Ako ukladáte 6 mesačné deti spinkať?
Maminky narocnych deti, chcela by som zopar rad, ako ukladate miminka spinkat. Moj drobec ma uz 6 mesiacov a stale s tym mame problemy. Prve 4 mesiace spal na mne, inaka to neslo. Alebo "na tigrika" upokojujuca poloha na brusku. Ale ked zacal past konicky, nechcel na brusku uz spinkat a ja s nim nemozem stale byt.teraz zaspava tak, ze ho hojdam v rukach vo vanicke od kocika. Ked sme vnutri. Niekedy vonku v kociku,ale to zaspava tazsie. Problem prisiel hlavne s jeho vekom a vahou.Ma 8,5 kg. a 71 cm. Do vanicky sa uz pomaly nezmesti,aj ked mame naozaj velky kocik. Taktiez hojdat ho je neskutocne narocne na moj chrbat. V posteli sa ukludnit nevie, iste to poznate, ze len tak lezat v posteli a hladkat je u nas nemozne...nieto este aby tak zaspal.Ked ho zlozim z prsa, hned place a mna uz casto aj bradavky bolia, viac-menej naucila som ho tam nespavat.Uz to povazujem za uspech.Nikto mi nevie poradit,lebo nepoznam nikoho s narocnym miminkom....dakujem za vsetky rady a napady.
@dadulajda tvoj syncek nie je az taky narocny akurat ta chce mat pri sebe🙂 moj ma 2 roky a aj teraz ho uspavam v kociku, sem tam ho popestujem... uspavali sme sa na rukach vyse roka takze sa toho dietatko len tak nezbavi... jedine co ti mozem tiez poradit je nosic-ja som mala manducu a neviem si ju vynachvalit.. maly bol spokojny, ja tiez... asi od pol roka do 11 mesiacov sme sa uspavali v nom... niekedy nechcel byt vonku inak ako na rukach tak som vzala manducu a bolo po probleme....🙂
@dadulajda tes sa z toho, co ine ti ostava. uzivaj si, kym je zavisly na tebe a ze chce byt s tebou. Martinko mal v tom veku 73 cm a 9 kg, co ti poviem, uspavala som ho v naruci a este som mu aj spievala. ale ja som to zboznovala. potom to jednoducho prislo same, uz som ho len dala do postielky a sam zaspinkal, ale takmer do roka som ho takto uspavala, az raz som si vsimla, ze dokaze zaspat aj sam a este skor, ako pri hojdani v naruci. ved drobcom je kratko, potom uz bude velky chalan a nebude sa chciet ani pritulit, ani byt v naruci a o pusinkovani ani nehovorim. potom budes spominat ako dlho ste si spolu uzivali a bola vam krasne. 😀
Moja mala tiez bola narocka na uspavanie na rukach...teraz uz 2 mesiace vecer zaspava somnou v posteli,tak ze ju hladkam a spievam jej.Ale pred tym to bolo aj 2 hodiny kym zaspala.Asi v 5m som ju uspavala na fitlopte...to bolo super.sedela som a nemala som tak zatazenu chrbticu ani ruky..skus..je to podobne ako drncanie v kociku .Na fitlopte som ju uspavala tak,ze zo zaciatku som dost perovala,ale postupne(pocas toho uspavanie) som to spomalovala az nakoniec som len sedela.Asi po pol hodine ked sa "chitila" som ju dala do postele.Ale,musela byt zabalena v zavinovacke,alebo v jej letnom paploniku.A ked som ju polozila do postele,tym ze bola jemne zabalena,mala stale pocit ze som u nej...ci to bude fungovat u vas,neviem,skus. 😉 A nakoniec si sama povedala ze drncat uz nechce u vecerneho uspavania.....cez denny spanok spi v kociku a ked sa zobudi tak ju dam do paplonika,ponosim cca 5minut a polozim do postele a spi dalej.
@dadulajda uz tu je takato tema https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/narocne-deti-ake-su/ pridaj sa k nej
Moje dieta bolo a je pomerne narocne, najma narocne na kontakt, pozornost, aktivity.my sme okolo 8 mesiacov naucili pomalickymi krokmi samostatne zaspavanie podla Prekopovej. Najdes o tom aj na nete mnoho clankov, alebo jej knihy.
@mima1311 waw tak niesme jediny...ale poviem ti ,ze dojst na to co ta moja potvorka 😀 chce bolo vzdy stavka v loterii.Ale co nemam vychytane je to,ze chce uspavat len somnou.Nikoho ineho. Sem tam by sa hodila aby ju mama mohla povarovat,cez den ,ale na to uspavanie si vyzaduje len mna.
Treba skusat co babatkam vyhovuje.Ich potreby a naroky sa menia zo dna na den.Ja hovorim,nieje kazdy den rovnaky a ani kazda noc. 😵
@dadulajda aj ja mám náročné deti. Obe. Tú mladšiu uspávam na rukách. Najprv sme sa hojdali, nosili, teraz už je veľká a ťažká, tak ju len držím na rukách ale už sedím na posteli, opretá o čelo postele. Tak ležíme, aby mi nechcela stále prsník ťahať, tak jej dám po najedení trocha čaju, to ju tiež upokojí a zhruba okolo pol roka sme jej dali aj cumlík. A ten používa len pri zaspávaní. Dosť to pomohlo. Inak ho nechce. Aj keď zaspí, tak ho vypľúva. Ale pri uspávaní je to veľká pomoc.
@kamilka22 Ahoj, aj ja mam nosic, no len maly sa v nom nudi a vykruca. Zacne mrncat a do mna kopat, ani ho vlastne velmi nepouzivam.Ale rozmyslala som nad manducou...
@lenusiknr mas aj tip nejaky? je to drahe a nakoniec zistit, ze to nechce ako nosic, by ma uz slahlo. 😀 dik
@yvetulka teda Martinko bol tie pekna vaha 😉 ale ja ho nevladzem nosit prosim ta ja mam 50kg a zlomeny chrbat.ja si ho dost uzivam aj tak,neboj 😉 😀
@p.j.jacky ako znie to dobre, skusim to.no len ja aj ked som ho na prse uspavala, on to nejviem ako citi,ze som ho polozila prec a este ked ma zatvorene oci, zacal strasne kricat.ja som mohla stale lezat vedla neho, nestacilo. 😒 no sak uvidim 🙂
@tinki ani mne nechce cumel vobec. myslis ze s tym mam zacinat v polroku ked idu zuby? som si hovorila, ze aspon jedno pozitivum, ze sme bez cumla. 😅
My sme mali tiez velky problem , lebo malinka nechcela nikde zaspat, ani na rukach , ani kocik, ani fit lopta ale kupili sme hojdaciu kolisku, mam ju na fotkach a tam zaspi skoro vzdy a potom ju len prenesiem..alebo teraz uz aj v kociku sa uci zaspavat..Ale tu kolisku si nevieme vynachvalit
@dadulajda Viem, že to znie blbo, začínať v polroku s cumlom, ale nám veľmi pomohol. Moja staršia mala cumeľ do roka a pol a v tomto období plánujem odučiť aj tú mladšiu. Mimochodom, zúbky má v poriadku a ani odúčanie nebolelo. Urobila som do cumlíka dierku a viac ho nechcela. V podstate je to pomôcka k tomu, aby som ju nemusela stále mať na sebe prilepenú. Ale skúšali sme asi 6 druhov a vybrala si taký plochý pre najmenšie bábätká. Len ten jej vyhovuje a stále ten druh používame, aj keď o dva týždne bude mať rok.
@dadulajda moj maly v maduce tiez najskor nechcel byt, no davala som ho tam na par minut a tak si casom zvykol... ako som ti uz pisala tak sa nato naucil okolo 6 mesiaca... manducu uz zozenies aj lacnejsie-kludne mozes kupit pouzivanu, ja som svoju predala keby mam dala by som ti ju vyskusat... je jedna stranka kde ti manducu pozicaju na dva tyzdne alebo tak nejako za par eur a potom si ju tam mozes objednat...
ak by si si ju kupila alebo iny nosic tak skus malickeho don davat pred spinkanim-mozno si nato lepsie zvykne bude ta mat pri sebe a to by sa mu malo pacit🙂
a este ma napadlo vela mamiciek zvolilo nosic liliputi je to skoro to iste ako manduca ale je lacnejsi... skus si ho vyhladat 🙂
@glowix videla som to. vyzera to peckovo!!! 😨 aj sa to hybe odpredu dozadu? lebo ja mam klasicku kolisku, co sa hojda na strany a tu nechce. A kde si to zohnala prosim ta????? 🙂 🙂 🙂 je to nejak obmedzene vahou? dik dik dik
@tinki neska som skusila cumel ked lezal pri mne na posteli a normalne ho cmulal.Mam aventy. Nevypluval ho, aj ked si chcel strkat zaroven aj rucku do pusy 😀 Ale vyskusam castejsie, mozno ho to aspon do nejakej prechodnej fazy ukludni. A co sposobi dierka v cumlmi, ze ho nechce? to ma zaujima. 😕
@dadulajda čau, ani nehovor o tom uspávaní - ja mam doma ten klasický starý kočík čo sme sa v nom my vozievali ten dobre péruje a malá spí len ňom - ráno naobed aj večer - hojdávam ju aj niekolko minut vkuse, čo inak nezaspí, na jednej strane dobre že ju nevláčim na rukách ale na druhej strane kým ju uhojdám ide ma poraziť a bojím sa, že ked už sa nezmestí do toho kočíka čo s nou budem robiť :D
@koralinka cawes, no teda pekne...tak aspon niesom jedina. 😅 ja som sa vcera rozhodla, ze kocik ide pekne hore, lebo v bytovke neni vytah.. 🙄 tak cez den sup na balkon a ja som vnutri a mam pokoj 😉 aj tak nespi dlhsie ako polhodku, co nechapem...takze neni ziadne velke stahovanie sa dole, zabalit a newem co. Pichnem ho tam do koca a uhegam. 😀 A ty prosim ta ako?? uz po stat? hadam mas! ale jasne ze mas... 😝
@dadulajda Ahoj moj syn mal v takomto veku podobne rozmery a ja podobne problemy. My sme ho na zaciatku uspavali na rukach v koliskovej polohe, sme s nim chodili po izbe, mala som svoju trasu na koberci stale dookola az kym nezaspal a este aj tak strasne reval pritom, potom bol problem ho polozit do postielky atd... Na prsniku nespal nikdy, len ho zuzlal v polospanku co ma bolelo. Tiez okolo 5-6m prisiel cas ked som ho uz nevladala na rukach nosit. Vtedy som zaviedla novy sposob, sadla som si na sedacku, pohodlne som si oprela chrbat a zobrala som ho na plecia (vo vertikalnej polohe), vlasne mi akosi sedel na bruchu, jednou rukou som ho podoprela pod zadkom a druhou buchala po zadocku, prip. hladkala chrbat alebo hlavicku. Ked zaspal, som mu jednou rukou podrzala zadok a druhou hlavicku a takto polozila do postielky. Toto celkom dobre fungovalo az do roka, ked uz som bola v 4. mesiaci a bolo mi strasne neprijemne ako mi sedel na bruchu a tlacil na maternicu. Takze odvtedy ho uspavam tak, ze lezim pri nom na sedacke, on si poskakuje, vyvaluje, kruti sa (co vsetko odnesie najma moje brucho... 😒 ), hladkame sa a po nejakom case zaspi a vtedy ho prelozim. Niekedy to trva 10 minut a niekedy hodinu a pol. ☹ Je to najma o laskani. Ale v 6m si to este neviem predstavit ze by dieta takto zaspalo. No a za chvilu budeme mat aj drobca, takze asi budeme musiet si vymysliet zase nieco nove lebo popri novorodencovi pochybujem ze budem moct pri nom hodinu a pol len tak lezat a cakat na to ze zaspi... 😕
@dadulajda neviem ci ti poradim ale ja som to vyriesila takto: pri prvom synovi sa priznam,ze som sa dala zakazdym obmakcit a uspavali sme ho v kociari do 1roka potom som ho dala smliekom do positelky vypil flasku a spal maly zazrak odvtedy spaval tak,a teraz pri druhom maval koliky stale si vyzadoval pozornost a kedze strasi mal iba 2roky ked s anam tento druhy narodil tak sa to jednoducho nedalo.ked mal 6mesiacov som si povedala a DOST!dala som ho do positelky nakojeneho,prebaleneho unaveneho...nechala plakat sem tam prisla pohladkat,natiahla som mu taka hracku so zvukom a odisla takto plakal skor hodinu ale ja uz vycerpana a starsi syn ma tiez potreboval maly nakoniec zaspal...odvtedy ked isiel spinkat uz som nepovolila plac s apostupne vytracala a nakoniec ako som ho ulozila hned aj zaspinkal uz mame 11mesiacov a maly krasne spinkava sam v positelke...treba len vydrzat!
@dadulajda ahoj...nemyslim ze moj maly je narocny ale zaspavanie je u nas osobitna kapitola...ale teraz ked vidim ze mi zaspi tak ze sa ulozi, zatvara ocka ---- tak je to zazrak...
no a ako to u nas vyzeralo doteraz - krpec mal asi 3 mesiace riadne koliky a vtedy som si ho naucila ukludnit sa a zaspat na prsniku....samozrejme vynimka bola ze vedel zaspat v kociku, niekedy na rukach, v satke, v lehatku...ale vzdy k tomu potreboval moju asistenciu, zamerne som ho uspavala, len jediny raz som zazila ze proste sam zaspal leziac na posteli....
takze v podstate odkedy je na svete tak zaspaval na noc na prsniku...okolo toho 5.-6. mesiaca som ho zacala ucit tak ze dostal prsnik v obyvacke pred kupanim a po kupani sa uz len obliekol, dala som ho do postielky a dlho dlho som mu rozpravala, spievala, pustala kolotoc...proste som bola pri nom a snazila sa robit hocico len aby zaspal bez prsnika...no a po par dnoch zazrak - dala som ho do postielky, zhasla a on zaspal 🙂 lenze pokazilo sa nam to ked sme isli na tyzden mimo domu a potom ked isli von zuby ☹ no a zrazu sa nam uz nedalo tak lahko naucit naspat na to super zaspavanie....a bolo to vlastne ooovela tazsie, uz to neslo vobec...tak som rezignovala lebo medzitym uz mi ani cez den nezaspal inak ako na prse a vynimocne babke zaspal v kociku..a aj v noci sa zacal budit strasne casto (7-8.mesiac)
kedze som chcela kojit min. rok tak som to prestala riesit, vzdychla si a proste som ho uspala na prse a prelozila do postielky....aspon toto sa naucil ze ked zaspal tak si nechal zobrat prso (niekedy ho bolo treba utisovat, hladka, doslova sa k nemu pritlacit) a prelozit sa do postielky...a vlastne to bolo super lebo do 10min vzdy spinkal 😉
a po prvom rocku som vystihla teraz fajn obdobie kedy uz vidim ze mi krpec rozumie a ze je to uz casto "kto z koho" lebo uz vie byt certik a ukazovat nervicky...tak sme zacali vecer robit to ze mu po kupani dam prso ale po par min (5min) ho odpojim, dam na ruky trosku, pritulim a polozim do postielky....tam ho musim niekedy zabavit hrackou, rozrpavanim a pod....ale nastastie zaspi...mozno tyzden este trochu protestoval ale neboli to ziadne velke place ako okolo toho 6-7.mesiaca ked som to skusala...takze vecery nam uz idu
a momentalne pracujeme aj na zaspavani cez den...len to je teda zlozitejsie - prvy den bez prsa sa hneval takmer 30min...ale cely cas som bola pri nom, hladkala, rozpravala sa s nim...druhy den 20min a dalsi ani nie minutka a spinkal....som zvedava co bude dalej a ci nam to pomoze pripadne aby sa aj v noci budil stale menej (momentalne asi 3x)
v kazdom pripade drzim palce...mozno som niecim inspirovala...ja mam pocit ze na niektore deticky nezaberaju ziadne cudzie rady...mamina proste musi vycitit spravnu chvilu a prist na to co by mohlo fungovat ...ja som napr. uplne proti vyplakavaniu stylom ze necham krpca sameho plakat v postielke...takze ak mam mrncat a hnevat sa /uz to nie je ten zufaly plac co kedysi/ tak jedine ak som pri nom a celu dobu sledujem co sa deje
Moja malá má deväť mesiacov a doteraz ju zväčša uspávam na rukách. Zo začiatku sme pri tom museli chodiť a spievať, asi dva mesiace dozadu som ju naučila, že pri tom môžem sedieť, ale musím sa knísať 😉 a teraz sa mi už zaspí aj vedľa mňa, ale to len, keď sa v noci zobudí, inak na rukách. Najnovšie už nechce pri zaspávaní ani muža, len mňa ☹ . Mám aj ergo nosič, ale v zvislej polohe mi nezaspí, aj keď inak je to super vec. V kočíku síce zaspí (inak mi v kočíku moc byť nechce, len keď sa blíži jej čas spania), ale len vonku a potom je zväčša problém ju spiacu preniesť do vnútra. Ozaj a ešte máme dudel, ale rada ho pri zaspávaní oblúkom hádze na zam a potom a ho dožaduje, takže je dobré mať po ruke aspoň ďalšie dva 😉 - predsa len menej zohýbania.

verim, ze je to pre Teba tazke, moja dcerka zaspavala na rukach do cca 20 mesiacov. Potom som ju naucila tak,ze som lezala vedla nej v posteli a tvarila som sa, ze spim. ju postupne prestalo bavit po mne lozit a ulozila sa spinkat. Tvoj syncek je malicky a je zvyknuty na to, ze ho uspavas. Moj syn maval hrozne koliky a na zaspavanie mi vtedy velmi pomohol ergo nosic. On v tom zaspal, ja som temer vobec necitila jeho vahu a to bol tiez dobry macko a potom som ho uz len spiaceho polozila do postielky. Mala som nosic Ergo carrier. Je to skvela vec. Tak skus.