Ako naučiť 6 mesačné bábätko nezaspávať v kočiari?
Ahojte, chcem Vás poprosiť ako naučiť mojho synčeka spávať, vec sa má tak, že keď bol malý mal zdravotné problémy, koliky, reflux........málo papkal..... ☹
doktori nám kázali aby veľa spinkal, no náš malý nechcel moc spať kedže mal tieto problémy...tak sme ho uspávali všelijakými možnými spôsobmi, najlepšie
sa ujalo uspávanie na rukách, no kedže som ho už nevládala držať, tak sme ho začali uspávať doma v kočíku, to sa ujalo.....teraz má problémy len s večerným
zaspávaním, no kočík mu je pomaly malý, a už som ho skúšala aj dať do postielky, len on sa furt pretočí na bruško ale naspat sa ešte nevie, potom začne plakať
aj ho masírujem, hladkám no nič nepomáha, musím ho zase zobrať do kočíka....plače tak, že sa mi skoro zachádza...prosím o radu ak máte nejaké skúsenosti,
budem Vám veĺmi povďačná, a ešte niečo veľmi často ráno sa budíme so strašným krikom, neutíšujúcim, až keď otvorí očičká, a strašne vzliká, zistí, že sme s priateľom pri ńom tak sa začne usmievať, ale ten krik je hrozný, už rozmýšľam čo si o nás musia mysliet susedia keď takto drobec vyvádza, ďakujem Z.
Ahojky,
tak to ti nezávidím tie talapatie ktoré máte,ale povedzme si po pravde,každá sme si prešli svojim. Ja mám dve deti medzi ktorými je rozdiel 2roky a 2mesiace. S prvým,malým podobný prípad ako máte doma som sa tiež pekne potrápila a poviem ti,urobila si dosť veľa chýb. Uspávať dieťa na rukách a hlavne hojdaním a nosením je bičica leda pre teba. On si tak navykol na nejaký pohyb,že si ho stále vyžaduje a ľudskú blízkosť. Ty musíš teraz len skúšať,čo platí na toho vašeho drobca. Treba sa obrniť trpezlivosťou,a mal by ťa v tom partner podporiť,vtedy to ide ľahšie,lebo budeš mať tendenciu poľaviť. Plačúce dieťa to je hotový teror pre matky.
Skús ho dať spať na bruško, nauč ho na nejakého plyšáka ktorý bude spávať s ním, alebo plienočku(naša bez plienky v ruke nezaspí),vyskúšaj rôzne polohy, skús mu nechať pustené rádio v izbe aby sa sústredil na niečo iné ako je plač,alebo proste tá posledná a najhoršia možnosť,nechať ho vyrevať. Pokiaľ vieš že ho nič nebolí,nebude ani to márne. A poviem ti z vlastnej skúsenosti,deti majú sakra vytrvalosť.Vždy si povedz,čo budeš robiť keď budeš mať dve deti,ako to budeš stíhať??? Uľahči si to sama keď sa dá. S takým malým drobcom sa dá ešte pracovať a navykať si ho na nové. A neni pre deti nad kľudný spánok,lebo hneď vidíš na malom ráno kedy sa ti dobre vyspal.
Prajem veľa zdaru
cawko.to s tym rannym budenim je len prechodne, mala to takto mala asi 3tyzdne v 4mesiaci...netusim co to bolo, rano medzi 4-4:30 sa takto zobudzala s vreskom a utisila sa az ked som jej dala mlieko...som nevedela ci mam skor ju ratovat alebo utekat mlieko chystat, no psychiatria...ale jak prislo tak odislo...zo dna na den...je to haklive obdobie,dieta uz nie je novorodenec,uz dost vnima,otaca sa a tak...pocas dna viac a viac stimulov...ktovie co sa v tej malej hlave zomelie a takto reaguje...nevie nikto...vydrz...uvidis casom...ale prejde to neboj. no a to zaspavanie....ja by som mohla pisat knihu o uspavani dietata,vyskusali sme na malu vsetky triky ktore len existuju pretoze co zaberalo dva tyzdne, zrazu prestalo...nasli sme dalsi styl,zase nejaku dobu, potom zase nie...proste zo dna na den sa jej ten obvykly styl prestal pacit...kocikovanie po vonku, natriasanie na rukach, mixovanie v kociku na balkone-doslova som ju tam utriasla,dufam ze ostane bez ujmy, natriasanie na rukach, na fitlopte, lahnutie na bok a buchanie po zadocku...no horor...az jedneho dna som sa poviem jak je-nasrala a skusila posledny napad ktory mi tu poradila jedna mamicka a sice zaviazala som ju do zavinovacky napevno aby nemohla trieskat ruckami kade tade, strcila do postielky a nehala tak....mrncala 7min a potom zaspala...a od toho dna zavinujem a mala spi, ani nepipne...nemam problem ci vonku,ci doma...hocikde,zaviniem-teraz ma tenku ulitku a chraaaaaaaaape....je ovela spokojnejsia odvtedy lebo aj lepsie a dlhsie spi a o mojej spokojnosti ani nevravim!fungujeme takto asi od 5mesiaca, mala ma teraz 6 a pol....skus, za to uz nedas nic,ked nepomoze ostanes tam kde si🙂
a keby si k nemu dala vankúšik /nie k hlave, ale k brušku trebárs/, aby sa ti nepretočil na bruško? my sme tak robili, síce sa začal prevaľovať z bruška na chrbátik veľmi skoro, ale keď sa tak v noci pretočil, vždy sa veľmi jedoval, tak sme mu dávali vankúšik a keď zaspinkal tak sme zobrali 🙂 toto obdobie trvá len chvíľku, ani sa nenazdáš a sám sa bude pýtať spinkať na brušku 😀
Unas to bolo ako privasom synovi ,mal strasne koliky spaval v kociari cez den,v postielke ani za svet.nakoniec som si nasla system polozim do postielky otocim na bok tlapkam po plienke takze ho to hupe ako vkociari zapnem tichsie hudbu do 5minut spi 😉

ahoj v taketo temy si davaj ako diskusie bude lepsie, ked budes moct reagovat 😉
A teraz k veci akoby si hovorila o mojej dcerke, az nato, ze sme nemali zdrav.problemy nastastie, ale presne takto sme uspavali aj my dcerku od cca pol roka v kociku a trvalo to do asi roka, tiez som mala na mysli susedov, ale nezaujimalo ma to moc, lebo to bol jediny sposob ako zaspala a to sme museli prechadzat cez prah cize si vies predstavit ten buchot, cim viac sa triasla tym to bolo samozrejme lepsie...jedneho dna sa moj muz nastval a vytrapil ju doslova na posteli...nic zle jej neurobil len si ju jednoducho dal k sebe v case jej spanku obvykleho on sa hral na notebooku a ju si dal vedla seba mala samozrejme vyvadzala nechal ju tak iba, ked zliezla dal ju spat cuduj sa svetu asi po pol hodine si lahla a za chvilku zaspala neverila som, ze je to moja dcerka a odvtedy ju uspavame jedine takto dame si ju do postele niekedy leze, niekedy sa este s nami hra, ale unavy sa vzdy dostane do ruky mlieko pred poobednym spankom aj vecernym aj to ju vycerpa a zachvilku zaspi samozrejme sa tvarime ze aj my treba len skusat, len neviem ci tvoj maly nieje este moc maly aby toto pochopil, ale ked ti raz takto zaspi uz nepolavuj....dalsia vec ak mas moznost daj kocik niekam mimo bytu, kocikaren, pivnica niekam, kde ani ty sama nebudes mat k nemu pristup uvidis ze po najvacsou zufalstve ta napadne nieco ako ho uspat mimo ruk teda...a to ze sa ti maly zobudza s placom je uplne normalne, mozu to byt sny moze to byt pocit strachu, ze hned niesi pri nom ako sa on zobudi ale to sa samozrejme vzdy neda dolezite je, ze sa ukludni, ked dojdete 😉