Ako nechávate deti odgrckávať?
Ahojte, chcem sa spytat ako najlepsie nechat deti odgrckat? Moj priatel moje 5 tyzdnove babätko polozi na plece a chlopka, ale mne sa to zda byt drasticke. Mama ho len nosi, vraj to staci. Ake mate najlepsie skusenosti ostatne mamicky?
myslis - ako odgrgnut? Mne tiez deti lepsie odgrgli, ked som im trosicku poklepkavala po chrbatiku. A ked to neslo, tak overena je poloha "na tigrika" 🙂
@evulik22 zmen si v pase ze uz si porodila 😉
dojcene dieta nemusi odgrgavat, ale ak potrebuje, tak nosenie, ci jemne potlapkavanie po zadocku moze pomoct
ak je dieta spravne prisate na prsniku tak sa nenahlta vzduchu a grgnut si nepotrebuje a dieta si vie grgnut v akejkolvek polohe, netreba ho nutit odgrgavat ak nechce
dieta na flaske vacsinou potrebuje grgat, lebo tam sa nahlce aj vzduchu a treba nechat odgrgnut..casom prides na to co najviac plati na tvojho drobca
strapco13, dakujem, uz som si to chcela zmenit, ale nevidim kde, idem to pozriet. ja ho kojim, a niekedy tak placka a ked si odgrcka hned prestane, on hlta aj pri kojeni, ale klopkat ho dovolim len po zadocku, dakujem ti za tvoj nazor.
lili777, dakujem skusim chrbatikom k sebe, 🙂
@evulik22 pozri, pripadne sa opytaj tu
https://www.modrykonik.sk/forum/podpora-dietata-v-rozvoji/ako-zabezpecit-spravne-odgrgnutie-babatka-po-jedle/

@evulik22 ak má dieťa reflux, tak len chrbátikom k sebe ho ponosiť, dávať pozor, aby si mu netlačila na bruško, žalúdok. Vtedy nie je vhodné nosiť na pliecku. Ja som nenosila tak ani dcérku, ale ona bola jedna z malá detí, ktoré si nikdy neodgrgli. ale ja som skôr za polohu chrbátikom k sebe. Alebo jednoducho uložiť dieťa do mierne vypolohovaného lehátka. Ale to už asi trošku staršie