Ako dlho trvalo naučiť dieťa na nočník?
My sa trapime uz 3 tyzdne. Chodi iba v gatkach a stale nehody. Naslubujem modre z neba, nalepky, cukriky ked je uspech radujem sa, pochvalim..Ma 2,3 roka
my sme sa dlho netrapili, v priebehu leta sa pekne naucil, chodil bez plienky po zahrade, tak je to najlepsie. nocnik vonku na trave. 🙂
dokáže chodiť sama po schodoch aj to má vplyv nato
a uvedomuje si ked jej treba ?
Asi dieťatko nie je este pripravené. Musi dozrieť. My sme odplienkovali za 3 dní, rovno na wc, nočník sme použili par krát. Žiadne nehody.
Ja som sa s tým trápila asi mesiac. Horelo nám pod zadkom lebo už musela nastúpiť do škôlky. Tvrdohlavé dieťa ktorému bolo jedno čo hovorím a čo sľubujem. A zrazu zo dňa na deň to bolo. Prečo chcete odplienkovat? Tiež kvôli škôlke v septembri? Lebo ak nie tak na to ešte nevidím dôvod.
Ja som sa s tým trápila asi mesiac. Horelo nám pod zadkom lebo už musela nastúpiť do škôlky. Tvrdohlavé dieťa ktorému bolo jedno čo hovorím a čo sľubujem. A zrazu zo dňa na deň to bolo. Prečo chcete odplienkovat? Tiež kvôli škôlke v septembri? Lebo ak nie tak na to ešte nevidím dôvod.
@kkovacovak ano, tiez nam hori pod zadkom 😄😭 snad za tie 2 mesiace zvladneme
presne jeden den. a pocikala sa potom asi 2x, lebo sa hrala a nestihla dobehnut.
ak je dieta pripravene trva to naozaj den dva tri.
ak nie je pripravene, tak sa moze trapit niekolko tyzdnov, mesiacov, lebo proste nerozumie co ma robit.
@kkovacovak ano, tiez nam hori pod zadkom 😄😭 snad za tie 2 mesiace zvladneme
@anonym_autor nebojte ono to príde. Síce prídete o nervy ale nakoniec nebude mať plienku do 18 😄 ja odplienkovanie považujem za jedno z najhorších období ktoré sme zatiaľ mali. Ale jeden deň sa to zrazu zlomí a bude to dobre.
@anonym_autor ja som sa mohla aj na hlavu postavit moja mala nocnik ani vidiet, ked som jej spomenula nocnik, utekala ho schovat, nenutila som ju. A potom jedneho pekneho dna si zmyslela, ze uz je velka a bude cikat do nocnika, zo dna na den sa odplienkovala a hned aj na noc. Proste musel prist ten jej cas a potom to bolo bez problemov. Mala 2,5 roka ked jej to docvaklo.

A uz mu funguje prepojenie mechr mozog? Kym nedozreje nervova sustava su vsetky snahy zbytocne, musi si uvedomovat, ze mu treba pisat, kakat. My sme pockali a bez nehod bol do tyzdna, nehoda bola len ked nestihol dobehnut