icon

7 týždňová začala kludne zaspávať. Je to normálne?

dreamer4
18. aug 2011

Je normalne, ze moja plne dojcena 7 tyzdnova dcerka, ktora sa uz asi 4 tyzdne po kazdom papani pucila a kazdy vecer zaspavala po 3 hodinovom spanku......dnes prespala cely den a vecer tak isto - sa napapala a hned zaspala????? Lekarka mi na jej travenie predpisala probiotika BioGaia.....a berieme ich 10 dni. Je mozne, ze konecne zaucinkovali????? Este jedna otazocka, stale ma hlienovitu (riedku) zltohnedu stolicu, a vsimla som si, ze ju taku ma, ked jej dam cez horucavy vypit cajik...moze to mat suvis s tym?????? DAKUJEM Este by som chcela poznamenat, ze je konecne kludna a spokojna....len ma prekvapila taka nahla zmena......

murinka
18. aug 2011

takemu malemu babatku nedavaj cajik-ked uz tak radsej cistu vodu po lyzickach 😉

dankamat
18. aug 2011

Aj moj maly ma riedku zltohnedu niekedy zelenkavu stolicu a tiez davam cajik. Nesuhlasim s @murinka, lebo mne aj Dr. od 2. tyzdna kazala davat malemu cajik alebo dojcensku vodu. Vsak v tychto horucavach musia pit tekutiny, kedze z mliecka sa velmi neuhasia smad. A mne maly vypije aj cajik aj vodu. A to spravanie neviem, ale moze to byt tymi probiotikami.

dolakova
18. aug 2011

ja davam malemu stale vodu alebo harmancekovy cajik co je dobre vraj na riedku stolicu pokial ma dieta koliku a brali sme aj BioGaia a nezabrali nam mame uz 6 mesiacov a stale sa puci po papani stale nam place a nic nezabera a sam sa ani nevykaka pokial nepouzijeme hadicku z lekarni poradi niekto ako mu mam pomoct aby sa aj vyspal a bol konecne kludny uz to nezvladame doma nejako a to uz mame jedno odchovane dakujem za rady este poznamocka kojime stale ale davame uz aj pevnu stravu

natty53
18. aug 2011

netreba davat vodu ani cajik plne kojenemu babatku,ja som nedavala vobec do 7 mesiaca aj horucavy boli.. a teraz tiez toho nevypije vela ...a cajik uz vobec nie,na co....kojenie uhasi smad,obsahuje predsa vyse 80percent vody @dankamat ...riedka stolica je normalna u kojeneneho babatka

zuzana357
18. aug 2011

....iny Dr. iny nazor.... dpjcene dieta do pol roka nepotrebuje okrem materskeho mlieka nic ine, ani caj, ani vodu, len kojit na poziadanie....a ak uz chces nieco dat, tak v extremnych horkach skor tu vodu po lyzickach, ale nie caj, probiotika na travenie mohli zabrat, a preto je spokojnejsia, aj ja mam s nimi dobru skusenost, to ze bola nepokojna mohlo byt aj z prehriatia teraz ked je horko, alebo z travenia....

martija
18. aug 2011

suhlasim s @natty53 urcite nedavat vodu ani cajik,radsej castejsie dojcit,aj ked len chvilocku, predne mliecko je urcene na uhasenie smadu. Ja mam vsetky tri deticky letne, dve z nich narodene v najvacsich horucavach v spanielsku, ani tam neodporucaju cajiky,ani vodicky....nedavali sme,deticky krasne prospievali...radsej dojcit castejsie, podporujete si tvorbu mliecka,lebo cajikmi mozte znizit tvorbu,a moze sa stat,ze sa babo odstavi....

bubulka722
18. aug 2011

Osobne si myslím, že za 10 dní sa nemohol prejaviť efekt z probiotík. Je pravda, že čaj môže zafarbiť stolicu. Každopádne by som na tvojom mieste čaj vôbec nedávala. Načo dieťa nalievať vodou, keď je preň oveľa hodnotnejšie materské mlieko? Uvidíš aké budú ďalšie dni. Koliky všeobecne odznievajú aj vo veku 6 týždňov, my sme ich mali až 3 mesiace. Držím palce nech je to za vami!

azarijka
18. aug 2011

ja som vodu zacala davat az v 8mesiaci, a to len preto ze som ju chcela trosku naucit pit, ked si niekam odbehnem a je sama s muzom v tychto teplach aby vedela pit aj ine tekutiny kedze manzel ju asi nenakoji 😀

zbytocne zaplnis babetku brusko vodou/cajom a nebude si tolko pytat mliecko, moze potom (ale nemusi) slabsie priberat lebo voda mu nedoda tolko zivin ako mliecko.

ten klud moze byt z tych probiotik, zabrali jej tak je spokojna ze ju nic netrapi 😉

happygirl
18. aug 2011

Tiez boli obe moje dievky vylucne na materskom mliecku (starsia kojena 16mes., mladsia 22mes)... obe su jarne a aj v lete v najvacsich horucavach pili "vodu" len v ramci kojenia z mojho mlieka...nedavala som ziadne vodicky ani cajiky... (sice som pri starsej skusila parkrat jej dat vodu po lyzickach v obave, ze "ved je predsa horuco a musi mat smad" - ale mala odmietala, z flase nevedeli obe pit do roka... az neskor som pochopila, ze obavy tohto typu su pri plnom kojeni zbytocne a dieta nijak nestrada🙂 je velka pravda, ze cim viac bude male smadne a cim viac mu das pit "svoje" (ako uz bolo uvedene - staci aj nakratko - len od smadu), tym sa Ti vytvori viac MM a aj v najvacsich horucavach budes mat dost aby neostalo smadne (len musis sama vela pit vody a inych tekutin, prip.podporujucich tvorbu mlieka... )...tiez drzim palce....

emapol
18. aug 2011

Cajik, to by som nedavala a ani nedavam...mam tetu pediatricku a to iste hovori....nasa sa tiez pucila a vela prdela, stolicu ma este aj teraz riedku a niekedy aj do zelena, a je iba dojcena, uz asi tri tyzdne jej denne davam tri kvapky biogaia a nam zabrali, vobec sa uz nepuci, ale prdka si stale, lepsie zaspava a niekedy vydrzi spat aj tri hodiny..myslim, ze tento dobry stav mame asi tak tyzden

tereza123123
19. aug 2011

Fuu az mi tak srdiecko poskocilo z nadeje ze ak zaberaju tak tie probiotika mozno zaberu aj nam.maly ich uziva 9 den no zmenu nevidim ☹ ale od vcera mame aj antibiotika tak mozno je to tym ☹ mne kazal Dr davat cajik na ukludnenie lebo ked maly place nadycha si do bruska vzduch. Na uzv to vyzeralo ako perlovy nahrdelnik. ☹ tak davame 5ml strekackov ale na dlho ho to neutisi ☹

lucia20
21. aug 2011

@dreamer4 urcite je velka moznost ze zabrali a pomohli. ja som mala dcerku, tkore mala rozsiahlu operaciu aj bruska, ked mala 2 dni a veruze to brusko nas trapilo este velmi dlho. vyskusali sme vsetko a nic nefungovalo, ani crievka tak ako mali, tak preco by mali zabrat lieky??? 😖 no ale k veci, nam skratka ako posledna moznost zabrali etericke oleje..... nie zo dna na den, ale z minuty na minutu.... normalne ze zazrak. ja som ich tak opatrovala, vsade vlacila so sebou. ked sme ich mali po ruke bol klud. a casom sa crievko umudrilo, brusko zacalo posluchat a my sme ich mohli odlozit....

althejka
11. júl 2013

Ked niekto nedava,neznamena to,ze nikto nema davat pit. 😀 ak je horucava a malicka si vypije troska vodicky, nevidim v tom ziadny problem.ak by tekutiny navyse odmietala, nepotrebuje ich a ani by som nenutila.