icon

Ako ste oslavovali Halloween s deťmi?

hrajka
4. nov 2019

ako ste ho oslavovali s detmi???

hettinka
4. nov 2019

Nijako. To treba?

klarissa25
4. nov 2019

Nie neoslavovala to sa oslavuje už aj u nás?

fokuska
4. nov 2019

Nie je to povinne ani to netreba. Rovnako nie su povinne a netreba Vianoce, novy rok, Velku Noc, Chanuku, Ramadan a pod. Kazdy oslavuje to, co mu vyhovuje, co sa mu paci, alebo c si nesie ako dedicstvo od predkov.
Pyta sa ako ste ho oslavovali, cize ocividne oslovuje tych, co oslavovali ;)

hettinka
4. nov 2019

@fokuska aha, tak ja aj veľkú noc ignorujem a keby nemáme deti, tak aj Vianoce slávim radšej pri mori ako pod stromom.

hrajka
autor
4. nov 2019

@fokuska presne tak ved v skolke sa halowen vzdy oslavuje vyrezavaju sa tekvice a tak.

hettinka
4. nov 2019

@hrajka syn v škole akýsi heloween mal, ale ich triedna to nema rada, tak sa toho veľmi nezúčastnili. Asi 5 spolužiaci mali masky, ostatní nič. Syn sa tiež nechcel prezliekať. Dcéra mávala po minule roky skrátene vyučovanie, tento rok nič. U nás v škole sa tiež nič neoslavuje, ja som zvykla priniesť v ten deň nejaké texty tematické o oslavách v USA (učím angličtinu, tak tam sa to hodi). Ale tento rok boli prázdniny, takze som to vynechala.
Výzdobu tekvicovú nerobím ani doma, ani v škole. Ale bola som v Starbucks na Pumpkin Spice latte ❤️ Už začala sezóna ☕️

airaw
4. nov 2019

@hettinka dúfam, že do vlastného hrnčeka 😀

airaw
4. nov 2019

Deti mali v škôlke Halloween, tam sa vyjasili 🙂

tt247
4. nov 2019

@klarissa25 Áno. Každý predsa oslavuje, čo chce. A predstav si, že aj u nás. Nie je tu diktatúra predsa. Ja som to napríklad s rodičmi oslavovala už pred 20timi rokmi, keďže sme mali známych zo zahraničia a podobne. Normálne nám ako detickam vyrezali tekvice a urobili strasidielka. V dobrom na to spomínam. A áno, aj na hroboch sviečku zapaľujem. Nijako ma Halloween nepoznačil a ani si ním nenahradzam Všetkých svätých. Sú to predsa dve odlišné záležitosti a nikto snáď nie je natoľko mimo, aby to nedokázal rozlíšiť.

julca777
27. okt 2024

@fokuska záleží aj či si veriaci alebo nie. Halloween je oslava diabla, zla a je to pohanský sviatok, ktory ľudia často zamieňajú s dušičkami co je niečo iné.... A Vianoce majú tiež iný význam pre kresťanov a iný pre pohanov aj Veľký noc... Lebo tak pre veriacich sú Vianoce narodenie Ježiša Krista a Veľká noc je najväčší kresťanský sviatok

bosorkabb
27. okt 2024

Vyrezali sme tekvicu na chate a v noci nám svietila. Deti sa zabavili a mali radosť.
V MŠ majú akciu maľujú na tvár, výzdoba.
V ZŠ majú akciu kde budú v maskách, pripravujú si občerstvenie, súťaže a podobne.
Ale ja to moc neprezivam. Veľkú noc neriešim vôbec, Vianoce len stromček a keby bolo len na mne tak ležím pri mori.