Ako sa starať o novorodenca, keď nemám žiadne skúseností?
Ahojte, otehotnela som neplánovane hoci som nebola na dieťa pripravená, ale na potrat som nedokázala ist. No tak som porodila a už som a dieťaťom týždeň doma, ale ja vôbec neviem ako sa mam o neho starat, čo mam robit. Mne to nikdy nikto neukázal, nepovedal. Nikdy som nemala ani súrodenca o ktoreho by som sa starala. Na internete je to vsade inak, tak sa pytam tu. Čo mam robit ? Kedy ho kŕmiť? Krmim ho len ked si pyta, že zacne plakať a spat to tiež neviem ako ma, teraz spi už skoro celý deň je to normalne ? Spávať ho ani nedávam, to vždy nejak samo zaspí. Chlap ma poslal do kelu, ked zistil, že som tehotná, tak som na to sama..ja aom sa skúšala aj hrať s ním, ale nejak nereaguje take apaticke akoby nevnímalo, ukazovala som mu plyšového psika a to dieťa iba na mňa Kuka, ale na ostatné veci nereaguje, to je normalne ? Už som chytila z toho nervy aj, že prečo ked mu ukazujem dačo tak sa nepozrie, iba po mne Kuka. Ja som zufala je to take divne, ja neviem ako často mu dať vodu ako často mlieko, kedy už normalne jedlo? Kedy sa ma naučiť chodit ? Kedy ma začať rozprávať ? Ja by som potrebovala manuál k tomu od základov na každý deň. Ked mi to vravela aj doktorka tak nieco som rychlo písala do mobilu poznámky, ale to mi tiež povedala take základy..
LUDIA nemaju natahovat male zvierata, ale ich zvieracia mama ano. ty si teraz ako ta zvieracia mama, maj ho pri sebe, nie niekde odlozene.
To babo bolo v tebe cele mesiace a teraz je hodene niekde same, lebo ani zvierata sa nenatahuju..boze, smutno mi je, ak je toto realne
@sisa_s vsak ale spí, ja ho nechcem budiť sama viem aka aom nervózna, ked ma niekto zobudí..ja mu nechcem robit zbytocne nervy..chcem aby bolo kludne vsak to su stresy, zrazu je na rukách a vidí tu výšku no mne by sa hlava zakrútila na jeho mieste…
@sisa_s vsak ale spí, ja ho nechcem budiť sama viem aka aom nervózna, ked ma niekto zobudí..ja mu nechcem robit zbytocne nervy..chcem aby bolo kludne vsak to su stresy, zrazu je na rukách a vidí tu výšku no mne by sa hlava zakrútila na jeho mieste…
@anonym_autor este raz, kolko uz spi?
Je to TROLL, lebo nie je schopná odpovedať ani nato, či nemá rodičov a kamošky....
Boze, ty si ale hlupa...
@anonym_autor predpokladam ze ho ale kupes, davas odgrgnut, past konicky....
@really8 podla mna nie, lebo ziadne dieta nema, len si tu robi srandu
@really8 fuu no vsak odgrgnut? Grgne ked mu treba ako my ludia či ? Ake koníky ? Ano kúpala som a bolo mi to tak ľúto ono zatváralo očká a chcelo zasa spat tak mi skoro zaspalo vo vode tak som ho rychlo dokupala
@anonym_autor casto mi tu nakladaju ze som protivna. A potom ked sa snazim byt mila a poradit tak vzdy natrafim na nejakeho debila co si robi prdel
Je to TROLL, lebo nie je schopná odpovedať ani nato, či nemá rodičov a kamošky....
@suve99 nie nemam
@anonym_autor dúfam že toto je troll🤦♀️
@marhulka13 a ked spi napr 6h a treba ho teda kŕmiť kazde 3 tak ho mam budiť ? Nebude nervózne, nemam počkať kým sa samo zobudí ?
@anonym_autor toľko ho nechaj cez deň, je to ešte novorodenec a potrebuje častejšie papať. A určite ho ber aj na ruky, doteraz si ho kolisala v brušku a teraz nič? To nie je zvieratko, ale človek
@anonym_autor casto mi tu nakladaju ze som protivna. A potom ked sa snazim byt mila a poradit tak vzdy natrafim na nejakeho debila co si robi prdel
@really8 prečo by som si mala robit srandu ? :(
Ty si bud uplne hlupa, alebo si troll
@anonym_autor toľko ho nechaj cez deň, je to ešte novorodenec a potrebuje častejšie papať. A určite ho ber aj na ruky, doteraz si ho kolisala v brušku a teraz nič? To nie je zvieratko, ale človek
@marhulka13 ja sa velmi bojím, že mu nejak ublizim
Ty si normálne vypatlaná osoba. Ak nie si troll, co dufam, že si, tak to dieťa daj radšej do hniezda zachrany. Toto snáď ani nie je možné!
@anonym_autor dúfam že toto je troll🤦♀️
@stellarstar aj ja dufam, lebo ak nie a dieta je spave a nepije, tak je to velmi zle.
Tiež si myslím, že troll.
Napísať, že dieťa, keď je na rukách, že by sa mu hlava zatočila z tej výšky.
@anonym_a32b3f som bola tehotná, logicky ? Bolo v bruchu..ako som sa asi mala starat, ked bolo dnu
@anonym_autor ved si si mala veci nacitat, mas internet, vies ho pouzit ocividne, tak sa aj o dieta dokazes postarat. Nie je to raketova veda. Mna to tiez nikdy nikto neucil a predstav si, ze mi dieta ani hladom neumrelo, naucila som sa.
@stellarstar aj ja dufam, lebo ak nie a dieta je spave a nepije, tak je to velmi zle.
@deedol pije vždy ked mu dám, ale dlho spi stale aj celú noc
@suve99 nie nemam
@anonym_autor si trol, mentálne na inej úrovni alebo len neschopná vyhľadať informácie?
Naco minate energiu na niekoho, kto si z Vas evidentne robi dobry den?
@anonym_autor ty nie si normalna, sorry, si si tu prdel prisla robit z nas, ocividne. Zbytocne odpovedat.
@anonym_autor Predpokladám, že si nerobila na poli a s dieťaťom si už absolvovala návštevu pediatra. Spýtala si sa ich tieto veci, ktoré tu píšeš?
Bože, pri čítaní tohoto ma napadla nedávna tragédia s malou Miou. Dúfam, že to čo píšeš nie je úplná pravda. Ani ja som sa nič neučila, ale akože prirodzený inštinkt a materinský pud mi sám vravel kedy a čo. A čo som nevedela,to som našla na nete.
https://www.pantarhei.sk/516007-zdrave-dieta-de...
V tejto knihe nájdeš odpoveď na všetky otázky - tato lekárka má aj profil na instagrame.

@really8 ja ho moc na ruky neberiem, zbytocne ho nenatahujem asi to nie je moc dobre ani malé zvieratká sa nesmú naťahovať