icon

Ako odnaučiť 9 a pol mesačného syna od nočného kojenia?

nica123
1. okt 2019

Ahojte maminy, mam 9 a pol mesacneho synceka, kojeneho aj prikrmovaneho UM na vecer. Od 4m sa zacal casto v noci budit (niekedy az 5x). Cez den papa prikrmy celkom pekne, na noc spapa kasu a vypije UM. Od 2m na rezim, pevne casy zaspavania cez den aj vecer, zaspava krasne sam bez placu.
Problem ale nastava v noci, budi sa a chce papat, potom vacsino zaspi. Dam bud prso alebo flasku s UM,
napije sa a spi.
S manzelom to uz nedavame, sme unaveni, ja uz aj parcujem na na 3 dni v tyzdni. Moja otazka znie- ako ho odnaucit od nocneho papania? Bojim da ze ked prestanem kojit nic sa nezmeni, ked sa zobudi budem musiet davat UM..? Ako to bolo u vas ked ste prestali kojit? Zacali deti lepsie spinkat?

a a spi

mogaa
•
1. okt 2019

@nica123 ono je to individuálne, neterka má malú 21mesiacov stále ju ja kojí ale celé noci jej prespí cca od roka

peppita
•
1. okt 2019

@nica123 prvu som odstavila v roku a pol a nie nespala,prislo to az v dvoch rokoch a druhý mladsi ma rok a tiez snivam o odstaveni,je príšerný spáč,ale pocujem v noci,ako mu skvrka v brusku, takže to nevidím ruzovo.a všetko je individuálne,pockaj podla mna do roka a skus odstavit,

jenny257
•
1. okt 2019

Ja mám 4 ročného , dlho ho nekojim a aj tak sa v noci budi . Odstav nie je riešenie 😅proste musí len dozrieť .

mogaa
•
1. okt 2019

to nočné budenie nie je vždy o hlade....ak má dieťa horší spánok(budí sa) ten prsník je skôr na skludnenie a skôr zaspí - rovnakú službu urobí flaša alebo dudel...ak má počas dňa dosť príkrmov, nemá dôvod byť hladný, možno skús večer miesto kaše zemiačiky s mäskom(o 18-tej)a pred spaním ešte mlieko - vtedy ti hladný určite nemôže byť.....naozaj to budenie v noci nemusí byť o hlade, dieťa môže pobolievať bruško a zobudí sa, môže mať zlý sen, zlý spánok, zobudí sa na nevie zaspať.....dôvodov je veľa - ale určite v tomto veku to už nie je potreba kojenia(hlad) takže zrušenie kojenia v noci nič nezmení...ak by bol mladší a budí sa v noci lebo je hladný - vtedy to porieši UM(lebo je sýtejšie) ale v tomto veku už to nie je o hlade......

tinkatinus
•
1. okt 2019

@nica123 pri mojom prvom som kojila 20 mesiacov,chcel prso aj 8x za noc.Vyzerala som ako zombie.Ked som ho odstavila nasilu, tak sa budil tak 2-3x za noc do svojich 3 rokov. Druhy ma teraz rok a kazde 3-4h je prsu, ale ked mu idu zuby je to aj každú hodinu.Uvidime ako to bude pokračovať.

rakahaka
•
1. okt 2019

Moje dieta som odstavila v 1,5roku, noc zacalo prespavat az po 2rokoch. Nema to ziadny suvis ;) a budievala sa od 10 do 50x :D keby len 5 som stastna zena

nat28
•
1. okt 2019

Moje starsie deti som odstavila po 2rokoch veku, dovtedy buntosili neskutocne. Odstavenim zacali spavat ako sipkova ruzenka. Ale boli podstatne starsie ako tvoje dieta. Teraz mam najmladsiu 23m a v noci buntosi, odstavovat budem az po 2r a pevne verim ze potom sa konecne aj vyspim

nika898
•
1. okt 2019

@nica123 nemusi byt hladny moze byt smadny. Takze odstavenim nic nevyriesis. Je este malicky. A bud rada ze vstava "len" 5x za noc. Poznam mamicky ktorym sa budili deti kazdu pol hodinu, pripadne sa v noci zobudili a chceli sa hrat a opat zaspali o 2 hodiny alebo aj take co im dieta do 1 v noci nespalo a vstavalo o "rano" o 10 a aj ked ho budili rano v noci zaspalo az o 1. Takze len vydrz po roku sa to zvykne upravit.

lulula1990
•
1. okt 2019

@nica123 môj má 8 mesiacov a budí sa aj 10x 😅 je to únavné, chápem tá. Prvý syn mi spal od 5 mesiacov celú noc, ale kojeny nebol. Druhý je kojeny a ja nemám pocit že by bol v noci hladný, skôr je to len také uistenie a upokojenie, že áno, mama je tu. Celkovo je na mňa viac naviazaný ako prvý syn. Takže podľa mňa sa ešte dlho nevyspim

ukulela
•
1. okt 2019

@nica123 podla mna je to vo velkej miere o dozreti nervovej sustavy. starsi spal celunoc v podstate od narodenia. ked sli zuby, tak sa max 1x zobudil, no mala som neskutocny konfort 8 a viac hodin spanku. mladsi - teraz 1 rok - uplny opak, budi sa pravidelne - ma problem prejst z jedneho spankoveho cyklu do druheho. takmer vzdy sa preberie. bud ho hned ukludnim a uspim tak ze nezacne plakat, niekedy staci, ze zaregistruje, ze som pri nom, alebo sa rozmrnci a to uz byva problematickejsie.obaja plne dojceni, no uplne rozdielni. prajem len pevne nervy. mozno skusaj vodu/mozno caj /medovkovy/na dobry spanok/....ale ak sa nebudi na hlad, ale preto, lebo este nevie tak dlho spat, tak to odstavenim neporiesis. akurat teda nebudes musiet zarabat UM.

777januska777
•
1. okt 2019

Môj tak isto, ale tak po roku som ho odstavila a už sa budil len 1 krát za noc a to mu ocko (kým si nezvykol že nedostane mliečko) potom už ja, dala fľašku s vodou alebo som ho len pohladkala a normálne zaspal. Ako mne to odstavenie pomohlo, lebo to už bolo na nevydržanie.

laura84
•
1. okt 2019

Starsia odstavena v 15 mesiacocb zavisla na prsniku. Odstavenie nasilu s vreskotom a nepomohlo nespala do 2 rokov celu noc.
Mladsia odstavena v 8 mesiacoch presla na 1 flasu UM v noci a sama prespala celu noc od 10mes. Nic nasilu som neprestavala ponukat. Odmena za tu starsiu😀
Mame 15 mesiacov a spime od 19 do 7 rano cize 12 hodin. Tazky luxus

jaja23
•
1. okt 2019

@nica123 nečítala som kométy, môj malý bol tiež prokrmovany um, ako začal aj papať prikrmy, mlieko sa mi strácalo.tiez sa budil od cca 5 mesiaca v noci aj 10x,myslela som, že ma malo mliečka. Preto som ho keď mal6 mesiacov od stavila a v noci dávam len um. Odvtedy sa na mliečko budí tak 2x.uz ide mat 15 mesiacov, stále v noci papa 2x,ale už sa budí aj mimo, asi nás potrebuje cítiť.