icon

Ako upozorniť 9 mesačné dieťa?

petulik92
1. júl 2020

Maminky, mám 9 mesačnú dcérku a teda v poslednej dobe sa mi zdá, že mám doma skôr chlapca. Začala sa úmyselne zo sedu hádzať dozadu na hlavičku a strašne sa jej to páči. Ja tým pádom musím byť celé dni učupená a sledovať kedy jej to zas napadne, už si skoro ublížila väzy o prázdny košík na hračky a aj hlavičku o rebrinový rádiátor, keby som pri nej nebola minimálne letíme na pohotovosť. Robia to aj vaše deti? Ako jej vysvetliť, že je to zle, keď je taká malá? Ked jej poviem, ze je to"bo" tak zacne plakat az sa zajakava.

denkabemommy
1. júl 2020

@petulik92 treba ju nechať nech sa poudiera aby vedela, že to naozaj bolí,a že nie vždy mama bude pri nej, keď to urobí.. prešli sme si tým, bez ujmy, našťastie 😂 občas som mu stihla podhodiť vankúš, potom som sa vykašľala na to, 3x za jeden deň sa hodil pri hre, keď som nesedela pri ňom a prestal 🙂🤷‍♀️ ..

belllinka
1. júl 2020

Nechapem tu tvoju poznamku, ze “mas doma skor chlapca”. To akoze chlapci su od narodenia neposlusni a dievcatka maju od narodenia sposobne sediet, posluchat a nevymyslat? Ci ako si to myslela?

petulik92
autor
1. júl 2020

@belllinka dievčatá sú kľudnejšie, chlapci bývajú tí čo tak veľa vymýšľajú a neobsedia ani v neskoršom veku

denkabemommy
1. júl 2020

@petulik92 mylná predstava o dieťati 😂🤷‍♀️ neboj, veď to ťa prejde o pár mesiacov, kedy zistíš, že je to presne naopak a kludnejší sú chlapci

petulik92
autor
1. júl 2020

@denkabemommy vďaka za povzbudivé slová 🤣👍

henka123123
1. júl 2020

moj vzdy ked sa postavil prvykrat tak za ten den som aj 50x ho stiahla zo stoja posadila na rit a tak..aby zistil ze ked sa pusti musi najprv sadnut na rit a ne len sa pustit a padnut na hlavu a pochopil to za ten 1 den a pohodka..a inak ako sa vyssie pise.nehaj ju neh sa buchne ona to pochopi

petulik92
autor
1. júl 2020

@henka123123 & ďakujem 🙂

terka224
1. júl 2020

@petulik92 tu sa pripnem, mne toto mala tiez robi 😒 hlavne ked je unavená a nemoze zaspat. Dnes sa mi o stenu hodila. A to som ju drzala za ruku ale to je moment.

belllinka
1. júl 2020

@petulik92 prepac, ale tvoje ocakavania su fakt smiesne 😀 To, ci je dieta akcne, lenive, drze, neposlusne predsa nezavisy od pohlavia, ale od povahy dietata. A predstav si, ze aj tvoje dievcatko bude kopat rado do lopty alebo hadzat piesok na deti na pieskovisku.😀

petulik92
autor
Autor odpoveď zmazal
greta2017
1. júl 2020

@petulik92 nad takouto ochranou si neuvazovala? Moja neterka to ma a sestra si pochvaluje ze sa citi bezpecnejsie ked to mala ma - tiez sa zvykla sem-tam hodit dozadu 😀

petulik92
autor
1. júl 2020

@greta2017 tak toto som ešte nevidela. Už som aj mužovi ukázala, ideme to objednať, ďakujeeeem 😃👍

marlent
1. júl 2020

Ma zabavu z toho ako panikaris...
Moj uz bol starsi mal srandu z toho postavit sa na kraj gauca a mal obrovsku radost z toho ako bezim a chytam ho...
Najskoe tam lwn stal a cakal kym dobehnem a vezmem ho nwskor uz zacal skakat ked aom bola este len "na pol ceste"...dokonca ma wste zavolal mamaaaaaa
Na zem som rozlozila vankuse a paplony a nechala ho tak zavolal sla skn sa pozret on uz usmev na tvari povedala aom mu nech to nerobi lebo si ublizi a odisla som...skocil raz dva tri a led videl ze ziadna sranda uz s mampu tak prestal

greta2017
1. júl 2020

@petulik92 zamalicko 😉 ju to prejde neboj ale tato pomocka je super, vyhladaj to ako 'ochrana hlavy pre batolata' do 15e rozne motivy. Rada som pomohla

majamat
1. júl 2020

@petulik92 ale kdeze su dievcata kludnejsie, moja to tiez robia. od narodenia sa zachadzala, neskor amoky. a riadny zurivec. davala som za nu vankuse.
a teda ja som sice bola kludne babatko,ale potom? v 3r som visela na plote, co som ho preliezala. ed isli chlapy z roboty, tka mame prave itez hovorili, ze tam na plote vam visi chlapec 😀 ked som bola na zakladke, tak som netravial cas na dvore, mama mna a moju sestru neustale hladala a neskor aj bracha. so sestrou boli nasimi preliezkami panely z vystavby sidliska, ktore tam blizko zostali. celkom nebezpecna zabava, ale nastastie sa nic nestalo. bola som akcnejsia, nez mnohi chalani z mojho okolia.