8 mesačné bábo vstáva priskoro
8mesacne babo ma pevny rezim. 18 30 vanicka. 19 00 kojenie s ulozenim do postielky do 20 00 cca. v noci sa budi na kojenie raz az dvakrat. zvykla som si po 5 00 rano uz lahnut k nej do postele a ona potiahla do cca 7 30 spanok. teraz js po tej 5 00 uz neuspatelna... nic sme nemenili zuby jej nejdu. co to moze znamenat? a co sa s tym da spravit. uz bola v tranzicii z 3 dennych spankov na 2 a teraz ich ma aj 4....
Celé leto od 5,niekedy 4:30 hore. Je to len obdobie, zmení sa to. Teraz potiahne aj do pol 7:D
Dieťa rastie, vyvíja sa. Veľa vnemov na bábätko vplýva. Ešte toľko krát sa zmení dieťaťu režim kým sa nejakom ustáli, že sa budeš diviť
Nasa vstavala od novorodenca veľmi skoro,a veeelmi dlho mala obdobie,ze vstavala tiež okolo 5tej,pol šiestej...a to vstavala v noci na kojenie často,aj 5-10x v tom najhorsom období pre mňa co sa spanku týka 😩upravilo sa to ked presla na jeden spánok a to mala asi 18mesiacov...to potiahla.konecne aj do 7mej...no a ked som ju v 21mesiacoch odstavila, začala spávať do 8mej,niekedy ked zaspime tak aj do 9tej😄ale to už je na obed neuspatelna,takze tomu sa snažím vyvarovať... uvidíš,ja som neverila ze moja bude niekedy rano lepšie spať,ale tie deti sa menia,takze vsetko je možné 😉treba len vydržať,nema zmysel ju nutit spat...
Este som chcela.napisat,ze rezim ma podla mna super👍neposuvaj jej vecierku,ja s to skusala tiez,ale.nikdy to nepomohlo,akurat s jej naburala rezim a vstavala rano ešte skôr
Niektoré deti sú ranostaji. Dcérka od narodenia chodila spať okolo 19:00, teraz 20:00 (ma 4 roky) a vstáva medzi 5-6:00, keď spí do 6:30, to je zázrak 🤦😃 synček má 17 mesiacov, chodí spať 19:45 a vstáva ešte pred dcérkou, okolo 5:00, do toho sa 3-4 x dojčí.. asi sa tak skoro nevyspim 😃
Spanky sa bábätkám menia. Jednoducho to len prežiť, možno to potrvá týždeň, možno mesiac. A zase bude iný spánok.
@seva22 tu asi autorke nejde o nutenie spat ale ze sama je nevyspata 😉 Ja som uz rada ze deti su velke a toto mame za sebou, nikdy som nebola ranne vtaca a proste spanok potrebujem aspon 7 hodin denne suvisle.
@kikavadi - môj syn je taký ranostaj. A večer skoro unavený. Ako malý býval hore od 6.00, možno aj skôr, keď mal menej ako rok. O 19.30 bol už na smrť unavený. 🙂 Dnes? Má 10 rokov. Sobota, nedela, piatok sviatok - nespí dlhšie ako do 7.00 (aj po Silvestri). Do školy ho netreba budiť, je hore skôr ako ja 🙂 Ale zato o deviatej/pred deviatou je jeho bežný čas ísť spať. V škole v prírode pred 2 rokmi sa deti tešili večerným súťažiam. Jemu sa slzy tisli do očí od únavy a zašíval sa v kúte. 🙂
Vela s tym asi nenarobis, tiez som mala ranostaja, mohla som chodit dojit 🙂. Skus viac zabavat, aby neboli spanky styri, ale myslim, ze tri este potrebuje. Ukladaj mozno trosku neskor, ci nepospi dlhsie a spat chod skor aj ty, aby si sa vyspala
dieta nie je jednoducho stroj, ktory ma nejak pevne stanovene veci a principy. sice na cas sa da stanovit a dodrziavat nejaky ten rezim, no aj tak sa casom proste zmeni. presne ukladala by som ju neskor, nech sa proste viac unavy pred spankom a spi tak dlhsie
Aj môj mal také časy, že vstával medzi 5 až 6. A moja malá aj skôr. 🙈 Prešlo to. Všetko po 6tej je akceptovateľné.
@katulienkax no to da logiku ze je nevyspata,ked babo vstava skoro😉ja som len chcela.povedat,ze ked vstava skoro,tak s tym nič nenarobí asi
U nas do roka to bolo stale tazke,ked presli moji okolo roka na jeden spanok,uz to bolo lepsie.
Presne takto sme fungovali od 9 do 11 mesiaca.. o 4:30 sa zobudil a vyspatý .Keď som mala sakra šťastie tak do 5 tej ... a už som si myslela ,že sa to nezmení . A nejako to prišlo samé teraz od 8 do 8 spí ...
@spolumatka vitaj v kolektive, desila som sa posunu casu na letny, ale nastastie sme to nejako natiahli a nevstavali pred 4,00 🙂
Ahoj, nasa 9 mesacna presne to iste. Ukladame zhruba ako Ty, rano zvykla spavat aj do pol 7 az 7mej, teraz od piatej buntosi, zato cez den kludne 3-4 spanky da
(aj ked kratsie ako zvykla)
Tiez myslim, ze je to len obdobie.
@lubka261 no ved ano, ked ide spat o 23🙂len potom bude trpiet, ked zacne skolka, lebo zacarovany kruh dlho spi ide neskoro spat.
Ja som tak moju davala do normalnu 2 t po nastupe do skolky tam zacala znova spavat co uz nespala a potom vecer nevedla spat a zase prva spala v skolke a odvtedy si davam pozor aj cez prazdniny cca dodrzujeme rezim
..
@lubka261 tiez by som mu dala rezim, ako keby chodil do skolky. Viem, nie je to bohvieco, ked v sobotu a v nedelu vstava o siedmej, ale zase vecer je klud. Tak si vyber 🙂
@lubka261 ked ti to nevadi, pospi si rano aj ty, vecer budes s nim dlhsie hore. Len budes mat problem, ked do tej skolky pojde. Vies priblizne dokedy rano spi, tak nebud o siedmej, ale o pol deviatej, po tyzdni o stvrt na devat atd. A ved von mozte ist, dnes bolo perfektne, mohol chodit, vozit sa na odrazadle alebo ak este mate sneh sankovat hodinu a pol doobeda a tolko aj poobede. Kazdy clovek je nadstaveny inak, jeden je ranostaj, iny oziva vecer, syn je zrejme typ druhy

podla mna nic, aj moj mal take casy ze bol o 5hore, ale to bolo leto tak asi tym. Pokial je to prve ze nemas ine, tak co s tym. Jedine ze vecer das neskor spat, ale o 20.hje dobry cas. mozno je to prechod, nie je nervozna alebo raano viac hladna?