icon

Aké vysoké sú vaše 10-ročné dievčatá?

12. dec 2023

Mamičky, pekný deň prajem. Prosím ako vysoké sú vaše 10 ročné dcérky a koľko vážia?
Začína sa u nich už puberta? Máte problémy s obliekaním? My už máme. Čierna farba je najobľúbenejšia. 😕 Je vonku zima, jej je teplo. To len mne je zima. 😨 A v obchode? Už posielam muža s ňou. Nemám nervy.
Viem, že všetci nie sme rovnaký. Ale …predsa!
My budeme mať v januári 10 rokov. Nie je to priskoro tá puberta ?!

anjelicek26
•
12. dec 2023

Okolo tych 10 rokov veru uz s tym musis ratat... v 14tich je to uz vacsinou pretrpene... aj rastovy spurt riadny uz zacina... u chalanov je to neskor...

babulkomale
•
12. dec 2023

Vy ste dvojicky ked budete mat obe desat rokov? Zaujimave, myslela som, ze to pise dospela zena, matka.

subartic
•
12. dec 2023

Tak ja mám 10 ročné dievčatko , má 146 cm, váha 30 kg, začínajú sa vzdúvať ciciky , má len také kôstočky v oblasti bradaviek , ale začíname. Ochlpenie ešte nemá žiadne. Jazyk má podrezaný riadne ale to mala vždy, veľmi skoro začala rozprávať. Čo som si však všimla zvýšila spotrebu jedla .

januska12323
•
12. dec 2023

V 10 rokoch kľudne môže dostať menštruáciu a hormóny pracujú už dávno predtým. Takže áno je v puberte.

janka2501
•
12. dec 2023

Uz v 10r dcera si sama vyberal co si oblecie do skoky, ale vzdy slusne mala,ma 11,5r a uz od cca 10r s nou plieska puberta, hlavne v papulovani...skusa viac,ale vie ze nepochodi, vazi 35kg 155cm teraz

simik22
•
12. dec 2023

Joooj moja ma 11,5... Nadmieru inteligentná, to jej papulovanie. Keď jej čosi poviem, že je drzá, tak ona , že to má po mne.

markus1
•
Odpoveď bola odstránená
•
nafka0483
•
12. dec 2023

@subartic Skutocne matka napise na 10 rocnu dceru ze sa jej "vzduvaju ciciky"? 😮😖

walentina7
•
Odpoveď bola odstránená
•
jessica6
•
12. dec 2023

Moja dcera zacala “psychicku” pubertu ked mala 10,5 roka a nastupila do 5. rocnika..komplet zmenila satnik, oblubena cierno cierna farba, siroke gate..odvrava, bordel v izbe, ale celkovo to nie je nic dramaticke..teraz ma 11,5, fyzicka puberta absolutne ziadna, ma necelych 140cm a 29kg..ja ked vidim jej spoluziacky, niektore strasne pribrali, su vyspele, vyzeraju na 15 rokov..ale ked vidim co a kolko jedia, ani sa necudujem..vobec sa mi nepaci tato doba, ze dievcata dobreze v 10 rokov nemaju ms a prsia vacsie ako ja..

subartic
•
12. dec 2023

@nafka0483 ano skutočne .
@walentina7 nemá ochlpenie, bežne sa pohybuje predomnou nahá .

reklamka
•
12. dec 2023

@jessica6 - Jemine a ako sa tomu da zabranit? To povie menstruacii, ze nechod este ked pride? 🙂 Moja uz dostala, bude mat o chvilu 11 a prsia ma tiez statocne uz. A co s tym mame ona a ja ako matka robit? Odrezat? Ani mne sa to nepaci, ale co s tym narobim? Kuracie maso sa snazime vynechavat uz asi od siedmych rokov... Vraj ono je plne hormonov. Len skolsky obed neviem velmi ovplyvnit. A podla mna hormony su uz vsade. Preto teraz dospievaju skor... A co s tym mame akoze robit? No porad, prosim!

rebrambora
•
12. dec 2023

V 9tich to zacalo 😄 presne ako pises. Preto som stale zaskocena, ked tu citam temy, ze niektore deti este aj starsie veria na jeziska.

autor
•
12. dec 2023

@jessica6 Tak týmto si prechádzame i my. Široké gate, cez leto tie deravé kraťase, odvráva, oblečenie čiernej farby. U nej už začali aj prsia rásť, ale ona je typ postavy do mužovej rodiny. 150 cm 36kg.

autor
•
12. dec 2023

@reklamka Jedine pretrpieť. Ja normálne už mužovi hovorím nech ide spolu s ňou oblečenie nakúpiť. Ja mám také nervy z nej, že až.

autor
•
12. dec 2023

A celkovo sa mi zdá, že dievčence dospievajú akoby skôr. Kedy? V 14 tich sa to končí?

autor
•
12. dec 2023

@subartic Aj moja chodí pred nami ešte nahá, ale už sa začína hanbiť. Už nie je to tak ako pred rokom, že som ju poslala do kúpeľne, vyšla nahá a začala tak šaškovite tancovať😅

subartic
•
12. dec 2023

neviem , druhá moja dcéra má 14 rokov a mám pocit že teraz to pubertálne správanie nekončí ale je na prudkom vzostupe. Menštruáciu dostala v 12,5 roka.

subartic
•
12. dec 2023

@autor 10 ročná dcéra sa začala hanbiť iba pred svojim otcom a bratmi , predo mnou a pred sestrami staršími sa prezlieka, chodí nahá po izbe keď je po sprchovaní .

marhulka13
•
12. dec 2023

Moja dcéra mala 10 pred mesiacom, meria 132 cm a váži iba 22 kg. Výzorom je to ešte malé dievčatko, no povahou to už začína byť hrôza. Všetko a všetci sme zlí, maniere w obliekanim a česanim. Hanblivá zatiaľ nie je, iba drza

jessica6
•
12. dec 2023

@reklamka no takto, samozrejme, ze su vynimky, kedy sa to naozaj ovplyvnit neda, najma tie vysoke, stihle dievcata mozu dostat ms skor a aj skor dospievat..ale kedze je obrovskym problemom detska obezita - to je aj odpoved na otazku skorej puberty v 90% pripadov..a samozrejme s tym suvisiacich zlych stravovacich navykov..10% moze zohravat dedicnost (mama dospievala tiez skor)..

ivangeline
•
12. dec 2023

Ked pride prva ms,uz vela nepodrastie.

reklamka
•
12. dec 2023

@jessica6 - Moja nie je obezna, je dost vysoka, cca 157 cm teraz. Ako nie je ani chuda, taka akurat by som povedala.

milanemila
•
12. dec 2023

@ivangeline toto nie je pravda. Ja som dostala prvu ms v 11, to som mala cca 145-150cm a teraz mam 173 🤷🏼‍♀️

reklamka
•
12. dec 2023

@milanemila - ja si tiez myslim, ze to je extremne individualne... 🙂

subartic
•
12. dec 2023

@milanemila je to určité pravidlo s výnimkami . Po prvej menštruácii sa rast začína spomaľovať až sa nakoniec uzavrú štrbiny .

rozovykon
•
21. jan 2024

Moha bude mat 10 az v lete, ma 142 cm a 36 kil, tiez jej teraz smakuje akurat ma uz take jemne vyrazky na cele a zavinaju sa jej masniet vlasy, uz nestaci umyt raz za tyzden.