icon

Ako uspať 3-týždňové bábätko?

anushka123
31. júl 2022

Poprosila by som o radu mamičky, ktoré majú bábätká, ktoré málo spali. Mám 3 týždňového synčeka a cez deň spí veľmi málo a je pre mňa takmer nemožné ho uspať. Cez deň je v priemere 2 a pol až takmer 3 hodiny vkuse hore a potom keď aj zaspí, tak ledva potiahne 2- 2 a pol hod. Je to normálne, že je tak dlho hore alebo ja robím niečo zle?

konikkon
•
31. júl 2022

@anushka123 prečo chces uspavat dieťa, ktoré spať nechce?

maminkadeticiek
•
31. júl 2022

Ja by som polozila otazku preco ho chces uspavat?Lebo by mal spat nejaky predpisany pocet hodin,lebk si vycerpana ty alebo aky je dovod?Maly evidentne soat nechce a ked vysvetlis skutocnu motivaciu vieme pomoct lepsie.

pribinak
•
31. júl 2022

Ale veď keď ticho leží a neplače, tak ho nechaj tak.
Veď nemusí spinkať, oddychuje aj tak, že je tíško v klude

thereisabear
•
31. júl 2022

@anushka123 sú bábätká, čo prespia takmer celý deň, ale toto nie je až tak málo spánku. Na môjho zaberá najlepšie nosič/šatka.

simsalabim
•
31. júl 2022

@anushka123 ledva potiahne pri spanku 2,5 hodiny??? No moja starsia spavala 4x denne 30 minut a koniec. Co ty na to? 😂

letfenixa
•
31. júl 2022

@anushka123 môj syn mal bdele 2-hodinovky už v pôrodnici a spaval 2,5-3 h. Považovala som to za normálne.

zuzinka888
•
31. júl 2022

Aj moje max 30 minut potom 2 h hore a opat 30 min. Ak sa nahodou stalo ze spali dlhsie hned som vedela.- teploty a choroba.

sendyle
•
31. júl 2022

@anushka123 tak ja som pri malej videla kedy chde späť bola taka umrcana uplakana ale počas toho rok a pol sme mali toľko rôznych technych uspavania. Chvíľku sa jej zaľúbila jedna potom už to nebol o dobre tak druhá otras nájsť stále iní spôsob.
Prv normálne zaspavala sama v postieľke potom sme prešli na fázu ze zaspavala len pri flaške potom musela spat len na nás a to ze hlavičku mala na hrudi ako náhle som ju chcela dst do postieľky bola hore a rucala ako túr chvála bohu potom dlhooo sa držal kočík aj hore potom nosič a tlapkanie po riti a potom to prešlo a zaspavala v postieľke s tým ze som jej držala ručičku a hotovo a chvála. Bohu teraz už len dáme pusinku po prajeme dobrú noc dám jej sovicku(nočné svetielko)
A sama zaspí. ☺️
Dúfam ze som aspoň trošku pomohla.

sylwi23
•
31. júl 2022

Mám 5 detí a úplne normálne... Môžem len povedať že dcéra číslo 3 bola presne taká oči otvorené a len pozorovala vždy si všetci skrze to mysleli , že je staršia a je taká doteraz... Deti vedia najlepšie koľko potrebujú spať... Vôbec si s tým nerob starosti len ty si menej oddýchneš ... Posledná piata spala stále aj druhý syn a prvý a tretia skoro vôbec , 4. tak normálne. Pokiaľ malý neplače a nie je nervózny je to úplne v pohode... Pokiaľ plače a nespí príčin je veľa od koliky až po hlad ...🙂 Ale podľa mňa je to ok. Sú deti ,ktoré milujú spinkať len v šatke alebo v nosiči ako môj 4. ten sám spať nevedel... A bolo to aj krásne lebo to bol môj najväčší maznáčik ....