icon

7 mesačná dcéra je ako za 100 čertov

mischell0110
20. jan 2015

Neviem ako inak nazvat diskusiu.Som uz na prasky,vycerpana,unavena.V skratke-som vo Svajciarsku,kde byvam s praitelom,on pracuje od 6 do 18:30,ja som s malou cele dni sama,aj na domacnost.Mala sa narodila kautnou sekciou v 36+4tt,aod malicka je to umrncane dieta,ktore nema rezim ani v jedeni ani v spani.Mala reflux,co sa uz ako tak zlepsilo,ale nic ine nepocuvam uz 7mesiacov,len ako "huci" je mrzuta.do 4mesiacov som to brala,ze sak to prejde,ale je to cim dalej tym horsie a horsie.Vobec nechce papat normalne ako väcsina deti,ze ma priblizne rezim cca kazde 3-4h alebo 2,5.Ona papa ako sa jej zachce-jeden den doobeda vobec neje,potom papa po troskach kazdu hodinku,inokedy behom chvile vypije tolko co za cele doobedie nie.Nic ine nerobim len zohrievam mlieko,kasicku a chodim a skusam,ci je hladna,ked mrnci,alebo len mrzuta.Dalsi problem je,ze absolutne to dieta nespi.Uspavam ju aj pol hodinu,zaspi a za 5min.je vyspata.inokedy spi 10,alebo malokedy ked sa jej podari zaspat na 20,pocas spanku mrnci so zavretymi ocami.cez den spi velmi malo doobeda len 2x po 10min.a poobede bud vobec,lebo len place,alebo zaspi na pol hodinu a v noci sa kazde 3h budi na papanie alebo sa budi s placom a oci zavrete.Doktor mi stale vravi,ze je ok.ze take su deti,ale toto uz normalne podla mna nieje.nespi ani cez den ani v noci.jedenie ma take ake ma,snazim sa jej dat vzdy do flase viac,ale ona vypije len 90ml max.120 a dost,alebo pije po 40ml kazdu hodinu.Spanok nema nicim ruseny,pretoze uz som skusala povypinat vsetko,nic nerobit,aby mala klud,alebo som po tichu zapla radio aj piesne pre deti ,ale nepomahalo nic,budi sa aj tak.Mama mi vravi,ze mozno je to zubkami,ale uz sme vystriedali asi 3gely,pirulky a nic nezabera,ja uz neviem,co robit,preco je taka,ako ju mam naucit nejakemu systemu,lebo ja takto fakt nikam s nou nechodim,pretoze sa nenapapa normalne,takze by mi nevydrzala ani vonku na prechadzke,max.pol hodiny.Uz som fakt na prasky a neviem ,co robit.

Strana
z2
simca06022011
29. jan 2015

@slavibrcka nechaj ju samu nech sa pohra pol hodinku/hodinku.. vyskusaj... ak bude mrncat nechaj ju tak, len na nu rozpravaj co robis, sprav jej sem-tam kukuk a rob si dalej svoje.. ja som mala s malou takyto system a neskor som to zrusila, ale teraz to posledne mesiace zase vyuzivam...
V praxi to vyzeralo takto: ohradku som mala v obyvacke, tam ja vidim zo vsadial, takze hrala sa v nej s kadecim, hracky som striedala... a ja som si porobila s tym "maminka ti navari teraz toto a hento, dame si papu.. upraeme hracky, dame prat veciciky... atd.. normalne samomluva :P do toho som k nej prisla kukuc, co robi Simonka? 🙂))) Dalsia vec je ze mne z tade nevyliezla a nikdy nespavala s nami v posteli (to az po 1,5 roku zacala :P )
Uspavanie, som takto neskoro v 10mes neriesila, tak neporadim 🙂) mne mala spala v kociku.. ja som s nou chodila rano cca pol 10tej-10hod.. na hodinu, potom domov, pohrala sa, dostala obed a spat.. spala aj 2-3-4 hodiny a potom zase von na hodinu-dve a viac podla pocasia... a domov spat po kupani. Ziadne hompalacky na rukach a pod.. ale mne nikdy v kociku nespala vonku... a zase kazde babo je ine 🙂

slavibrcka
29. jan 2015

@mischell0110
Ahoj, este som chcela dodat, ze nasa mala do 4 mes. tiez reflux a fuuurt revala, kocikovali sme po cintorine a kdekade, aby nas nikto nepocul, nechapala som mamicky, ktore chodili s kocarmi po parkoch a obchodnych centrach a v pohode si tam pili kavicku. Asi do 3 mes. revala aj pri kupani, potom sme sli na kurz plavania a uz to miluje. :D Verim ti, ze je to na nervy. Mne pomahalo, ze som sa aspon par krat dostala do fitka, ked manzel prisiel z roboty, mas na to narok, aby ti pomohol, lebo je to psycho byt cely den sama na nu. S tym suhlasim.

A potom sa ma daka mamina opyta, ze ci je to normalne, ze jej dieta neplace?! Alebo idem s niekym von a jeho dieta 3 hodiny spi, napapa sa a spi dalej!!! A ta nasa potvora len huci.
A s tym papanim to mame podobne. Naposledy mi doktorka povedala, ze deti nemaju radi zeleninu a treba im dat to, co im chuti a neriesit. Tiez velmi radila davat hryzkat rozky, tvoja uz ma 7 mes. takze uz by mala skusat lepok.

Nasej malej od 8,5 mes. davam zive prirodne biele jogurty (kozie, ovcie, kravske) a ide sa za nimi zabit, otvara pusu ako vrata, zelenina nula bodov, skusam jednoduche veci, max 2-3 druhy, chuti jej, ked je tam zemiak, ak zaciti privela niektorej zeleniny alebo privela kurata, koncim. Kurata davam tak za pol prsta. Skusala som ju aj 'vyhladovat', napr. 3 hodky od posledneho jedla a vtedy sa mi zdalo, ze to slo lepsie. Na obed zeleninu nezje nikdy, jogurt, kasu a presnidavku neodmietne nikdy, takze na tom ficime dokola. Zeleninu sa mi podari az tak o 6 dat a niekedy aj vecer kasu este. Takisto zlyhalo cerstve ovocie, ci struham, krajam, pucim, varim.. vsetko jedno, jedine popuceny banan, jablko ju bavi hryzkat, ale to je este nebezpecne, dokonca som odstavovala mrkvu a ani tu nechcela, co nechapem.

Viac krat som pocula nazory, ze dievcata su taketo so spanim, lebo nechcu nic 'zmeskat'. Sestrina mala bola velmi podobna, bolo jej jedno, ci spala 2 hodiny alebo 10 min, vstala a fungovala dalej, nasa je taka ista. Chcem ti iba povedat, aby si nezufala, ze je vela takych deticiek/ mamiciek, asi to treba vydrzat. Aj preto ich milujeme tie nase deticky, ze nas obcas potrapia, ale ked sa smeje, uplne sa roztapame. Pozeram, ze tvoja mala je uplne rozkosna! Krasna! Gratulujem k takej krasnej dcerke! Vela stastia a pevne nervy.

slavibrcka
29. jan 2015

@simca06022011
Ahoj Simca, vdaka za radu. Ohradku mame v obyvacke a kedze ju mame spojenu s kuchynou, travime tu obe cely den spolu, vydrzi tam tak 20 min sama, len co sa rano najem, umyjem riad alebo chvilku daco varim. Uz by stale chcela lozit :D Pokial sa da ist von, v kociku zaspi, ale musim stale chodit :D
Dufam, ze ked sa pocasie zlepsi, budeme stale vonku, lebo prave mame pokazene koleso na kocari a uz tri tyzdne cakam, kym mi ho dodaju a som ako domaci vazen, mozno aj preto ta nasa tak nervaci. Mam pozicanu buginu, ale v snehu sa s tym zle chodi.

mymiska
29. jan 2015

@mischell0110 Ja len k tomu uspávaniu a spaniu. Vyskúšaj na uspávanie dcérky pustený digestor a š-š-š-kanie. Teda nám to na nášho tiež skoro 7-mes. Miša (sekcia 36 tt) zaberá - pustím v kuchyni digestor (a čím viac hučí, tým lepšie - že deti sú zvyknuté na tak hlasné šumy z brucha), chytím ho pekne na ruky, sem-tam aj do perinky ešte, do ruky mu šupnem látkovú plienku, do pusy dudel a stepujem po kuchyni a robím normálne nahlas š-š-š-š-š-š (šškam si nejaké pesničky do rytmu). Nám to konečne pomohlo po urevaných 4 mesiacoch. Najpr trvalo digestorové uspávanie aj pol hoďku, ale teraz zaspí aj za 3 minútky môjho šškania. A digestor necháme pustený a spí aj hodinku a pol v kuchyni na lehátku (mierne vyvýšenom). Ale väčšinou dá len tú polhodinu. Ale hlavne že to uspávanie sa skrátilo. Alebo vyskúšaj nejaký biely šum z internetu - je tam toho dosť (uspavac.cz). Držím palce!

mischell0110
autor
29. jan 2015

@slavibrcka Dakujem velmi krasne aj za pochvalu malej aj za nazor,potesilo ma to.

mischell0110
autor
29. jan 2015

@mymiska dakujem.moje š škanie jej uz asi nestaci,vyskusam digestor 🙂

mymiska
29. jan 2015

A malinká je nááádherná - však má byť aj po kom - mamina je riadna kočica 🙂
Tuším ja budem pýtať radu, ako ste ju naučili na ten babyring na plávanie - malý mi v tom minule tááák vrešťal...

adriana522
4. feb 2015

Ahoj. Podla mna by si mala zacat od seba. Ked je spokojna mama, je spokojne dieta. Nemyslim si ze take male dieta ma mat presny rezim. Nedaj sa zbytocne ovplyvnit, ani moja nemala. Postupne si ho vytvori. Ked dieta nechce spat, neuspavaj ho nasilu. Je to strata energie a si z toho len nervozna. Radsej sa hrajte alebo co, a skus neskor. Spytam sa teba: Chodis spat vzdy o tej istej hodine, vstavas o tej istej hodine, jes v rovnakych intervaloch? AK nie, preco to chces od svojho dietata. Dieta potrebuje v prvom rade mamu, lasku, pritulit, aj v noci aj cez den. V noci dobieha co nestihla cez den. Ona nechce byt sama v ohradke, ona chce to co robi mama, lebo mama je pre nu stred vesmiru. Pises ze sa nechce nosit v nosici. Skus si precitat nejake uzitocne stranky. Kazde dieta sa chce nosit, ale musi to chciet aj jeho mama. Ak ma mama pochybnosti, alebo vravi aj tak tam nevydrzi, dieta to vyciti. Nosic je uzasna vec. Babo sa nosilo sa 9 mesiacov v brusku, nic ine nepozna, potom sa narodi a my, napriek tomu ako sme po nom tuzili, ho zrazu chceme odlozit, do kocara, do postielky a cudujeme sa ze tam nechce byt. Chce mamu, nie byt same. Skoda je ze si sama cely den, to je naozaj psycho. Co nejake materske centrum. Nemozes odcestovat k rodicom na mensiu dovolenku? Mozno si navar na viac dni, alebo si obcas jedlo objednaj, zehli vecer napr. 20 min. kazdy den aby sa ti to nekopilo..... a cez den sa venuj malej.

tykat
4. feb 2015

@mischell0110 Syn mal tazky reflux a presne ako popisujes ☹ bola som uplne zufala, a reci "ked je mama spokojna tak aj dieta je spokojne" by som najradsej napchala dotycnym mudrlantom do....no proste niekde.

Nic nepomohlo musel z toho vyrast. Ale syn spal aspon v noci. Ak ti mala nespi ani cez den ani v noci, zo spanku mrnci tak by som si doslapla na dr. Ake robil vysetrenia? Ako sa riesi reflux? Toto moze byt sposobene refluxom ale treba vylucit ine priciny.

Ono syn napr. grcal neskor ako polrocny minimalne ale jemu sa to mlieko vracalo do pazeraka aj napriek tomu ze negrcal. Na sono to bolo krasne vidno. A to mlieko zo zaludka mu ten pazerak drazdilo, asi ako ked dospelak trpi na "palienie zahy". My sme robili take rezimove opatrenia- zvysene lozko v oblasti hlavy, AR mlieko, zahustovadlo ktore sa podavalo pred jedlom (Nutriton?), po jedle drzat na rukach v zvislej polohe atd. atd je toho vela, najdes na nete.

Drzim palce, ono to prejde ale my sme tak cca do roka boli ako v blazinci kde vkuse niekto reve a kvili.

mischell0110
autor
4. feb 2015

@tykat Vies,ja som vo Svajciarsku,Priatel cele dni v praci od rana od 6 do pol7 vecera a ja som sama cele dni.Presne ako pises,ze ked je mama kludna je aj diet.Kolkokrat som bola v pohode,tesila sa z nej,aj tak bola urevana.Niekto si mysli,ze ju tasnem do kocika,postielky len tak,nech mam pokoj,ze sak sa mam s nou hrat a mojkat.Ved to robim,snazim sa s nou hrat,venovat sa jej,nenechavat ju samu len tak,lenze ona je umrncana proste od narodenia.tu vo Swiss nerobia take vysetrenia ako doma,bola max.na nozicky raz a to ma 8mes.a doktor ju vysetril 2x len hmatom a zrakom.To,ze ma reflux,som zistila sama,ked vsetko vracavala,a ked sm snorila na nete,co to moze byt a preco a co robit,a ked sme ju nosili vo zvysenej polohe,vyvysili postielku a podobne,bolo lepsie a dr.mi na to povedal len tolko,ze ano moze to byt,dal mi Nutriton a to bolo cele,ziadne sono nic.Tvrdi mi,ze je v poriadku,ze proste je to dieta,casom to prejde.A ked som na SR,musela by si to zazit-doktorky,ktorych sa opytam,ze ci mi malu vysetria,ze som samoplatca,lebo mame poistovnu vo Svajci,tak zazeraju,vraj co nejdem teda tam,nemam u nich kartu a to potrebujem taky papier a hentaky...ako na nervy,cloveka este viac znechutia.

daduska32
19. feb 2015

@slavibrcka 😃😃😃😃tak to ste na tom presne tak isto ako my. Ten clanok ako keby som pisala ja 😃😃😃. Tiez ma mala 10 mesiacov a vresti od rana do vecera. Ked ideme von tak len do obchodu,co je nevyhnutne za nejakych 5 min v kociku chyti nervy,nechce tam sediet,vrieska ako keby ju z koze drali,vezmem ju na ruky,to ma hned zacne odsacovat ze chce ist chodit(ale sama este neeevie),domov pridem cela dopotena,cervena a mala bordova od revu. Inak papka vsetko pekne,v noci sa budi len na mlieko,ale cez den to je hroza Spi 2Xpo 10 min.A hrame sa tak ze ja sa hram a ona sa pozera,to ju bavi chvilu.Dufam ze sa to trochu zlepsi ked sama zacne behat.Poviem vam mam 3 chalanov,dvaja su dospely,ale ked boli maly tak som ani nevedela ze ich mam. Co uz hadam z toho vyrastu😃😃😃😃. Drzim palce😊

Strana
z2