icon

Ako si poradiť s večerným zaspávaním?

katkanova
11. okt 2011

ahojte mamicky, myslim ze take komplikovane to asi mal malokto, ale mozno aspon iekoho z vas napadne riesenie, lebo ja sama uz niekedy fakt neviem. chlapcek zaspava len na brusku (4 mes.). akonahle ho otocim inak, nechape ze ma spat, rozcapi ocka a kuka, mnauka a do 20 min place az sa zachadza. zavinuteho na chrbte ho spinkat nemozem nechat lebo casto zvracia a potom sa na to budi ze sa pridusa. a v posledne dni je velmi aktivny pred zaspanim a "pasie koniky" a z toho zacal zvracat aj na brusku a tak niekedy cestuje z jedneho konca postielky na druhy na este nepozvracane miesta a zaspavanie sa natahuje na hodiny. dakujem za kazdy tip

katrinka8
11. okt 2011

No, co sa tyka zaspavania, tak ak si dostala v porodnici Baby bag, tam bola taka ruzova knizka o prvom roku zivota babatka. Je tam aj kapitola o spanku a spankovom rezime deticiek v roznom obdobi, nam to velmi pomohlo pochopit spankove rytmy, kedy ukladat dietatko, aby zaspalo a pod. Inak, spankovy rezim sa detickam meni, ako rastu - treba to stale sledovat, predlzuje sa im cas bdenia... Mozno ho ukladas prilis skoro, ked este nie je unaveny. Alebo naopak, uz je unaveny az prilis, takze nemoze od unavy zaspat. To je tazko takto povedat. Ale ako vravim, nam pomohlo v tomto si pozriet v tej knizke.
Co sa tyka spanku na brusku, iste si uz pocula, ze sa to neodporuca kvoli zvysenemu riziku SIDS. Ale ak mas problem, ze na chrbte zvracia, asi by som to riesila navstevou pediatra, mozno ma reflux a to by sa malo riesit. Za to nic nedas, skus sa o tom poradit s pediatrom. Drzim paste, nech sa naucite spinkat co najskor 😉

mamabiba
12. okt 2011

Moja prvá dcéra nechcela ináč spať iba na bruchu a to od narodenia. A teraz je z nej veeeľká slečna. nevidím v tom problém...

vefi89
12. okt 2011

mne mama vravela, že ja som ani nevedela inak spať ako na bruchu... a spím a zaspávam na ňom do dnes.... ja v tom nevidím problém 🙂
a k samotnému zaspávaniu súhlasím s @katrinka8 ... alebo ukladáš príliš skoro, alebo príliš neskoro.. tiež sme s tým mávali problémy... do ôsmych mi zaspával na cecku, potom nechcel už, tak na rukách, v roku som ho naučila v kočíku, ani nie po mesiaci začal zaspávať v posteli, iba ležíme pri ňom a nabádame ho, že spinká starká, nellinka, pipky, aj havovia, a pekne si lahne a drichme 🙂