icon

Ako dlho trvalo u vás vyplakanie a kontrolovaný plač v rámci spánku?

weronyqa
13. apr 2020

Dobry den mala by som otazku pre mamicky co si presli v ramci spanku roznymi formami vyplakania alebo kontrolovaneho placu. Ako dlho vam deti plakali? Existuje aj nejake maximum? Dakujem

Strana
z2
lenkuliak
13. apr 2020

túto metódu som použila pri druhom synovi a aj pri najmladších dvojičkách..na starostlivosť o deti som bola takmer stále sama, nemal s uspávaním kto pomôcť..mám len 2 ruky..večerné uspávanie dvojičiek trvalo bežne aj 3 hodiny, tak som len čakala, kým trocha podrastú a budem môcť jeme začať s touto metódou..zhruba v tých 5 mesiacoch som začínala, samozrejme, že som ich nenechala vrieskať, ako si tu mnohé myslíte, vôbed to nie je drastické ani sadistické, normálne sa cez deň túlime, hráme, zase si nemyslite, že matky, čo použijú túto metódu sú necitlivé a nechajú revať celý deň decko pohodené v postieľke...nakojila som ich a položila rozospatých do postielok, len prvý deň trocha plakali,trvalo asi 30 minút kým zaspali..medzitým som za nimi chodila nasjkôr častejšie a postupne po minútke predlžovala..dalšie 2 dni trochu mrnkali, ale do 10 minút spinkali a potom to už pochopili..len vždy keď prišla choroba, tak bolo treba učiť odznova..Ale už to bolo jednoduchšie..Myslím, že je to lepšie ako vyčerpaná a psychicky zničená mama, ktorá je nervózna a nepríjemná na deti..Spokojná mama=spokojné deti 😉

misscelaneous
13. apr 2020

U mna bolo maximum asi minutu. Viac som nedala. Tiez sme skusali vsetko mozne, jedine pomohlo, ze spinkala pri mne alebo manzelovi. V nasej posteli, pri nas zaspinkala, potom sme ju prelozili do postielky. Ked sa zobudila, zas sme si ju vzali do postele. Ked nas citila, spinkala dobre. Skus si s nou lahnut, hladkat, jemne sa prihovarat. Istu dobu zaspavala aj mne alebo muzovi na hrudi. Po zaspani do postielky (presne som mala odsledovanych 10 minut po zaspati, ze spi najtvrdsie, vtedy prelozit) ma teraz 5 a stale ju uspavame sice my, ale je to moje dietatko, do 15 urcite so mnou zaspavat nebude, tak si to uzivam, cas rychlo leti.

gelifil
13. apr 2020

Pisala si, ze ste vyskusali šum...nam zachranil zivot vysavac.Normalne ho pustit na plne pecky, aby prekrical dieta, postupne znzovat, znizovat...az vypnut. Inac som si prave vybavila sceny, ze som sa sprchovala tak, ze manzel drzal maleho vo dverach kupelne, aby na mna videl....a vem, co prezivas, posielam vela, vela energie...tiez sa mi zdalo nekonecne a nevidela som svetlo na koci tunela a citala vsetky tie odporucania na MK, ze vydrzat a chcelo s ami plakat, aj som plakala

daisylucky
13. apr 2020

@gelifil hej, teraz som si spomenula, že tieto hluky pomáhali, okrem vysávača som tiež dieťa nechávala späť v hojdatku pri umývačke riadu. A mali sme aj tohto plysaka https://www.doodoo.sk/, ale ten tuším fungoval len do štyroch, piatich mesiacov, potom sa už malý na to nechcel,, namotat,,.

evitka83
13. apr 2020

@weronyqa vies co nie si prva, ani posledna . Vitaj v klube 😳 chapem Ta, ono hlavne zavisi ako dlho ste tie zmeny skusali, lebo 2-3 dni je o nicom, niekedy to trva tyzden dva. Nech Ti partner pomoze, aj mala si na neho zvykne, nech si vezme tvoje tricko do narucia s malou alebo do postielky. Ked ta mala potrebuje citit, upratovat alebo varit mozes s nou v nosici, ja som mala v kuchyni kresielko, v ktorom sedela, ked som varila, musis sa jej prihovarat, vzdy dostala nieco do ruky zuzlat. Teraz mam takeho maminkinho ceckosa cislo 2. Ma 5 tyzdnov. Tiez musim improvizovat, ked nieco potrebujem urobit a hlavne ked je doma muz, tak ho dostane on a nieco take, ze nevie ho utisit ma nezaujima. Tiez musim dceru okupat, venovat sa jej logopedicky, postarat sa o seba a o dvoch psov. A okrem toho by ma piclo, mat na sebe nonstop nalepe dieta. Ono je to, ze jaky si to udelas, takovy to mas 😉 a inak nam pri spanku pomohol hraci kolotoc nad postielkou. To len ako tip 😉 drzim palce

juliet86
13. apr 2020

@weronyqa porad sa na prosimspinkej.cz

ivik111
13. apr 2020

@weronyqa mala som doma nieco podobne...dnes ma 2,5 roka a stale s tym jeho spankom bojujeme🤷je to taktiez od narodenia uplackane dieta odnosene na rukach,ktore stale vyzaduje 200 percent pozornosti!ale je to taktiez velmi citlivy,vnimavy,pozorny,ucenlivy chlapec ktory nema potrebu vela spavat a ja som sa s tym uz akosi zmierila ..fazy vycerpania a uplnych depiek nebudem rozpisovat.u vas da este vystrieda vela obdobi,vela zmien,zubky,neskor vzdor a tak😉...tuto "metodu"som tiez uz v zufalstve chcela skusit,ale maly je predcasniatko a jeho place prechadzali az do zachadzania sa,cize u nas sa pestovalo,pestovalo,pestovalo....ano,ako som si ho naucila,tak som ho mala🙈🙈ale doteraz je to jediny sposob,ako sa moj syn do 10 sekund ukludni,proste potrebuje MAMU♥️tiez som to zistila az velmi neskoro...tu na MK existuje skupina -Mam narocne dieta...skus😊ja som tam po precitani diskusii a prispevkov zistila,ze nie som v tom jedina a ze som celkom normalna a ze aj moje uplakane a nespave dieta je tiez uplne oukej😊😊casom to prejde,zlepsi sa aj ked teraz tomu vobec neveris(ani ja som neverila)....vydrz a nenechavaj babo vyplakat,ono je este malinke a potrebuje Ta😍😍

ivik111
13. apr 2020

@juliet86 mam doma knizku,tiez odporucam...je s laskou napisana♥️

selest
13. apr 2020

Ja ta aj chapem, boli sme na tom podobne. Rodina 2tisic km daleko, iba ja a muz co pracoval piatky sviatky vikendy.. niekedy tak ako odisiel tak ma aj nasiel, v pyzame s malym na rukach, len sme si ho podali a prebral stafetu. Ked lezal grcal, dusil sa a reval. Pomahalo len ze bol na rukach. V postielke vydrzal len ked uz ozaj tvrdo spal. Kym bol mensi kolkokrat este aj na wc som isla s nim na rukach. Nosil sa cca do roka potom to postupne preslo. Dost pomahal nosic aj ked ani v nom nechcel byt dlho len kym nezaspal. Revat sme ho nechali raz asi 5 minut a potom sa mi celu noc budil zo spanku s revom. Neviem ci pomoze ale skus tak ze ho chvilku nosis na rukach a potom si lahnite na postel ak zacne plakat zas sa trosku ponoste. Ja som mojho takto naucila zaspavat vedla mna na posteli. Drzim palce

januarova
13. apr 2020

@weronyqa , nemoze mat reflux? Vtedy to vracajuce sa mlieko do pazeraka pali deti, maju akoby zahu. V satke alebo nosici na tebe spi? ze by si skusila ci bude spat vo vyvysenej polohe.

martyzpp
13. apr 2020

@weronyqa ja som túto metódu skúsila v 6.mesiacoch a odvtedy zaspáva sám asi do 2 minút bez plaču ale len večer. Cez deň spí v kočíku alebo ho uspím na prsníku. K metóde som sa uchýlila potom ako som ho nevedela večer nijako uspať. Režim a večerné rituály sme mali nastavené a keď prišlo k uspatiu tak vresky. Keď som bola pri ňom a snažila sa mu spievať, hladkať ho alebo ho uspať na prsníku tak nič. Proste plakal a odtláčal ma, mala som jednoducho pocit akoby nechcel aby som tam bola. Na rukách, fitlopte atď taktiež nič. Tak som ho tam jednoducho nechala a chodila za ním každých pár minút. Do troch dní už ok....aj v knihe je písané, že k tejto metóde máš pristúpiť ak už naozaj nevieš čo máš robiť.

l222
13. apr 2020

Ja ta chapem. Mala som to podobne. Skoro rok som nespala viac ako 2, 5 hodiny v kuse, či deň, či noc a skúšala som všetko možné aj nemožné. Musim povedat, ze na tuto metódu som nikdy nemala srdce. Veľa som si o tom načítala a je naozaj dokázané, že to má na mozog dieťaťa zlý vplyv. To dieťa nevie, že ty si iba za dverami. A tiež nechápe, že teraz je samo v izbe lebo,, má spať". S tebou odíde z miestnosti aj pocit bezpečia a babatko reaguje panikou a stresom. Áno, niektoré detičky to zvládnu a naučia sa tak spať,ale na iné je to príliš a reagujú opačne. Vyvinie sa problém s dôverou a babatko môže potom začať byť ešte viac na teba naviazané, lebo sa bude báť že ho opustíš. Inak na túto metódu musí byť malá aj tak staršia. Skôr sa to neodporúča. Neviem či to je pol roka, alebo až rok. Malej spánok sa bude nezávisle na tebe meniť ešte veľa krát. O mesiac ti možno zaspí ľahšie. Detičky si prechádzajú rôznymi fázami. No v každom prípade je to tvoje babenko a je iba na tebe ako sa rozhodneš. Verím, že je to ťažké, tiež to mám za sebou (taktiež som na to bola sama) a veľa som si poplakala a aj som veľa schudla lebo som nemala kedy ani jesť, ale prežila som a ty to tiež zvládneš 🙂 Velmi držím palce!

weronyqa
autor
13. apr 2020

Dakujem este raz vsetkym za podporu, viem, ze sa situacia este vela krat zmeni. Popravde vsak uz neverim, ze k lepsiemu, hh 😂 Robim co mozem a necitim sa ze je to dost, ale viac uz naozaj neviem robit, nezvladam to a prepada ma uz smutna nalada... Viem, ze sa iba lutujem a to vo mne vzbudzuje len tiez dalsie vycitky svedomia. Citim sa ako v nekonciacom kruhu zufalstva.

gabika128
13. apr 2020

@weronyqa ja tuto metodu odporúčam. Len si to poriadne naštuduj. Niekto hovorí, že by nezvládol dieťa nechať plakať ani minutu. Pre mňa, maleho, muža, pre našu psychiku bolo lepšie použiť túto metódu ako keď nám dieťa plakalo celé hodiny, dni aj noci. Keď niekto zvláda byť celé noci hore a dieťa nosiť, natriasť alebo skákať na fitlopte,je to OK, pokiaľ ten človek je s tým v pohode. My sme to nedavali.

evkars
13. apr 2020

Skusila tak 2 vecery a vzdala som to...uz nikdy viac!

cichlida
13. apr 2020

@weronyqa chapem ta tiez dom mala take dieta ...akoze uz som bola zrela na maslu🙂 hrozne, ked nevies pricinu...nas maval koliky, takze s nastupom tuhej stravy sa zacal upravovat ...a teda aj ten spanok bol lepsi ale bojovali sme s tym do cca roka , najkritickejsie to bolo do pol roka..ja som neverila ze su aj ine deti, dcera zaspavala pekne od narodenia, v noci pomrnkala na mlieko a zas spala 😄 ale ja by som tuto metodu nezavrhla, vyskusaj-uvidis ...tak snad ho nenechal plakat do vycerpania, opatrne a mozno sa vam spanok trosku polepsi az si aj ty oddychnes

carduelis
13. apr 2020

@weronyqa mozno to tu uz napisali, precitaj si blog prosimspinkej.cz, odporucam ti aj knihu - S laskou o detskom spanku, autorka ma aj ten blog a je to spankova antropologicka, radi aj ohladom spanku, aj cez maily

martyzpp
13. apr 2020

@weronyqa ja by som Ti ešte chcela napísať k nočnému budeniu. Aj môj sa budil každé dve hodiny na prsník. Tým, že spí so mnou v posteli tak to nebol až taký problém. Keď si vypýtal tak som vytiahla prsník v polospánku a spala som ďalej. Ani neviem kedy sa odtiahol. Síce som od pôrodu do asi 6 mesiacov nespala viac ako dve hodiny vkuse, dávala som to týmto spôsobom. Cez deň som sa snažila nevysilovať a robiť len nevyhnutné. Potom sa to u nás zlepšilo asi po dvoch mesiacoch od zavedenia príkrmov. Už keď sa naje cez deň, v noci nepotrebuje toľko piť a už spí celú noc (s výnimkou keď idú zuby alebo je spln) 20:00-5:00 (prsník) a potom ešte do 6:30-7:00.

ivus14gasparka
13. apr 2020

Ja som skúšala túto metódu, prečítali sme kopu článkov , išli sme do toho. Išlo mi srdco puknuť ako plakal. Vydržali sme to 3 dní , potom malý dostal vysoké teploty , kt. neustupovali až ATB pomohli. Dr. vravela, že to mohlo byť spôsobené aj tým nadmerným plačom, stres a v to tele spustilo takú reakciu, že teploty. Takže za mňa nie moc šťastná metóda naučiť dieťa spať

evkars
13. apr 2020

Hlavne ide o to nemat ocakavania idealnych prespatych noci, a neporovnavat, my sme sa konecne vyspali cslu noc az ked mal 5 rokov, teraz ked sa budi viem ze ide na neho choroba...

dominika_sk
13. apr 2020

@weronyqa tvoj pribeh je presne ako keby som čitala o svojom prvom synovi. Dnes už nestiham ale pošlem ti zajtra spravu.

gelifil
13. apr 2020

@evkars presne tak, aj my , ked mal 5 rokov

daisylucky
15. apr 2020

@weronyqa aha článok o náročných deťoch na mňa na fb vyskočil, tak to bude asi aj o tvojom dieťati, na môjho najmladšieho to sedí úplne
https://mamaaja.sk/clanky/dieta/12-crt-narocneh...

moninah
17. apr 2020

@weronyqa nas starsi bol podobny vymyselnik. Murar, co nam robil nieco na dome mi povedal (ked videl, ako dokaze cely den vrieskat), ze bud je hladny alebo nevyprdeny. Maly bol furt na prsniku a kakal aj 5x denne. Ale on vychoval 5 deti a stale tvrdil, ze je bud malo najedeny alebo nevyprdkany. Tak ho manzel drzal na tigrika a po 50 minutach zacal maly prdiet, grgat, no chudatko. Tak kazdy den, ked prisiel manzel z prace, ja som varila a on mal tigrika aj hodinu. A spanie sa mu zlepsilo. Mladaiemu zas fungovala pozicia, ked bol na brusku.

katkaos
17. apr 2020

@weronyqa Nam velmi pomahala taka ta handrena plienka a sumiaci medvedik. Ja na to nedam dopustit. Mala je "zavislak" doteraz a to uz ma vyse 3 rokov. Macka uz nepouzivame cca od 1,5 roka, ale handrena plienka je u nas zaklad. Vzdy sa nou ukludni. A ked bola babatko, milovala pusteny vysavac ☝🏻😂 Zaspavala pri pustenom tycaku 🙈 Treba najst, co jej vyhovuje a bude dobre 🙂
Nikdy som nebola typ "matky uspavacky", nakolko som mala zlamane 3 stavce po 1.porode.
Drzim palce 🙏🏻

beronsche
17. apr 2020

@weronyqa pocas tehotenstva v zahranici som sa dostala k osteopatovi, ktory sa okrem tehotnych zien specializoval aj na babatka.. Od neho viem, ze niektore babatka maju po porode akoby seknutu chrbticu, ci nejake neprirodzene napatie v telicku.. popravde si to uz presne nepamatam, o co islo, bolo to davno.. No a to sa moze prejavovat aj nespavostou a tym, ze dietatko je celkovo "narocne".. Mne tento clovek pomohol s velmi bolestivym zapalom sedacieho nervu, spojeneho so stratou reflexov v jednej nohe (asi 2 dni som vobec nemohla chodit), takze nieco tato terapia do seba urcite ma. 🙂 Odporucam vyskusat. U nas to najdes ako kraniosakralna terapia.. Drzim palce..

Strana
z2