icon

Ako naučiť dcérku kakať na nočník?

Včera o 15:58

Dobrý podvečer želám potrebujem poradiť .Dcérka je odplienkovaná ale problém je ten že kakanicu nechce pustiť do nočníka ale do legín😑
Dnes som jej dala glycerínovú čipku lebo uz nekakala 2 dni bola nahá hneď keď to naňu šlo pýtala legíny ja som nedovolila tak sa vykakala na nočníku ..Ako to riešiť? V škôlke nebude môcť byť nahá stále

anonym_39132f
Včera o 16:20

časom sa to upravi
skus motivovať odmenou - nalepky

anonym_425b05
Včera o 17:43

@anonym_autor nam pomohlo ignorovanie a neriesenie to. Ked som to prestala riesit este tak 2 tyzdne zadrziaval aj 4 dni (cipky som mu nedavala) a pokakal sa do slipov. A potom zacal sam od seba kakat do serblika.

mullerova46
Včera o 18:38

@anonym_autor u nás toto akurát riešim. Stále.kakal.do.plienku, teraz som pred 3 dňami odmietla dať plienku a behal stresoval okolo mňa 2 hodiny až nakoniec sa podvolil a vykakal sa na nočníku keď som bola pri ňom. Teraz mu trebalo znova po 2 dňoch a zasa pri mne behal a utekal a stresoval že mu treba kakať, stále som ho ukludnovala a teraz to trvalo hodinu pred spánkom, išli sme spat a po zobudení sme sa zasa trápili nejaké 2 hodiny až sa nakoniec vykakal. Proste to nechcel pustiť hoci nemal.zapchu. tieto dni fúka a sme viac doma tak som sa rozhodla že skúsime na to ísť takto po zlom 🫣 ráno mu dávam piť teplú vodu a prvý deň som skúšala aj olivový olej čo asi pomohlo

anonym_a52b6f
Včera o 19:28

Mala som odsledovane kedy syn kaka. Kakal rano po tom co vypil teple mlieko.
Takze rano dostal teple mlieko potom si sadol na nocnik a aby tam vydrzal, pritishli sme tam malu stolicku a na tej sa hral s nejakym autom alebo skladal magneticku stavebnicu. A bud sa teda vykakal za 5 minut alebo nie.

A to v tej dobe este plienky nosil, ale skratka sme to skusali. Potom bol bez plienok a skusali sme. Teraz uz sa vykaka aj bez toho, aby sa musel hrat

Takze dieta co ti kadi do legin skratka odplienkovane nie je a nestresuj ju takto, motivuj ju k sadnutiu na nocnik a oblecenie jej nechaj. Ved k odplienkovaniu patri aj to zadrzanie a vykonanie potreby az ked stiahne gate a sadne si

ivankamirka
Dnes o 05:32

Syn sa bál kakať do nočníka, "zĺakol sa po prvom raze,"dali sme ho na záchod a tam v pohode 🙂

weleda123
Dnes o 05:45

Skúste dať redukciu na záchod. Moja malá kakala tam ešte predtým ako sa odplienkovala. Potom jej nerobil problém ani nočník vďaka tomu.