icon

Ako vám muž pomáha pri bábätku?

4. máj 2026

Ahojte mamičky ...tie čo máte doma bábätka, ako vám pomáha váš muž ?? Máte nejako rozdelenu starostlivosť, pomoc ?? Aby ste si aj vy oddýchli ?

Strana
z2
tatiana288
4. máj 2026

Nepomáha mi, stará sa rovnako ako ja. Prebalí, okúpe, nakŕmi, zabaví. Nakúpi, uvarí, operie, umyje. Je to naša domácnosť a naše deti. Neberiem to ako pomoc, beriem to ako rodičovstvo a partnerstvo.

anonym_7befe6
4. máj 2026

Nikdy mi nepomáhal.
Staral sa rovnako ako ja.

anonym_a5dca0
4. máj 2026

Nemali sme nič rozdelené, nie akné urobil čo bolo treba. Nebolo mu treba hovoriť, je normálny, videl aj sám čo treba úrobit
On sa chcel stat otcom, nemusela sim dávať povely a rozkazy. Nirmalne sa o dieťa staral ako ja, len nedojcil 🤣🤣
V domácnosti žil aj in, preto nirmalne udržiaval domácnosť v čístote

anonym_5ca2be
4. máj 2026
@anonym_7befe6

Nikdy mi nepomáhal.
Staral sa rovnako ako ja.

@anonym_7befe6 aj ty si rovnako chodila do prace, tak ako on? Ked on sa rovnako staral?

anonym_7befe6
4. máj 2026
@anonym_5ca2be

@anonym_7befe6 aj ty si rovnako chodila do prace, tak ako on? Ked on sa rovnako staral?

@anonym_5ca2be prečo sa to pýtaš práve mňa ? Ale ok, odpoviem ti.
Manžel pracoval, pracuje. Ale dieťa je naše, žiadne rozdelenie starostlivosti. Nie je chvalabohu debil, že by prišiel z práce a sadol na gauč ako kráľ, veď on už svoju robotu urobil,splodil.
Ešte nejaké otázky ?

michaela329
4. máj 2026

@anonym_autor nepomáhal, staral sa so mnou. Kŕmil, kúpal, prebaloval a prvé týždne upratoval a nakupoval, kým som bola fit. Mám aj čas pre seba a svoje aktivity (fitko, beh). Je jednoducho rodič ako ja, keď príde z práce sme na tom rovnako s "voľným časom". Toto si zaveďte hneď,. mňa keď položila choroba do postele, boli sme obaja radi, že sme to tak brali, on vedel čo a ako, ja som sa mohla vylezat a nebáť sa, že nakazim bábätko.

anonym_80cdb0
4. máj 2026
@anonym_5ca2be

@anonym_5ca2be samozrejme, ved kto by zabezpecoval v tom case starostlivist o dieta. A zvysny cas si maju rodicia delit srarostlivost o dieta a domacnost medzi seba. My napr naraz pracujeme, spolocne oddychujeme, nikdy nie na niekoho ukor..

michaela329
4. máj 2026
@anonym_5ca2be

@anonym_5ca2be a doma sa to dieťa samo oriadi? Aj ona pracovala. Nie je na dovolenke, stará sa počas dňa o bábätko. Po skončení pracovného čas sú už na bábätko dvaja.

anonym_3e7980
4. máj 2026

@anonym_autor Ak je dieta jeho nema pomahat, ale starat sa.

anonym_7eba62
4. máj 2026

@anonym_autor ja chápem, čo myslíš tým “pomáhaním”. Ale v každej podobnej téme kde sa autorka spýta, či muž “pomáha” tak sú komenty len ako chlap nemá čo “pomáhať”. Bežne mi muž povie “poď mi pomôcť s doupratovaním obývačky” a nie “poď sa rovnako spolupodielať na upratovaní obyvačky, lebo je to aj tvoja obyvačka”
No a späť ku tvojej otázke. Keď muž dorobil, tak sme riešili dieťa a domácnosť úplne prirodzene, inštinktívne. Ak som potrebovala, aby šiel hodinu kočíkovať, tak išiel, ak potreboval muž oddych, tak ho mal. Prirodzene sme si podelili, kto bude čo v daný deň robiť podľa situácie. Kojenie bolo na mne, tým pádom aj nočné vstávanie, s tým nikto nič nemohol urobiť. Pred dieťaťom sme riešili domáce práce spolu a tak to aj zostalo, nikdy to nebolo iba na mne.

amonet
4. máj 2026
@anonym_5ca2be

@anonym_5ca2be ja napriklad ano, homeoffice kym babatko spalo, ja som robila.

anonym_590f0b
4. máj 2026

Ako si si mohla dovolit napisat „pomaha“, to polka kona ide do mdlob ako vidis 🤣🤣

Moj muz si po porode vzal 4 tyzdne dovolenky a prebral 100% domacnosti. Prebaloval casom hlavne on, kupal ako prvy on. Chodil kocikovat zo zaciatku. Ako som sa zotavovala, preberala som viac a viac domacnosti. Ked nastupil do prace (100%home office) uz to bolo tak, ze niekedy uvaril a po praci prebral maleho a ja som riesila domacnost. Chodil na nakupy lenz on (korona). Robil v podstate vsetko okrem dojcenia (ale aj to bol uz nauceny doniest mi pit lebo mna vzdy pri dojceni smadilo).

michaela329
4. máj 2026
@anonym_7eba62

@anonym_autor ja chápem, čo myslíš tým “pomáhaním”. Ale v každej podobnej téme kde sa autorka spýta, či muž “pomáha” tak sú komenty len ako chlap nemá čo “pomáhať”. Bežne mi muž povie “poď mi pomôcť s doupratovaním obývačky” a nie “poď sa rovnako spolupodielať na upratovaní obyvačky, lebo je to aj tvoja obyvačka”
No a späť ku tvojej otázke. Keď muž dorobil, tak sme riešili dieťa a domácnosť úplne prirodzene, inštinktívne. Ak som potrebovala, aby šiel hodinu kočíkovať, tak išiel, ak potreboval muž oddych, tak ho mal. Prirodzene sme si podelili, kto bude čo v daný deň robiť podľa situácie. Kojenie bolo na mne, tým pádom aj nočné vstávanie, s tým nikto nič nemohol urobiť. Pred dieťaťom sme riešili domáce práce spolu a tak to aj zostalo, nikdy to nebolo iba na mne.

@anonym_7eba62 lenže ono naozaj záleží na tom ako sa o "pomahani" hovorí. Kým to totiž budeme volať pomáhanie, bude sa to stále brať ako niečo, čo pomaly ženy ani nesmú žiadať. Pomáha s niečím, čo začnem a nemám z nejakého dôvodu možnosť to urobiť sama - áno, aj tá mycka môže byť príklad pomáhania. Ale s dieťaťom sa nepomáha, dieťa vychovávame spolu.

biba_18
4. máj 2026

@michaela329 hej, lebo ešte stále sa tomu povie dovolenka 😏

biba_18
4. máj 2026

môj muž ho kúpal od začiatku (ja kebyže sa zohnem k malému, už sa nevystriem), vymieňal plienky keď mal naložené (mňa napínalo z toho), chodil kočikovať, uspával ho, keď bol vačší tak s ním chodil na nákupy, učil ho bicyklovať… normálne sme to mali podelené…

michaela329
4. máj 2026
@biba_18

@michaela329 hej, lebo ešte stále sa tomu povie dovolenka 😏

@biba_18 veď to...

barborienka2001
4. máj 2026

@anonym_autor už máme síce skoro 3 roky ale od malička kúpe prebaluje dokonca v noci je celu noc hore aj ked ide do práce aby som si ja mohla pospať, hra sa s ňou šalia sa, v domácnosti už je to horšie nerobi skoro nič sem tam myčku naloží, ale zase keď potrebujem pomôcť a nieje unavený tak mi pomôže so všetkým a ťažké veci nosí len on keďže ja nemôžem kôli chrbtu ...

anonym_7eba62
4. máj 2026
@michaela329

@anonym_7eba62 lenže ono naozaj záleží na tom ako sa o "pomahani" hovorí. Kým to totiž budeme volať pomáhanie, bude sa to stále brať ako niečo, čo pomaly ženy ani nesmú žiadať. Pomáha s niečím, čo začnem a nemám z nejakého dôvodu možnosť to urobiť sama - áno, aj tá mycka môže byť príklad pomáhania. Ale s dieťaťom sa nepomáha, dieťa vychovávame spolu.

@michaela329 moja pointa bola, že vždy keď žena spomenie v téme “pomáhanie” chlapa, tak nečítame nič iné, len takéto komentáre. Ja chápem čo tým myslíte a zhodujem sa v tom význame, že chlap vlastne nepomáha, ale ozaj je to potrebné aby bol každý koment v diskusii, kde žena toto slovo použité iba o tomto? Mne muž pomôže tým, že zoberie syna na prechádzku. Je to pomoc aj keď je to aj jeho povinnosť. Používam slovo pomoc a nedramatizujem jeho význam.

michaela329
4. máj 2026
@anonym_7eba62

@michaela329 moja pointa bola, že vždy keď žena spomenie v téme “pomáhanie” chlapa, tak nečítame nič iné, len takéto komentáre. Ja chápem čo tým myslíte a zhodujem sa v tom význame, že chlap vlastne nepomáha, ale ozaj je to potrebné aby bol každý koment v diskusii, kde žena toto slovo použité iba o tomto? Mne muž pomôže tým, že zoberie syna na prechádzku. Je to pomoc aj keď je to aj jeho povinnosť. Používam slovo pomoc a nedramatizujem jeho význam.

@anonym_7eba62 áno je, lebo možno si potom aj táto žena uvedomí, že to nie je o pomahaní. Že je to o normálnom spoločnom fungovaní. Nie je to niečo, čoho by sa mala doprosovat a niečo, čo ona nezvládla a musí prosiť o pomoc.

anonym_f7504a
4. máj 2026

Och, toto slovickarenie 🫣. Strasne moderne uz, ze podielanie sa rovnako ako ja.
A ja sa priznam, ze mne pomaha, ja sa staram vacsinu casu. Som doma, tak sa staram o domacnost a teda aj deti (babatko) prevazne ja. A ked pride z prace, tak mi "pomoze" ako sa da. A kedze rozbijaju so susedmi stare drevarne, chlievy a tak, tak do vecera je vonku a maka, takze mi "nepomaha" a neberiem to v zlom.
Proste treba to tak normalne, rozdelit si to podla potrieb v konkretnych situaciach. Ale to musia byt dvaja normalni ludia, ktori sa nehraju na to, ze musi byt vsetko 50 na 50...

anonym_7eba62
4. máj 2026
@michaela329

@anonym_7eba62 áno je, lebo možno si potom aj táto žena uvedomí, že to nie je o pomahaní. Že je to o normálnom spoločnom fungovaní. Nie je to niečo, čoho by sa mala doprosovat a niečo, čo ona nezvládla a musí prosiť o pomoc.

@michaela329 tak sa nezhodneme. Podľa mňa je také neúnosné množstvo komentárov kde si žena dovolí spomenút slovo “pomáhať” jednoducho zbytočné. My normálne fungujeme a stále použijem, že mi muž “pomáha”. Nedoprosujem sa. A predstav si, že mu poďakujem keď uprace dom a zoberie syna na prechádzku. Lebo mi to pomohlo a som za to vďačná. A on mi tiež poďakuje.

michaela329
4. máj 2026
@anonym_7eba62

@michaela329 tak sa nezhodneme. Podľa mňa je také neúnosné množstvo komentárov kde si žena dovolí spomenút slovo “pomáhať” jednoducho zbytočné. My normálne fungujeme a stále použijem, že mi muž “pomáha”. Nedoprosujem sa. A predstav si, že mu poďakujem keď uprace dom a zoberie syna na prechádzku. Lebo mi to pomohlo a som za to vďačná. A on mi tiež poďakuje.

@anonym_7eba62 mne je absolútne jedno, ako to doma máte. Ja sa vyjadrujem k tomu "slovíčkareniu". Nie je to iba slovo, je to hodne o tom, ako sa to potom v spoločnosti vníma. A keby to "pomáhanie" bolo úplne nepodstatné slovo, nemáme tu XY tém s rovnakým problémom, kde žena padá na hubu a prosí o pomoc s bábätkom. Ono tie slová majú svoju váhu.

anonym_f7504a
4. máj 2026

Este dodam, ze ano, deti su spolocne a rovnako je spolocny aj nas dvor a buduca terasa, ale hadam nebude muz robit hodinu so zbijackou a potom sa pojdeme vystriedat, ze aby som sa aj ja podielala rovnako na starani sa o spolocny dvor 🫣. A naopak, aby sa on staral rovnako, ako ja. Ved to je nenormalne toto "rovnako"...

anonym_7eba62
4. máj 2026
@michaela329

@anonym_7eba62 mne je absolútne jedno, ako to doma máte. Ja sa vyjadrujem k tomu "slovíčkareniu". Nie je to iba slovo, je to hodne o tom, ako sa to potom v spoločnosti vníma. A keby to "pomáhanie" bolo úplne nepodstatné slovo, nemáme tu XY tém s rovnakým problémom, kde žena padá na hubu a prosí o pomoc s bábätkom. Ono tie slová majú svoju váhu.

@michaela329 To si naozaj myslíš, že stačí použiť adekvátnu terminológiu a chlapi, ktorí nikdy v domácnosti prstom nepohli sa začnú plnohodnotne zapájať? Ja viem, že si to nemyslíš, ale prikladáš tomu slovu takú veľkú váhu ako keby práve to rozhodovalo o tom, či budeme mať doma blbca alebo uvedomelého manžela. Ja naopak tvrdím, že je nespočetne veľa žien, ktoré to používame na dennej báze a máme normálnych chlapov čo sa starajú o deti a upratujú svoju domácnosť.
To, prečo ženy padajú na hubu a prosia o pomoc je vina toho, koho si vzali, nie terminológie.

michaela329
4. máj 2026
@anonym_7eba62

@michaela329 To si naozaj myslíš, že stačí použiť adekvátnu terminológiu a chlapi, ktorí nikdy v domácnosti prstom nepohli sa začnú plnohodnotne zapájať? Ja viem, že si to nemyslíš, ale prikladáš tomu slovu takú veľkú váhu ako keby práve to rozhodovalo o tom, či budeme mať doma blbca alebo uvedomelého manžela. Ja naopak tvrdím, že je nespočetne veľa žien, ktoré to používame na dennej báze a máme normálnych chlapov čo sa starajú o deti a upratujú svoju domácnosť.
To, prečo ženy padajú na hubu a prosia o pomoc je vina toho, koho si vzali, nie terminológie.

@anonym_7eba62 ja nechápem jednu vec, prečo si To berieš tak hrozne osobne ako keby to nejako degradovalo Tvoj vzťah a stále tu dookola vyťahuješ svoje fungovanie - mne aj keby si doma drela ako mulica a Tvoj chlap sedel s pivom na gauči, mne by to bolo jedno, ak to Tebe vyhovuje. Ja prikladám slovám váhu, lebo veľmi dobre viem, že slovo váhu má. Ak my, čo nepoužívame slovo "pomáhať" jednoducho chápeme, že ak sa má niečo do budúcnosti zmeniť, tak treba zmeniť aj slová, ktoré používame ohľadom danej veci.

tiezjedna
4. máj 2026
@anonym_5ca2be

@anonym_autor myslíš, či sa staral o svoje deti? Áno, od narodenia.
@anonym_5ca2be ja som pracovala stále, maily som posielala aj z pôrodnice, mala som svoju firmu. A?

anonym_7eba62
4. máj 2026
@michaela329

@anonym_7eba62 ja nechápem jednu vec, prečo si To berieš tak hrozne osobne ako keby to nejako degradovalo Tvoj vzťah a stále tu dookola vyťahuješ svoje fungovanie - mne aj keby si doma drela ako mulica a Tvoj chlap sedel s pivom na gauči, mne by to bolo jedno, ak to Tebe vyhovuje. Ja prikladám slovám váhu, lebo veľmi dobre viem, že slovo váhu má. Ak my, čo nepoužívame slovo "pomáhať" jednoducho chápeme, že ak sa má niečo do budúcnosti zmeniť, tak treba zmeniť aj slová, ktoré používame ohľadom danej veci.

@michaela329 jaj ty si vôbec nepochopila čo píšem. Neberiem to ani trochu osobne. O svojom manželstve píšem kvôli tomu, aké argumenty dávaš ty. Lebo pre teba je správna terminológia kľúčom pre to, aby tieto veci fungovali dobre. Ja si to nemyslím a preto som písala o tom, ako to máme my napriek tomu, že používam slovo pomáhať. Ale už to nechajme tak, vôbec si ma nepochopila a myslíš si, že som urazená ženská čo musí písať o tom, ako to má dobre zariadené lebo má asi mindráky zo svojho života.

michaela329
4. máj 2026
@anonym_7eba62

@michaela329 jaj ty si vôbec nepochopila čo píšem. Neberiem to ani trochu osobne. O svojom manželstve píšem kvôli tomu, aké argumenty dávaš ty. Lebo pre teba je správna terminológia kľúčom pre to, aby tieto veci fungovali dobre. Ja si to nemyslím a preto som písala o tom, ako to máme my napriek tomu, že používam slovo pomáhať. Ale už to nechajme tak, vôbec si ma nepochopila a myslíš si, že som urazená ženská čo musí písať o tom, ako to má dobre zariadené lebo má asi mindráky zo svojho života.

@anonym_7eba62 pre mňa je správna terminológia kľúčom aj pre to, aby žena, ktorá položila otázku pochopila, že sa nemusí doprosovat pomoci, že žiada jednoducho normálnu vec a tou je účasť muža na starostlivosti o dieťa - ich spoločné. Lebo keby si toto uvedomovala hneď, nemusí sa pýtať na fóre a žiadať o pomoc. Že Ty máš niečo tak a onak je úplne nepodstatné.

anonym_7eba62
4. máj 2026
@michaela329

@anonym_7eba62 pre mňa je správna terminológia kľúčom aj pre to, aby žena, ktorá položila otázku pochopila, že sa nemusí doprosovat pomoci, že žiada jednoducho normálnu vec a tou je účasť muža na starostlivosti o dieťa - ich spoločné. Lebo keby si toto uvedomovala hneď, nemusí sa pýtať na fóre a žiadať o pomoc. Že Ty máš niečo tak a onak je úplne nepodstatné.

@michaela329 pýtala sa, ako to máme nastavené my, tak ako je nepodstatné, ako to mám nastavené ja?

michaela329
4. máj 2026
@anonym_7eba62

@michaela329 pýtala sa, ako to máme nastavené my, tak ako je nepodstatné, ako to mám nastavené ja?

@anonym_7eba62 my sme sa ale bavili o pojmoch, prečo to nie je jedno - a ak to pochopí aj ona, bude sa vedieť lepšie doma zariadiť. V tomto je úplne jedno ako to máš Ty doma.

Strana
z2