Ako naučiť dcérku kakať na nočník?
Dobrý podvečer želám potrebujem poradiť .Dcérka je odplienkovaná ale problém je ten že kakanicu nechce pustiť do nočníka ale do legín😑
Dnes som jej dala glycerínovú čipku lebo uz nekakala 2 dni bola nahá hneď keď to naňu šlo pýtala legíny ja som nedovolila tak sa vykakala na nočníku ..Ako to riešiť? V škôlke nebude môcť byť nahá stále
@anonym_autor nam pomohlo ignorovanie a neriesenie to. Ked som to prestala riesit este tak 2 tyzdne zadrziaval aj 4 dni (cipky som mu nedavala) a pokakal sa do slipov. A potom zacal sam od seba kakat do serblika.
@anonym_autor u nás toto akurát riešim. Stále.kakal.do.plienku, teraz som pred 3 dňami odmietla dať plienku a behal stresoval okolo mňa 2 hodiny až nakoniec sa podvolil a vykakal sa na nočníku keď som bola pri ňom. Teraz mu trebalo znova po 2 dňoch a zasa pri mne behal a utekal a stresoval že mu treba kakať, stále som ho ukludnovala a teraz to trvalo hodinu pred spánkom, išli sme spat a po zobudení sme sa zasa trápili nejaké 2 hodiny až sa nakoniec vykakal. Proste to nechcel pustiť hoci nemal.zapchu. tieto dni fúka a sme viac doma tak som sa rozhodla že skúsime na to ísť takto po zlom 🫣 ráno mu dávam piť teplú vodu a prvý deň som skúšala aj olivový olej čo asi pomohlo
Mala som odsledovane kedy syn kaka. Kakal rano po tom co vypil teple mlieko.
Takze rano dostal teple mlieko potom si sadol na nocnik a aby tam vydrzal, pritishli sme tam malu stolicku a na tej sa hral s nejakym autom alebo skladal magneticku stavebnicu. A bud sa teda vykakal za 5 minut alebo nie.
A to v tej dobe este plienky nosil, ale skratka sme to skusali. Potom bol bez plienok a skusali sme. Teraz uz sa vykaka aj bez toho, aby sa musel hrat
Takze dieta co ti kadi do legin skratka odplienkovane nie je a nestresuj ju takto, motivuj ju k sadnutiu na nocnik a oblecenie jej nechaj. Ved k odplienkovaniu patri aj to zadrzanie a vykonanie potreby az ked stiahne gate a sadne si
Syn sa bál kakať do nočníka, "zĺakol sa po prvom raze,"dali sme ho na záchod a tam v pohode 🙂
Skúste dať redukciu na záchod. Moja malá kakala tam ešte predtým ako sa odplienkovala. Potom jej nerobil problém ani nočník vďaka tomu.

časom sa to upravi
skus motivovať odmenou - nalepky