Ako odučiť dieťa od dudla, keď bez neho nezaspí?
Nechcem, aby sa mu pokrivili zuby a aby sa mu nekazili.
U nas to bolo vtipne. Bala som sa toho lebo proste duduska musela byt a bolo jedno aka, hlavne ze dudulka...az raz prisla svokra, ked isla mala buvat ( ja som nebola doma) a povedala jej ze ked bude mat dudku vypadnu jej vsetky krasne zubky tak ako jej....a nazorne si vybrala protezu...v sekunde dudu smarila na zem. Ze ona ju necchce lebo ze jej vypadnu zubky ako starkej a ze uz aj tak je velka baba. No a bolo po duduske 🙂
No je ešte dost malý, takže máte podla mna čas na odúčanie. Ja som obe deti odučila tak, že som dudle schovala a ked pýtali, povedala som, že havo spapal. Starší syn ani neplakal, ani dudel už nikdy nepýtal. Mladší trošku pomrnčal, ale nebolo to nejaké vážne a na druhý den zase pýtal dudel, no povedala som zase, že havo spapal a potom už nepýtal. 😉
Ja som svoje deti oducila raz dva.Cumel mali len na noc,akonahle ich prekusali novy nedostali.Spolu sme ho dali do kosa a este sme sa pozerali ako ho odnasaju smetiari.Boli pokusy,ze chce dudu,ale moja odpoved bola,ze ju zobrali smetiari.Pytali sa den,dva a potom uz vobec 😉
Tiez si myslim, ze má este cas. A ked ho raz rozhryzie, samé sa s nim rozluci a hodi do kosa. Do 2 rokov je vela situacii, ked sa este dudel zide na upokojenie - ak je na dudel zvyknutý.
Moj maly mal cumlik na spanie a ked zaspal, tak som mu ho vybrala z pusy. Cumlik mal do piatich rokov a nema ani jeden kaz, preco by mal mat? Stale sme mu vraveli, ze cumlik moze mat do 5 rokov a cakali sme co sa bude diat. Ked mal piate narodky, vecer odlozil cumlik a to bolo cele...PS. ani krive zubky nema.
Este je maličký, je super, ze ho ma len na spinkanie, ak sa bojis o zúbky, kúp mu ortodonicky dudel, bežne ich dostať v DM drogerie
Ahoj, tak u nás to bolo so synom ľahké. Keď mal 1rok aj 2mes prehrýzol si jeden, v priebehu týždňa aj druhý dudel a sám ich hodil do koša. Večer keď zaspával si sám pre seba rozprával neni duda, neni a už ju nepotreboval. Teraz dcéra, má 2r riešime to isté. Mala tri, jednu sama dala šteniatku, čo máme doma, ale keď zapávala mala totálny hysák. Tak sme jej dali ostatné dve čo ešte má. Tie som teraz trochu nastrihla a stále jej rozprávam že dudka má bobenko, že bude musieť ísť k doktorovi, že je pokazená atď. Tak natrihnem ešte raz a nech ju sama pošle k doktorovi. Ona to už chápe, má rozum na to, ale Váš je ešte malinký. A hlavne, pokiaľ mu idú zuby aj ju istým spôsobom potrebuje.
Inak náš malý krivé zuby nemá a malá tiež nie. 🙂
ja som tiez odnaucala okolo roku cca....postupne....stylom- dudel cez den nie, len na spinkanie.....potom len na zaspinkanie a po chvilke vybrat z pusky, dala som len ked drobec zapistal, prebral sa v noci.....potom po par pokusoch sa aj zaspavalo bez dudla 🙂 3x to fungovalo do roka a pol cca vsetci bez dudla vo dne v noci.
ja si myslim ze ma este cas...este je malicky...nas sa oducil od dudla akosi sam...prosto ho zacal vypluvat ked som mu ho dala..mal cca asi 14 mesiacov.a potom ho zacal vyhadzovat s postielky :D
Nasa chytila slintavku od sesternice, tak ju usta boleli, ze ani dudkat nemohla, tak sme to vyuzili a uz sme nikdy nedali.. Ono sa to vzdy nejak vyvrbi nakoniec.. 🙂
no my sem dali jeziskovvi pod stromcek..kedze sa narodil...a...nechceli ohryzeny..tak som im vzdy dvojkam dala ohryzeny..ked chceli normalny tak som povedala dali sme jeziskovi...
Moj syn mal 2,5 roka, nikdy na to nezabudnem. Muz akurat odisiel na tri tyzdne do zahranicia, byvali sme mimo Slovenska a bola som sama s detmi. Vecer syn akosi zabudol na dudel a ja som odchadzala z jeho izby dobre ze nie lietajuc, tak som sa vznasala 🙂 ...a ticho, ticho...do rana. Ani sa mi verit nechcelo. Uz som cakala, co bude vecer...schvalne som kecala jak diva, aby ho ani nenapadlo. Spomenul si, no rychlo som odvratila temu, aby ani nezbadal, medzi tym som prehadzovala periny 😀 .....a znova zabudol....Tak som uz cumle odlozila do skrine...ked uz dve noci vydrzal....na zaciatku som stale odvratila rec, a ked uz preslo par dni a ani cirkus nebol, tak som mu len povedala, ze vsak ty uz dudel nemas si velky chalan....a niekedy sa spytal kde su, tak som povedala ze nejaka macka ich ukradla, a ak sa naslo v dome este 😝 , tak ze dame detom, co to viac potrebuju 😎 Mala som stastie, ze to tak perfektne islo, dva dni opatrnosti a bolo! Som sa tesila ako blcha, aby som to mohla muzovi povedat, ked pride domov

🙂 skus kupit iný taký ako nemá rad začne ho odmietat a ptát svůj ale nedávej (bude krik jedovaní)
ale po cca týdnu si zvykne být bez dudlu 🙂
a mala zaspí pri flaši mléka (nekojim) a pak ji tu flašku zeberu a hotovo a ked v noci mrnčí dam ji napit čajík a zas potm zeberem po 5 minutach 🙂