icon

Ako naučiť deti používať nočník?

30. okt 2023

Ahojte, podeľte sa so mnou prosím o vaše príbehy, ako ste učili vaše detičky na šerblik.. Koľko mali rokov ? Ďakujeeem

viestta
•
30. okt 2023

Na serbliku nas sedel asi 5x po 5 sekund. Ked sme zistili, ze je cas na odplienkovanie hned chodil na WC. Mal asi 2 a pol roka

yanni
•
30. okt 2023

Nijako. Chodili od zaciatku na wc. mali vsade redukciu a schodik. Prvy dvaja odplienkovani v ca. 2 rokoch, treti presne na 3tie narodeniny, posledne dve v 1.5 roku. Nic som ich neucila, ked boli deti zrele a pripravene zacali same naznacovat/hovorit.

galganka
•
30. okt 2023

Vždy sme odplienkovávali v lete, chodili doma ba holo, nočník bol nonstop na očiach. Nepýtali sa, proste išli a hotovo. Sem - tam sme sa spýtali, či ntreba už ísť. Pár nehôd bolo, ale minimum.

glorikarebeka
•
30. okt 2023

Nechcela tam sedieť, rovno na WC a nemusela sa nič učiť

mamickalisticka
•
30. okt 2023

Minulý rok sme kúpili nočníky pod stromček.. pomaly sme skúšali.. 8mesiacov nič..rev hukot, sadli si maximálne oblečení (dvojičky) .. nechali sme to tak. Boli sme na dovolenke v Chorvátsku, tam boli bez plienky, cikali na travičku.. keď sme prišli domov, nedavala som už plienky, cikali na šerblik. Mali 2roky a 5mesiacov cca, keď uz nadobro prestali mať plienky. S kakanim bol trošku problém, ale naucili sme ich robiť slimaka.. to sa im zapáčilo, tak robia slimaka.. kakaju aj cikaju na šerbliky primárne, ale dokážu to s redukciou aj na wc (na návšteve)

ivangeline
•
30. okt 2023

Pred 2 rokom. Vsetky 3. Poslednemu to ide najlepsie. Do tyzdna uz nemal plienku ani na spanie. Nepije mlieko...

x_mery_x
•
30. okt 2023

Mal 2r a 3mes, ked si to uvedomoval a isiel cikat. Vzal som plienku a povedala, ze teraz bude chodit na nocnik, ked bude chciet nech povie, cvrkol si a hned ukazoval, takze si to uvedomil a isiel na treti den uz bez nehody.
Skusali sme aj predtym asi ako dvojrocny, ale vtedy sa uplne pocikal, nevadilo mu to, nevnimal, takze vtedy este nebol pripraveny.

nicol_10
•
31. okt 2023

Toto leto 2,5 roka..dávala som ju sadat na nočník cca každu hodinu a vždy som jej povedala,aby sa vypýtala,ak potrebuje..po dvoch dňoch sa pýtala sama..akurát že "cikam" používala aj na kakanie 😁 takže vonku to bolo občas zaujímavé 😁