Ako pomôcť dvojmesačnému dieťaťu zdvíhať hlavičku?
Dobry večer prosím vás o radu co mam robit moja dcéra dvoj mesacna ked ju dávam na bruško nedvíha hlavičku aj ked niekolko krat za den skúšame ale nejde to stale si na bok ľahne. Na tolko sme boli včera na poradni a doktorka povedala ze ju mam dávať naďalej ze to nevyzerá dobre ze ked prídem nabudúce a sa nezlepší budeme musieť chodit na cvičenie niekde po lekároch tak sa strašne bojím.
Ak má oslabený svalovy tonus tak cvičenie jej len pomôže, nie je to nič strašne
Zatiaľ je daj na bruško, ukazuj hračky aby mala motiváciu dvihnúť hlavičku
@anonym_autor dvíha hlavičku keď ju máš na hrudi v pololahu? 🙂 Neboj sa dieťa len potrebuje posilniť svaly. U fyzio možno bude trošku kriku plaču ale to len preto lebo dieťa má slabé svaly a budete dieťatko nútiť ich užívať ale postupne bude cvičením silnieť a už bude dobre 🙂 treba to podchytiť čím skôr aby z toho nemala problémy 🙂
Nie je dovod "strašne sa báť". Dieta potrebuje kludnu vyrovnanu matku. Mnoho deti cvičí, chodí na fyzio. Oni vedia pomoct. A potom je to na rodičoch, ako poctivo a dieťaťom cvičia.
Ja by som necakala do dalsej poradne. Aj tak budes este cakat na termin u fyzio a bude sa to natahovat. Zo styroch deti som s 3 chodila ku fyzio. Nic strasne, potrebovali len “nakopnut”. Najdi si fyzioterapeutku, ktora sa venuje babatkam a objednaj sa. Nepotrebujes vymenny listok ani schvalenie od doktorky. Akurat sa plati.
@anonym_autor dvíha hlavičku keď ju máš na hrudi v pololahu? 🙂 Neboj sa dieťa len potrebuje posilniť svaly. U fyzio možno bude trošku kriku plaču ale to len preto lebo dieťa má slabé svaly a budete dieťatko nútiť ich užívať ale postupne bude cvičením silnieť a už bude dobre 🙂 treba to podchytiť čím skôr aby z toho nemala problémy 🙂
@mullerova46 áno ked ju mam na seba na hrudi tak sa sama akoby dvíha hore hlavou ale ked ju položím na bruško tak nie aj pediatrická skúsila ju dať a nic otočila hlavičku na bok a začala strašne plakať
smer fyzio a to čo najskor nemusi to byť nič a može to by čokolvek
syn chodil od 2,5 m ale ja som vedela čo a ako
na insta je profil fyziomama alebo michalapukalovic

Návšteva detskej fyzioterapie. Ona zistí, kde je problém a podľa toho dá cviky a odporúčania 🙂