Ako sa na materskej nezblázniť?
Mamičky, priznajme si, byt s dietatkom 24 hodín denne počas troch rokov je náročne pre každú jednu z nás. Mam za sebou pať rokov materskej s dvomi detmi. Teraz čakáme tretie bábo - takže dalšie tri roky pred nami. Velakrat počas materskej som mala pocit,že to uz "nezvládnem" ten stereotyp, 24 - hodinová starostlivosť, obmedzený kontakt so spoločnosťou, skoro žiadne kamaratky.......Prosím napíšte tipy, rady - ako ste si spestrili "materskú" alebo čo Vám pomáhalo vypnút nachvílu, prípade aké záujmy ste si našli, čo Vám robilo radosť - samozrejme okrem dietatka 🙂 Mať deti je úžasne,ale naozaj mam niekedy pocit že to nezvládam....po psychickej stránke.
@joannita chapem, ze to nemas sa sancu pochopit 😀 a ano, presne to je empatia...aspon teoreticky ovladas co to je. Mas bod k dobru. 😉
Moje super vytuzene dieta malo od zaciatku koliky, reflux, potom liezli zuby, takze prvy rok som spala tak 4 prerusovane hodiny denne = spankova deprivacia ako svina. V takom stave sa neda uzivat si matersku. Ale nic netrva vecne. Takze snad sa najblizsi rok dospim a skor nez podjem do prace, si ju aj uzijem.
Len bacha na taketo velke vyhlasenia. Lebo boli take co sa takto vyjadrovali a druhe dieta ich z ich nazoru vyliecilo. To neznamena ze ti to prajem, len by som sa netvarila tak bohorovne. 😅
@basska_b je to tak každá mamička je iná. Asi záleží od povahy. Sestra bola doma 8 rokov a do roboty sa jej veľmi nechcelo. Ja som doma necelý rok a stále niečo vymýšľam. Ja aj do roboty môžem nastúpiť ale malá je veľmi malá na to aby som ju niekomu dávala. Obdivujem keď niekto vydrží doma X rokov.
@paris3 precitaj si este raz, co si napisala v poslednom komente a opytaj sa samej seba, ci si TY empaticka. Ber to ako basnicku otazku (cize nemusis mi odpovedat, ak by si nevedela co je to) A ci len nezavidis inym zenam, ze to proste zvladaju lepsie, pretoze tak to vyznieva, aj ked tu mozes pisat ze mi to prajes (ze to zvladam) a podobne. Pretoze nie neprajes, tisko zavidis.
Neuveris, ale aj ja som nevyspata a unavena, aj moj syn mal vseliake obdobia, ale aj napriek tomu moju matersku MILUJEM.
Je smutne, co pises, aka ironia a zavist je v tvojom komente a je paradox ze prave ty poucas o empatii.
@evelina86 ja som doma uz 7 rokov a este rok budem... chodim do fitka, na pole dance a v lete aj na motorku. Ono to strasne zalezi aj od toho, do akej miery je manzel ochotny pomoct. Ja mam s mojim rovnake zaluby. Vo fitku sa striedame a to iste aj na motorke. Akurat on ma namiesto mojho pole danceu hokej... 😂🤷♀️

@aandyy66 presne tak. Je velky rozdiel vstat rano o 6.30 a ist na 8 a pol hodiny do prace, plus skoro kazdy den prescasy, takze realne do 18 az 19 v robote a rano vstat o 6.30 a byt doma s dietatom.
A to varenie a upratovanie 😁 vzdy som to neznasala. Na materskej to milujem. Milujem ten cas, ked sa zavrem v kuchyni ked maly spi a vyvaram a milujem ked upratujem a doma mame stale cistucko 😂
Teraz nas asi nenavidia tie co sa stazuju na matersku 🤷♀️ sorry baby, piseme len pravdu.