icon

Ako odnaučiť dieťa zaspávať pri prsníku?

veronka5
13. dec 2014

Moje 11mesačné dieťa zaspáva len pri dojčení alebo vonku v kočíku. Cumeľ od malička nechce a spí so mnou v posteli. V postielke sama strašne plakala, tak som ju uspávala pri dojčení pri mne na posteli. Keď sa v noci zobudí plače a pomôže len prsník, pocucká si a spí ďalej. Máte podobnú skúsenosť s vaším dieťaťom? Čo by som mohla robiť, aby mi zaspala aj inak ako pri prsníku? Máte skúsenosť, že dieťa z toho vyrastie a bude vedieť zaspať aj samé? A v akom veku? ďakujem

hradnapani
•
13. dec 2014

@veronka5 asi 90 % kojenych deti toto robi, takze nie si sama 😉 vyrastie z toho 🙂 Vela veci sa dokaze zmenit medzi 1-2 rokom, niekomu to trva aj dlhsie. Bud trpezliva - prejde to.

ajka30
•
13. dec 2014

@veronka5 A preco ju chces od toho odnaucat? Ved to je najjednoduchsi a najpohodlnejsie sposob ako dieta uspat 🙂 Ked vyrastie, odnauci sa aj sama. Zatial sa tes, ze ju nemusis hodinu presviedcat aby spala 😀

macocha
•
13. dec 2014

@veronka5 Onedlho bude mať rok, možno ti pomôže tento článok:
http://www.prosimspinkaj.sk/spaacutenok-detiacu...

krisia
•
13. dec 2014

moja dcérka má 2 a pol roka, v júli sme ju presunuli do detskej izby k staršiemu bráchovi. Síce sa zobudí v noci, nadránom-neviem presne, nakoľko sme to nejak prirodzene vycítili, kedy je tá správna chvíľa na separé a malinká sa nám za to odvďačila tým, že síce sa zobudí, ale potichúčku pricupitá ku mne do postele, šupne sa pod perinku, cicne a búva ďalej. neboj nič, 11-mesačné je ešte malinkaté, potrebuje maminku aj v noci, dojči, takto ti zabúva hneď, alebo chceš ju hompŕlať na rukách 2 hodiny uprostred noci, nedajbože ju chceš nechať niekoľko nocí vyhulákať, kým nepríde na to, že mama aj tak nepríde, nech robí čokoľvek?užívaj si ju, čas plynie neskutočne rýchlo a malá sa ti fakt za to odvďačí zdravím sebavedomím a samostatnosťou, keď bude dojčená na požiadanie, ver mi, mám to vyskúšané 😉

siska53
•
13. dec 2014

@veronka5 moji tiez zaspavali na prsniku. Maly bol odstaveny ako 11m. a ritual mliecka z prsnika sme nahradili ritualom z flasky. Ale stale bol una v naruci a stale som.mu spievala. Az o take 2-3m.si nasiel ine ritualy na zaspatie,no stale zaspaval ai zaspava v nasej pritomnosti. Dcerka bola od vecerneho dojcenia odstavena v 22m.,no zaspava stale v mojej pritomnosti. Vyhovuje nam to tak vsetkym. Zmenime to az vtedy,ked to uzname za vhodne.
Ake su sposoby,ako ho naucit spavat samo. Len to trochu trva.

qtinka46
•
14. dec 2014

Ahoj neboj sa ono to vsetko prejde, na nasu platilo to ze som ju hladkala po tvaricke kym nezaspala sice si predtym poplakala a pytala "dudo" ale naucila sa ze uz nedostane , vysporiadala sa s tym za take 2 tyzdne ze uz potom ani neplakala, iba som ulozila do postielky , popriala dobru noc, pohladkala kym nezatvorila ocka a pekne zaspala... skus najst nejaky "ritual" ktory budes opakovat a mozno sa nauci 🙂 vela trpezilvosti

veronka5
autor
•
14. dec 2014

@hradnapani ďakujem za povzbudenie a svetielko nádeje 🙂

veronka5
autor
•
14. dec 2014

@qtinka46 a koľko mesiacov mala tvoja dcérka?

veronka5
autor
•
14. dec 2014

@macocha super článok, určite vyskúšame, keď budeme mať rôčik

jarhal
•
14. dec 2014

odnaucit? ja som stastna ze takto zaspava....ma rok a 9 mesiacov a inak skoro ani nezaspi...je to najkrajsie co moze pre mna byt....aj ked niekedy nepohodlne ale vzdy ucinne....posledne dni sa v noci nebudi je spokojna ze je pri mne a uz prespi celu noc...zaspavala tiez aj kociku zo zaciatku ale neskor kocik odmietala a iba pri mne a na posteli spi...postielku mame iba na odkladanie veci...
pre mna je to stastie a uzivam si to...ved to nebudem robit do maturity...kojim uz coraz menej a myslim ze samo sa to prirodzene vyvinie...vsetko ma svoj cas a nemyslim si ze som otrokom svojho dietata ako mi povedala nedavno sestricka u zubara....naopak dieta je dar a nikdy nam nepatri iba mame stastie ho mat pri sebe a vychovavat...syn ma na buduci tyzden uz 18 r. je z neho krasny chalan sportovec nefajci nepije ma priatelku je slusny a citlivy a nemyslim ze je to len mojou vychovou je to v nom.... 😉