icon

Ako často vám pomáhajú babky s deťmi?

20. apr 2026

Mam 2 a 4 rocne. Do prace dochadzam 30 kmkazdy den, tak svokor mi vyzdvihuje dceru zo skolky. Na noc ma vikend si starsiu mamina zobere tak 1x za 2 mesiace. Chceme ist do kina raz za 5 mesiacov, pride svagrina pozriet na deti (uz uspate, iba je vedla v izbe a pozera tv). Viem ze by sommala byt vdacna, ze niekto nema ani to. Ale ja som uz totalne vycerpana, padame s muzom na hubu, strasne by som si chcela oddychnut....ako to mate vt?

aurora33
20. apr 2026
@anonym_autor

@aurora33 och...prosim vesmir, aby ma v realnom zivote ochranoval stretavat ludi ako si ty.

@anonym_autor podobne, stretnut takú umrnčanu mrenu musí byt radosť.

autor
20. apr 2026
@aurora33

@anonym_autor podobne, stretnut takú umrnčanu mrenu musí byt radosť.

@aurora33 no super, takze je to vzajomne 😊👍 bude sa nam obom krajsie zit.

autor
20. apr 2026
@sss777

@anonym_autor
Vidím, že ti tu pekne naložili. To je tu celkom typické- človek prizná slabosť a empatické ženy ho tu hneď označia za lenivého/rozmaznaného. Veď Mara od susedov to mala este horšie, 4 deti, kravu, muža opilca a pole k tomu. Plus prala pri potoku.
Tak sa ženy potľapkali po pleci, aké sú úžasné, že makali a makali a nikomu sa nesťažovali a kopli si do ženy, ktorá si dovolila povedať, že je unavená.
Pritom väčšina slovenských žien je na materskej do 3.roku života dieťaťa, takže nikdy nemala doma 2 ročné dieťa, od ktorého chodila do roboty.
Ja ti rozumiem. Máme doma deti s trochu väčším vekovým rozdielom a boli časy, keď to bolo fakt náročné, keďže obaja v noci bohvieako nespávali do celkom vysokého veku a tiež som sa do práce vrátila relatívne skoro.
Ja som mala to šťastie, že som si vedela prispôsobiť pracovnú dobu tak, aby som mala čas aj na rodinu a trochu aj na seba. Rodičov sme mali v tom čase asi 200 km, takže nepomáhali vôbec (moja mama pracovala, svokra bola chorá).
Vyriešili sme to opatrovateľkou.
Možno by ti aj zopár hodín napríklad každé 2 týždne pomohlo. Proste vypneš hlavu, máš nejaký čas pre seba bez toho, aby si nonstop niečo riešila.
Držím palce!

@sss777 presne, zacinam nad tou opatrovatelkou realne uvazovat. Isla si po znamosti, alebo z webu? A dakujem za pekne slova❤️

anonym_d6b037
20. apr 2026

@anonym_autor nečítala som všetky komentáre ale pár stačilo. Samozrejme tu na MK sú len dokonalé matere ktoré zvládajú všetko s ľahkosťou, nie sú unavené, majú dokonalé deti, uprataný dom, perfektného manžela ale 3/4 si neprizná že to materstvo a deti im "vzali" ten partnerský život a už nemyslia na seba ako partnerov. Potom samozrejme že chlap ženu podvádza lebo nemajú už žiadny spoločný čas lebo "nechcú" dať deti starým rodičom. Tiež som počúvala takú "dokonalú" matku ktora svoje dieťa nedá na stráženie a chodia na rande aj s ním a ja som mala výčitky že som nechala strážiť babku hodinu kým som vybavila lekára ale pochopila som že aj ja potrebujem žiť a partner rovnako a nie je na tom nič že si vyjdeme do kina alebo na večeru spolu. Veď stále sme aj muž a žena nie len matka a otec.

anonym_d1a2db
20. apr 2026
@anonym_autor

@elian jedine co som sa pytala, ako to maju ine mamicky. Viem, ze nikto nie je povinny mi pomahat. Ale sme rodina a pomahat sa ma si navzajom.

@anonym_autor a vy im ako pomahate? Ked pises navzajom?

autor
20. apr 2026
@anonym_d1a2db

@anonym_autor a vy im ako pomahate? Ked pises navzajom?

@anonym_d1a2db Co sa ti tu mam teraz rozpisovat? Ci naco ti to je?

anonym_d1a2db
20. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_d1a2db Co sa ti tu mam teraz rozpisovat? Ci naco ti to je?

@anonym_autor pises, ze vzajomne, tak cjcem vediet, cim im pomahate vy, ked sami svoje nestihate

autor
Autor odpoveď zmazal
anonym_235bf9
20. apr 2026

@anonym_autor mne nepomáhal ani nepomáha nikto sme na nich z mužom sami máme 5,6,10,17,19 ročne deti. Darčeky kúpili aj chodíme ku starým rodičom ale to je asi tak všetko. Nikto mi deti nevidvihal zo škôlky školy ani nič podobné .

autor
20. apr 2026
@anonym_d1a2db

@anonym_autor pises, ze vzajomne, tak cjcem vediet, cim im pomahate vy, ked sami svoje nestihate

@anonym_d1a2db manzel chodi pravidelne kosit ich obrovsku zahradu, teraz renovoval lavicku drevenu, xy milion krat na zahrade ryluje, striha stromky. Ja ich aspon raz do mesiaca pozvem na slavnostny obed v nedelu, nech nemusia varit. Ked su chori, navarim donesiem. Vzdy ked vidim pekne saty v obchode kupim svokre len tak, nech ma na nosenie v lete pekne. Pred Vianocami vzdy ideme upratat cely byt, okna umyvam, kuchynu policky, ruru. Vozim k doktorom, ked treba, A sto milion inych veci, toto ma len v rychlosti napadlo. Ved kazdy v ramci moznosti. Robim to s laskou a ako hovorim - sme rodina a mame si pomahat. Hovorim to pre to, lebo si sa pytala, vobec to nie je myslene, aby sa do mna ostate obuli, ze naco to pisem.

anonym_e959f3
20. apr 2026

O moju dcéru sa starám väčšinou ja, ja robím z domu a ona je zatiaľ doma. Partner je často v robote, viac menej aktívne pomáha cez víkend. Má 4 roky a všetko sa snažíme robiť spolu, wellness, kino, divadlo.....vždy program spravíme tak aby aj ona bola spokojná a aby sme aj my boli spokojný.
Moji rodičia sú super, malá ich má veľmi rada, nemajú problém postrážiť. Väčšinou si ju ale pýtajú lebo chcú byť spolu, ja ich prosím o stráženie výnimočne. Je ale pravda že prvý rok ju strážili veľmi často, ja som mala iné povinnosti.
"Svokrovci" zatiaľ neustrážili, malá zatiaľ ostať nechce ale boli by ochotný určite postrážiť raz za čas.

anonym_1c9e5d
20. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_d1a2db manzel chodi pravidelne kosit ich obrovsku zahradu, teraz renovoval lavicku drevenu, xy milion krat na zahrade ryluje, striha stromky. Ja ich aspon raz do mesiaca pozvem na slavnostny obed v nedelu, nech nemusia varit. Ked su chori, navarim donesiem. Vzdy ked vidim pekne saty v obchode kupim svokre len tak, nech ma na nosenie v lete pekne. Pred Vianocami vzdy ideme upratat cely byt, okna umyvam, kuchynu policky, ruru. Vozim k doktorom, ked treba, A sto milion inych veci, toto ma len v rychlosti napadlo. Ved kazdy v ramci moznosti. Robim to s laskou a ako hovorim - sme rodina a mame si pomahat. Hovorim to pre to, lebo si sa pytala, vobec to nie je myslene, aby sa do mna ostate obuli, ze naco to pisem.

@anonym_autor preco im robis vianocne upratovanie a umyvanie okien. Ja nikdy mame neupratujem a ani neumyvam okna, kym vlazdu tak nie ... Ani oni mne neupratuju a ani neumyvaju okna. Su nevladni? preco im rylujete zahrafdu. Ak vam nosia tony zeleniny, tak chapem ze treba, ale ak z ich zahrady nic nejete, tak to nerobte

simca06022011
20. apr 2026

@anonym_autor s 2 a 4r? nijak a takmer nikdy. PRacu som mala 20+km, dochadzala hore dole, dieta si vyberala sama zo skolky aj rano nosila.. zariadila som si to tak, niekomu sa neda. Zvaca chodili tam potom stari rodicia, ako aj tebe. Ziadne kino, vylety bez dietata som nikdy nebsolvovala, ak som potrebovala doma si urobt vec, uzavierky poriesit, tak isiel chlap s malou k svokrovcom na vikend, predlzney vikend a ja som si zamakala :D podla mna mas toho najozaj viac nez dost, tej pomoci myslim, mozno prejst rezim aky mate, niekde bude moznost ako robit veci inak..

simca06022011
20. apr 2026

Tak ako to tu citam, staci prestat muklovat v dalsej domacnosti a budete mat volne vikendy s detmi.. ;) a oddychnete si

ivik4
20. apr 2026

No zas na druhej strane mne keby niekto stale vyzdvihuje dieta zo skolky aby som mohla zarabat peniaze tak im bozkavam ruky nohy 😀. Chapem tu pomoc, je to fer

autor
20. apr 2026
@anonym_1c9e5d

@anonym_autor preco im robis vianocne upratovanie a umyvanie okien. Ja nikdy mame neupratujem a ani neumyvam okna, kym vlazdu tak nie ... Ani oni mne neupratuju a ani neumyvaju okna. Su nevladni? preco im rylujete zahrafdu. Ak vam nosia tony zeleniny, tak chapem ze treba, ale ak z ich zahrady nic nejete, tak to nerobte

@anonym_1c9e5d prepac, ale toto s dovolenim vobec nie je tvoja vec.

tiezjedna
20. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_154a33 je nejaka oficialna stranka, kde toto ponukaju? Sme okres Galanta

@anonym_autor odporúčam ti mrknúť napríklad na facebook, na nejakú skupinu mesta. Hoď si tam inzerát, určite sa ti niekto ozve👍

anonym_1c9e5d
20. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_1c9e5d prepac, ale toto s dovolenim vobec nie je tvoja vec.

@anonym_autor no nie je ale sa stazujes ze im vela pomahate a oni ti malo, tak im neupratuj. inac nam nikto nevyzdvihoval deti zo skoly a skolky, musela som si ja prisposobit pracu. Moji ordicia a svokra byvaju daleko. U to je pomoc ze ti vyzdvihuju. A potom tam pises ze mama ich ma cez noc 1x za dva mesiace a preco nejdete do kina vtedy. Ked som mala takto malinke deti, tak sme veru do kina tiez nechodili... az od ich 6 rokov veku, aj to raz 2x za rok

autor
20. apr 2026
@anonym_1c9e5d

@anonym_autor no nie je ale sa stazujes ze im vela pomahate a oni ti malo, tak im neupratuj. inac nam nikto nevyzdvihoval deti zo skoly a skolky, musela som si ja prisposobit pracu. Moji ordicia a svokra byvaju daleko. U to je pomoc ze ti vyzdvihuju. A potom tam pises ze mama ich ma cez noc 1x za dva mesiace a preco nejdete do kina vtedy. Ked som mala takto malinke deti, tak sme veru do kina tiez nechodili... az od ich 6 rokov veku, aj to raz 2x za rok

@anonym_1c9e5d prosimta a kde som sa stazovala ze mi pomahaju oni malo a ja im vela?

anonym_6092c2
20. apr 2026

@anonym_autor ale z čoho konkrétne padas na hubu?
Ja som na deti sama, 8 a 4 ročne. Rodičov mám ďaleko a už sú aj starší takže stráženie nehrozí. V meste v ktorom bývam nemám žiadnu rodinu ktorá by mi pomohla všetko musím sama stíhať.

Áno je to makacka, ale vy ste dvaja na deti. Preto to celkom nechápem

katulienkax
Autor odpoveď zmazal
anonym_0000b5
20. apr 2026

Moja mama mi nepomaha vobec. Aleze vobec nic a zijeme v tom istom meste. Zato sestre pomaha nonstop, berie deti zo skolky, kocikuje, berie na ihrisko, vari jej 2 chodove obedy ... ja mam 3 deti, mame ich z lasky, necakala som ziadnu pomoc, ale aj tak ma to mrzi, ze moje deti necitia lasku od babky. Chapem ze padas na hubu a aj ze ze sa citis ukrivdena mozno. Mozem ta len ja na dialku objat a povedat ze ta chapem.

anonym_1c9e5d
20. apr 2026
@anonym_0000b5

Moja mama mi nepomaha vobec. Aleze vobec nic a zijeme v tom istom meste. Zato sestre pomaha nonstop, berie deti zo skolky, kocikuje, berie na ihrisko, vari jej 2 chodove obedy ... ja mam 3 deti, mame ich z lasky, necakala som ziadnu pomoc, ale aj tak ma to mrzi, ze moje deti necitia lasku od babky. Chapem ze padas na hubu a aj ze ze sa citis ukrivdena mozno. Mozem ta len ja na dialku objat a povedat ze ta chapem.

@anonym_0000b5 ale jej pomahaju, svokor jej vyzdvihuje deti a u mamy spia 1x za 2 mesiace. len jej je malo

autor
20. apr 2026
@anonym_0000b5

@anonym_0000b5 dakujem ti ❤️ posielam tiez objatie na dialku

anonym_2d988b
20. apr 2026

Žijeme 500km od rodičov, nie nepomáhal nám nikto. Akurát počas letných prázdnin.

anonym_eaea29
20. apr 2026

@anonym_autor no hold mas male deti, co si cakala? Toto je luxus co mas ty, niekto nema ani to
Kazdy rodic pada na hubu toboz jednorodicia!
Ked padas na hubu vyspi sa a nedrindaj s muzom po kavickach po kinach a neviem kde, to vtedy na hubu nepadate vsak?
Taaakze nefnukaj, zaplat si netflix a vecer si kuknite film

malamimi6
20. apr 2026

@anonym_autor nepomáhajú. Naši bývajú 200km od nás, k tomu mám školopovinného súrodenca. Svokra k nám chodí 1x za mesiac, cca na dve hodiny.
Minulý rok v lete sme ju pýtali prizrieť najmladšieho keď sme sami dvaja s mužom robili strechu na prístrešku. Prišla poobede, v najväčšej horúčave, v čase keď malý akurát spal a my sme mali hotovo. To bolo naposledy, čo sme od niekoho pýtali pomoc.
Tak rada by som šla sama s mužom aspoň na dve hodiny na kofolu 🥹
Máme troch chlapcov

zafir01
20. apr 2026

@anonym_autor nepomahaju . Mama odisla z domu este ked som zacala.chodit na strednu a svokra nezije ..
Ale chapem ta ,mame to tak mnkhé ,nie ste v tom s muzom sami .
.máme 4 deti vo veku od 4 do 14 r , a dve zamestnania na part time ,jedna praca je 25 km z domu .celkovo aj kruzky mame v meste co je 25 km .( prvacka 1 x do tyzdna tanecna , druhak 2 x do tyzdna plavanie , osmak 4 az 5 krat do tyzdna crosfit a atletika ) Slova ,ze padam na hubu pocuvam denne od mnohych na okolo . V lete odu dve deti do tabora a dalsie dve idu k mojmu otcovi na par dni a v tom case chceme ist s muzom na dve noci niekam sami ,len my dvaja .inak fungujeme stale s detmi . Je 19.30 a ja som pred pol hodinou prisla po celom dni domov . Deti dojedli veceru a mladsim som pomohla s hygienou ,docistit zubky a pod . A su vo svojich izbach .ja som si zacala varit na dalsie dva dni a v pracke sa mi perie ,caka ma kopka zehlenia tak na 20 minut ( zehlim len nevyhnutne ) , a idem este nakrmit kocku ,psa a pustit zavlahu na zeleninu ( byvame v dome ) . Este ma caka cca 15 minut ucenie ( kazdy den sa ucim jazyk ) , a sprcha a postel . Rano mam budik na 4 hod. O 5 som uz v meste.
Treba si nejako urcit priority v domacnosti aj v zivote , napr ja mam plny kos pradla ,ale dnes operiem a vyvesam lwn jednu varku .nebudem predsa do polnoci hore.

anonym_c878dc
20. apr 2026

@anonym_autor tak ja mam este maminu pracujucu a veru tazko ked vvtyzdnj pride domov je rada ze navari a odsychuje cez vikend aa nehrnie strazit moje dokonca mame maku 1.5 r. A nikdy ju nebola kocikovat a byvame od seba 10 minut.Starsieho syna bavila hodne ale ten uz ma 18 rokov takze aj vek maminy bol iny a viac vladala a plne to chapem a nebojsa tiez som vela krat velmi unavena.Moj otec je po mrtvici takze ten aa nevie ani o seba postarat a svokrovci zdravotne su na tom naozaj zle...Pomoc zial neprichadza do uvahy ....sestra ta ma tiez male deti takze som len ja a muz a mame to tak podelene ze ja sa staram v sobotu a on celu nedelu zo vsetkym a pomaha velmi v tyzdni ale pracuje len 8smicky ranne.

anonym_c878dc
20. apr 2026
@zafir01

@anonym_autor nepomahaju . Mama odisla z domu este ked som zacala.chodit na strednu a svokra nezije ..
Ale chapem ta ,mame to tak mnkhé ,nie ste v tom s muzom sami .
.máme 4 deti vo veku od 4 do 14 r , a dve zamestnania na part time ,jedna praca je 25 km z domu .celkovo aj kruzky mame v meste co je 25 km .( prvacka 1 x do tyzdna tanecna , druhak 2 x do tyzdna plavanie , osmak 4 az 5 krat do tyzdna crosfit a atletika ) Slova ,ze padam na hubu pocuvam denne od mnohych na okolo . V lete odu dve deti do tabora a dalsie dve idu k mojmu otcovi na par dni a v tom case chceme ist s muzom na dve noci niekam sami ,len my dvaja .inak fungujeme stale s detmi . Je 19.30 a ja som pred pol hodinou prisla po celom dni domov . Deti dojedli veceru a mladsim som pomohla s hygienou ,docistit zubky a pod . A su vo svojich izbach .ja som si zacala varit na dalsie dva dni a v pracke sa mi perie ,caka ma kopka zehlenia tak na 20 minut ( zehlim len nevyhnutne ) , a idem este nakrmit kocku ,psa a pustit zavlahu na zeleninu ( byvame v dome ) . Este ma caka cca 15 minut ucenie ( kazdy den sa ucim jazyk ) , a sprcha a postel . Rano mam budik na 4 hod. O 5 som uz v meste.
Treba si nejako urcit priority v domacnosti aj v zivote , napr ja mam plny kos pradla ,ale dnes operiem a vyvesam lwn jednu varku .nebudem predsa do polnoci hore.

@zafir01 jujuj ale klobuk dole kolko toho postihas