icon

Ako budiť dieťa, keď príliš dlho spí počas dňa?

halienka
9. nov 2011

Ahojte mamičky 🙂 ak máte nejaké dobré tipy, budem vám veľmi vďačná. Moja malá vyspáva cez deň 3-3,5 hodiny a potom ju večer nedokážem dostať do postieľky, je hrozne dlho hore a ja už som z toho na nervy. Dlhšie som sa tomu bránila, ale už asi iného východiska niet, budem ju musieť začať budievať a zotrvať v tom dokým sa jej ten režim neupraví, lebo takto to skutočne už ďalej nejde. Nepoznáte nejaké dobré triky ako ju zobudiť tak, aby moc neplakala? Ja som to už zo dvakrát skúsila a revala až sa zakuckávala, to ma dosť vtedy odradilo. Búchanie v kuchyni ani okolo nej nepomáha, ona vtedy spí ako zabitá, nevadí jej nič. Ďakujem za pomoc 🙂

halienka
autor
11. nov 2011

@luna22 jéminku, no jasné, tie dve hoďky sú akurát, no to je teda ešte väčšie tornádo ako tá naša 😀 😀 tiež asi len riadne unaviť, aj keď si tiež neviem predstaviť ako, moja v tom veku permanentne chodila, nesadla si na ten zadok ani za nič, neviem či mala taký nejaký ošiaľ z toho, že sa naučila chodiť, ale nebolo ju možné ani posadiť, či doma či vonku, stále chodila, doma po schodoch aj 30x za deň, a tiež sa nejako extra viac neunavila. No je to na kečku niekedy veru...

locko007
11. nov 2011

Nášho malého nebudím, som rada, že si môžem porobiť poriadok v byte a navariť. 😀 Ale keď potrebujem, tak prídem pri jeho postieľku a potichúčky mu začnem rozprávať, že "pozri kto je tu, dedo, baba", alebo že "kde je auto" .... A on je tak zvedavý, že začne otvárať očká. A už sa mi stalo, že ani oči neotvoril a hneď sa pretočil a šup na štyri.

bubinko83
11. nov 2011

ja som nikdy syna nebudila pokial to nebolo nutne a tiež lubi spat aj 3,5 hodiny a tiež mame večer problem skor uložit na spanie ale nestoji mi to za to. A vysledok bol len to že bol jak čert vždy a potom som si to vyčitala a večer zaspal maximalne o pol hodinu skor takže mi to za to nestoji. No a vidim to aj teraz v školke ked ho zobudia nasilu potom sa snim neda doma vydržat aky je umrnčany. Nech spi kolko chce ked može je to dieta.

halienka
autor
11. nov 2011

@locko007 a tiež ti večer chodí tak neskoro spávať ako moja malá? Ja kvôli tomu idem budiť, lebo už sa to nedá vydržať, pred 23,00 ju do postielky väčšinou nedostanem...(včera sa zázrakom podarilo 😀 možno aj preto, že som ju zobudila o hodinku skôr a potom riadne unavila 🙂 )

halienka
autor
11. nov 2011

@bubinko83 no ja uvidím, ako mi na to malá zareaguje, včera som ju zobudila skôr a bola v pohode, ak by mala byť nejaká umrnčaná, tak samozrejme, že to nepôjde...Ale skúsiť to už musím, lebo mi to nepríde v poriadku takto. A najhoršie je, že sa to v podstate pomaličky stále posúva na neskôr a neskôr a už mám z toho des, že zachvíľu budeme chodiť spávať po polnoci...

bubinko83
11. nov 2011

@halienka a keby si ju budila skor rano a cele jej to posunula ?

halienka
autor
11. nov 2011

@bubinko83 áno, aj o tom uvažujem... ak nebude zvládať poobedňajšie budenie, skúsim ráno. Ráno je to ťažšie z dôvodu, že aj ja sa potrebujem niekedy dospať 😀 cez deň ja moc spať neviem, akosi nedokážem viac ako 15-20 minút. Tak preto som chcela skúsiť najskôr poobedné spanie skrátiť, veď tie 3-3,5 hodiny sú naozaj že až moc. Ale ak to inak nepôjde skúsim aj to ranné 🙂

luna22
11. nov 2011

niekedy si myslým, že je asi upírka 🙂

luna22
11. nov 2011

@halienka už je hore presne dve hodiny spala

halienka
autor
11. nov 2011

@luna22 a ráno ti spinká dokedy?

luna22
11. nov 2011

@halienka to práve ma nepravidelné, niekedy o 7, 8 a niekedy 9.zaleži či je brutalne po polnoci, alebo ešte tesne pred polnocou 🙂 ide spať

locko007
12. nov 2011

@halienka Chvalabohu nie. Náš spáva už okolo 7. My máme problém s ránom. Už o 6 alebo aj pred 6 je hore. Skúšali sme ho dávať spať aj neskôr, ale stále to bolo tak isto.

tinki
12. nov 2011

@locko007 Moja mladšia vstáva už o 5-tej a tiež nič nefunguje..do 7 je hore a potom chce si ešte pospať hodinku. A vtedy už vstáva staršia.. 😒

locko007
13. nov 2011

@tinki Takže ani ty si neoddýchneš. 😵 moja neterka spáva asi do 9. Ale večer ju tiež nie a nie dostať do postele.

janica1990
18. júl 2012

Ahojte maminy 🙂 Ja som mala s malým taký problém, že raz nám zaspával po pol noci a teraz ide mať 2 roky a vždy mi pekne chodil pravidelne spávať do tej 13.30 ako na obed a teraz ako keď utne zaspí po 15:00 a spí spí a spí ... toto spanie badám na ňom druhý deň... hmmm je teraz 19:43 to kedy potom pôjde spať ... 😝 je to normálne ? ....

senoble
21. júl 2012

@janica1990 ahoj,ked mi nezaspi do druhej tak spat nejde,cca od 5hod je mrzuty az do vecera.....lebo ked mi zaspal po 3hod tak byval aj do 1hod rano hore,krical pistal a buchotal,budil sestricku a ta chodila unavena do skoly,tak racej par hodin mrzutosty ako buntosit v noci🙂

hesiodos
30. nov 2013

babenky, poradte mi... Moja 9 mesacna dcerka mi zacala cez den nejako dlho spavat... Vzdy spala doobeda hodinu, poobede cca 2 hodiny a pred vecerom hodinu., v noci mi spala od 7-8-9 do 6-7-8 s jednou prestavkou na pitie mliecka. Teraz mi spi doobeda 3 hodiny, poobede 4 hodiny, predvecerom hodina a ideme spat az o 10-11 vecer tiez s jednou prestavkou na papanie! Nechce dat dudlik z ust a nechce ani papat ako zvycajne...zubok uz mame, s nim sme nemali az take problemy tak zubom to nepripisujem. Teploty nemame... Mam ju cez den zacat budit? Ci co mam robit ...???

katka259
25. mar 2014

Chcela by som sa opytat skusenych mamiciek,co mam robit..mam 2 mesacneho synceka a cez den spinka od 9do 13-14 hod v kuse,problem je,ze nechce uz potom spinkat a do 18.30, kedy chodime kupat,ma hrozne daleko,vypyta si este o 17.30 hod kratky 15 min spanok na mojich rukach. O 19.30 zaspi a zobudi sa prvykrat az o 4 hodine rano..mam ho budit cez den?pekne pribera,mudr nas chvalila,minuly tyzden spinkal od 9 do 11,musela som ho zobudit,lebo sme isli prec a potom som ho ulozila o 13.30 a spinkal do 16.30 a podvecer pred kupanim nebol vobec mrzuty..ale mam ho budit pocas dna? Dakujem

zara0201
25. mar 2014

@katka259 Nie. Ja som nebudila, ani Dr. mi neodporucala, hoci doma do mna hudli, aby som ho budila na jedenie. Pokial prospieva (a pises ze ano) tak ho nebud. Potreba spanku je velmi individualna. Kmoskin syn nespal cez den vobec uz od 8.mesiaca, dnes je gymnazista, nic mu nechyba.

orlik4
25. mar 2014

@katka259 syncek je este strasne malinky, a ked uz tak krasne dlho vie pospinkat, tak si to uzite. ten spanok sa pri takom malom moze menit kazdym tyzdnom, takze by som to neriesila. pokial krasne spinka aj v noci, tak nemusite riesit den, kedy spinka krasne tiez. a navyse prospieva, tak podla mna nemate ziadny problem. jedine zeby bol mrzuty, ze mozno su nanho 3 hodiny bdenia vela, ale ocividne nie su. ja by som napriklad moju 2mesacnu najradsej chodila ukladat okolo 19tej, ale ona je vzdy unavena o 18tej, a tak chodi spinkat, kedy chce sama. ked spinka dobre, tak nie je problem. ten cas s detmi tak rychlo leti, ze cochvila vam uz zasa bude spinkat inak. hlavne je, ze je babatko spokojne. moj starsi syncek mal spankovy rezim svojho casu priserny, a dala by som vtedy vsetko za to, aby takto krasne pospinkal

katka259
25. mar 2014

@zara0201 @orlik4 ja vam velmi dakujem za radu 🙂 to je nase prve a nema mi kto moc poradit,resp. kazdy radi inac a potom som zblbnuta,ale tiez mi ho bolo cez den luto budit 🙂 on si tie 2 denne spanky spoji do jedneho a uz potom nechce spinkat,tak ho ani nenutim,len do vecera ma este velmi daleko,ja som ho tiez chcela posunut s kupanim aspon o 19,ale som rada,ked ideme o 18.45..prospieva pekne,v podstate kazdy mesiac 1kg a dokonca kazde rano o 6.30 kaka. Som rada,ze je to ok teda,este som taka uzkostna na vsetko,lebo veeela veci sa popise na internete-tabulky a ked to tak doma nefunguje,tak mam pocit,ze robim nieco zle...este raz dakujem za radu 🙂

zara0201
25. mar 2014

@katka259 Aj ja mam prve, ale fesak je uz vacsi tak som si zaspominala...Aj ja som bola neista vo vela veciach, ale v podstate kym je dieta taketo malicke tak sa treba prisposobit jemu. Pamatam si, ze som dokonca v poradni riesila to spanie, lebo sa mi zdalo ze furt spi. V tomto veku ma spat cca 19 hodin denne, cize ak si to rozmenis na drobne- tak je hore skoro iba vtedy ak papa. Moj maly dokonca uz v porodnici prespal v noci 6-7 hodin a to mi ho sestricky nebudili a nenosili na krmenie, vraj nech si pospi ked ma chut. Maly ked mal cca pol roka tak maval strasne dlhy doobedny spanok- zaspal pred jedenastou a spal 4-5 hodin. To som ho uz prikrmovala, tak si vies predstavit o kolkej som do neho pchala obed !!! Potom zvykol zaspat este o pol siestej- na pol hodku. Teraz ma 2r 4m, poobede spi aj 3 hodiny, vecer o deviatej este beha a rano o siedmej je hore. Je to skutocne individualne. A bud rada ze Ti pekne spi, vela maminiek vlaci cely den mrzute deti na rukach. Aspon si oddychnes alebo nieco urobis.

katka259
25. mar 2014

@zara0201 ja nechcem vyzniet nevdacne,som fakt stastna,ze je taky sedmospac,aspon si aj ja oddychnem,porobim si domacnost,len som sa pytala,lebo vsade citam,ze babo potrebuje 3 denne spanky a moj ma v podstate len ten jeden dlhy a podvecer iba tych 15 min,nechcem mu narusat spanok budenim,ked sa mu dobre spinka..🙂
Pocuj,ked uz ta tu mam a hovorim,nemam sa s kym poradit a ty mas vacsie dietatko,nemali ste tu vibracnu hodacku?rozmyslame s manzelom,ci mu to mame kupit,ale vobec neviem,dakujem 🙂

zara0201
25. mar 2014

@katka259 No vsade napr. pisu ze male dieta ma jest kazde 3 hodiny. My sme mali obdobie, ze maly jedaval aj kazdu hodinu. Dodnes si pamatam, ako zhruba v tomto obdobi jedol kazdu hodinu od piatej poobede az do jedenastej vecer...Kazde dieta je individualne, ma svoj rezim. Predstav si, ze Teba niekto zobudi len preto, aby si sa najedla. Ved najest sa mozes aj za hodinu. Suseda ma zase chlapca, ktory jej vonku pocas 2- hodinovej prechadzky 2 x zaspi na 15 minut. Plus doma dva poriadne dlhe spanky. A to ma 13 mesiacov. To sa tiez absolutne nezhoduje s tabulkami, ale proste ma taku potrebu, je uplne OK, vyvija sa ukazkovo. Spi, ked spi maly, alebo si nieco porob. Ver mi, ze ked bude starsi, uz sa k tomu nedostanes. a momentalne ked moj maly poobede zaspi, je to najlepsia cast mojho dna. Viem ze je to hrozne napisat, ale on je motorova mys. Co sa tyka kresielka- mali sme pozicane. Ak mas moznost pozicat, tak si ho nekupuj, vyuzijes max do 7 mes., moj maly z neho usiel (ked sme ho nepriputali) a to mal 5 mesiacov. Smiali sme sa, ze je ako Hudini.Bolo nam napomocne ked sme maleho potrebovali niekam "odlozit", mal odtial aj vyhlad, je to ina dimenzia ako lezat napr. na hracej deke. Ale ked uz sedel sam, tak to bolo zbytocne a nas sa sam posadil v 5,5 mesiaci. No a co sa tyka vibracii- mali by upavat ci ukludnovat. Mali. Ked sme zapli vibracie, tak dostal paniku a reval, cize sme to vyuzivali cisto ako lehatko.

katka259
25. mar 2014

@zara0201 😀 smejem sa,lebo pises,akoby som pocula seba,pre mna je najlwpsi cas o tej 19.30 hod,ked uz maly ulozeny na nocny spanok a ako som uz pisala,on vtedy zalahne a zobudi sa az o 4 hod rano,ja doma hovorim,ze do 19.30hod mam matersku a od tej 19.30 mi zacina ta dovolenka 🙂 prvy mesiac bol u nas prestrasny,ja som bola velmi unavena a nevedela som,co s nim,a tak mi malinky nechcel spavat,proste zaspal po papani na 30 min a dokazal byt hore aj 5 hodin a mrncal a mrncal...druhy mesiac som sa vzchopila a zacala mat ako taky rezim,doobeda som ho uspala a o 12.30 hod ho budila,aby sa napapal,ale to som videla,ze je az nestastny z toho a potom sme chodili na prechadzky. Potom mi zacaval poobede v kociku plakat a tak sme chodili s krikom po hodine domov,cize z jedneho spanku som ho zobudila a na druhom sa nevedel ulozit,kedze som ho hondrlakala po hlucnych a rozbitych bratislavskych cestach...tak teraz,asi 2 tyzdne,ho nechavam cez den spavat na balkone asi 2 hodky,potom ho dam do spalne k otvoreemu oknu a tam este 2 hodinky potiahne,no a ma klud. Potom sa zobudi,napapa a potom sa hra na tej hracej deke alebo sa so mnou rozprava,ale po zobudeni je 14 hod a to kupanie mame cca o 18.45 hod a vsade citam,ze take babo by nemalo byt dlhsie hore ako 3 hodiny. Ale asi fakt je to individualne 🙂 do tej hojdacky sme ho dali v obchode a bol ako zhyp

katka259
25. mar 2014

@zara0201 zhypnotizovany,vypucil oci a kukal,co to je,no podareny,no a kedze je tak dlho hore,tak neviem ako ho zabavit,lebo na tej deke je hodinu a potom uz mrnci,mozno v tom kresielku ako ty hovoris,by mal iny pohlad na svet a by sa aspon rozkukaval,bohuzial,nema mi ho kto pozicat,moje kamosky bud nemaju deti,alebo uz ich maju odrastene,takze vsetky rozhodnutia su na mne a vyplyvaju z toho,co si precitam 🙂

zara0201
25. mar 2014

@katka259 Tak si kup len take z bazaru, vobec nie vibracne, do 20 € sa vojdes a dalej ho predas. Ja som maleho bravala v nom do kuchyne a kukal ako varim alebo potom som mu do toho lehatka dala hrazdu s hrackami a brnkal si. Tiez bol taky ze potreboval aktivitu a spolocnost. Na deke to u nas skoncilo vacsinou tak ze zaspal ako superman. Lehatko s nim som bravala aj do sprchy, ked som bola zufala, tak som ho postavila pred TV. Je to iny pohlad na svet ako ked lezi a pozera do plafona. Inak pamatam si jeden den ked mi nespal od jedenastej na obed az do polnoci, slusny vykon bdeleho stavu. Uvidis, ze sa to upravi, hlavne nestresuj s tabulkami a priruckami. Zachvilu uz bude vacsi, bude sa uz nacahovat po hrackach, nas sa vedel super dlho zabavit so sustavym papierom z Horalky, co tam nejake hracky. Dieta ked sa osamostatnuje, hlavne motoricky (chyta hracky, sedi, lezie...) je ovela kludnejsie, lebo nie je uplne odkazane na pomoc ci zabavu od druhych a na druhej strane je aj unavenejsie z tych aktivit a lepsie spi.

volnomila
23. mar 2018

@halienka Náš synček má 2 roky 4 mesiace. Túto tému som naklikla lebo tiež si rád pospí cez deň a to od 12:30 do cca 16:00, ale často aj do 17:00 a dnes dokonca do 18:00. Spať potom večer najskôr 21:30, ale väčšinou 22:30. Budiť ho nemá zmysel, je mrnčavý, nedospatý a dožaduje sa prsníka (ešte sa dojčíme), takže napokon musím byť ešte aj pri ňom a mať ho nacucnutého, takže radšej ho nechám sa poriadne vyspať, snažím sa oddýchnuť si aj ja aby som potom mala večer energiu. Mrzia ma akurát zmeškané poobedné aktivity - poobede nemôžeme ísť nikam, a keď sa konečne preberieme, deti v jeho veku už idú pomaly spať. Je to náročné, ale hovorím si, však to je zasa fáza, z ktorej vyrastie, tak vydržíme, hlavne, že spí. Možnože to súvisí aj s tým, že v noci sa dojčíme naďalej asi tak 4 x za noc..

volnomila
23. mar 2018

@bubinko83 súhlasím čo píšeš, aj u nás takto

halienka
autor
23. mar 2018

@volnomila chvala pánubohu, malá má už teraz 8r. a túto fázu už máme dávno za sebou 😀 Tak raz určite aj vy budete 😉 veľa síl prajem, hlavne to zdravíčko nech slúži a ostatné sa dá zvládnuť 🙂