icon

Aj vy tak intenzívne prežívate chorobu dieťaťa?

alubinka
14. okt 2011

mamicenky, potrebujem vasu podporu.. 😢
moja dcerka mala nadchu.. asi tri dni.. ten druhy den to bolo najhorsie, potom uz akoby bola zdrava.. len jednu noc som jej dala kvapky do nosteka lebo inac je to u nas boj.. odsavacku som k nej nemohla ani priblizit lebo tie hysaky co prezivala boli neuveritelne! nechcela som ju traumovat tak sme len stale smrkali a smrkali.. aj ked je pravda ze to este poriadne nevie, cize vsetky tie zadne sopliky jej ostavali..
no a dnes sme boli chvilku von a zasa zacala viacej funat.. tak som povedala muzovi nech ju podrzi nasilu ze jej odsajem trosku tie zadne sopliky.. ale to bola asi ta najvacsia chyba ☹
Vanesska zacala vrieskat ako najata a aj ked sa nam podarilo co to odsat, nedokazala som ju utisit.. stale plakala a plakala az ju zacalo napinat.. mozno 5minut vkuse plakala uz som bola zufala ked v tom sa vygrckala.. bola to len taka grcka zo soplikov- ziaden obsah len sliz... no ako som ju utesovala dalsie aspon tri minuty tak sa mi zdalo ze je strasne horuca.. a pravda, po odcitani som jej namerala 38,65.. hned som jej v strese dala panadol sirup a uspala ju na prsku.. teraz ju chodim kontrolovat a zda sa ze teplota klesla, ale nema pokojny spanok..
som z toho strasne rozklepana, ja za kazdym zakaslanim vidim zapal pluc a ked je chora mavam nocne mory ako umiera.. urcite niesom normalna ale nemozem si s tym pomoct akosi.. potrebujem nejaku podporu, lebo od muza ju nedostanem..
myslite si ze jej mohla ta teplota vyskocit z toho nahleho rozrusenia? lebo doteraz nemala ani zvysenku pri tej nadche.. este uvazujem ci zajtra nepoletime na pohotovost, aj ked ma tam mozno zasa vysmeju ale tak co narobim so sebou.. 😅

sirinka
14. okt 2011

@alubinka no u nas ked je nadcha, tak postupne vacsinou ju schytaju vsetky a to je potom zabava...dookola same sople a vsade vreckovky spinave....no ale, ked uz toho mam dost a nevladzem...tak si vzdy hovorim, ze chvalabohu, ze moje deti maju iba obycajnu sprostu nadchu.
nadcha je virusove ochorenie a tym padom zvysena teplota pri ozaj silnom zapale je bezna, nemala by ale dosahovat 40°C... takze nohy do tepla, vela tekutin, vitamin C a zajtra bude lepsie....

bubulka722
14. okt 2011

Myslím, že sa nemáš prečo stresovať. Nádcha nie je život ohrozujúce ochorenie. Asi by si mala v prvom rade urobiť niečo so svojou psychikou. Osobne by som minimálne do 39,5°C žiadne prostriedky na zráženie teploty nedávala. Dokonca sa odporúča, že pri bežnom vírusovom ochorení sa teploty aspoň 2 dni (samozrejme ak nie sú extrémne vysoké) zrážať medikamentózne nemajú aby sa v dieťati naštartoval vlastný imunitný systém. Podaním lieku proti horúčke IS úplne atakuješ.

babul83
14. okt 2011

Osobne si myslím, že tú teplotu mala len z veľkého pľaču a toho stresu z odsávania. Ja som ani jednému neodsávala. Samej sa mi to hnusý, takže nebudem to robiť ani deťom. Dávali sme kvapky a na noc som im hruď a medzi lopatkami natierala eukalyptovou masťou, to nám dosť pomáhalo. je to dosť mentolové a uvolnilo im to upchatý nos, tak sme sa aspoň v noci vyspali. Prajem veľa trpzlivosti pri chorobe. A snaž sa nepodliehať panike. My sme so starším na pohotovosť išli až keď sa nám dve hodinky nedarilo teplotu znížiť pod 40. Pri nižšej nechodím. Možno pre niekoho nezodpovedné, ale nebudem seba aj dieťa stresovať. Už keď vidím a cítim, že je zle utekáme, ale ináč nie. Dávať veľa tekutín a nenútiť dieťa jesť. Málokomu chutí, keď je chorý.

alubinka
autor
14. okt 2011

@bubulka722 ano, to viem ze by som nieco mala robit so svojou psychikou ale ked neviem co! uz mne samej to ide na nervy 😠 ked uz spinkala tak som aj olutovala ze som jej davala ten sirup, ale este aj muz mi nakladol ze to ma vysoku teplotu..

@babul83 veru som sa zaprisahala ze tu odsavacku uz nepouzijem! teda aspon nie nasilu.. ale ked vsade citas len odsavat odsavat odsavat.. dobre vediet o tej masticke.. ja by som jej aj teraz najradsej dala kvapky lebo chrci, no viem ze sa na to zobudi a zacne plakat a nechcem ju budit..

bubulka722
14. okt 2011

@alubinka Skús sa pýtať samej seba z čoho pramení tvoj strach. Možno by nebolo odveci dať reč so psychológom, pretože takto týraš samú seba a svoje okolie. Ja osobne odsávačku nepoužívam vôbec. Najnovšie štúdie tvrdia, že častým odsávaním sa vysúša a poškodzuje nosová sliznica, ktorá má ešte väčšiu tendenciu vytvárať hlien. Ak má malá silný hnisavý hlien so zeleným zafarbením, išla by som k doktorke pre Pamykon kvapky.

alubinka
autor
14. okt 2011

@bubulka722 ja viem z coho prameni moj strach.. a zazivam to odvtedy ako sa narodila.. uz ked bola malicka a spinkala v postielke ja som stresovala ze co ak raz o nu pridem.. ze by som to neprezila asi ☹ a ked ma nejaku chorobu vtedy to je milionkrat intenzivnejsie.. najskor som to pripisovala tomu ze som cerstva mamicka, ale teraz uz o tom pochybujem.. viem ze mam nejaky blok, ale neviem ci mi psycholog pomoze.. podla mna sa tohto strachu nikdy nezbavim

alubinka
autor
14. okt 2011

a nema hnisavy hlien.. len taka vodicka mierne do zltkasta sfarbena..
a dakujem vam, skludnila som sa, to som hlavne potrebovala!

kaja73
14. okt 2011

@alubinka Aj ja sa bojim o svoje deti a niekedy ma to ozaj tak prepadne až strach 😒 .
A to ani nemusia byt chori.
A ked chori su tak spat neviem to je iste.
Ja to považujem za normalny stav maminy co miluje svoje dieta.
Neviem ci sa v tvojom pripade jedna už o chorobny strach,ale strach ako taky je v matersve prirodzeny. 😉
Nikdy dovtedy-kym som deti nemala- som taketo intenzivne strachy nepreživala.
Ono to až niekdy ochromi svojou intenzitou,ale po skusenostiach so st.synom-ma už 13 rokov -viem, že to vždy nasledne prejde-nic to vsak nemeni na tom, že ak maju decka teplotu,alebo hocaky iny zdrav.problem tak už preživam rozne scenare-co vsetko za tym može byt.
Trosku sa v medicine orientujem aj mm a možem povedat, že vediet vela niekdy skodi. 😝
Tvoja dcerka je este malinka a treba sa pripravit, že tie choroby este len zacnu-napr.nastupom do skolky atd.
A vždy sa budes bat-ale to je prirodzene.

mandragora22
14. okt 2011

@alubinka ano, myslim, ze teplota mohla vystupat aj zo stresu. ja som dospela, ale ked prezivam naozaj hlboky stres, mam z minuty na minutu vyse 38 stupnov, takze moze byt z toho.
z grckania si tiez nic nerob, je praveze dobre, ze tie "skryte" hlieny aspon vygrckala. deti bezne grcaju, ked su chore, hlavne tie hlieny. takisto mozu prist hnacky. nie vodnate, ale dost riedka stolica, tiez to sposobuju hlieny.
no a pytas sa, ci aj niekto iny preziva chorobu dietata tak ako ty? tak ja ti odpoviem, ze to by bola asi cudna mamicka, keby nemala o dieta strach a nesledovala ho dokladne pri chorobe, tak bud pokojna a prajem rychle uzdravenie 😉

mandragora22
14. okt 2011

@babul83
@bubulka722 my sme napriklad odsavali pri kazdej chorobe, ale dieta to znasalo celkom dobre. jasnacka, ze sa hadzalo a tak, ale ziadne vacsie hysterie neboli a dnes sme v stadiu (ma takmer 2 roky), ze si odsavacku samo pcha do nosa 🙂 ale vzdy prestreknem morskou solou alebo premastim masielkom alebo olejom nosik, aby bol v pohodke

bubulka722
14. okt 2011

@alubinka Skús si niečo preštudovať o regresnej terapii. Je to prostriedok ako nazrieť do vlastnej žumpy. Viesť to musí skúsený a veľmi citlivý človek, ktorý vie kedy prestať aby ti ešte viac neublížil. Osobne som sa na nej nezučastnila, pomohla som si sama zmenou prístupu k životu. Viera, že nič zlé sa nikomu nestane je naštartovanie zmeny. Neviem či si si vedomá, že svojim negativizmom si zlé veci môžeš privolať.
Ten soplík nerieš.

jabadaba
14. okt 2011

nie, z toho rozrusenia jej teplotka isto nevyskocila. Toto si nevycitaj. Je dost mozne, ze malicka nebola uplne fit a teraz jej choroba zacina prepukat. Neboj sa, to zvladnete. Ja viem, aj ja tazko nesiem ked su deticky chorucke, teraz som mala chore obe. Ten strach je asi normalny, aj ja sa obcas pristihnem, ze sa mi hlavou melu vsetky mozne katastroficke scenare. Treba asi mysliet pozitivne. Pekne malicku sleduj, nestresuj sa, pokial spinka kludne tak je fajn. Dala si sirupcek, ten jej zrejme ulavil. A zajtra uvidis. Sleduj teplotu. Pokial sa da, tak do nosteka Sterimar, na noc, ak by sa jej zle dychalo Olynth HA na odpuchnutie sliznice. A ak sa Ti nebude zdat, tak v pondelok chod pre istotu k lekarke. Dovtedy malej moze kupit sirup s Echinaceou od Mullera, je to aj s vitaminom C. Dobre chuti a podporuje imunitu. Drzte sa a hlavne klud. 😉

bubulka722
14. okt 2011

@mandragora22 Ak si myslíš, že to bolo vždy pre jeho prospech, o.k. Dieťa z toho odsávania vytešené určite nebolo, ale čo už, zvyklo si...

mandragora22
14. okt 2011

@bubulka722 samozrejme, ze si zvyklo a ze to nie je nikomu prijemne, ale je to lepsie, nez nechat hlieny tam 😔 nam napriklad ten phamykoin absolutne nezaberal. len odsavanie a morska sol 😖

bubulka722
14. okt 2011

@alubinka Ešte ma napadlo, očkovanie MMR vakcínou už máte za sebou?

alubinka
autor
14. okt 2011

@kaja73 ako sa tak postupne ukludnujem, tak opat zacinam mat ten pocit ze som len milujuca matka strachujuca sa o svoje dieta 🙂 boze, bude to tazke v takomto strese zit 🙂
@mandragora22
@jabadaba dakujem vam za podporu.. idem si lahnut k nej, nech ju mozem vonat 🙂
verim ze zajtra uz bude dobre!

adrioska
15. okt 2011

@alubinka som rada, ze v tomto nie som sama...nieze by som to niekomu priala, aby bol stresovany ako ja, ale tiez ma ukludnilo, ze nie som sama, co takto stresuje. Tak si drzme palce, aby sme to v plnom zdravi vsetko zvladli a aby nas ten stres a strach neovladol tak, ze by nam to znicilo zdravie. 😉

vodnarky
15. okt 2011

velmi to prezivam spolu s nou...a myslim,ze vzdy aj budem.... 😔

@adrioska -pekne si to napisala.. 🙂