icon

9 mesačné dieťa a pes

zuzaanka27
26. jún 2014

chcela by som sa popytat malicky bude mat 9 mesiacov a strasne rad ma zvieratka a nasli sme pre nho malicke steniatko.Niekto hovori ze okolo deti nesmu byt velmi zvierata ale niekto si to chvali ze im to prospieva tak teraz newiem poradte mi

hatapkagb
26. jún 2014

@zuzaanka27 to je blbost.Ak mate moznost hned si vezmite psika a nikdy neolutujete.Ak mate radi zvierata,date aj zvieratam lasku,tak neni problem.Moja dcerka vyrastala so psikom a su najlepsi priatelia,nerozlucni priatelia...

zuzaanka27
autor
26. jún 2014

chceme ho strasne zobrat len kazdy ze syn je malcky ze mu pes ublizi

henikav
26. jún 2014

@zuzaanka27 pes mu urcite neublizi, naopak, bude ho chranit, dolezite je aby ste ich pekne v klude zoznamili, pes velmi dobre vie ze babatko je "mladatko", ze ho treba ochranovat.

katusap
26. jún 2014

Nasa mala vyrasta so psikom od narodenia - vzdy ju nasa havina ochranovala, spavala pri nej stale a je to tak doteraz, hraju sa spolu, blaznia sa, neviem si predstavit, ze by sme jej nedopriali vyrastat so psikom. Len si treba uvedomit, ze psik nie je hracka, kt. sa odlozi, ked prestane bavit. Treba si to dobre rozmysliet, pretoze psik je zaväzok aj na 15 rokov.

tinulka174
26. jún 2014

Ja mam 10mes.chlapceka a mam psika.Ja som rada,že ho mame stale sa spolu nahaňaju.
Naš pes uteka a maly ho nahaňa🙂
Ak sa maly zobudi nas havino uteka pozriet ku postielke 🙂

ammellia
26. jún 2014

skor bude treba davat pozor na to, aby dieta neublizilo psovi ;) takze oci na stopkach, ale chodte do toho!

zuzka38
26. jún 2014

kopu deti ma psov a ine zvierata od narodenia...

lusily
26. jún 2014

my máme 9 mesačného syna, psa, dve mačky a papagája a žiadny problém. Malý sa narodil, keď už sme zvieratká mali, pes má dva roky, takže zo začiatku naňho žiarlili, ale teraz sú to najlepší kamaráti, vyrastá s nimi a tak ako píšu žienky vyššie, zvieratká ho teraz ochraňujú, už nežiarlia a neubližujú ani neubližovali. Dávame pozor, aby psa napr. pri hre silno nepotiahol za ucho a ten ho v obrannom reflexe nepohrýzol, ale inak pohoda. Radi sa spolu hrajú, aspoň od malička získava pozitívny vzťah k zvieratkám.

emyk
26. jún 2014

Mám ročnú dcéru a od narodenia bola so psami, mali sme dvoch. Fenku jack russela a psa krizenca labradora s niečím 😉 No fenka nemala rada deti, vzdy na nich vrcala,bohužiaľ mala takú povahu, zato nas pes miluje vsetko malé 😉 s nim nebol a nieje ziaden problém. Ak máte malé dieťa a psa,treba mať oci VŽDY! na stopkach, predsa len to babo ešte nnemá taký cit v rukách. naša fena na dcéru stále vrcala, bola neustále najezena a ten bojovný postoj ach....ked mala dcéra 8 mesiacov hrala som sa s ňou na koberci,len som sa otočila sa napiť a v tom pribehla nasa fena, ktora vyslovene striehla celý ten čas na to kedy sa pohnem od malej a zakusla sa jej do hlavy,okamžite som zasiahla takže sa našťastie a chvala bohu nic vážnejsie nestalo,malá strašne plakala,v tom momente sa pokakala a ja mam nočné mory ešte aj dnes, stačilo tak malo a mohlo sa stať fakt nešťastie. Fenke sme nasli super domov( bez detí) ,ma sa výborne a nas druhý pes nam robí skvelú spoločnosť a s malou sa šali,nnaháňa sa s ňou a dava na nu pozor. Jednoznacne som za to aby deti vyrastali so zvieratami,no treba dávať sakra pozor aj ked je to vas pes.

sakura77
26. jún 2014

samozrejme ze treba davat pozor-ale hlavne je to zatial starost pre teba,kedze ho treba vselico naucit🙂 😉 ale zas potom aj radost no...urcite je fajn nejake zvieratko ale ide hlavne o teba,ci budes mat nanho cas...to nie je hracka,ktoru odlozis a prvy rok su veru steniatka besneeeee🙂

emyk
26. jún 2014

A ešte niečo, stenatu rastu zubky, a ma ich ako ihlicky a boli to aj dospelého keď sa s nim hraje. a tak isto ako dieta ani havo ešte nemá taký cit. No to nepíšem aby som Vás odradila len aby ste nad tym popremyslali, a vy ako mama budete mať co robiť,nieje to sranda......ale ja by som do toho išla 😉

sakura77
26. jún 2014

bab a ine je ked mate uz psa,nauceneho a pride dieta ,ako naopak no....kym sa vsetko nauci,to urcite nejaku dobu trva tak to treba fakt dobre premysliet..ja som cakala az doteraz a to ma syn 7 rokov a mala 4,5 a veru steniatko aj ked cvicim a celkom sa nam dari,obcas este postvara veru...a take male dieta este nemoze ujst ,vyskocit pred nim a podobne ked psik vyskakuje a vyskakuje kazde steniatko od radosti zo zaciatku...no ber to tak ze zatial by to bolo dalsie dieta do rodiny a nespustit z oka,nikdy nevies....ja yb som pockala v tomto pripade este,ako aj emyk pise..zubky ihlickymame na kazdych leginkach vyrazene🙂

dobromila1111
26. jún 2014

Nas ma zajtra 9 mes. a so psikom vyrasta od narodenia.Vzdy sa na nom smeje,uz sa s nim zacina aj hrat.Pre dieta je to cesta,ako ho viest k zodpovednosti a vnimaniu aj inych.Je to zaroven narocne,ak si beriete male steniatko,bo to je ako dieta- treba ho naucit vsetko a tiez vstavat k nemu v noci:D Narocne je zladit tiez starostlivost o babo a psika,najma ked je problem,no da sa to.No a uz nikam nebudete moc ist bez toho,ze by ste neporiesili,kam date psika (napriklad taka dovolenka v zahranici..)
🙂
Ja som tiez vyrastala so psom,chcela som ho aj vo svojom bytiku.Nechapem ludi,co nemaju radi zvierata..

emyk
26. jún 2014

Suhlasim so sakura77. ..... je to ďalšie dieťa v rodine a hlavne zostane to na tebe.

monca1982
28. jún 2014

Ako majiteľka psa ti napíšem len toľko:

Pes je ďalšie dieťa v rodine. Nie je to fráza, je to tak. Bude potrebovať starostlivosť, výchovu, socializáciu, pozornosť, venčenie, hry... (To všetko obnáša aj investície do vybavenia pre psa. Obojky, vodítka, kozmetiku, krmivo, ležovisko/búdu, prepravku... Alebo do kurzov zák. poslušnosti.) Ako budete tráviť dovolenky? Kam dáte psa? Pôjde s vami, či ho dáte k rodine alebo do hotela? Zmestí sa vám do auta? Ak je vo vašej rodine človek, ktorý sa bude psovi plnohodnotne venovať (manžel, staršie dieťa), tak choďte do toho. Neoľutujete.

Ale ak nie a chcete len hračku pre 9 mesačné dieťa, tak si to ešte radšej rozmyslite. Zo šteniatka vám môže vyrásť nevychovaný pes, ktorý vás bude obťažovať a nakoniec skončí v útulku. (Jednu takú doma máme a nebyť partnera, tak jej výchovu a socializáciu popri dcérke nezvládnem.)

ganesh
28. jún 2014

@zuzaanka27 ja mam doma dve macky, dvoch psov (v byte), rocne dieta a naj sam lepsie 🙂 su kamosi.

eviq
28. jún 2014

My máme dieťa aj psika a je to super. ALE psik nie je hračka pre dieťa. Ako sa podľa teba bude 9 mesačne hrať so psíkom? Treba dávať pozor na vzájomné ublizovanie. Dieťa psovi a aj pes dieťaťu. Šteniatkam rastu zubky sú veľmi ostré, fakt veľmi a šteniatka to svrbí, tak všetko kusu. Ste v byte alebo dome? Bude spinit vnútri kým sa naučí, budeš behať s handrou, bude malému brat hračk, treba s nim cchodiť von trikrát denne aj keď prší, sneží, keďdsi chorá a podobne. Niekto s musí o neho postaraťkkým pojdete na dovolenku napríklad. Pravidelne odcervovat, kúpať, ide to aj do peniazkov. Mam rada detičky a mam rada aj psíkov a napriek tomu by som ti radila počkať, lebo to ze ma malý rad zvieratká, este neznamená, že živý psik je v tomto veku pre neho vhodná hračka... A šteňa podľa mňa už vôbec nie. My mame užoosemročného psika a je nauceny tak, ze mu dôverujem, že malému neublíži a zaroven malý vie, že sa neublizuje psíkov. TTakže odporúčam dobre zvážiť, pribudne ti veľa povinnosti. Možno by som počkala kým dieťatko trosku podrastie alebo by som vybrala dospelého psika - fenku, ktorá bola zvyknutá s deťmi. Neodhovaram ta, len upozorňujem na veci, ktoré si človek neuvedomi, kým s týmpsom rreálne nejakú dobu nebýva 🙂 Prajem dobre rozhodnutie 🙂

eviq
28. jún 2014

Pardon za preklepy a ešte chcem zdoraznit, ze šteňatá fakt radi okusavaju aj ruky ľuďom, keď majú tie ostré zubk, boli to, tak aby aj mmalého tak nekuskal do rúčky..... Co potom urobíte... Budeš to celý deň strážiť?

ukulela
28. jún 2014

@zuzaanka27 pes neublizi, ked je vychovany. nasa sucka pri prvom synovcovi mu dovolila vsetko, kmasal ju,skakal po nej, az ju to muselo boliet,ale ona dovolila 🙂
ja teraz cakam prve babo a mame psa a prichylili sme dokonca aj kocurika odvrhnuteho. a nicoho sa nebojim.
ak ste steniatko nasli, treba s nim ist k veterinarovi, osetrit, odcervit, pripadne odblsit. naucit ho hygiene a nebude problem. a az taka financna zaataz to nie je, raz za tri mesiace kupit tabletku na odcervenie a raz do roka ockovanie. to ozaj nie.
navyse - niekedy deti vyrastali viac spate s prirodoou, dnes ich doslova "sterilizujeme" v zavretych izbach, ved co ak maju alergiu na chlpy, na neviem co, na vzduch ... okrem toho - stale mame deti aj na dedinach, na gazdovstvach, a tam nie su len psy, ale aj macky, husy, kacky, ovce ... to ich maju pri malom babe pobit a pockat do 5 rokov?
ja by som s ateda maleho stenata ani pri tak malom babe nebala.

eviq
28. jún 2014

@ukulela máš pravdu s tým čo píšeš, len je rozdiel mat psika v byte alebo v dome, kde môže mať svoj priestor na dvore. To by bolo určite lepšie. Lebo pri 9 mesačnom babu ešte aj celý deň utierat mlacky.... Netvrdím, že sa nedá, len je to dosť náročné.Myslim pre tu mamku. Napríklad nás sa cikat vonku naučil až po par týždňoch, urcite mu to trvalo viac ako mesiac. Jasne, čo sa týka vývoja dieťaťa, tak prítomnosť psika určite neublíži, skôr naopak. Náš nášho "hava" úplne zbožňuje, ale je už dospelak a veľa mu stoleruje. 🙂

ukulela
28. jún 2014

@eviq ja by som sa ani tych mlacok nebala. che to len trocha cviku. ano - 9 mes. babo si vyzaduje vela casu,ale stena nie je zrut 24h/7dni v tyzdni ... nase sa naucilo curat na papierove podlozky a potom rovno von. a uplne skvele su v tomto macata - pipleme teraz jedno od 4 dni, mica ho opustila, a to maca sa ani raz nevykandilo v izbe. najprv sme s nim chodii nad umyvadlo a teraz uz stalo pred dverami a mnaukalo, skratka nepustilo to dnu. uz ho ideme davat na mcaci zachod. (ma 5 tyzdnov, ani 1 mlacka) uznavam, ze so psikom je v tomto mierne vacsia starost, ale ked je ucenlivy, da sa to zvladnut za par dni.
okrem toho zakladatelka sa viac boji, ci psik neublizi malemu. mam pocit, ze vie, co starostlivost o stena obnasa - len sa boji toho kontaktu. a tam by som ja ziadne obavy nemala. samozrejme, pokial to nie je cuvac, alebo neviem ake obr prelemeno.

eviq
28. jún 2014

@ukulela Ja som prave mala pocit, ze autorka este nema skusenost s psikom doma....mozno napise....Stena urcite umyselne neublizi, ale zase neumyselne poskriabat, kusnut v ramci hry....to sa moze stat. A vies, ze dieta to nerozlisi. Ja som inak zastanca kontaktu deti so zvieratkami, my sme cela rodina psickari, kazdy ma psa, niekto v byte, niekto v dome, plus som nejaku dobu pomahala v utulku, takze poznam aj par pribehov, kedy stena ako darcek pre dieta zle dopadlo. Co netvrdim, ze by bol tento pripad, len som chcela poukazat aj na "starosti", ktore to obnasa. Lebo ak nieto ste nemal psa, tak si vela veci neuvedomi. A potom je sklamanie. Ako ja za seba , keby som mala povedat, tak k 9 mesacnemu stena do bytu urcite nie, v dome si to viem predstavit. S tym oducanim, ty uz si ocividne skusena psickarka, tak to potom ide lahsie. Ja ked si spomeniem, co stvaral nas, ked bol stena (ruky sme mali doskriabane, dokusane, znicil par veci v byte...) a ze by sme vtedy boli mali dieta, tak by ma na sto percent piclo :D

modrofuzik11
28. jún 2014

mali sme psa este skor, ako sa narodila najstarsia dcera. vsetci su s tym uplne v pohode. pes je ich velky kamos. a niekde som citala, ze vdaka psovi nebudu mat deti alergie...

zuzaanka27
autor
30. jún 2014

Ďakujem vám baby

kattarinka1
10. okt 2016

Je jedno ak si ho necháte vo vnútri, alebo vonku, treba ho pravidelne odčervovať, ale nielen seba ale aj seba, pravidelne navstevovat veterinara a starat sa o neho. Ak bude s vami bývať vo vnútri, netreba psíka až tak veľmi naučiť aby spinkal so synčekom, aby ho až tak velmi neolizoval, pretoze psik na prechadzke môže čo to vo svojom nufáku priniesť a preniesť. Zvieratká celkovo prenášajú dosť bakterií.
http://detskechoroby.rodinka.sk/detske-choroby/...

maykaaa1122
9. nov 2016

skor bude treba davat pozor na to, aby dieta neublizilo psovi ;) takze oci na stopkach 🙂 🙂
ale je to dobre, lebo sa mala neboji zvierat ako ine deti