Spí len v kočíku

zuzanitka87
19. júl 2023

Ahojte baby...mam problém s 2 mesačným bábätkom. Nikde inde nechce spať...len v kočíku...aj v noci. A len na brušku...uz od narodenia. Keď ho otočím na chrbát...tak vresti jak pavian. Uspim v kočíku...preložím do postieľky a hneď je hore. Do postele si ho dávať nechcem...lebo mam aj staršiu 3 ročnú a bojím sa...ze príde v noci a mu nechtiac ublíži. Rada by som to riešila v predstihu...lebo dávam tomu max.2 mesiace a už sa tam nezmesti. Nejaké rady? Ďakujem pekne

54tinka54
19. júl 2023

@zuzanitka87 ja by som to zatiaľ neriešila.. kým mu to vyhovuje a zmestí sa do kočíka 😁 spánok bábätiek sa mení, tiež som mala obavy ako budem uspavat syna keď bude väčší - zaspal len keď sme s ním chodili v náruči po izbe.. potom mu už trčali nohy a bolo mu to nepohodlné, tak som ho položila do postieľky a chytila ho za rúčku a odvtedy zaspaval tak

nevenka
19. júl 2023

@zuzanitka87 to aky je velky? Ze len do 4 mesiacov v kociku? 😬. Nase stvrte bolo take, resp. aj je, ma 6 mesiacov. Prve 3 mesiace spala len na brusku, kym som na to prisla, ze tak je dobre, tak som bola totalne nevyspata. Mala reflux. Takto si vygrcla a potom spala. Teraz us spava aj na boku a chrbte. A v kociku. Ja viem, SIDS, mala som aj monitor dychu v koliske, ale spala tam asi 5x 😬.
Ale inak, tretie dieta napriklad, sa pamatam, ze som bola tehotna a este som ho vozila po chodbe v sportiaku a tak zaspaval, mal 20 mesiacov. Az potom sme postupne ucili spat v postielke.
Nerobim z toho vedu, ak aj stvrte bude takto, tak prehodim sportiak a do kocika. Vsetky nase deti sa nevedeli skludnit a toto im pomahalo.
Teraz sme na prazdninach u starkych a tiez mi spava v kociku, v postielke ani nahodou.

skumavka
19. júl 2023

@zuzanitka87 naša štvrtá dcerka spavala cez deň aj v noci len v hlbokom kociku, do cca 7 mesiacov, potom mi to uz neprišlo bezpečné a preložila som ju do postieľky. Mala som obavu ako to zvládne, ale na počudovanie bez problémov plynulo prešla na spanie v postieľke.

nikdenikto
19. júl 2023

Nerieš, nechaj bábo v kočíku a uži si spánok. Budeš to riešiť neskôr, občas skúšaj dávať do tej postieľky.

A inak to čo je za kočík? Že v 4 mesiacoch sa ti tam bábo nezmestí. Moje obe deti boli vo vanicke aj do 10-11mes.

ankare
19. júl 2023

@zuzanitka87 nechaj spať bábo tak, ako mu to vyhovuje. Buď rada,že vôbec spí. časom sa to zmeni, keď sa bude samo pohybovať a prevalovat. A treba si kúpiť kocar s veľkou vanickou. Ja som mala Camarelo Art Limited a v hlbovej časti sa vozil aj 8 mesačný. A nebol krpec, mal skoro 4kila, keď sa narodil.
Držím palce!

lizwer
19. júl 2023

@zuzanitka87 Môj starší syn bol presne takýto istý. Len v kočíku spať cez deň,v noci, furt . 🙈 Nás zachránilo to, že sme sa presťahovali do Bratislavy a tam si akýmsi zázrakom zvykol hneď spať v postieľke 😀

zuzanitka87
autor
20. júl 2023

Mam Bebetto Luka...vanička je dosť veľká si myslím...tiež to nebolo fifipierko.. keď sa narodil...mal cez 4kg. Mala som skôr na mysli...ze tam nebude mať asi už taký komfortný priestor...lebo keď sa mi ho raz podarilo preniesť do postieľky...tak som spozorovala...ze je to veľký cestovateľ 😆...ale keď to to tu píšem...tak si uvedomujem...ze to asi zbytočne riešim...keď mu nebude vyhovovať...dá to najavo. Prišla som na to...ze keď dáš myšlienky " na papier"...tak to vnímaš úplne inak...ako keď to šrotuje len v hlave. Ďakujem dievcata a pekne ráno želám

misana84
20. júl 2023

A je bezpečne nechať dieťa spat na bruchu? Moja spala dlho v perinke na boku, tak sme striedali aby nemala vylezanu hlavičku. Ja mám tak zafixované že take malé len bok lebo keď bude grcat na chrbte aby sa nezadusilo a na bruchu aby sa nepridusilo.. a v postieľke nesmie byt nič dokonca ani mantinel…

zuzanitka87
autor
20. júl 2023

Citala som veru...ze sa to neodporúča...ani dr.tym nebola nadšená...ale čo mám robiť? Je tak spokojný. Kúpila som monitor dychu...ten starší model s dvomi veľkými platňami...jedna je v kočíku...druhá v postieľke a prehadzujem len tu signalizacnu skrinku keď sa občas zadari a je v postieľke. A v tej je len matrac a plienka pod hlavu a taky textilný chránič okolo...nech sa tam nebucha a nezaseknu sa mu nôžky medzi tými tyčami. A nikdy ešte negrcal...tak toto riešiť nemusím.

nevenka
20. júl 2023

@zuzanitka87 nasa aj grckava a nic sa nestalo, mala hlavicku na boku a pekne dychala. Horsi je ten stary kocik u nasich, tam si vie tak zaborit hlavu, ze ju otacam na bok radsej, ked tvrdsie zaspi.
Nic s tym nespravis, ak chces aby bol vyspaty a aj ty...nemyslela som, ze to budem riesit, ale tato nasa najmladsia chcela spat len tak, prve 3 mesiace.