Aké je to mať jedináčika?
Ahojte,mam 2r dieta a pocit ze uz nehcem dalsie.najprv sme to nechavali otvorene s manzelom,aj som otehotnela ale pravdepodobne tobolo len biochemicke. Aj ked som uz nan bola naladena,po tejto udalosti som.sa utvrdila ze chcwm len 1 dieta.zijeme mimo rodiny,nema mi kto ani strazit,cele je to komplikovane.maminky jedinacikov,nelutovali ste? Nie som prototyp maminky co bude mat 2 3 deti,ja by to tazko dala,stale ukricana vystresovana.dakujem
@sono2 ..rozumie, tym som si ista (skor nez by sa tu chcel niekto pytat na “naucene veci”, dlhsie a narocnejsie pokyny a pod., blabla viem - rozumie)...nechce sa mu... a logo riesim a nemyslim si, ze existuje matka, ktorej 2,5-3r dieta nehovori, a ma to na salame.. to len tu na mk ma kazdy pocit, ze asi nie.. budte rady, ze neviete, co to je, ked vam 3r nehovori a nie, opat - nie je to ani to, co som sa tiez napocuvala: “uzivaj si to ticho, ze este nehovori”.... ticho doma nemame ani omylom... a vlastne to vsetko suvisi aj s temou - jedinacik, surodenec, kazdy nech ma ako uzna za vhodne.. je super byt aj jedinacik, mat aj surodenca/surodencov a aj naopak
Po prvé, prosím všetkých ludí, čo píšu takto. Za bodku, čiarku, výkričník a pod. sa dáva medzera. Zle sa to číta keď je to spolu a bez velkých písmen. Ďakujem. Po druhé, keď nechceš druhé dieťa, nerob. Keď budeš mať iba jedno, o to menšia finančná a psychická záťaž, plus nebudeš musieť robiť rozdiely.
No ja to mam rovnako síce čakám prvé, všetci nám už plánujú druhé ( pritom sa musím priznať ze ani toto prvé očakávané nebolo plánované a ešte pred pol rokom som dieťa vytrvalo odmietala co i len v myšlienkach)... Mam sestru, ktorú mam rada lebo som s nou vyrástla a je to rodina čiže je to taka povinná láska.. Neviem to vyjadriť. Nikdy sme si nerozumeli, sme tak rozdielne že si nemáme čo povedať a to je medzi nami sotva niečo vyše roka rozdiel vekový. V detstve som mala obdobie že som našim vycítala druhé dieťa, mala som pocit ze som im nebola dosť dobrá keď museli urobiť druhé :D... Stále sme sa bili, alebo ignorovali alebo si liezli na nervy, žiarili na seba... Neviem no... Môj muž má rovnakú situáciu z domu, brat bol a je pre neho doteraz taky pretrpeny vzťah... Keď k tomu pri rátam financie, čas, vek, náročnosť, pohodlnosť, miesto v dome... Pre nás je to zatiaľ jednoznačne nie druhému dieťaťu.. Ale toto tehotenstvo ma naučilo zatiaľ jednu vec.. Otrepanu.. Nikdy nehovor nikdy... Nikdy som dieťa nechcela, dve čiarky som o plakala a obvinila muža že čo mi to urobil... A teraz len Pánbožko vie ako sa na krpca teším a ako sa o nás bojím... Mame to na teraz jasne ale človek pri deťoch asi najmenej vie co ho ešte stretne 🙂 ak ovšem ty teraz už dieťa máš a ďalšie nechceš, nemusíš sa báť ze by si mu tým zničila život.. Na svete sú rôzne vzťahy, rôzne verzie rodiny a tvoje dieťa bude šťastné iba vtedy keď bude mať šťastnú mamu a otca... A to nebudeš ak pôjdeš proti svojmu presvedčeniu... Ja sa tiez bojím aká budem mama, som netrpezlivý nervacsky a výbušný typ človeka, na materstvo som ani myšlienkou nezavadila čiže v tomto som nikdy,, ne dospela,, a myslím ze ak to aj zvládnem pri prvom, pri druhom by som to už nedala asi... Ale ktohovie... Môžeš radšej dieťaťu dopriať zvieratko napr., venovať sa mu dopriať viac krúžkov, viac seba a viac času ktory by ti druhý prcek isto vzal.. Môžeš ísť skôr do prace, skôr pracovať na sebe a dat vzor aj dieťaťu... Podľa mňa urob to tak ako to s muzom cítite... Dieťa rozhodne nieje vec do ktorej sa dá nútiť... Držím prsty 🙂
Ja poviem svôj pohľad k jedináčikom, lebo človek mieni pán boh mení.
Predstavte si, že v 29 stretnete toho pravého, za dva roky sa rozhodnete pre dieťa...reku šak do roka dáme jedno a keď tak za tri druhé. A potom to príde...cesta do pekla. 9 rokov trápenia a dieťa nikde!!! Otázky - kde je chyba? Sme úplne zdraví, športovo založení, zdravá strava!! Odpoveď zostane visieť vo vzduchu lebo neexistuje. Prvých 5 rokov nič, ani ťuk. Milovanie sa mení len na sex a výrobu. Ďaľsie 2 roky 6x IFV. Neúspešné. Túto cestu sme vzdali. Rok na to kokos že prirodzené počatie, skoro som odpadla! Rovno dvojičky. Radosť len 2 týždne, srdiečka v 7tt prestali biť. Zvolila som spontánny potrat bez kyretáže. O 11 mesiacov bum, dve čiarky! Radosť len týždeň, opäť MA v 7tt.
29.12.2022 som našla opäť dve čiarky. Reku naozaj je to posledný výkrik tela a jeho plodnosti, že až pred 40-kou mi je dopriate???? Aktuálne som 11tt, zatiaľ najdalej ako som sa dostala. Neviem ako to dopadne, po takých skúsenostiach to nikdy nebude bezstarostné tehotenstvo, ako majú také, čo to strelili na prvú šupu a bez poznania, čo je to potrat a roky snahy. Vo februári mám 40, a viem, že ak toto vyjde, bude to moje prvé a posledné dieťa. Ak nie, musím začať odznova aj keby to bolo v 45-ke. Že jedináčik? Je mi to už totál uprdele kto si čo myslí, hlavne že BUDE aspoň jedno a ZDRAVE! Nič viac si neželám.
Niektoré sme vďačné aj za to jedno jediné...lebo veľa ľudí nemá ani to.
Áno, jedináčik, ktorý dostane všetko to najlepšie z nášho života, nič mu nebude chýbať, ani materiálne, ale dostane hlavne lásku rodičov, skromnosť a vzťah k prírode.
Netrápte sa, že máte jedno dieťa, ale buďte vďačné že ho vôbec máte. Buďte hrdé na svoje poklady! Dieťa je dar a ako vidíte, nie samozrejmosť.
@majinka81 Už žiaľ nie...dnes prebehol kyret, presne na moje 40-te narodeniny 😔 13.2. vypísaná tehotenská knižka a hneď šla aj za 5 min do koša. Mal to byť 12+1tt, no plod odumrel vraj 10+3tt (10+0tt bolo sono s dokonalými mierami a akciou srdca).To sa nedá ani komentovať. Túžba mať deti je už len boj aspoň o docielenie jedináčika. Je to ťažký boj...ženy vážte si deti! Aj to jedno jediné.
@blavacka321 Moj muz je jedinacik a moja svokra je pre mna odstrasujuci priklad preco nemat oba jedno dieta. To sa clovek o yo dieta neskutocne boji, neustale sa mu montuje do zivota a do vsetkeho sa stara.
Moja mama, ktora ma 2 deti, takato vobec nie je, kedze to nestiha 😂

@zuzuliennka1 a prečo nechodíte vonku? Odražadlo/kolobežka
Moje detsti sú najradšej vonku