Ako často vám pomáhajú babky s deťmi?
Mam 2 a 4 rocne. Do prace dochadzam 30 kmkazdy den, tak svokor mi vyzdvihuje dceru zo skolky. Na noc ma vikend si starsiu mamina zobere tak 1x za 2 mesiace. Chceme ist do kina raz za 5 mesiacov, pride svagrina pozriet na deti (uz uspate, iba je vedla v izbe a pozera tv). Viem ze by sommala byt vdacna, ze niekto nema ani to. Ale ja som uz totalne vycerpana, padame s muzom na hubu, strasne by som si chcela oddychnut....ako to mate vt?
Píšeš že svokor ti vybera dcéru zo škôlky. A čo druhé dieťa? Deti sú ešte malé. O chvíľku vám k tomu pribudne učenie úlohy. Podľa mňa máš ďaleko prácu. Minimálne hodinu denne len precestujes. Nedá sa ti nájsť niečo bližšie? Alebo v tejto práci skrátiť úväzok aspoň do času kým nebudú deti samostatnejšie? Viem podľa seba že keď som dochadzala za prácou bola som unavená už len z cesty, málo času bolo. Našla som si prácu bližšie a to je 100 a 1
@zafir01 jujuj ale klobuk dole kolko toho postihas
@anonym_c878dc ale na to nie som sama . Napr syn bude mat 15 , vezme zo skoly mladsich zo skolskej druziny ,a su doma spolu ,kym ja nepridem z prace . Treba aj pomoc .alebo dnes mi moj tato na dve hkdiny dal pozor na dievcata ,kym som ja bola s chlapcami na treningu . Je to rozne . A tiez ma v januari vyplo a vyhorela som . Skoncila som na urgente. Proste tie tlaky z okolia ,spolocnosti ,skoly , pristelov su velke ,a clovek chce detom dopriat a potom na to doplaca zdravie .
Osobne mi velmi chyba mama/svokra . Niekedy staci ten pocit ,ze by tu boli pre mna a moje deti ...keby nieco , uz len pre ten pocit .a moz o raz za cas prist a najest sa takeho vareneho od ineho ( ako kedysi od babky ) , noe pre to ,ze som leniva navarot ,ale preto ,ze od druheho to inak chuti ,najma ak to ma byt mamka ,babka ,svokra . A obcas tie deti k nim poslat a doma si upratat ,kym je dom prazdny ,a vediet ,ze sa hraju s babkou. Takze a o pomoc mi chyba v takejto forme . Vsetko ostatne sa da
@anonym_autor Nám nepomáhajú vôbec starý rodičia.
Už mám deti na prvom stupni ZŠ no stále som s nimi väčšinou ja a potom manžel. Moje deti babky nevedia postrážiť ani na hodinu, o pomoci cez prázdniny alebo cez víkend že by ich zobrali o tom môžem len snívať. Strašne ma to hnevalo a stále hnevá, ani nie to že nepomáhajú, ale to že nemajú záujem o vnúčatá a moje deti nemajú žiadny vzťah so starými rodičmi. Je mi to ľúto.
Pomaha nam ujo Nikto a teta Nikdy.
Tiez 2 deti. Tiez dochadzame, dokonca cestujeme po slovensku v praci.. Takze ci som sla na gyndu tak aj s napr 2 rocnou.. Teraz uz su v skolke, je to lepsie, ale musime sa vzdy dohodnut,kto ide do prace skor a kto bude dlhsie, aby sme vzdy jeden stihal rano deti a druhy poobede.
Nikdy, ani jeden raz mi dieťa nikto nepostážil - už chodí do školy. Len ja a muž sme.
Nam pomaha svokra naozaj vela. Ak mam ranne, vodi ich do skoly, na obed ide po ne, da najest, o 3. zanesie opat do skoly. Ked mam poobednu, ide po nich o 17. a je s nimi do cca 21., kym pride muz. Cez vikendy je z s nimi cele rano alebo poobedie. Cca raz za 2 tyzdne u nej spia jednu noc. Vacsinou ked mam poobednu. Ale sem tam rannu a dame s muzom vecer rande. Ale to len poslednych par mesiacov, mladsi uz ma skoro 5 a vydrzi. Aspon raz za rok postrazi na 2 noci a my niekam ideme. Ale viete co? Aj tak padam na hubu. Narocna praca, muz je cez sezonu skoro stale mimo domu v zime je to lepsie, to doma ani prston nepohnem, vsetko robi on. Ale svokre som vdacna. My sme jej aj vraveli, ze najdeme opatrovatelku alebo ich nechame na obed v skole, ale ona chce byt s nimi. Ze sa pri nich aspon udrzuje v kondicii.
@anonym_fe49d7 vstávam o 8 minút neskôr ako ty a do práce cestujem hodinu - v rámci mesta... keď bolo dieťa malé tiež som nevládala, proste to deti robia, ako keby žili z energie rodičov ... trochu sa to zmiernilo až keď syn trochu vyrástol a doma už nepotreboval každú sekundu moju asistenciu.
by som povedala - využi cestu domov na spomalenie - proste nebež z práce rovno domov - ale prejdi sa 20 minút pomalým krokom. ak je s deťmi mama, tak tých 20 minút navyše hádam vydrží ... 😒
mne to pomohlo. keď som mohla byť aspoň chvíľu sama ...
a potom, neskôr, som začala chodiť aj sama na všelijaké wellness, jogové pobyty, workshopy a podobne, raz za čas na víkend medzi ženy...
@biba_18 ja praveze utekam hned domov lebo chcem byt doma. Nechcem byt bez deti,chcem byt s nimi. Skoro hodinu cestujem domov a este sa mam 20 minut niekde prechadzat? Mna nebavi chodit nikam s kamaratkami a podobne. Mne staci muz a deti. Ludi mam dost v robote. Uz to ze som s tromi dalsimi v kancli je pre mna utrpenie.
@anonym_fe49d7 no ale potom sa nečuduj že si vyčerpaná a melieš z posledného. ale pre mňa za mňa 🤷♀️
Obmedzte tu furu prace u rodicov a svokrovcov a oddychnite si s detmi a problem vyrieseny
pomáhali nám aj rodičia aj svokrovci keď sme o to požiadali aj sami sa ponúkli, s manželom sme chodili každý rok na dovolenku aj sami na týždeň takže bývali u nás buď svokrovci alebo rodičia, nemali s tým problém, ale ja som pracovala od 18 mes syna, a nechodila som na kávičky a pod, väčšinou divadlo, kultúra ale to cez víkend
@anonym_c878dc ale na to nie som sama . Napr syn bude mat 15 , vezme zo skoly mladsich zo skolskej druziny ,a su doma spolu ,kym ja nepridem z prace . Treba aj pomoc .alebo dnes mi moj tato na dve hkdiny dal pozor na dievcata ,kym som ja bola s chlapcami na treningu . Je to rozne . A tiez ma v januari vyplo a vyhorela som . Skoncila som na urgente. Proste tie tlaky z okolia ,spolocnosti ,skoly , pristelov su velke ,a clovek chce detom dopriat a potom na to doplaca zdravie .
Osobne mi velmi chyba mama/svokra . Niekedy staci ten pocit ,ze by tu boli pre mna a moje deti ...keby nieco , uz len pre ten pocit .a moz o raz za cas prist a najest sa takeho vareneho od ineho ( ako kedysi od babky ) , noe pre to ,ze som leniva navarot ,ale preto ,ze od druheho to inak chuti ,najma ak to ma byt mamka ,babka ,svokra . A obcas tie deti k nim poslat a doma si upratat ,kym je dom prazdny ,a vediet ,ze sa hraju s babkou. Takze a o pomoc mi chyba v takejto forme . Vsetko ostatne sa da
@zafir01 plne ta chapem a inak som tiez z pb 🙂 ja som si vcera povedala upratane bude len ozaj zaklaqd a to aby bolo oprate navarene a vybavene a to mam len 3 deti z toho jeden je uz dospelak a este skm na materskej desim sa ako postiham potom este aqj pracu ale pritom sa aj tesim ze zmenim ten stereotyp

@anonym_autor my sme s mužom na deti sami dvaja, nemáme babky, dedkov, nikoho, za 8 rokov nám babka "pomohla" s deťmi asi 6x 😀