icon

Aké máte skúsenosti s prácou kolíznych pracovníčok ?

lokomotiv
20. júl 2011

Sú podľa Vás chránené záujmy a práva dieťaťa?

Strana
z2
eduardo24
3. apr 2014

@lokomotiv V žiadnom prípade. Ako som už napísala: kolízne majú obrovské právomoci ale za napáchané svinstvá nenesú žiadnu zodpovednosť. Keď, žiadate ich zmenu, namietate zaujatosť, žiadate zmenu úradu - narážate na múr, nič Vám neprejde. Keď sa sťažujete na Ústredí v Bratislave, zase si len chránia svojich. Ombudsmanka sa opýta znova len na sociálke - ktorá si opäť chráni svoje záujmy. Formálne máte mnoho možností kam sa môžte obrátiť, ale v skutočnosti ide len o čistý formalizmus. Najhoršie, že si do spisu môžu vkladať to čo chcú, rodina vy netušíte aké klamstvá tam nasúka. To sa máte možnosť dozvedieť, až keď je po všetkom a o dieťa ste prišli, jeden člen vašej rodiny zomrel - zlyhalo mu srdce, jeden si to odniesol invaliditou, atď...zasiahlo to celú našu rodinu-. Grázel manžel ku ktorému sa jeho vlastná matka a otec - nehlásia, ale hlási sa milenka a jej mater, dostane dieťa. Na súde milenka vyhlásila, že ona nechce vlastné dieťa, ale miluje to naše a tak ho sudkyňa priklepla jej a grázlovi, Čo dodať - nech žije spravodlivosť po brezniansky!

lokomotiv
autor
3. apr 2014

ja viem...zúfalstvo, toto je slovenská klasika, deti nezaujímajú nikoho. Každý si odpracuje tých svojich osem hodín a dovidenia, nieže nás budeš obťažovať, Tvoja chyba že si si kreténa našla a máš s ním dieťa. Viem, tieto úrady vedia napísať akurát dve vety: Vaša sťažnosť nieje sťažnosťou, alebo Úrad nijako nepochybil.

eduardo24
6. apr 2014

@lokomotiv Vidím, že máš osobné skúsenosti s bezchybnosťou úradníčok a to by som mohla napísať prinajmenšom trilógiu o policajtoch, vyšetrovateľoch a prokurátoroch v danom kocúrkove. Hlavnou hrdinkou by bola krištáľová lastovička (sudkyňa vychovaná socializmom) ako ju nazvala liga otcov . Jedna perlička: keď sme sa sťažovali na polícii, že nemala prečo asistovať pri normálnom preberaní dieťaťa od matky, odpísali nám, že otec si prišiel pre dievčatko a bola obava z jeho strany, že bude ohrozený verejný poriadok. Pritom bolo všetko dohodnuté, dieťa bolo prichystané a na grázla sme čakali. Ale grázel prišiel s políciou, s milenkou Júliou a prebral si syna. Dievčatko sme nemali. Má toľko detí s cudzími ženami, že nevie ktoré momentálne berie , alebo sa zamotáva v klamstvách. Tak len na okraj, komu sudkyňa prisúdila dieťa.

nikimax
27. feb 2017

@katarinae
@lokomotiv
@eduardo24 zdravim, aj po case sa chcem spytat, ako dopadli vase pripady s arogantnostou, neobjektivnostou koliznych opatrovnicok? Prave riesim tieto veci a mam presne podobnu skusenost....ja mam ZTP syna a nechapem jej odporucanie, syn styk nezvlada....kam podat staznosti, lebo nechcem to len tak nechat....dost trpime ☹

paaali
13. apr 2018

Chcem sa podeliť s mojou skúsenosťou. Kolízna pracovníčka zo Starej Ľubovne je úplná katastrofa ako nič nerieši a všetko vybavuje len tak aby sa nepovedalo. Hoci tvrdí že som dobrý otec, nič neurobila pre skutočný záujem dieťaťa. Na papier hocičo napíše. Ani sa nebola pozrieť u matky v akom prostredí sa matka stará o dieťa. V jej písomnosti uvádza nepravdivé skutočnosti. Na moje upozornenia nereaguje ako jej to zákon predkladá. Čo povie matka je podľa nej pravda, nepripúšťa názor druhej strany, nič si neoveruje. Vždy sa prikloní k matke aj keď tu už zostáva zdravý rozum stáť. Dokonca nič neurobila ani keď sa mi rodinný príslušníci matky dieťaťa vyhrážali. Chcem podotknúť ide len o peniaze. Platím riadne tak ako je to v predbežnom rozhodnutí súdu. Mám doma len kopec papiera s úradov a na každom kopec klamstva. Fakt sa domnievam že je podplatená. Zo súdu mi vždy prišlo kopec písomností o tom že matka nemá brániť telefonickému kontaktu s dieťaťom a atď. Na to kolízna pracovníčka nedbá a prehliada to, hoci som ju na to upozorňoval veľakrát. A že všetko v prospech maloletého dieťaťa. V Starej Ľubovni je to presne naopak.

viky777
5. jan 2025

No pise sa rok 2025 a nic z tu uvedeneho sa nezmenilo. Mam strasne skusenosti s UPSVaR a koliznou. Rovno ziadajte vsetci znalecke dokazovanie, mnohe kolizne su schopne vsetkeho, vratane manipulacie deti a spochybnovania detskych vyrokov. Spravodlivost necakajte od nikoho, ani na sude. My sme boli tyrani a nikoho to nezaujima. Spis nikto necita, navyse sa spravaju ku mne hrozne, neuverili by ste. Na základe mojich skusenosti s uradmi a sudmi konstatujem, ze ak niekoho znasilnia, urcite to nehlaste, bude to menej bolestne, ako ked Vas zacnu "vysetrovat".
P.S. stazovala som sa, maju taku krasnu formulku: Vasa staznost nie je staznostou 🙂. Vobec sa nevyjadrili k bodom, ktore som uviedla, ale konecne si precitali spis, lebo z neho citovali...

Strana
z2