icon

Ako ste riešili nočné odkopávanie sa u dvojročných?

euka210
24. sep 2013

Ide zima, v RD uz nam klesa teplota pod 20C, spi sa dobre, len maly ked zaspava ani za svet nechce byt prikryty. Ked zaspi tak ho prikryjem. Zatial spi s nami, tak v noci ked sa zobudim, tak skontrolujem a ked treba tak prikryjem, lebo on sa vseliako kruti. Kvoli ocakavanemu surodencovi ale coskoro musi do vlastnej izby a bojim sa, ze mi ochorie ked bude pol noci neprikryty. Na spaci vak je uz velky. Co pomohlo vam? dakujem

elienka
•
24. sep 2013

@euka210 ja som mojej dcére ušila z deky také dlhé šaty až po kotníky - nič zložité z fleecovej deky len vystrihnuté a zošité na bokoch (vyzerá akoby spievala v americkom zbore 😀 ) a dávam ponožky, odvtedy je teplučká aj neprikrytá. Spací vak nechcela, vadili jej tam zazipsované nohy. Inak synovec spával vo vaku do 4 rokov

katren
•
24. sep 2013

@euka210 dala som velky paplon a zalozila pod matrac 😉

katren
•
24. sep 2013

@euka210 a tiez existuju take velke spacie vaky, treba len popozerat.....napr. H&M ma velke 😉

martija
•
24. sep 2013

@euka210 mne maly nechce byt prikryty, dokonca vnoci,ked spi a ja ho prikryjem,tak behom chvilocky zacne kopat ako divy a perinu dava prec, aj sa mi zle spi,ked ja po krk pod perinou a on uplne odokryty, ja spim s nim,nuz ale ked nechce,tak ho nechavam tak ...co uz 😒

moonglow
•
24. sep 2013

jedine, co u nas pomohlo, bolo teple pyzamko - flisove a ponozky ... teraz som bola nakuknut na deti... obaja su odkopani a spokojne odfukuju ... ak ich zakryjem, hned sa odkopu, v horsom pripade zobudia, takze to uz ani neskusam ... a spacie vaky nemaju radi, lebo sa do nich vzdy zamotaju

briketa
•
24. sep 2013

@euka210 len k tvojim obavam - dieta neochorie z toho ze je odkopane. pri tych teplotach co pises uz vobec nie. tie bezne prechladnutia su z virusov, ktore s tym nemaju nic spolocne

cherry1981
•
24. sep 2013

U nas je to iste, dcera hned ako ju zakryjem uz sa hneva a odkopava, vo vaku spat nebude nikdy nechcela, a u nas v dome tiez nieje najteplejsie, ja som jej teraz kupila taky teplucky overal na spanie inak to vyriesit neviem, ona aj cez den spat nebude zakryta len odokryta.

sedem
•
24. sep 2013

@euka210 tak hodim sem nas zlepsovak 😀 v lidli sme kupili taky flisovy golier, sal ci ako to pomenovat, bolo to pre dospelakov, zapina sa na suchy zips, vzadu je to sirsie, no a baby z toho maju perfektny ladvinovy pas - kedze u nas bol vecne problem, ze pyzamko-vrchny diel -vyliezlo z gati a hole krize...takze teraz, ked sa ochladi, tak davam ponozky + ladvinak 🙂

euka210
autor
•
24. sep 2013

so spacim vakom sme bojovali uz minulu zimu, takze nie a ani overal. Ma uz 2dielne pyzamo, lebo je uz bez plienok a obcas sa v noci aj pyta ked sa zobudi.

viera77
•
24. sep 2013

u nas od narodenia v obdobi od jesene do jari len spaci vak, stačia 3 sekundy a hned je odkopana, trenuje nozicky o sto šesť......velakrat sa stalo, ze dcerka bola nadranom studena ako žaba a veru, bolo unavne celu noc k nej vstavat a prikryvat ju, ved nenecham ju spat taku studenu......dcerka ma 2,5 roka a prave pred tyzdnom sme opat vytiahli vak, tento treti v poradi ma dlzku 110 cm a je super hruby a teplucky, v zime dame aj rukavy 🙂

dendy1
•
24. sep 2013

@martija presne ako u nás. ja mám po ruke ľahkú deku a tou potom malú prikryjem a spí dobre. Ponožky tiež neznesie.
Ale ja až po uši perinu a ona nohy na nej 😀

katren
•
25. sep 2013

@euka210 a co tak este na noc prikurit? teda neviem ako vy, ale my na noc uz kurime 😉

jaako
•
25. sep 2013

@euka210 ahoj
môj zlepšovák:
od narodenia nezakrývam, obe deti stále ,,cestujú,,
keď zaspia a sú v tuhom spánku, oblečiem ich. čiže spia oblečení
body s krátkym rukávom, pančuchy, ponožky, tepláky, tričko s dlhým rukávom, bavlnený svetrík
množstvo oblečenia dávam podľa teploty v miestnosti
deti sa nepotia, majú príjemne teplé ručičky, všetko oblečenie bavlnené, žiadnu umelinu

mám to overené tri roky a fungujeme 🙂
to obliekanie je síce otravné ale v noci je potom pokoj
niekedy sa stane, že sa pri obliekaní trochu preberú, ale hned potom zaspia.

janinka444
•
25. sep 2013

Ahoj, ja som práve mojim 3-ročným dvojčatám kúpila tieto spacie vaky: http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=6926750&tab=0
Sú vhodné od 3 a do 6 rokov, používame ich 1 mesiac, ale sú perfektné, každému doporučujem. Stojí to ozaj za tie peniaze, keď ich určite využijem minimálne do 6 rokov. 🙂

janinka444
•
25. sep 2013

@euka210 Ahoj, ja som práve mojim 3-ročným dvojčatám kúpila tieto spacie vaky: http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=6926750&tab=0
Sú vhodné od 3 a do 6 rokov, používame ich 1 mesiac, ale sú perfektné, každému doporučujem. Stojí to ozaj za tie peniaze, keď ich určite využijem minimálne do 6 rokov. 🙂

katkas1
•
25. sep 2013

neboj sa neochorie, moje deti spia zasadne odkryte, len co za nimi zatvorime dvere na detskych uz je paplon na zemi

dejka77
•
25. sep 2013

Dcera spi vacsinou neprikryta, spi s nami na posteli tak ju priebezne prikryvame, ale boli casy ked nebola vobec. Tiez to nema vyznam lebo sa cely cas prevaluje. My zase nemame v izbe nejako chladno (kvoli manzelovi 🙂 ) a nebyva chora.

zaza218
•
25. sep 2013

Ja to neriesim vobec,nechodim ich ani kontrolovat v noci. Moj syn by sa hned zobudil keby vosiel niekto do izby. Ale moja svokra ich chodievala kontrolovat ked bola u nas. maly sa zakazdym zobudil tak sme sa pohadali kvoli tomu. Dcera ma 3 a ked je jej zima tak sa uz pikryje aj sama.

tilly
•
25. sep 2013

ja toto teraz tiez riesim, nejaky spaci vak nehrozi, pyzamka kupujem len overalikove, len som na nervy, lebo on sa spoti ked zaspava a hned potom sa odkope a ja ho chodim v noci zakryvat, v poslednych dnoch som viac nevyspata ako ked som mala babo doma... 😝

bianka0111
•
25. sep 2013

@euka210 ahoj, odkopávanie je veru problém aj u nás...Vyriešili sme to pyžamom- overalom ja to volám ruka-noha pyžamko 😀 , vieš si zohnat na jesenné aj na zimné obdobie..mylsím materiálovo..videla som aj overal flísový, ale to mi už príde moc teplý... 🙂 ja vždy kupujem o číslo vačšie, lebo dole to má gumičku, a má to na dva roky.. 🙂

tilly
•
25. sep 2013

moj maly miluje toto pyzamko https://www.modrykonik.sk/bazar/detske-pyzama/i... mame ho este vo vacsej velkosti

babula.hrubalova
•
25. sep 2013

@euka210 my sme mali podobný problém a vyriešili sme to teplým flisovým pyžamkom a ponožkami 🙂

kuka221
•
25. sep 2013

Spací vak sme nepoužívali, malý cestuje celú noc a akonáhle ho zakryjem tak už kope nohami a neprestane kým ho neskope celý zo seba, tiež koľkokrát v noci bol celý ľadový schúlený v klbu a tak spal. Tak ho cez zimu obliekam na noc - pančušky, nátelník + pyžamo.

euka210
autor
•
25. sep 2013

asi to skusim s teplejsim pyzamom ci viac oblecenia a potom velkym paplonom
@katren uz hrozilo ze poviem nech sa zakuri, ale sa oteplilo 🙂 Ale u nas sa kuri na drevo, takze aj v zime potom v noci sa ochladi ked zhasne ohen.