icon

Ako často vám pomáhajú babky s deťmi?

20. apr 2026

Mam 2 a 4 rocne. Do prace dochadzam 30 kmkazdy den, tak svokor mi vyzdvihuje dceru zo skolky. Na noc ma vikend si starsiu mamina zobere tak 1x za 2 mesiace. Chceme ist do kina raz za 5 mesiacov, pride svagrina pozriet na deti (uz uspate, iba je vedla v izbe a pozera tv). Viem ze by sommala byt vdacna, ze niekto nema ani to. Ale ja som uz totalne vycerpana, padame s muzom na hubu, strasne by som si chcela oddychnut....ako to mate vt?

Strana
z6
vanilka83
22. apr 2026
@anonym_1c293c

Mne nepomáha nikto , mama je odomna asi cca 55 km , svokra 70 km , takže ja som na všetko sama. Manžel praca 40 km nonstop nočné atď... som na RD druha dcéra je prvacka , takže od malička som na nich sama a musím si všetko zadelit tak aby mi vyšlo všetko. Co sa týka deti domácnosti a tak ďalej, obdivujem ľudí ,ktorým pomáhajú druhý nuž ja to šťastie nemám, aj keď žiadam o pomoc nemajú ani štipku záujmu takže tak .. . Ani len vlastnej babke na pohreb som nemala kam dat deti , tak manžel musel prísť z prace a ostať s nimi . Smutné, ale čo už.

@anonym_1c293c ja len k tomu pohrebu,normálne od malička chodili naše deti s nami na pohreby,samozrejme, že tam býva vždy celá rodina a nemal by s nimi kto ostať doma tak normálne vždy idú s nami. Samozrejme keď je otvorená truhla tam ich nevodime.

anonym_869a43
22. apr 2026

@anonym_autor moja mamina po-pi pracuje keď sa jej dá raz za mesiac dva vezme syna na sobotu a nedeľu
Svokra býva doslova cez cestu ale za 5 rokov s ním nikdy nebola ani na prechádzku… teraz čakáme druhé a fakt som zvedavá čo to bude 😁do škôlky ide max moja mamka svokra fakt bola že na jednej ruke spočítam…

anonym_254f3c
22. apr 2026

@anonym_autor nepomáhajú nijak, jedna ani druhá strana nemá záujem. Hlavne moja rodina na ktorú som sa spoliehala , tak pri dg. Staršieho nás odstrihli. Takže čo ja by som dala za pomoc akú máš ty

anonym_1c293c
22. apr 2026
@vanilka83

@anonym_1c293c ja len k tomu pohrebu,normálne od malička chodili naše deti s nami na pohreby,samozrejme, že tam býva vždy celá rodina a nemal by s nimi kto ostať doma tak normálne vždy idú s nami. Samozrejme keď je otvorená truhla tam ich nevodime.

@vanilka83 Jasné chápem Každý to má inak Lenže u nás No teda u mňa je to tak že deti nemajú čo hľadať na pohreboch a ešte k tomu nejaké maličké bábätká ale tak jasné keby som nemala žiadnu inú možnosť tak musela by som ich aj ja zobrať so sebou.

vanilka83
25. apr 2026
@anonym_1c293c

@vanilka83 Jasné chápem Každý to má inak Lenže u nás No teda u mňa je to tak že deti nemajú čo hľadať na pohreboch a ešte k tomu nejaké maličké bábätká ale tak jasné keby som nemala žiadnu inú možnosť tak musela by som ich aj ja zobrať so sebou.

@anonym_1c293c prečo nie malé bábätka?veď práve tie ešte vôbec nerozumejú kde sú co to znamená a co sa tam deje. Práve čím menšie tým je to jednoduchšie,my sme boli s oboma synmi krátko po sebe dva krát a mali už 4 a 7 rokov a už sme im museli vysvetliť kde sme ale chápali to samozrejme ze sme boli len vzadu s nimi a pri truhle sme neboli. Smrť je normálna súčasť života.

Strana
z6