Ako naučiť dieťa spať celú noc?
Mamičky ako ste naučili vaše bábatká prespať celú noc,mám 7 mesačnú dcérku a od porodu nám ešte neprespala celú noc, budí sa aj 2x za noc a niekedy ju musím uspávať v noci aj 2 hodiny.Je kojená, ale papá aj príkrm aj kašu. Ďakujem za rady 🙂
@terrynocka Pre "potešenie" 🙂 Náš syn mal v máji 4 roky a tiež ešte neprespí celú noc 😉 Budí sa už síce len raz nad ránom okolo 4:30, ale budí sa. V siedmych mesiacoch je to ešte stále normálne. Štandardne by bábätko malo prespať noc niekedy okolo jedného roku života. Nám to nehrozilo...
ahoj naše 3 dieťatko má 8 mes. budí sa tak 6-7 krát za noc, o celej prespatej noci začnem uvažovať až tak keď bude mať 2 roky, aj 1, 2 dieťatko neboli spachtoši, už poriadne nespávam 6 rokov, ale nevadí aj tak sú to moje zlatíčka hlavne nech sú zdravé ono to raz príde 🙂
Ja som s výnimiek, zatiaľ !! Malý má dnes presne mesiac, v noci mi prespí aj 6-8 hodín, sem tam sa stane, že po štyroch sa zobudí, ale to sa rýchlo naje a hneď zaspí. Mám šťastie, ale je mi jasné, že sa to môže zmeniť. Avšak cez deň je veľa hore, veľa sa s ním zaoberáme, rozprávame mu, nosíme ho na exkurzie po dome a záhrade, kočíkame.. To ho aj dosť vyčerpá a od 6tej večera je vždy hore až do 8, potom ho okúpem, nakojím a dám spinkať. Takto mi potom prespí aj 8 hodín, Skús malú cez deň unaviť, veľa ju zabávaj, aby na noc bola unavené a možno ti vydrží aj dlhšie.
@erickam Náš malý prespal celú noc len vtedy, keď sme mali u seba malého synovca a povedala som mu, že nesmie na mňa v noci vykrikovať, pretože ho zobudí. To prespal pekne až do rána do 7:30. Inak je naozaj každú noc hore okolo tej 4:30. Predpokladám, že celú noc prespí, až keď sa nám narodí naše druhé bábätko, čo sa ale ja zase aj tak nevyspím 😉
podľa moje skusenosti je dôležite, aby bábo si pospinkalo a oddychlo aj cez den..aspon u naseho maleho to platí, že ked cez den ho neuspím, cez noc je to horsie.podla mna neplatí pravidlo, že ked cez den nespi, bude potom viacej v noci..praveže naopak 🙂
No doktorka nám povedala, že už ju v noci nemám chovať, že už má prespať celú noc tak sa len preto pýtam, zuby jej zatiaľ nejdu, len to že tak ako spí cez deň spí aj v noci :-/
Syn bude mat 13 mesiacov, je kojeny a cim dalej tym castejsie prespi celu noc. Zaspava o deviatej a budi sa medzi siedmou, osmou a cez den spi 2 krat. Ked bol male mimiso, tak sa budil kazde 3 hodiny na kojenie. Na tom, ze prespi celu noc ale nemam ziadnu zasluhu. Neviem, ci sa to da naucit.
jA mám dve deti.Evička bola kojená do roka a pol a prespala mi celé noci,išla spať o osmej večet a budila sa o osmej ráno,Natalka bola kojená do 5 mesiacov a teraz má 2 roky a 8mesiaciv a pravidelne som pri nej aj 6-7 krat za noc hore.Musiš poškat,ono to príde samo uvidíš...
@terrynocka to povedala dr, že by mala prespať celú noc a že ju nemáš chovať? no nepoviem nič na to, kebyže sa takto vyjadri na 2 ročné dieťa, ale 7 mesačne je ešte malinké..môj malý ma 6 mesiacov a ked v noci sa budí na papanie, tak mu jednoducho dám, niekedy je to 1 x, inokedy 2x, a niekedy aj 3 krát..a to nie je kojený..určite je podla mna v poriadku, že bábo v 7 mesiacoch neprespinká celú noc..aj ked by sme si to asi všetky priali 🙂 🙂
@terrynocka pekne ti spi, ak len 2x vstava.
@seemani moj do 5m prespal celu noc od 8 do 6 rana, potom sa zacal budit a odvtedy vstava 2-3x. Super ze ti prespi ale este sa to moze zmenit, je malinky a unaveny, cim viac sa bude zvysovat vnimavost na podnety, tym je vacsia pravdepodobnost ze aj v noci sa bude budit.
@terrynocka to sa neda naucit,to musi prist samo ked dieta dozreje,podla vyskumov ma dieta najneskor prespat celu noc v 3 rokoch,potom to moze byt Problem,ale tiez by som to nehrotila,u nas sa zacalo spat celu noc v 2 r.,ked boli vsetky zubky vonku... 😉
@xlucia
@mamainprogress
jasné, som si toho plne vedomá 😉 , ale zatiaľ si užívame prespané noci.. SOm rada, že je taký, lebo fakt mi je lúto mamičiek, ktoré koja aj cez deň aj v noci napr. každé dve tri hodinky, ja by som to asi nezvládla, som veľký spachtoš. A muž tiež, takže malý to po nás možno zdedil. Zatiaľ mám ružové okuliare, že to tak ostane navždy, ale človek nikdy nevie :D
@seemani ja som tiez velky spachtos, ale telo si zvykne 🙂 mne spal do 3 mesiaca takmer celu noc 5-8 hodin, od 3 mesiaca zo dna na den sa zacal budit takmer kazdu hodinu, je kojeny a spi s nami v posteli. Niekedy potiahne 2 - 3 hodiny, to mam sviatok, ale inak kazdu hodinu, nastastie sa nepreberie uplne, iba sa zacne vrtiet a hlada prso, cucne a spi dalej. Skusala som nedat, ci zaspi, ale to sa uplne prebral.
Veľmi čudný výrok lekárky- aspoň dľa môjho názoru... Mám 3 deti, žiadne z nich neprespalo celú noc skôr ako v 2 rokoch - a aj to bola len najstaršia dcéra, u tých mladších to bolo ešte neskôr.... a ešte jedna poznámka- aspoň z mojej skúsenosti- vo veku 6-7 mesiacov u nás vždy nastal zlom k horšiemu- práve v tomto období sa začali všetci oveľa viac a častejšie budiť, niekedy aj každú hodinu (nemá to nič spoločné s hladom, nezabrali ani kaše - je to skôr o tom, že dieťa si viac začína uvedomovať prítomnosť matky a potrebu citovej blízkosti), potom sa to zase trochu utriaslo, ale ako som povedala- celú noc - aspoň u nás tak skoro neprespal nikto. Musela som si počkať.... 🙂
@seemani No prave pro to, ze jsi velky spachtos, tak byt tebou - hned se naordinuji na mimi a ne na spani... 😒
Ja nevim, ale ja kdyz jsem porodila, bylo to jaksi ve mne, ze spanek sel stranou a hlidala jsem mimi jak ve dne tak v noci. Podle mne by matka nikdy nemela spat tvrde, jelikoz nikdy nevis, kdy te mimi bude potrebovat a kdy se mu muze neco stat (treba si muze vyhrnout deku pres tvar, vklouznout pod deku - prikryvku, se dusit, ... je mnoho veci, o ktere by hlavne matka mela mit strach) ☹ Ne nadarmo existuje SIDS ☹
V hodne pripadech nahleho umrti ditete je i nedbalost rodicu - kdyby reagovali okamzite, mnoho pripadu by i stastne skoncilo ☹
Samozrejme, ze i ja spim - ale budim se dobrovolne v noci, jenom tak abych mela klidny pocit, ze je mala OK. 😉
A v hodne pripadech uz slysim jenom, ze se mala prevali a nebo citim, jak se vedle mne pohne 🙂
Neni to nemoc, co tady popisuji - je to jenom zodpovednost matky.
A promin, ja te nechtela urazit, jenom upozornit na to, aby sis davala vetsi pozor, protoze i dite, ktere ocividne v klidu spi, muze byt v opravdovem nebezpeci...
@cinkatko teraz mi trochu krivdíš, to že som spachtoš nemusí hneď znamenať, že spím tvrdo a dlho. Malo to znamenať len toľko, že spánok veľmi obľubujem a som vďačná zato že mi ho moje dieťa dopraje a nie som rozbitá a nechodím ako mátoha. Ja sa zobudím aj nato, keď si malý prdne, ale to doslova. Nikdy mi neplače, nemusí, stačí, že trochu zamrnká a už som hore, chvíľu počkám a keď sa začne mrviť, už viem , že je hladný a zoberiem si ho do postele, má totiž postieľku ďalej od nás. Monitor dychu máme taktiež a ver mi, že keby sa niečo dialo, sme aj s mužom okamžite na nohách,. Takže ma prosím ťa nezaraďuj na pozíciu nezodpovednej mamy, ak ma nepoznáš. To samozrejme, tiež nemyslím v zlom. Je veľa matiek, ktoré by si zaslúžili facku..
Mam 4 rocneho synceka, zratam na prstoch jednej ruky, kolkokrat sme doteraz prespali noc. Takmer kazdu noc sa raz zobudi, vypije vodicku alebo ovsenne mlieko a spi dalej. Vsetko ma svoj cas. My sme uplne mimotabulkovy (vyskou, vahou, rezimom, stravovanim) a chvala Bohu 😉 Pride cas, ked ju budes budit, aby uz tolko nespala 🙂
@seemani Neee... ja jsem ti nijak nechtela krivdit nebo tak ☹ Je to jen moje vlastni zkusenost s moji tetou... Ale to je dlouhy pribeh. Ja se ti opravdu omlouvam, jestli se citis nejak ublizene a urazene... ☹ Mozna jsem udelala chybu v tom, jak jsem se v prispevku vyjadrila. Ale ver mi, ze mozna sice blbe, avsak s dobrym umyslem 🙂
@cinkatko nie v pohode neurazila som sa, už chapem jak si to myslela. Ale je pravda, že tehotenstvo ženu nastaví na časté vstávanie, v pôrodnici my malý nespal, vstával každé dve tri hodinky a ja som to v pohode zvládala, alejak sme došli domov, tak začal spinkať dlho. čomu som rada

@terrynocka dieta SA NEDA NAUCIT spat. dieta musi na to dozriet. uz si to uvedomte, ze spanok sa neda prikazat. a v takom veku ako je tvoja dcera je to utopia. dietatu idu zuby, ma cez den plno podnetov, a ak este aj ockujes, nemas sancu aby ti spala celu noc. to su vynimky ktore toto dokazu. velmi zriedkave vynimky