icon

Ako nechávate deti odgrckávať?

evulik22
19. jún 2012

Ahojte, chcem sa spytat ako najlepsie nechat deti odgrckat? Moj priatel moje 5 tyzdnove babätko polozi na plece a chlopka, ale mne sa to zda byt drasticke. Mama ho len nosi, vraj to staci. Ake mate najlepsie skusenosti ostatne mamicky?

lili777
19. jún 2012

@evulik22 ak má dieťa reflux, tak len chrbátikom k sebe ho ponosiť, dávať pozor, aby si mu netlačila na bruško, žalúdok. Vtedy nie je vhodné nosiť na pliecku. Ja som nenosila tak ani dcérku, ale ona bola jedna z malá detí, ktoré si nikdy neodgrgli. ale ja som skôr za polohu chrbátikom k sebe. Alebo jednoducho uložiť dieťa do mierne vypolohovaného lehátka. Ale to už asi trošku staršie

brnka
19. jún 2012

myslis - ako odgrgnut? Mne tiez deti lepsie odgrgli, ked som im trosicku poklepkavala po chrbatiku. A ked to neslo, tak overena je poloha "na tigrika" 🙂

strapco13
19. jún 2012

@evulik22 zmen si v pase ze uz si porodila 😉
dojcene dieta nemusi odgrgavat, ale ak potrebuje, tak nosenie, ci jemne potlapkavanie po zadocku moze pomoct
ak je dieta spravne prisate na prsniku tak sa nenahlta vzduchu a grgnut si nepotrebuje a dieta si vie grgnut v akejkolvek polohe, netreba ho nutit odgrgavat ak nechce
dieta na flaske vacsinou potrebuje grgat, lebo tam sa nahlce aj vzduchu a treba nechat odgrgnut..casom prides na to co najviac plati na tvojho drobca

evulik22
autor
19. jún 2012

strapco13, dakujem, uz som si to chcela zmenit, ale nevidim kde, idem to pozriet. ja ho kojim, a niekedy tak placka a ked si odgrcka hned prestane, on hlta aj pri kojeni, ale klopkat ho dovolim len po zadocku, dakujem ti za tvoj nazor.
lili777, dakujem skusim chrbatikom k sebe, 🙂