Ako ukladať na spánok 11-mesačné bábo?
Mám 11mesačného synčeka,je to rizikové dieťatko narodil sa v 38 týždni,ale zrel bol len na 34tt. Mali sme nejaké problémy s nerovnomerným vývojom vzpriamovacích funkcií,čo ale teda behom posledných dvoch mesiacov bleskovo dobehol (to sa teraz tak trošku chválim😀). Problém nastal v posledných dňoch kedy sa synček zakaždým postaví v postieľke, chodí dookola a vrieska, namiesto toho,aby spinkal. V kočiari mi spať nechce,je zvyknutý na postieľku. Ako ste to riešili s Vašimi detičkami? Ja mám už tri,ale také šikovné nebolo ani jedno,ani prešpekulované🙂. Ďakujem za všetky tipy 😉
@emanka ďakujem,ja len,že nemám nikoho,kto by sa so mnou z toho tešil 😅
chodí spávať dvakrát, doobedu spí cca 1,5h (akokedy,niekedy len 1h alebo 40 min😀), a potom poobede o 16h si zdriemne na pol hodinu. My máme problém nielen s večerným ukladaním,ale aj cez deň, kým zaspí,tak je to boj. Ale možno je to ozaj o tom režime,lebo večer, keď je už unavenýsíce sa postaví,ale sadne si o chvíľu,pohrá sa a zaspí naveľa....No budem musieť niečo vyšpekulovať.
@kamajka tak sa aspoň my tešíme z vašich pokrokov 🙂
Podľa mňa to bude tými spánkami, asi mu tiež bude stačiť len jeden. U nás to bolo presne to isté. Ak bude mať len jeden spánok, na obed, tak od rána bude už unavený dosť a zaspí. A večer to isté.
Najhoršie to bolo po tom spánku vydržať až do večera. Zo začiatku som robila, že som ju tiež dala aspoň na 20 minút si zdriemnúť, ale potom nemohla večer zaspať. Tak som jej k večeru vždy vymýšľala nejakú zábavku - išli sme na návštevu, na prechádzku a tak. Ak ju niečo zaujímalo, tak nebola taká zlá. No a postupne si na to zvykla a bolo to v pohode. Neviem, koľko to už trvalo, ale tak maximálne týždeň.
A zo začiatku ten obedný spánok nebol taký dlhý....postupne sa predlžoval a potom to bolo aj 3 a pol hodiny.
Ak si už vyskúšala všetko možné, tak skús aj jeden spánok. Ja viem, je ti dobre, keď spí 2x za deň 😀 , ale neboj, aj jeden spánok bude dobrý, hlavne, ak bude dlhý.
@kamajka aj nasa mala (8mes) robi nieco podobne, uspavam ju, uz je strasne unavena zda sa ze aj spi, ale potom sa posadi zacne lozit alebo sa postavi a pri tom place a krici lebo je vlastne unavena a chce sa jej spat, tak ju opat polozim hladkam a neviem co vsetko ale ona sa vzpiera a chce sa opat posadit atd .... akoby ju jej vlastne telicko neposluchalo ze ona chce spat ale telicko este lozit 😉 jaaaaj neviem dokedy to bude trvat ☹

@kamajka ahoj, nenapísala si koľkokrát za deň chodí spávať. My sme mali v 11-tich mesiacoch ten istý problém, spávala vtedy 2x za deň. Raz 1,5 hodiny a potom cez 2 hodiny. A večer nie a nie spať, tiež sa tam postavila a vymýšľala. No a potom som jej začala upravovať spánok len na 1x za deň a ono sa to urobilo. Takže chodila spať o 12-tej a spala 3 hodiny. V podstate skoro rovnako ako tie 2 spánky dokopy, ale asi išlo aj o to, že bola dlhšie hore pred nočným spánkom.
Skús to, možno to pomôže. Samozrejme to nešlo zo dňa na deň, v prvé dni ledva vydržala do tej dvanástej a potom k večeru už bývala unavená, ale aspoň rýchlo zaspala o ôsmej. Potom si na to zvykla a bolo to super. V podstate až doteraz tak spávala, len posledný mesiac sa jej to nejak kazí, asi už nemusí toľko spávať.