icon

Ako dlho môže 6 mesačné dieťa pozerať televízor?

aranel16
7. nov 2016

Ahojte, pisem za znamu, jej 6 mesacna dcerka je velmi aktivna a straasne sa jej paci telka. 1-2 krat do dna ju koji pred (duck) tv par minut, inak sa ju neda ani na prse udrzat kludnu, no boji sa ci to neskodi na nervy, oci a aby si nezvykla atd...kolko minut je podla vas hranica pre 6 mesacne dieta?

Strana
z2
zuzkat1
7. nov 2016

No podla mna sa jej urcite nic nestane

gala79
7. nov 2016

len Duck TV ? .. by som aspon nejaku "kvalitnu "telenovelu zapla... 🙂 koniec toto...

andreale
7. nov 2016

6 mesačné dieťa nemá čo pozerať TV. Zdravý rozum mi tak káže.

xckaret
7. nov 2016

Že vôbec niekto napíše tak priblblú otázku?

margotka33
7. nov 2016

Aj pol dna z kresielka.. :D

dominikav123
7. nov 2016

@aranel16 myslím ze tvoja známa je uz na Duck TV pristará, nech skúsi iný kanál.

adkat13
7. nov 2016

ani minútu. moja dcéra videla prvý krát rozprávku ako 15 mesačná...

chymenitta33
7. nov 2016

odporuč jej nech jej urobí pukance a colu do ruky! 😀 😎 😀 veď má nato "vek" 😨

zuzkat1
7. nov 2016

Jemeni niektorebreakcie...suhlasim otazka je priblbla ale len preto ze decku sa fakt nic nestane a velmi silno ochybujem ze realne tu telku pozera...

chymenitta33
7. nov 2016

@zuzkat1 - by si sa divila..poznám matky, ktoré dajú kresielko pred tv a dieťa tam trávi hodne času, takže mne to nepríde nereálne.

aranel16
autor
7. nov 2016

ako ja zasnem ! videla som tu uz ovela priblblejsie otazky s menej priblblymi odpovedami. No tak je neskusena mamicka a chce sa poradit s inymi, to vam je tak tazko napisat normalne odpovede typu ,,podla mna minutu, vobec nie, 5 minut, skodi/neskodi to?! jasne ironizovat a vysmievat sa aby byt zaujimavou a ziskat 50 paci sa mi to je najlepsie vsak. A ze na mk si mamicky radia a pomahaju.. ,,konec toto''

chymenitta33
7. nov 2016

@aranel16 - no nehnevaj sa ale podla mna to nie je normálne! a ked to mamička chce robiť tak nech to robí! ! ! jej dieťa jej rozhodnutie, neviem načo potrebuje "trapky" z MK, že? ved jej porad sama🙂 a nepotrebuješ naše odpovede.

lucinka511
7. nov 2016

@aranel16 tak nech jej pusti aspn tozpravky v anglictine.tak sa na to male nalepi aspon troska jazyk..

lorela
7. nov 2016

@aranel16 Áno, zvykne si. A zvykne si možno až do takej miery, že ešte ako 3 ročná sa nebude vedieť bez telky ani najesť! Utópia? Nie. Realita u známych, ktorí si takto dieťa naučili.

zdena12345
7. nov 2016

podla mna toto neskodi, nepoznam duck tv, ale asi je to fuk, nie? Nas maly ma pol roka a druhy 2 roky a pustame im obom spievankovo. to ich vie chvilu zabavit ked nieco musim urobit aby boli kludni. vacsinou to aj tak pozeraju 10-15 min a uz ich to nebavi. Maju to pustene skoro kazdy den a nemam pocit, ze by boli z toho nejaky....s prvym synom to pozeravame uz asi od 3 mesiacov lebo patril k narocnejsim detom. bol to jedna z mala veci ktore ho vedeli aspon par minut udrzat bez kriku🙂 cudujsa svete, ale zatial z neho nie je ziadny zavislak na telke a skor by som povedala, ze mu je ukradnuta.
nie som ziadny odbornik, mam len dve male deti a hej, telku pozeravaju spievankovo a sem tam vecernicek 😉
vsetci sa tu teraz budu hrat na dokonalych akoby decku v zivote nepustili telku 😝

rutie
7. nov 2016

Nechat dieta pozerat na telku pri kojeni je uplne nevhodne. Vytvara to velmi nezdravy navyk. Kojenie ma byt aj o nejakom vzájomnom pute medzi mamou a dietatom. Ak je dieta nepokojne pocas kojenia, tak by mama mala hladat sposob ako, ho upokojit. Hladenim po chrbatiku, neznym prihovaranim sa, tichuckym spievanim. Nie mu prihodit externy podnet. Takto sa vychovavaju falosne hyperaktivne deti.

Mimo kojenia - v tomto veku ma byt zvedavost a hlad po podnetoch motorom fyzického a motorického vyvinu. Dieta vyvija usilie, aby sa dostalo k tomu co ho zaijima - hracke, beznemu predmetu, sufliku s varechami, ci policke s CD-ckami 🙂. Jasne, ze ked mu to nejde, tak sa obcas zlosti. Zaplacnutie tejto potreby a usilie lacnym podnetom v podobe TV Bebe, len nauci dieta, ze jeho zvedavost sa da uspokojit bez namahy. To k comu ho to vedie z pohladu jeho fungovania v buducnosti sa da lhako domysliet.

TV pre dieta do roka by som zvazovala len v pripade extremne vycerpanej matky, ktora uz fakt nevladze a v pripade choroby dietata, ked uz mama vycerpala vsetky ine moznosti ako ho udrzat v pojnom stave. A max na 20-30 minut.

dominika6
7. nov 2016

@aranel16
ako môže dieťa pozerať tv a zároveň mať hlavu otočenú na cicku?..
inak sa tu mžme baviť o ,,počúvaní,,Tv popri kojení..
a radšej som aj ja za tú telenovelu...nenáročný text,pomalé scény,kopa emocii..dcéra pochytí aspoň základné prvotné slová 😀 😀..
lebo ehm,och.jeej.haa.ble..blu.blo..... nieje bohvieaký základ...😀

zuzkat1
7. nov 2016

@aranel16 nech sa riedi sama sebou...u nas sla telka stale a decka nie su zavislaci..stale uprednostia nejaku inu cinnost..miluju pobyt vonku a spolocenske hry... No telku maju a mali...pokial to nerobi tak ze ho tam da na cely den a kasle na neho tak s mierou sa da..

zdena12345
7. nov 2016

a este k tomu, ze to robi pri jedle? to neviem, ale celkovo deti si radi vytvaraju ste navyky a ked bude zakazdym pozerat tv, mozno si na to navykne, ale to by som zhodnotila asi ako to, ze niekto krmi deti na kolenach, niekto v sedacke... a tiez si na to navykne, aj na flasku si navykne a potom to chvilu trva nez sa nauci na poharik... moj nazor, ze deti si jednoducho zvykaju a so vsetkym je praca pri oducani 😉

zuzkat1
7. nov 2016

@zdena12345 my jeme vsetci pri telke lebo nam tak chuti a nemam to z domu...tam vladol teror! Len v kuchyni a v presne stanoveny cas..neznasala som to...obed o 12tej ci si hladna ci nie...na nervy to bolo..každý nech si robi ako mu vyhovuje a pokial je to s mierou tak nic netreba oducat..myslim ze matka ktorej vadi jedenie pri telke to nebude robit ani s dietatom a ta ktorej to nevadi nema potrebu oducat

mrkvicka060
7. nov 2016

Ale prosim ta, vies.kolko mamiciek.ma cez den pustenu telku, lebo im ide.nieco co chcu pozerat? To ze tam nejde rozpravka pre dieta nic nemeni na tom, ze aj to decko do tej telky obcas pozera. Ja osobne televizor pozeram len vecer, ked uz maly spi, aj to.len obcas ledze tam ode velke nic plus reklamy, ale ked som potrebovala nutne nieco robit, a nachvilu zabavit maleho tak som mu duck tv na 5 minut pustila, od takych 8-9 mesiacov. Nie kazdy den, ale pustila. A si predtstav ze noekto ma 3 deti, pricom najmladsie ma 6 mesiacov a starsie napr 2 a 4 roky. Tak co teraz starsie nebudu minimalne rok pozerat rozpravky, aby nahodpu sa najmensie nepozeralo? To isto...

nyusika
7. nov 2016

naozaj si myslite, ze cim neskor zacne dieta sledovat TV, tym vzornejsie matky ste ?
jaj, kebyuze len toto jedno je ukazovatelom.
nerobte strasiaka z veci, ktore nestoja za zmienku...urcite sa jej nic nestane, ked par minut bude v pritomnsti zapnutej telky.
pochybujem, ze sestmesacne dieta bude robit rozbor programu...maximelne tak sleduje, ze sa tam menia farby a zvuk.
ale podobne je to aj s hrazdickou/kolotocom nad postelou, menia sa tam vzory, meni sa tam zvuk.

jasne, ze je to len velmi zbezne porovnanie, ale urcite sa nejedna o sledovanie telky v tom ponimani, ako ju sledujeme my, ci vacsie a starsie detvaky.

maria123
7. nov 2016

myslim,ze telenovely moze kludne dokola aj 24 hodin

rutie
7. nov 2016

@zuzkat1 Vo vacsine kultur patri spolocne jedenie k pilierom rodinného zivota. Nie vsade je to za stolom, niekde to je na koberceku, pri malom stolceku. V nasej kulture je to v jedali, ci kuchyni za stolom. Pri jedeni sa rodina porozprava o tom, co kto zazil pocas dna, je to moment takého vytrhnutia sa od beznych dennodenných problemov. Aj nasi predkovia v chalupách sa snazili jest ako ludia, za stolom, spolu, v urceny cas.

Kazdy nech si vedie dieta ako chce. Kazdeho vec, ci necha dieta robit si, co na co ma prave chut, co prave chce, necha ho riadit sa len svojimi momentálnymi chutkami, vasnami (casto preto, ze tak zije aj sam rodic.) Niekedy vsak nie je na skodu pozriet sa, ako to robili ti, ktorých deti nieco dosiahli (nemyslim mocensky a financne). Ako to robia ti, ktorym, mozno nieco zavidime (pevnu volu, dobre vztahy, silne rodinne zazemie, osobnu vyrovnanost)...

Sociologicky vyskum robeny v USA aj v skandinavskych krajinach ukazuje, ze v rodinach, ktore spolu jedia je nizsi vyskyt patologických javov a nizsia rozvodovost. (Pozor toto znamena, ze to ide ruka v ruke, nie ze spolocne jedenie je zabezpeci dobry rodinny zivot).

mrkvicka060
7. nov 2016

@maria123 😀

zuzkat1
7. nov 2016

@rutie som rada za tu poslednu cast v zatvorke lebo uz to vyznelo ze sme asociali😀 😀 😀 ktori nic nedosiahnu...jaj keby slo len o to tak 90% rodin ke spokojnych a stastnych..ja si myslim ze sa da rozpravat aj potom..neznasam rozhovor pocas jedenia... A mne ide o rodinnu pohodu a nie o to aby som kazdeho donutila sediet dakde kde sa neciti dobre lebo kultura..co som mala z toho ze u nas to tak bolo ked kazdemu okrem mami vadilo?

mrkvicka060
7. nov 2016

No podla mna bud jes, alebo rozpravas. Lebo hlavne ze sa uci, ze s plnymi ustami sa nerozprava. Tak ked mas kvakat po lazdom suste tak to jedno je studene jak mrtveho nohy ked dojedas... som za spolocne jedenie, ale normalne ze sa.clovek naje a potom kvaka, nie rozoberat pri veceri kadeco. A rozpravar sa da kedykolvek, nie tak ze ok, ideme vecerat tak sa budeme rozpravat, lebo o 18tej je na to najvhodnejsi cas :-/

mrkvicka060
7. nov 2016

Kokos, na tomto mobile sa neda pisat. Oapravedlnujem sa za preklepy, ale kazdej asi dojde, co som chcela napisat 😀

beton
7. nov 2016

@aranel16 dieta je pri dojceni nepokojne z dovodov súvisiacich s dojcenim. treba hladat tymto smerom. telka nie je riesenie. skor to vidim na znizenu tvorbu mlieka. nech sa spoji s poradkynou pri dojceni. lebo telka do 2 r. sa neodporuca a pri kojeni ide o vztah matka-dieta, nie telka-dieta...

zuzkat1
7. nov 2016

@mrkvicka060 absolutne suhlasim

Strana
z2