Ako striháte deťom nechty?
Po sediacky😂
Od narodenia pri "plnom vedomí" nožničkami. Ležiacemu bábätku to bolo zložitejšie, nájsť správnu polohu. Od 6 mesiacov som si dcéru posadila na seba a strihala akoby som to robila sebe. Nikdy neprotestovala, vo veku keď už vnímala to brala ako samozrejmosť.
Noznickami
Naša má tri mesiace a zatiaľ strihame len keď spí. Ale teda zatiaľ sme strihali na rukách 3x na nohách 0x 🤷🏻♀️
Pri vedomi. Spievam mu, rozpravam a pevne drzim ruku/nihu, aby s nou vrdel trhnut.
Vezmem nožnice a odstrihnem
Synovi som zvykla pocas spanku, lebo vrestal a rozhadzoval rucickami/nozickami ako babatko a dcere v pohode, vzdy pozerala co sa robi.
na rukach, ked spi a na nohach tak za pochodu sa snazim odcvaknut tie najdlhsie pazure, ale ide to tazko. ma 6m a mixluje sa jak cervik. nema rada chytanie za ruky, povedala by som, ze to priam neznasa
zatial v spanku, ale raz sa podarilo uz za vedomia. iba pozerala co sa robi 😁
Ako staremu dietatku? Miminku som pocas spanku alebo pocas kojenia...takmer 3 rocnej normalne po kupani chytim cvakatko na nechty a ostriham🤷♀️
Ja si pamätám na "dobre mierenu" radu ked bol syn malinky ze mu ich mam ohryzt🙄 samozrejme od mala s nožičkami.
@mama4444 zeby noznickami?? Chytim ruku/nohu a ostriham zatial s tym ziadne dieta nemalo ziadny problem....
Veľmi rýchlo 😂😂
Uplne malickemu babu som strihala v spanku. Tak od cca roka zacalo utrpenie pri strihani nechtov na nohach. Najhorsie to bolo medzi 2-3. rokom. To syn tak vrieskal, ze som pri kazdom strihani nechtov na nohach cakala, ze u nas zazvonia policajti kvoli tyraniu dietata.. skusali sme vsetko mozne, fakt vsetko. Po dobrom, vela vysvetlovali, potom sme davali tablet do ruky, potom vyhrazky.. nic nezaberalo, vzdy to skoncilo tak, ze muz metajuceho sa syna silno drzal a ja som strihala. A po kazdom strihani sme mali potom dva dni tichu domacnost 🙂
Niekedy po tretich narodeninach synovi zrazu v hlave docvaklo, ze nechty sa musia strihat a odvtedy bez cirkusu. Sam pride, ze potrebuje ostrihat. Dovtedy katastrofa.
Vacsina ludi to tu ma velmi jednoduche, ked sa im to zda ako neseriozna otazka... :D moj ma dva a pol roka a striham raz za tyzden a pol cca, ked sa podari tak, ze v noci zaspi skor on ako ja... Ak nespi, neni sanca strihat ziadne nechty
Mne sa to vôbec nezdá čudná otázka, u nás to od prvých dní vyzerá ako týranie zvery 🤭 v spánku neexistovalo, takže za bdenia, ale v zápasníckom chvate čo najrýchlejšie, lebo nijaké hračky, spievanie a ani nič podobné ani raz nezabralo 🤷🏻♀️ dokonca ani telka.

Tak, ze istý čas počas toho zvykol kričať: "Pomóc, týranie detí!" (zo srandy) 😁