Starostlivosť o bábätko: Ako zapájate muža?
Ako to máte rozdelené so starostlivosťou o malé bábätko?
Muž pracuje v práci, môže i inde pracovať a žena v podstate na materskej. Stretli ste sa s tým ze manzel sa veľmi málo zapája? Alebo naopak ste spokojne ako sa muž zapája?
@anonym_autor videla som už všeličo, muža, ktorý sa staral hocikedy po práci, prebalil, zobral von, nakŕmil, maminka si zatiaľ porobila svoje, oddýchla. A videla som aj rodinu, kde chlap videl dieťa ráno a večer a inak si ho nevšímal.
@anonym_autor ja som spokojna, ako sa muz zapaja. Ked som na materskej, on je zivitelom rodiny, chodi do prace. Moja "praca" je doma pri babatku. Po praci mi pomoze, ale nie je to pre mna nejake ocakavanie alebo samozrejmost.
moj muz robi na smeny, ranne, poobedne. a nezapajal sa, normalne je otcom ked v noci vstavalo k malej tak jeden prebaloval druhy miesal mlieko, aj ju kupal, uspaval, krmil, vari u nas vacsinou on aj normalne fungoval v praci, ano ked bol v praci starala som sa iba ja a ked sme boli doma sme sa nejak prirodzene prestriedali. nuz a ked sa bavime o zapajani teda, tak zalezi k comu ho zena pusti. lebo teda poznam matky co iba oni vsetko vedia spravne a muz chudak nema sancu aby nahodou neobliekol nieco naopak🤷♀️
Manžel sa zapájal od narodenia, chcel. Má to tak doteraz, najmladšia už má 10.
Zapajal od narodenia
Všetko som ho naučila
A keď si bol istý,tak aj súbežne si vytvoril tými situáciami vzťah k povinnostiam a dieťaťu
Úplne bez problémov
@anonym_autor môj muž sa nezapajal lebo je to rodič takže robil veci automaticky tak ako ja. Prišiel z prace a normálne prebaloval, išiel s dieťaťom von, krmil, varil. Vo večernej hygiene sme sa striedali. Keď chce niekto dieťa nech sa stará.
@anonym_autor u nás len zoberie na pol hodinku a príde za mnou s malym a už mám dospate i všetko. Neprebali, neokupe
@anonym_autor u nás len zoberie na pol hodinku a príde za mnou s malym a už mám dospate i všetko. Neprebali, neokupe
@anonym_autor no a prečo je to tak? Povedz mu nech ťa nechá občas vyspať. Je rovnaký rodič ako ty a predpokladám aj ruky a rozum má zdravé. Zvládne to keď bude chcieť.
@anonym_autor no a prečo je to tak? Povedz mu nech ťa nechá občas vyspať. Je rovnaký rodič ako ty a predpokladám aj ruky a rozum má zdravé. Zvládne to keď bude chcieť.
@januska12323 velakrat bolo povedané povie ze aj on je unavený a ma veľa iných veci napríklad stavba a pomoc niekde..
@januska12323 velakrat bolo povedané povie ze aj on je unavený a ma veľa iných veci napríklad stavba a pomoc niekde..
@anonym_autor ja poviem ze jednoducho on aspoň vypne hlavu inde a ze ja tiež potrebujem nejaký čas pre seba.
@anonym_autor od začiatku robil všetko, aj potom šiel na materskú keď skončila mne a teraz som sa vrátila do práce ja a on je na rodičáku. Dieťa má rok
@anonym_autor tak ja som doma na materskej, takže je logické, že starostlivosť ( väčšina) pripadá na mňa, pokým je manžel v práci... od narocnosti práci, viem zvážiť, či mu decko capnem a idem oddychovať .. moj pracuje v kancli, čize prišiel z roboty a hral sa so synom, alebo ho vzal von a ja som si porobila doma, čo som potrebovala, alebo som si dala vaňu atď .. cez vikendy sme tak pol na pol..
A aj v noci vela krat isiel robiť mlieko, aj prebalil, aj okupal 😃 ale zasa ruku na srdce, keby viem, že manžel robí stavbára, a neviem ešte aku tazku právu, urcite by som neočakávala nič navyše, akoby sa to nevyžadovalo .. zas ani on odo mna neocakaval full servis , veď predsa niesme roboti .. ak som chcela upratovať, robila som to pre deti pre seba
@anonym_autor keď je v práci on , ja pracujem tiež. Keď príde sme na to dvaja. Má fyzickú prácu , nočné, je automatika že od narodenia je vždy na 100% vyspany vo vedľajšej izbe aby mohol pracovať a potom sa starať o svoju rodinu. Samozrejme že sme keď je jeden unavený viac potiahne ten druhý a samozrejme že mu nedám variť alebo dieťa do ruky hneď ako príde. Ja som chorá, mám problém so štítnou žľazou a ja som tak vyčerpaná len z toho že existujem. Ale aj keby som zdravá tak ho nenechám doma ležať na gauči. Buď by sa choval normálne alebo by som radšej bola sama. Ono je dôležité si dobrého muža nájsť na začiatku a nie toto riešiť až potom.
No predsa keď chodí do roboty, nemôžeš očakávať, že ak doma bude robiť všetko. Alebo choď aj ty do roboty a možete pol na pol
moj robil vsetko a bez toho aby som povedala. Proste je to typ chlapa, co ma male deti rad. Moj oco/ dedko detto. Vzdy sam a s radostou. Aj sestrinin a vsagrinin muz sam, s laskou a automaticky. Proste mame stastie v rodine, vsetci chlapi sa staraju o deti aktivne a bez toho aby im niekto hovoril. Aj sesternice maju takych, aj bratranec sa stara. Proste, ak najdes spravneho chlapa, netreba mu nic hovorit...
Zapájal sa do všetkého, vedel sa 100% postarať o dieťa. Dokonca nejaký čas aj sám spával pri malej, keď som bola napríklad chorá alebo sme mali ťažké noci, tak sme sa pri bábätku striedali. Za mňa je dôležité zapojiť muža aj preto, že ak by teba vyradil nejaký úraz alebo hocico iné, aby ste vedeli fungovať.
@anonym_autor moj exmanzel bol plnohodnotnym rodicom od zaciatku.. a myslim,ze tak to ma byt. .. slovne spojenie "zapajat partnera" mi pride, ako ked dieta k niecomu vedieme a zapajame ho... ved je to taky isty rodic, ako matka... moj tym, ze pracoval na tri zmeny, krmil, prebalovat, kocikoval , kavickoval s malou aj uspaval... dodnes je skvelym a plnohodnotnym rodicom , otcom tak ako to ma byt... do nicoho som ho nenutila, netrebalo ho zapajat... jednoducho to bola nasa dcera, nie moja...
@anonym_autor myslíš to tak, že po práci ide ešte stavať dom? Tak to by som fakt nič od neho nechcela len nech to dieťa aspoň raz za deň zabaví.
Pri prvom sa zapajal najviac. Ked som bola po sekcii.
Pri dalsich mi stacilo ze siel na nakup-ze som nemusela ja s detmi.
A ze vzal starsie aby sa zabavili-ak sa s malickym babom nedalo.
ja uplne nerozumiem tomu, ze muz sa musi vyspat lebo ved pracuje. a ja na tej materskej nepracujem? sedim na gauci a pozeram telku ci ako 😀
ked je dieta 8-10x v noci hore a ja ledva cez den zijem, nemozem si tak isto hocikedy pospat, ani on v robote nie, takze za mna je to to iste.
robil a robi vsetko tak ako ja, okrem kojenia. robi to doteraz a vie sa polnohodnotne o dieta postarat, tak ako by sa mal rodic bez rozdielu ci je to matka, alebo otec.
takze nie nezapaja sa, stara sa tak ako sa rodic ma starat o svoje dieta
@anonym_autor pri malom babatku manzel pomahal kupat, nosil na rukach, "hral" sa s nim, ked plakalo v noci a uz som nevladala, tak pomahal. Neprebaloval ani velmi nekocikoval.
@anonym_autor Moj je v tomto uplne super, od zaciatku robil uplne cokolvek okolo maleho, aj k nemu v noci vstaval. Bez neho ani neviem, ako by som to zvladla. Aj moj otec bol podobny. Ked som bola ja babatko, tak bol na vojne, takze nemohol, ale pri sestre si to potom vynahradzal, tiez k nej aj v noci vstaval. Z detstva si pamatam, ze riesil s nami aj choroby, lekarov, rano nam chystal ranajky, vedel nam navarit, proste cokolvek.
ja uplne nerozumiem tomu, ze muz sa musi vyspat lebo ved pracuje. a ja na tej materskej nepracujem? sedim na gauci a pozeram telku ci ako 😀
ked je dieta 8-10x v noci hore a ja ledva cez den zijem, nemozem si tak isto hocikedy pospat, ani on v robote nie, takze za mna je to to iste.
robil a robi vsetko tak ako ja, okrem kojenia. robi to doteraz a vie sa polnohodnotne o dieta postarat, tak ako by sa mal rodic bez rozdielu ci je to matka, alebo otec.
takze nie nezapaja sa, stara sa tak ako sa rodic ma starat o svoje dieta
@rk123 moj muz sa musel vyspat lebo nasoferoval denne 300km plus minus, nechcela som riskovat mikrospanok za volantom

@anonym_autor tak zapája sa ako môže. Skôr cez víkend keď je 12 hodín v práci tak nemôžem od neho čakať že sa ešte bude starat o dieťa..