icon

6 mesačné dieťa vstáva veľmi skoro

31. okt 2021

Ahojte,
mam 6 mesacnika, ktory v noci vstava uz medzi 3-4 vyspaty, vesely, no po hodine uz zrely zasa na spanok, potom je samozrejme nevrly a nervozny.
Jeho demny rezim je nasledovny:
o 4,30/5,00 spanok cca hodina a potom kazde dve hodiny cca spanok, ktory trva cca hodinu.
Papa kazde 4 hodiny. Ukladame ho na nocny spanok +- o 19. Co sa tyka bolesti bruska, tie sme uz poriesili, momentalne by tento problem nemal byt a ani zuby este nie (podla pediatricky)
Toto jeho skore vstavanie trva uz 3 mesiace.
Viete mi, prosim, poradit, kde robim chybu?
Ono je to uz na maslu, toto vstavanie a vlastne on si tak pretiahne sialene ten den. Pocas neho nevydrzi ani 2 minutky sam, velmi sa jeduje s hrackami, co si myslim, ze moze mat pricinu aj v tom.
Vdaka za rady a pomoc ♥️

Strana
z2
saiffffa
1. nov 2021

nerozumiem rezimu, ze od 6tej ma kazde 2h spanok? Radsej rozpis priblizne casy tych spankov a hlavne kolko ich vyjde, lebo neviem kedy je vecierka. V 6m ma mat 2 az 3 spanky, Vacsina deti ma 3 spanky, my sme mali 2 lebo 3ti odmietal, tak sme sa na to vybodli. Cez den ma spat tusim tak max 4h ak si dobre pamatam 🙂) spanky by mali byt rozdelene na medium medium short, cize napr 2x 1.5h a potom posledny max max max pol h! A potom uz ulozit na nocny spanok. Skore vstavanie podporuje vela spanku cez den, vela x spanok pocas dna, skore ukladanie na prvy spanok a pod.... a samozrejme hluk alebo svetlo ak ho budia,....

saiffffa
1. nov 2021

@saiffffa alebo moze byt 1h a potom 2h a potom pol hodina....hlavne prvy spanok nech neni az moc dlhy a az moc skoro po rannom zobudeni...

saiffffa
1. nov 2021

a nech ta nedeptaju tie sproste komentare ze mas byt stastna a neviem co. Ja som mala toto iste ked bol ale mensi. V 600nedeli a pod, ze mi spal 6-7h vkuse ale potom bol hore. Cize napr siel spat o 18tej a potom bol uprostred noci hore a ja na nervy, neslo ho uspat a komentare ze mam byt stastna....ma este viac vytacali. Ano ludia to maju aj horsie a co. Ty sa citis nestatstne tak mas na to pravo. Sorry za vylev ale zbadala som tu taky stupidny komentar a nedalo mi. Drz sa.

zuzuliennka1
1. nov 2021

asi ta nepotesim, ale mali sme toto iste - cca v tom istom veku - syn chodieval spat cca medzi 19-00/20-00 a pravidelne budicky okolo 3:00…
bojovat s tym ti nepomoze, mne pomohlo sa tak proste nastavit, ze nam den zacinal skoro, stihla som do 8:00 ranajky, navarit obed, aj kolac upiect a vela sme boli von…
tiez to u nas trvalo v case, ked sa blizili Vianoce, teda trochu neskor, ako aktualne, tak som to vtedy vyuzila aj na vianocne pecenie…
prejde to, treba vydrzat a zbytocne s tym nebojovat, upravilo sa to zhruba za nejake 3-4mesiace myslim

autor
1. nov 2021

@saiffffa jasne, ono kedze tak skoro vstava, tak tych spa kov vyjde naozaj 4-5 za ten den. Ale ten vecerny je naozaj max 30 min. A vdaka za povzbudenie, ja sa skusim ,,pohrat" s tymi dennymi spankami, mozno to zaberie

ckatka
1. nov 2021

Ja som pri prvom riešila, uspavala, učila na všetko možné....skúšala všetko možné, aby spal "keď treba". A prd. Najlepšie bolo vziať ho k sebe do postele a prispôsobiť sa jemu. Večer ísť spať spolu a hotovo.
Druhého mam pri sebe v posteli od narodenia, a keď večer začne zivat, vtedy si ideme ľahnúť (spolu). Niekedy je to o 9, niekedy o 10, niekedy aj o 11 večer. Režim matky Levice...ja si ľahnem...A dieťa sa uloží do bezpečia ku mne. V noci ma cíti tak nevymysla

andreatytler
2. nov 2021

Tak mi to vychadza nejako takto:
4:00 - budicek
5:00 - spanok 1
6:00 – hore
8:00 – spanok 2
9:00 - hore
11:00 - spanok 3
12:00 – hore
14:00 – spanok 4
15:00 – hore
17:00 – spanok 5
17:30 - hore
19:00 – vecierka

4.5 hoding cez den
9 hodin v noci
13.5 hodin za 24 hodin

Mnozstvo spanku mate podla mna ukazkove... ako z knizky. Veciekru mate podla mna idealnu. Urcite nemen. Spanok pred polnocou je velmi dolezity, neoberaj ho on.
Vela deticiek ma lahky spanok od 3:00-4:00 rano, lebo hladina melatoninu sa znizuje a tak uz nespia tak tvrdo. Casto sa budia.. vela mamiciek si ich v tom case berie do postele a snazia sa douspat na prse.
Podla mna on este nie je uplne vyspaty o tej 4:00 rano. Ak by bol, tak by bol hore 2 hodiny ako pocas dna. Ale on uz po hodine zase zaspi. Jeho skutocny budicek a zaciatok dna zacne az o 6:00. Vtedy sa prepne do denneho modu a je hore 2 hodiny.
Podla mna to mate vsetko dobre nastavene a maly si uz urobil pekny nocny a denny rezim a teraz sa uz len potrebuje naucit ako saze zaspat medzi tou 3:00 - 6:00 rano.
Ako uz poradili, nevstavat az kym nie je 6:00. Tvar sa ze spis, a jednoducho mu povedz ze je este noc, aby isiel spat. Snaz sa ho uspat ak sa da. Zober do postele ak to ma rad a myslis ze by zaspal. Urcite nezazinaj svetlo a nezacni s hrou a ani nedebatujte. Proste ty bud v nocnom mode, Ak sa on chce potichu sam hrat v postielke, nechaj ho. Jasne ze to sa nie vzdy da, ale snaz sa co najviac.

saiffffa
2. nov 2021

Tak potom to he pricina. To iste som mala ja do 4.5m ze 5 soankov. A kolotoc. Mne poradkyna pomohla ale ja ti to tu zadarmo hovorim - urcite urcite zniz pocet spankov cez den na 3. Medium medium short. Do 5.m som z 5 soankov prešla na 3. A v 6.5m mi treti odmietol nadobro tak mal 2. Noc sa predĺžila na 11 az 12h. Naozaj to pomoze, neverila som ale naozaj.

mimixxxx
2. nov 2021

Spankova regresia a spankove asociacie mozno tiez mozu byt. Kazde dieta je ine. Ale treba vediet ze dietatu spankovy cyklus cez den trva mozno cca 45 min a v noci cca 1,5h. Nie kazde dieta sa dokaze automaticky prehodit do dalsieho spankoveho cyklu. Vacsine deti treba nejako pomoct. Najprirodzenejsie a mozno aj najjednodzchsie je podat prsnik, ak sa dieta dojci, to vzdy pomoze. Este je tu skupina narocnejsich deti - high need baby - potrebuju viac kontaktu a pozornosti, idealne stale. Nevydrzia sa same hrat dlhsie. Idealne je vydrzat, je to len obdobie. Mozno ta spankova poradkyna nieco poradi ale vzdy by som sa radila instinktom materinskym, ze co mojmu dietatu najviac vyhovuje. Napr. ta vyplakavacia metoda u high need baby nema zmysel, je to zbytocne trapenie. Nehovoriac ze ja osobne by somziadne dieta takto netrapila.

ledgerka
2. nov 2021

ja by som tie denne spanky urcite skusila skratit/predlzit. Dajme tomu 1h doobedu, 2 hodiny obedny spanok a poobede mal uz len takeho slofika 15-20 minut aby vydrzal do vecierky. U nas to bolo v 6 mesiacoch asi takto:

Budicek - 7:00
Prvy spanok - 9:30 (30 minut az 1 hodina)
Druhy spanok - 12:30 (maximalne 2 hodiny)
Treti spanok - 16:00 (max 20 minut)
Vecierka - 19:00

Prvy a treti spanok bol u nas vzdy vonku v kociku. Ten dlhy doma v postielke.
Podla mna ti vela spi poobede, tam by mal byt dlhsi cas bdenia. Ja som mojho cez den budla ked chrapal vela a osvedcilo sa nam to. Ale zas nie vsetky deti su stastne ked ich zobudis :D ten moj nidky nemal zlu naladu, za to kamoskim mal potom velmi zlu naladu. takze ona nemohla budit.

autor
2. nov 2021

@ledgerka maly ma u naladu tak ci tak, pretoze je nevyspaty. Pre neho je prilis dlhy den, ked taha uz od 4 tej. Dnes to iste a je to uz aj pre mna na maslu. Nevadi mi to nocne vstavanie ale tie jeho jedy neskutocne, sam so sebou uz nevie vydrzat. Urcite skusim tie spanky pomenit, hlavne to poobedie. Vdaka za rady

mimixxxx
2. nov 2021

Este existuje jeden trik, okrem dojcenia, ako babatko jemne previest spankovymi cyklami tak aby sa nezobudilo. Nosit v nosici, satke a idealne sa hybat alebo asppon skakat na fit lopte.

mimixxxx
2. nov 2021

Hacka, kidvak, babyvak.. tiez mozu pomoct pri prechode spankovymi cyklami, ale pozor musia byt tesne nad zemou aby sa predislo padu z vysky. A este nieco:
https://www.mamila.sk/sk/pre-matky/dojcenie-a/s...

ledgerka
2. nov 2021

Skus predlzit poobedne bdenie. Nechaj ho pospat kratsie. Osobne si myslim ze to je dovod skoreho vstavania. Pomalicky mu skracuj poobedne spanky a vydrz aspon 2 tyzdne. Je mozne sa rano zmeni ale aj to bude chvilku trvat takze sa netreba vzdavat ak sa o par dni nic nezmeni. Doktora nam davala raz taky graf s vyvojom spanku a tam bolo presne to poobedie ako najjaktivnejsia cast dna pre takeho drobca. Ked to cele prespi, tak noc je kratka.

tianna
2. nov 2021

Takýto bol ako bábo nás najstarší.. bežne od 4 hore, aj skôr.. žiaľ pomohli len litre energetakov 🤣 samozrejme nekojila som ho už keď som ich pila.

luciannka83
2. nov 2021

Skus si ho zobrat k sebe do postele. Rozpravat porichy, aby chapal, ze je este ,,noc,, daj ho na prso, abo mu daj cumel, no nevstavala by som s nim tak skoro. Moja ma skoro 5m. A tiez uz o 4tej cvirika, no stale este zaspi.

Strana
z2