacoch. Ak máš moznost, s tým jeho prvým ranným spánkom, zalom ešte aj ty. To som nerobila a bola to obrovska chyba.

janezz
1. nov 2021

Ja to neriešim, vidím na ňom že je to jeho čas. Párkrát sa stalo, že sa nedalo dať ho spinkať o tom čase a potom to bol boj. Ešte o 20tej bol hore, zlý ako čert. A aj tak vstával o tej 5tej ráno.

janezz
1. nov 2021

@danulicek presne, úplne súhlasím. Oni majú ten svoj čas a môžeme to skúšať zmeniť, doplatíme na to my 😂 tiež ráno keď zaspí, zalomim s ním koľko sa dá.

thoughtfulweirdo
1. nov 2021

Moja staršia mala do 2 rokov ranný čas vstávania o 4:30, aj keby som sa na hlavu stavala. Vôbec nezáležalo, kedy šla spať, kedy jedla, čo jedla, ako jedla, ako je oblečená, kde spí, ako spí, ako zaspí.... Proste nič nedokázalo predĺžiť spánok. Nakoniec som si zvykla a aj mi to vyhovovalo, veľa som stihla a večer som mala kľud 😁 takisto za noc 10 krát hore bola normálka. Teraz pri mladšom viem, že čím menej sa snažím jeho spánok riadiť a bojovať, tým lepšie pre mňa a moje nervy 😅

autor
1. nov 2021

Baby vdaka, skusim sa trosku pohrat s tym dennym spankom, mozno vecierkou, no nie nasilu. Uvidim, ako bude reagovať. Vdaka moc za pomoc, vlastne ste ma dost ukludnili 🙄♥️😁

danielahamar
1. nov 2021

Môj 10m. ide spať medzi 18-19h., cez noc niekoľko krát hore, stále mrnci, vstava väčšinou o 5.30, z postieľky musí von, lebo reve a reve a reve, proste sa tam hrať nebude. O 7.30 chodí späť na cca pol hodku hodku, obed cca 11.30 spánok a ešte jeden 15minutovy slofik o 14.45h., trvá to už druhý mesiac.

vyhuelka
1. nov 2021

Moj bol taký istý…. O 4 som ho brávala zo spálne do obývačky aby nezobudil staršiu dcérku vedľa v izbe, bola to však chyba lebo som ho potom nechala sa 1-2h hrať 😀 takže si zvykol ale časom (trvalo to pár mesiacov) pospal stále dlhšie a dlhšie až začala vstávať o 5 a s mužom sme sa začali striedať aby som si aj ja trochu pospala a nemusela v kuse iba ja vstávať… takže chce to čas a trpezlivosť, každé dieťa je iné a na každé zaberá niečo iné 🙂 pevné nervy želám ✊🏻

veronicka88
1. nov 2021

Neriešila by som skoršie/neskoršie ukladanie ale to čo robíš ráno o 4.00 keď vstane.jw to klasická regresia...or prejde...nezaoal svetlo nech si rozpráva v postieľke koľko chce...ale späť sa bude...ak sa bude hrať hodinu tkanhodinu....vraví sa že táto regresia je jedna z tých ktoré neprejdú samé ako také...čiže treba dieťa nechať alw vramci toho čo sa má robiť,o 4.00 s určitosťou späť.nikdy som deťom nedovolila pred 5.00-5.30 vstať a hrať sa a to mi prvorodený ozaj dlho vstával 5.45 ale má týždeň vždy že vstaval o 5.00 proste som sa tvárila že spím....čiže jeho režim je ok,akurát no učí sa...učí sa ako to funguje okolo.a predpokladám že o 4.00 bežné nevstavas🤣💪

veronicka88
1. nov 2021
Strana
z2