icon

Aké máte skúsenosti s prácou kolíznych pracovníčok ?

lokomotiv
20. júl 2011

Sú podľa Vás chránené záujmy a práva dieťaťa?

Strana
z2
maminuska
21. júl 2011

ja osobne mám celkom dobrú , pri rozvode mi veľmi pomohla s výživným, trvala na hornej hranici výživného aj ked ja som už pod tlakom situácie sa bola ochotná dohodnut nanižšej čiastke.

laila22
21. júl 2011

hm, neviem za co beru kolízne pracovníčky plat, ale ,,tá moja,, si odsedela tri súdne pojednávania bez slova a ked sa mala vyjadrit, tak povedala, ze to nechá na rozhodnutie súdu... Na nic sa ma nepýtala ani na dieta, ale ,, milujucemu oteckovi,, strcila na chodbe svoje telefonne cislo a poucila ho o svojich právach.. ak mu nedam 3x dieta, ma ju kontaktovat...😀 Zaujímave, ze mne svoje císlo nestrcila... Super prácicka ist na pol dna na súd, lebo kym sa tam dopraví, odsedí si a kym jej ide bus spat, tak to je hadam aj viac ako pol dna, tam, nevysuka zo seba ani slovo a nase dane idu na taketo sikovné statne zamestnankyne....

lokomotiv
autor
21. júl 2011

píšte svoje názory, lebo ja už rozmýšľam, či som ja vadná, lebo toto čo sa deje hádam už ani nie je pravda!!! dieťa je to posledné čo ich zaujíma, môj názor, otcovia, ktorí majú len trošku záujem, bez ohľadu na to, či im nejde o týranie matiek sú hviezdy dňa a treba im umožniť všetko čo si len zaželajú, bez ohľadu na záujem dieťaťa!!!

drievko6
21. júl 2011

Nakolko som odisla do zahranicia a s exom som este nebola rozvedena. Bol tak sikovny,ze si dal vsetko na "pravu mieru". Predbezne zverenie deti do opatery,aby som ich do zahranicia nahodou neuniesla. Pred rozvodom rozhovor koliznej pracovnicky s detmi. Neviem ako presne prebiehal,pretoze som toho nebola svedkom. Na pojednavani si tykali (kolizna s exom)..... mne sa ani nepredstavila. Po pojednavani : Ak budes mat aky kolvek problem tak sa ozvi!!! (kuratorka verzus ex.) On ako chudacik a ja ako najvacsia krava. Takyto moj nazor.
A mam este jednu skusenost ohladom povolenia dcery ist za mnou do zahranica (studovat). Kolizna pracovnicka so mnou jednala,ako keby som ju brala na ciernu pracu,zneuzitie a bla bla. Ked mala mat pohovor s dcerou,tak ochorela a ani ju nemal kto zastupit. Zo slovenskych uradnikov mi je na grc.

lokomotiv
autor
22. júl 2011

bohužiaľ, čím ďalej tým viac sa mi potvrdzuje, že obhajujú práva chlapov a nie detí, pomýlili si povolanie, len som zvedavá, či by aj svojim ďeťom "takto" pomáhali.
lebo matka je u nich na poslednom mieste

claudica
26. júl 2011

No ja mám práve opačnú skúsenosť... Naša kolízna pri zvýšení výživného na dieťa môjho partnera bola taká múdra, že hneď vedela vystreliť parádnu sumičku, len žiaľ naša "mamička" nevedela ani zdôvodniť zvýšenie výživného, no sudkyňa rozhodla tak ako kolízna chcela. A s otcom sa kolízna odmietla čo i len baviť. Takže moja skúsenosť - neviem či tam nebola zbytočne, o dieťati nevedela nič a ani ju nič nezaujímalo, nevedela ani len to, koľko majú vlastne detí...odsedela si, výplata došla, to je podstatné. To je môj názor.

mamabiba
27. júl 2011

ja nemám vlastnú skúsenosť, ale kamarátka, keď sa rozvádzala má v´daka kolíznej opatrovníčke celkom peknú sumičku na výživné 😉 . jej ex s tou sumou nechcel súhlasiť, tak mu pekne vysvetlila, že bez problémov tú sumu znížia o 500sk ale doplatí všetky mesiace, čo sa odsťahoval od nich. všetko záleží na ľu´doch, či ich tá práca baví alebo nie. Nie všetky sú zlé a také ako píšete. ináč, ak máte pocit, že kolízna opatrovníčka nerobí všetko pre vaše dieťa, dá sa aj sťažovať na príslušnom sociálnom úrade.

lokomotiv
autor
27. júl 2011

To dúfam, že nie všetky sú také, ale chcela som vedieť, ako sú na tom ostatní, ja mám odstrašujúcu skúsenosť ☹

mamabiba
28. júl 2011

@lokomotiv treba sa sťažovať, poprípade sa informovať, prečo je to tak. pokiaľ si neotvoríme ústa, budeme iba tu na fórach na nich nadávať ale nič sa nezmení.

claudica
28. júl 2011

@mamabiba Áno, máš pravdu. Určite sme sa mali sťažovať... naša si to tam len celé unudene odsedela, o dieťa vôbec nejavila záujem....ani o ňom nevedela nič. Aj som nad tým uvažovala, ale už keď bolo súdom rozhodnuté, vedela som, že už to rozhodnutie tak či tak nezmením. Ale mala som to urobiť, pomohla by som ostatným... 😒

maggie59
6. jún 2012

Potrebovala by som poradit:

Je možné žiadať výmenu kolíznej opatrovníčky alebo sa niekde sťažovať. Som presvedčená, že je bud podplatena alebo zmanipulovaná a uz vobec nekoná v záujme dieťaťa len tam sedí jak taká tlstá matrona, k ničomu sa nevie vyjadrit. Si predstavte, že dneska na pojednávaní mi tvrdila do očí, že som za nou nikdy na úrade nebola, nežiadala ju o nič a dokonca že ona ani neni naša kolízna, že len niekoho zastupuje a pritom bola na našich pojednávaniach uz min. 3x a dneska tvrdila, že nebola nikdy na našich pojednávaniach a urobili s ex so mna uplneho debila. Keby ste videli tie ich úšklabky. Predtým sme mali iného sudcu, lenze ten odisiel a pridelili nam ineho, ktorej to bolo zjavne jedno. Má význam písať sťažnost na UPSVaR.

kveta
6. jún 2012

@maggie59 Trestne oznamenie pre krivu vypoved.. to, ze bola na pojednavaniach sa hadam da dokazat cez zapisy z pojednavani a svedectvo Tvojho advokata.. toto je uplny nonsens..

wrok
6. jún 2012

moja skusenost je tiez negativna.
Kolizna napriek opakovanym staznostiam nekonala, nekontaktovala matku, pritom pri mojich navstevach uznala, ze matka porusuje predbezko,z e jej to vysvetli.. dva mesiace sa matke ani len neozvala..
sudkyna ked to na sude pocula rovnako nic nepsravila, len povedala matke,z e porusuje predbezko, ze je povinna mi dcerku v case nariadenom sudom odovzdat...
sudkynu dokonca ani nezaujimalo, ze pojednavanie bolo bez pritomnosti koliznej, ktora sa ani neospravedlnila...
a aby toho nebolo dost, ked som povedal, ze sa dcerky nevzdam, ze chcem striedavku tak ma kolizna zacala odhovarat s argumentami, ze sudnoznalecky na striedavku je drahy... tak som sa jej rovno spytal ci si mysli, ze sa vzdam svojej dcerky pre niekolko tisic Eur.. tak stichla.... potom na mna vytiahla,z e dcerka je mala, tak som ju upozornil, ze zakon o veku nepojednava a ze som sposobily sa plnohodnotne postarat o dcerku a viem jej zabezpecit zdravy vyvoj... tak opet vyhlasila, ze dcerka je mala na psychologicky posudok. Na moju otazku,z e snad by sme mali byt podrobeny sposobilosti my dvaja s matkou a nie dieta povedala ano, ale dodala dcerka je mala....
jednoducho vsetko v zaujem dietata...

lokomotiv
autor
26. sep 2012

@maggie59 ja som sa sťažovala a vieš aká je odozva? Pani vedúca sociálnych pracovníčok v Trenčíne začala voči mne takú vojnu, že sa z toho neviem spamätať...,Asi chce byť medálne známa...aj bude...ale pod koberec to určite nezametie...lebo toto už sú važne šoky

lenta21
17. okt 2012

Socialne pracovníčky v Tn ?? bezcharakterné bytosti bez naznaku cítenia ,ako keby oni neboli matkami ,a ked aj sú poniektoré tak chuda deti .. :( ak sa stavajú aj k vlastným takto ako k našim :( .Odsedia si pojednavanie ,nevedia sa vyjadrit k veci ,len prikyvnu podla svojich tabuliek ,abo procesu vobec nerozumeju a suhlasia so sudkynou 🙂 -aj taku mám skusenost :( A sudkyne ?? to iste len v talaroch xixixi SKODA RECI.

riskoninka
9. mar 2013

Ja mám tiež veľmi zlé skúsenosti s kolíznou opatrovníčkou ,to čo jej poviem vôbec nepočúva,alebo keď syn plače pri odovzdávaní môjmu ex,tak kolízna opatrovníčka tvrdí,že deti musia aj plakať,chce moje dieťa odporučiť do škôlky od 2,5 roka pričom ja prídem o rodičovský príspevok,chce na súde navrhnúť znalecké dokazovanie,ktoré vraj mňa bude stáť 250 eur .Vo všetkom vyhovie môjmu ex.Neberie ohľad,že môj synček nechce ku ex chodiť a navrhuje striedavú starostlivosť po týždni.Môj ex chodí do roboty a dieťa necháva pri svojej mame,ktorá sa stará o ďalšie 2 vnúčatá,alebo pri svojej starej mame,ktorá má 82 rokov,ja som doma na rodičovskom príspevku,keď som sa opakovane chodila sťažovať na UPSVaR v Liptovskom Mikuláši tak mi kolízna opatrovníčka povedala ,že robiť musí ,aj keď som jej stále vravela,že ja som doma na rodičovskom príspevku a moje dieťa je pohadzované. Dokonca prišlo aj pohryzené od bratranca s tým tiež nič neurobila.Vo všetkom zastáva môjho ex,a moje názory nepočúva,je odmeraná,skáče mi stále do reči.Aj návštevy u môjho ex kolíznou opatrovníčkou boli zmanipulované ,tvrdila,že sa o syna stará môj ex ,že bol doma ,ale keď som jej povedala,že som ho videla v robote tak tvrdila,že bol u jeho mamy a môj ex prišiel do 10 minút,verím tomu ,že neprišiel vôbec .Treba sa sťažovať mám to v pláne ide predsa o môjho syna.Kolízne opatrovníčky sa dajú ľahko manipulovať chlapmi. Kolízne opatrovníčky vôbec ,vôbec nezastávajú úbohé deti,ale bohatých nafúkaných oteckov. 😀

riskoninka
9. mar 2013

Ja mám tiež veľmi zlé skúsenosti s kolíznou opatrovníčkou ,to čo jej poviem vôbec nepočúva,alebo keď syn plače pri odovzdávaní môjmu ex,tak kolízna opatrovníčka tvrdí,že deti musia aj plakať,chce moje dieťa odporučiť do škôlky od 2,5 roka pričom ja prídem o rodičovský príspevok,chce na súde navrhnúť znalecké dokazovanie,ktoré vraj mňa bude stáť 250 eur .Vo všetkom vyhovie môjmu ex.Neberie ohľad,že môj synček nechce ku ex chodiť a navrhuje striedavú starostlivosť po týždni.Môj ex chodí do roboty a dieťa necháva pri svojej mame,ktorá sa stará o ďalšie 2 vnúčatá,alebo pri svojej starej mame,ktorá má 82 rokov,ja som doma na rodičovskom príspevku,keď som sa opakovane chodila sťažovať na UPSVaR v Liptovskom Mikuláši tak mi kolízna opatrovníčka povedala ,že robiť musí ,aj keď som jej stále vravela,že ja som doma na rodičovskom príspevku a moje dieťa je pohadzované. Dokonca prišlo aj pohryzené od bratranca s tým tiež nič neurobila.Vo všetkom zastáva môjho ex,a moje názory nepočúva,je odmeraná,skáče mi stále do reči.Aj návštevy u môjho ex kolíznou opatrovníčkou boli zmanipulované ,tvrdila,že sa o syna stará môj ex ,že bol doma ,ale keď som jej povedala,že som ho videla v robote tak tvrdila,že bol u jeho mamy a môj ex prišiel do 10 minút,verím tomu ,že neprišiel vôbec .Treba sa sťažovať mám to v pláne ide predsa o môjho syna.Kolízne opatrovníčky sa dajú ľahko manipulovať chlapmi. Kolízne opatrovníčky vôbec ,vôbec nezastávajú úbohé deti,ale bohatých nafúkaných oteckov. 😀

lokomotiv
autor
9. mar 2013

@riskoninka neskutočná podoba s mojím prípadom, len iné mesto....ale my už bohužiaľ máme následky stresov, ktoré veselo kolízne podporovali- doživotnú chorobu:(

lokomotiv
autor
9. mar 2013

@lenta21 aj konkretizovať môžte? by ma zaujímalo, či máme rovnaké skúsenosti aj s menami...aj do správy

riskoninka
10. mar 2013

Jasné kolízne opatrovníčky nerobia nič,ja som z Liptovského Mikuláša,kolízna opatrovníčka je pani Škarbová,ktorá pri návštevách nebola schopná ani pozrieť,izbičku malého papiere vypísala na chodbe otázky :koľko máte izieb,aké kúrenie,atď sa pýtala pri každej návšteve,keď som ju upozornila že môj ex môjho synčeka nechce púšťať na cvičenie,kreslenie len preto,že sa nepýta, že nosí plienky veď má len 27 mesiacov,prežil dosť stresov,robila sa,že nepočuje,že mu nasilu naťahuje cikuľku aj s jeho mamou Libušou Gejdošovou ,to tiež nepočúvala.Tak som sa rozhodla ak na najbližšom súde nebude zastupovať môjho syna,tak to budem musieť riešiť televízne,a to aj preto,aby kolízne opatrovníčky,zastávali detičky,aby deti netrpeli.Lebo ak sa to nebude riešiť tak to založia a nič nebudú robiť,ja už takto bojujem 1.Je to ťažké keď osoba,ktorá má zastávať,deti vám povie,že je pekné sa chodiť sťažovať na úrad,ale zbytočné.

katarinae
4. feb 2014

Tak podelim sa aj ja s vami o svoju skusenost ... rozvadzala som sa ked mala dcerka 9 mes. , kolizna ma nikdy pred pojednavanim nevidela ani sa so mnou nerozpravala nic ... na pojednavani len sedela tvarila sa strasne mudro a vobec nebrala do uvahy moje argumenty preco chcem , aby sa otec s dcerkiu stretaval v mojej pritomnosti ... dopadlo to tak , ze od jedneho roka musim davat byvalemu dcerku 3x do tyzdna na 2 hod . bez mojej pritomnosti /dcerka ma 16mes./ vlaci ju k svojej novej fuchtle a mala mi domov chodi nervozna a uplakana ... ked som to zacala riesit vysla som z toho celeho ako najvacsia krava ja ... dnes som volala aj s tou super koliznou a zistila som , ze moj ex k nej chodi pravidelne ma nahlasovat na socialku s kazdou blbostou a ona je uplne na jeho strane ... este ma aj obvinila , ze ked moje dieta nechavam spat 2x za den tak ako matka zlihavam vo vychove , lebo ze tak stare dieta uz nemava spavat 2x za den ... takze zena ktora nepozna ani mna a ani moje dieta /videla ma iba 1x na sude/ ma slusne povedane cez telefon poslal do riti a viac menej na mna nahucala , ze mam svojmu byvalenu laskavo vychadzat v ustret a nemam mu robit problemy ... takze ak pride l dalsiemu sudu bez debaty poziadam o novu koliznu , aj ked viem , ze urcite v tom momente nastane strasny boj

eduardo24
30. mar 2014

Naša skúsenosť s hyenizmom kolíznych opatrovníčok je strašná. Robia len to, čo im prikáže sudkyňa. O dieťa im vôbec nejde. Sú to obyčajné úradníčky, ktoré majú obrovské právomoci, ale zodpovednosť žiadnu. Nám zničili v spolupráci so sudkyňou a políciou dieťa. Dali ho grázlovi ktorí má dve ďalšie nemanželské deti na ktoré poriadne neplatí výživné (len každý 3. mesiac), žíví ho milenka. Ale má za sebou brezniansku mafiu, políciu, prokuratúru atď. Takže to hovorí za všetko. Kolízna je tam len na to, aby to formálne zastrešila. Ak by ste vedeli o niekom, kto by to zmedializoval - poraďte. Upozorňujem, ale že ide o veľmi zložitý prípad.

maca283
31. mar 2014

@lokomotiv Ja si mysilim ze to zaleží od človeka ale mam pocit že nadržiavaju matkam co neni vzdy spravne rozhodnutie lebo aj matky robia chybu a nepriznaju si ju a otec a deti prpia :(moj nazor aj ked som žena a matka

lokomotiv
autor
31. mar 2014

@eduardo24 poznám niekoho, kto mal myslím, že v Brezne tiež problémy. Ale viem aj, že takéto prípady dávajú veľmi neradi či už v tv, alebo v novinách. Aj to natočia a neodvysielajú, boja sa napádať súdy.

lokomotiv
autor
31. mar 2014

@eduardo24 ale každopádne sa o to aspoň pokús, podľa mňa majú takýchto prípadov strašne veľa a mohli by to dávať denne, len to že sú aj iné témy. Včera bol jeden aj na markíze a tiež na jojke v krimi iný. Skôr skús Nový čas možno

eduardo24
1. apr 2014

všetci okolo nás sa boja, za tým grázlom stoja biele goliere, mocní od policajtov, sudkyňu, kolízne.....perfektne zohraná klika. Pomstia sa nám, lebo sestra zabrdla do katastra a do pozemkov. Na Slovensku a hlavne v Brezne je to tak.

eduardo24
1. apr 2014

@maca283 Nehnevaj sa ale jasne som opísala aký je to sviniar.Manželku nútil, aby tolerovala, že spáva s milenkou pod jednou strechou. A nestará sa o dve ďalšie deti.Tá prezývka Ti sedí. Mača !

maca283
1. apr 2014

@eduardo24 Ked tak je tam napisané Maca 🙂A ja som napisala že nie vzdy su na vine iba muži nemyslela som tvoj konkretny pripad aleale celkovo ale nevadi 😝

eduardo24
3. apr 2014

@lokomotiv Veď to,že sú aj iné témy a mnohí policajti kolízne, vyšetrovatelia na kriminálke si povedia veď je to len dieťa a k tomu nie moje. Mne sa to nemôže stať, mňa tá mafia ochráni, lebo ja im robím službu, keď nepomáham matke a dieťaťu. Sudkyňa a kolízna tie deti nemajú, tak tým je to už úplne na háku. Nech žije kocúrkovské Brezno! Nič sa tam nemenilo. Vo funkciách sú Tí čo slúžia mocným (mafii).

eduardo24
3. apr 2014

@katarinae Vidím, že nás je takých veľa. Bolo by na čase konečne proti tým sviniam na sociálke bojovať a to otvorene, nech sa dozvedia matky čo ich čaká. To čo dovolia zverejniť v masmédiách je len slabý odvar pravdy. Sudkyňa ktorá nemá deti veľmi ľahko rozhoduje o cudzích. Podľa jej rozhodnutí by mala byť pacientkou psychiatrickej liečebne a je veľkou hrozbou ešte pre mnohé deti.

Strana
z2