icon

Aké auto pre rodinu so štyrmi deťmi?

ballenka
19. dec 2012

Budeme mať 4 deti, poraďte prosím ako riešite prevoz Vy s viacerými deťmi. Či máte autá dve, my teraz áno, ale jedno je maličké a druhé normálne 5miestne kombi.
Nejak sa nevieme dohodnúť a posúdiť, ako to riešiť ďalej. Zatiaľ by pomohli akékoľvek Vaše skúsenosti. Lenka

gabikkas
3. júl 2014

@ballenka Smax 7miestny...mame sice len dve deti, ale manzel po nom velmi tuzil, ked sme isli kupovat auto, tak povedal, ze 5miestne nechce...je vynikajuce, nie je to velka opacha...dve zadne sedacky mame v podlahe kufra...naozaj super volba.

milan_branik
30. júl 2014

http://autobazar.pozri.sk/vyhladavanie-ponuk/vo...

taketo nieco by som odporucal...........

romco3
27. dec 2017

My mame dve deti plus kocik ale niekedy by sme odviezli aj starych rodicov. Chceli by sme jazdene auto 7-miestne radsej benzin ako diesel. Neviete o niekom kto by mal na predaj daciu logan?

damoska
10. jún 2018
Používateľ damoska je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od damoska.

čo tak Nissan Qashqai +2? Vzadu máš dve sedačky naviac a ak ich sklopíš tak máš klasicky kufor. https://www.aaaauto.sk/sk/nissan-qashqai/car.html?id=218584943#make=87&model=2167&promo=b

soldi
10. jún 2018

@damoska a ako mozes sklopit dve sedacky ked mas styri deti? A ked sklopis iba jednu a v druhom rade budes mat tri autosedacky ako bude nastupovat dieta do sedacky v kufri? 7 mieste s vyklopnymi sedackami a este take miniaturne ako je nissan je uplne nevhodne pre 4 deti. Riesim nieco podobne a vysiel mi bud vw multivan alebo mercedes trieda v

damoska
15. júl 2018
Používateľ damoska je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od damoska.

je sice pravda že ak su tri sedačky ide to horšie, ale inak to asi nejde. No pani to bude musiet nejak vymysliet. Nie je jediná, ktorá rieši niečo také. Držím jej palce

soldi
15. júl 2018

@damoska my sme to nakoniec vyriesili tak, ze sme kupili volvo xc90. V druhom rade bude jedna sedacka a je tam integrovany podsedak a v tretom rade budu dve autosedacky. Auto je vnutri priestranne, takze aj v tretom rade je dost miesta na nohy a aj dostatocne priestranny kufor. Este ho nemame doma, tak som zvedava, ako nam to s nim pojde 🙂

anulienkalenka
6. sep 2018
Používateľ anulienkalenka je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od anulienkalenka.

volvo je super auto, jedno z nabezpečnějších, ale aj cenovo niekde inde. Čo tak okolo seba sledujem, tak vediet Octavia a ešte dost aj Kia. Ale inak dobrá volba.

hranolka22
6. sep 2018

@ballenka my mame 4 deticky a auto Honda FRV. Ma 3 sedacky vpredu,3 sedacky vzadu,velky kufor a je len o malilinko sirsie ako bezne auto.Sme s nim velmi spokojni 👍

ballenka
autor
8. sep 2018

@hranolka22 medzi mojou otázkou či diskusiou utieklo hodne vody. Auto máme porušené dávno, dostávame sa s deťmi do obdobia, že už len menejkrat cestujeme všetci spolu. Máme Fiat multipla tu novsiu- estetickejsiu verziu. Má 3 sedačky vpredu a 3 v druhom rade ešte to má aj normálny kufor. Ja ju milujem. Výborne sa mi v nej šoféruje, je priestranné vnutri nie ako suvecka. Veľké zvonku, malé dnu. Ale take Volvo XC90 je môj sen.🙂

eeffka
8. sep 2018

@damoska Qashkai ma maly kufor 6clenna rodina sa na dovolenku bez truhly na strechu nezbali. My ho mame a ame len 4 a aj tak obcas skoncia aj tasky pod nohami.

tilly
8. sep 2018

@ballenka pri 4deťoch stačí multipla? Ja mám sharan 7 miestny, dve deti a auto sa mi zdá malé, také ženské... Muž má 8 miestne už fakt veľké auto a to je už fajn aj na cestovanie.

ballenka
autor
8. sep 2018

@tilly veď píšem že už necestujeme tak veľa spolu. A stačí🙂 naozaj je tam veľa miesta. Dali sme napr 2 týždňovú dofcu so všetkým aj nejakým jedlom vsetc ešte minulé leto.

tilly
8. sep 2018

@ballenka fuu, tak to sa viete dobre baliť. Ja by som nezniesla, keby mali moje deti hlavy tesne pri konci auta

ballenka
autor
8. sep 2018

@tilly nerozumiem ? Moje deti nemali hlavy pri konci auta🙂

sammy19
8. sep 2018

my máme 4 deti a teraz sme konečne kúpili dostatočne veľké auto pre našu rodinu - máme Fiat Talento, je to už také väčšie auto niečo ako Opel vivaro napríklad. Máme ho zatiaľ krátko, ale teda miesta kopec. Predtým sme mali Seat Alhambra, ale to sme mali ešte len tri deti a myslím, že by nám bolo už dosť malé teraz, lebo plánujeme viac cestovať, čiže aj nejakú batožinu a tak.

jana_eyre
8. sep 2018

my mame 3deti, ale 7miestne auto renault espace.. je to vynikajuce, velke auto, ktore ma vsetky sedacky plnohodnotne a vyberatelne.. kamaratka ma 4 deti a ma renault scenic 7miestne..

patulienkab1
Autor odpoveď zmazal
tilly
8. sep 2018

@ballenka v multiple máš tri rady sedadiel?

tilly
8. sep 2018

@sammy19 tiež si myslím, že auto typu alhambra je malé na cestovanie so 4 deťmi. Talento sme tiež pozerali.

hranolka22
9. sep 2018

@ballenka som si nevšimla,že je to stará otázka 🙂 tak super,že ste dobre vybrali 👍

dai
9. sep 2018

@tilly tak zase sharan je uz podla mna hebedo🙂 ja mam 3 deti ale na cestu po meste som zvolila zafiru a muz mercedes all terrain. My na dovolenky necestujeme autom , ak ano tak nevlacime jedlo plus mame truhlu. Ako keby uz mam kupovat take konske auto ako sharan tak uz by som isla do klasickeho minivanu typu mercedes viamo - tam je fakt kopu miesta pre 8 ludi plus batozinu...

lucik194
9. sep 2018

najlepsie auto 7 miestne co sme mali bol ford galaxy odvezies co potrebujes, sedacky bez problemov, na take velke auto sme mali spotrebu 6,5l naftak

tilly
9. sep 2018

@dai pre mňa je sharan malé mestské auto pre ženu 😂. Asi sila zvyku. Mne sa s tým dobre jazdí, zaparkujem skoro všade (samé si to vyberie kam zaparkuje a aj tam samé zaparkuje), otacala som sa bez problémov aj v úzkych uličkách nou na klenovej, keď som tam chodila jeden čas denne, v kufri odveziem čo potrebujem a tri plnohodnotné sedačky vzadu sú super, keď občas vezmem cudzie deti. Dve sedačky mám integrované už od výroby. My chodíme na dovolenky po európe a to sa mi lietať nechce. Lietadlom len ďalej. Keď ideme autom na dovolenku, jedlo nevlacime. Vždy nakupujeme na mieste miestne produkty. Ale so sharanom chodíme len lyžovať, lebo je to 4kolka, s veľkým autom cestujeme zvyšok roka, lebo my sme cyklisti a vždy máme min 4 bicykle so sebou (niekedy 7, keď ideme na dlhšie, aby oni mali aj cestné aj horské, ja mám ken jeden).

tilly
9. sep 2018

@lucik194 aj my sme mali. Neznicitelne auto, ale pre mňa malo dve zásadné chyby - ešte vtedy sa nerobili 4kolky (2008) a nemá posuvne dvere. Zadné posuvne dvere sú na nezaplatenie.

tilly
9. sep 2018

@dai ešte k tomu mercedesu viano. My sme pozerali V triedu, keďže viano sa už nerobí, Vcko je novšie. Kamarát ho má. Ono je to už väčšia trieda zas ako sharan, to sa nedá porovnať. Ale zas na to, aby z neho bol úžitok, je malé. Okrem toho, už s tým bol dva krát so zavadou v servise... My sme kúpili iné auto v tej triede, väčšie, nie tak luxusné, lebo vozime bicykle vnútri a už sme osuchali aj to naše, kebyze dáme 90tis za mercedes a takto suchneme plasty, porazilo by ma.
Ešte v tejto väčšej triede je super multivan. To si kupujú početnejšie rodiny. Mercedes V má krásny dizajn aj interiér ako limuzína, podobný GLE napr.

soldi
9. sep 2018

@tilly my sme presne kvoli tomuto servisu upustili od mercedesu V. Chcela som 2 rocne v plnej vybave a na ktory inzerat som volala, tak tam uz boli reklamacie- hlavne problemy s elektrikou. A tie kozene sedacky a celkovo vnutro pri autach co mali najazdenych 20 000 vyzerali znacne opotrebovane.

A robia ich v troch dlzkach, v tej zakladnej je miniaturny kufor a v tej strednej je to auto uz neskutocne dlhe.

Plus mne vadi na mercedese ze za kazdu kravinu si pytaju strasne vela.

Preto sme sli nakoniec do toho volva. Kufor sice nie je najvacsi a chybaju mi posuvne dvere, ale kedze je vyuzivane hlavne na chodenie po meste a rozvoz deti tak som spokojna. Na dovolenky chodime letecky, tak to hodime box na strechu.
A nechcela som uz ziadneho japonca, chceli sme pohodlne komfortne auto

tilly
9. sep 2018

@soldi no veď to. Môj kamarát robí s autami a s každým medveďom mal problém. Tečie olej do.motora, alebo sa rovno celý motor zadrel.
Robia tri dĺžky, my sme potrebovali ten extra lang, ten najdlhší, aj vw multivan má dve dĺžky a tam nám bol aj ten dlhší krátky, tak sme kúpili iné auto v tej veľkosti a tam sa krásne zmestime aj s valcami (cyklistický trenazer) a štyrmi bicyklami

dai
9. sep 2018

@tilly
@soldi tak neviem dievcata - mercedes dava 6rocny servis - my sme este nic neplatili - teraz sme menili prave 4rocne - na sedackach nevidno ziadne opotrebovanie, v servise bol muz 2x ked ho suchol ( ma firmu v starom meste a statie vo dvore ) a ako som pisala neplatil nic... teraz opat kupujeme so 6rocnym servisom. Auto nas nikdy nenechalo stat, ked bolo v servise vzdy mal muz nahradne v rovnakej triede - my sme boli velmi spokojni...
Ako ja muza na to v-cko nepresvedcim🙂 to je on moc jesitny aby chodil s dodavkou ale decka su z neho nadsene... my sme boli pred 2mi rokmi behat po nemecku ( este pred 3tim prirastkom ) a to sme mali id znameho to viano pozicane a bolo super. Zafiru som kupovala ako auto pre 5tich ludi do mesta s dalsimi 2 sedadlami keby nieco - urcite nie na dlhsie cesty - ja ju mam twraz 2rocnu a za mna super auto - jasne ze posuvne dvere by boli topka ale kedze nim chodim len dom/ praca ( tam mam parkovacie staria ) a skola, obchody - tak je parkovanie v pohode😉

soldi
9. sep 2018

@dai my mame druhe auto mercedes - limuzinu a s tou nemame v ziadnom smere, ziadny problem. ale o tych problemoch s elektrikou som velmi casto pocula v suvislosti s tymito "dodavkami" od mercedesu. a je mi na dve veci, ze mi poskytnu nahradne auto (co je snad uz samozrejmost pri tych drahsich znackach, nie?) ,ked sa proste aj tak musim trepat so 4 detmi 60 km, a potom spat, kedze tolko je od nas najblizsi servis.

mna to proste vyrazne odradilo. a moj muz je tiez jesitny a tiez nebol nadseny z predstavy rodinnej dodavky 😀

my sme ale obaja nastastie minimalisti, co sa tyka balenia na dovolenky, ked chodime piati stacia nam dva kufre strednej velkosti 🙂