Ako často vám pomáhajú babky s deťmi?
Mam 2 a 4 rocne. Do prace dochadzam 30 kmkazdy den, tak svokor mi vyzdvihuje dceru zo skolky. Na noc ma vikend si starsiu mamina zobere tak 1x za 2 mesiace. Chceme ist do kina raz za 5 mesiacov, pride svagrina pozriet na deti (uz uspate, iba je vedla v izbe a pozera tv). Viem ze by sommala byt vdacna, ze niekto nema ani to. Ale ja som uz totalne vycerpana, padame s muzom na hubu, strasne by som si chcela oddychnut....ako to mate vt?
@anonym_autor podobne, stretnut takú umrnčanu mrenu musí byt radosť.
@aurora33 no super, takze je to vzajomne 😊👍 bude sa nam obom krajsie zit.
@anonym_autor
Vidím, že ti tu pekne naložili. To je tu celkom typické- človek prizná slabosť a empatické ženy ho tu hneď označia za lenivého/rozmaznaného. Veď Mara od susedov to mala este horšie, 4 deti, kravu, muža opilca a pole k tomu. Plus prala pri potoku.
Tak sa ženy potľapkali po pleci, aké sú úžasné, že makali a makali a nikomu sa nesťažovali a kopli si do ženy, ktorá si dovolila povedať, že je unavená.
Pritom väčšina slovenských žien je na materskej do 3.roku života dieťaťa, takže nikdy nemala doma 2 ročné dieťa, od ktorého chodila do roboty.
Ja ti rozumiem. Máme doma deti s trochu väčším vekovým rozdielom a boli časy, keď to bolo fakt náročné, keďže obaja v noci bohvieako nespávali do celkom vysokého veku a tiež som sa do práce vrátila relatívne skoro.
Ja som mala to šťastie, že som si vedela prispôsobiť pracovnú dobu tak, aby som mala čas aj na rodinu a trochu aj na seba. Rodičov sme mali v tom čase asi 200 km, takže nepomáhali vôbec (moja mama pracovala, svokra bola chorá).
Vyriešili sme to opatrovateľkou.
Možno by ti aj zopár hodín napríklad každé 2 týždne pomohlo. Proste vypneš hlavu, máš nejaký čas pre seba bez toho, aby si nonstop niečo riešila.
Držím palce!
@sss777 presne, zacinam nad tou opatrovatelkou realne uvazovat. Isla si po znamosti, alebo z webu? A dakujem za pekne slova❤️
@anonym_autor nečítala som všetky komentáre ale pár stačilo. Samozrejme tu na MK sú len dokonalé matere ktoré zvládajú všetko s ľahkosťou, nie sú unavené, majú dokonalé deti, uprataný dom, perfektného manžela ale 3/4 si neprizná že to materstvo a deti im "vzali" ten partnerský život a už nemyslia na seba ako partnerov. Potom samozrejme že chlap ženu podvádza lebo nemajú už žiadny spoločný čas lebo "nechcú" dať deti starým rodičom. Tiež som počúvala takú "dokonalú" matku ktora svoje dieťa nedá na stráženie a chodia na rande aj s ním a ja som mala výčitky že som nechala strážiť babku hodinu kým som vybavila lekára ale pochopila som že aj ja potrebujem žiť a partner rovnako a nie je na tom nič že si vyjdeme do kina alebo na večeru spolu. Veď stále sme aj muž a žena nie len matka a otec.
@elian jedine co som sa pytala, ako to maju ine mamicky. Viem, ze nikto nie je povinny mi pomahat. Ale sme rodina a pomahat sa ma si navzajom.
@anonym_autor a vy im ako pomahate? Ked pises navzajom?
@anonym_autor a vy im ako pomahate? Ked pises navzajom?
@anonym_d1a2db Co sa ti tu mam teraz rozpisovat? Ci naco ti to je?
@anonym_d1a2db Co sa ti tu mam teraz rozpisovat? Ci naco ti to je?
@anonym_autor pises, ze vzajomne, tak cjcem vediet, cim im pomahate vy, ked sami svoje nestihate
@anonym_autor mne nepomáhal ani nepomáha nikto sme na nich z mužom sami máme 5,6,10,17,19 ročne deti. Darčeky kúpili aj chodíme ku starým rodičom ale to je asi tak všetko. Nikto mi deti nevidvihal zo škôlky školy ani nič podobné .

@aurora33 och...prosim vesmir, aby ma v realnom zivote ochranoval stretavat ludi ako si ty.
@anonym_autor podobne, stretnut takú umrnčanu mrenu musí byt radosť.