icon

Ako vyriešiť kočíky, spanie a dojčenie novorodenca a 1,5 r. dieťaťa?

quikk
10. sep 2019

Ahojte, dnes som sa dozvedela ze som tehotna v 4 mt
Mam doma 11 mesacnu dcerku ,ktoru este kojim a spinkava s nami v spalni povadsinou vo svojej postielke a nad ranom uz s nami, a 6,5 rocnu skolacku ktora ma svoju izbycku
Ako ste si to vy zosuladili kojenie spanok ulozenie novorodenca kociky a podobne
Mam vo vsetkom monentalne zmätok a strach ako to dam
Dakujem za rady...

katarinka89
10. sep 2019

@quikk ja mám 7 ročného chlapca- teraz druhaka v škole,cukrovkara 1.typu,potom dcéru 20 mesačnú,potom dcéru 9 mesačnú a o mesiac čakáme ďalšie. Kočík síce pre dvojičky - surodenecky,ale ho nepoužívam,nakoľko ťa 20 mesačná všade chodí po vlastných a len tu 9 mesačnú nosíme v normálnom koči.spavaju jedna po druhej- keď prvá spi- čo je u tej staršej len raz za deň na hodinu aj pol,druhá je hore a do toho chlapec pobehuje a vymysla.je to pestré ale súper.postirlky máme zatiaľ v spálni dve- pribudne ďalšia.chlapec spí v izbicke

veronikaszabova
10. sep 2019

@katarinka89 fuuuha, mas moj obdiv 🙂

katarinka89
10. sep 2019

@veronikaszabova všetko sa dá,niekedy je to o drzku- keď všetci chcú naraz všetko alebo keď niekam ideme,aby sme všetko potrebné pobalili- ale myslím si,že aj tieto blbosti ktoré momentálne riešim - riešim kôli tehotenstvu- obmedzenie v pohybe,kg navyše zabíjajú,zohnúť je problém,čiže nervozita + hormóny = reagujem podráždené.a zabudla som spomenúť,že s mužom prerábame aj starý domček 😄

h2
10. sep 2019

@katarinka89 Ahoj, prepáč otázku: Máš 9 mesačnú dcérku a o mesiac čakáš ďalšie? Ako počítam, tak počítam, vychádza mi, že si otehotnela len mesiac po pôrode. To sa dá? Musel to byť asi riadny šok...

katarinka89
10. sep 2019

@h2 no dobre si to vypočítala,nebol to šok - skôr trochu obava

katrin21
10. sep 2019

Surodenecky kocik jednoznacne, a ostatne ti vyriesi cas.. starsia pomoze uz nieco...to date..

h2
10. sep 2019

@katarinka89 Tak to je super, že to tak berieš, máš môj veľký obdiv. Ja keby som mesiac po pôrode zistila, že som tehotná, tak sa asi psychicky zrútim.

katarinka89
10. sep 2019

@h2 skôr okolie a rodina boli šokovaní ale nám je to fuk,nebolo to síce plánované tak skoro,aj zo zdravotného hľadiska,ale tak zadarilo sa a kde sa vychovaju 3 deti- výchova sa aj 4te.pokial sme si vedomí že ich vieme standardne zabezpečiť po Fín.stranke,tak je to ok. Uvidím,ako to bude keď sa toto narodí,musím si len systém nejako zvoliť....a pôjde to

h2
10. sep 2019

@katarinka89 Mňa to zarazilo hlavne kvôli tomu, že tak skoro asi nikto ešte antikoncepciu nerieši, tak som si hneď predstavila, že čo ak by sa to bolo stalo mne... 😲

matkahelka
10. sep 2019

@katarinka89 smekam pomyselny klobuk... pred tebou a tebe podobnymi 😊 taketo zeny robia nam zenam "dobre meno", ako sa da vsetko zvladnut, ked sa chce 😉 az sa hanbim,ze mam len jedno dieta 🙄

kobz
Autor odpoveď zmazal
katarinka89
10. sep 2019

@kobz dakujeme. Naozaj sa to dá.ja som vďačná lebo v dnešnej dobe má veľa žien problém mať čo i len 1 dieťa a ja ich mám v 30tke už 4

katarinka89
10. sep 2019

@h2 a brala by si to ako niečo hrozne? 😂 Dať život je to najviac- a keď sa to všetko začne po tebe ráno strapaté váľať,🤣🤣 😅 usmievať s tými pár zubami,keď vidíš,ako sa majú súrodenci medzi sebou radi- ( niekedy až tak,že sa začnú bláznit,sticovat a je ich plný dom) nevymenila by som to...každá by to zvládla

elementissa
10. sep 2019

@katarinka89 wau.. Ja to obdivujem ako aj baby vyššie, ale pre mňa nepochopiteľné - otehotnieť mesiac po pôrode? Však (ja čakám o mesiac prvé dieťa), ale ja sa bojím, že po pôrode sa sexu nedočkám najbližšie 3 mesiace (ja mam celkovo o pôrode také čierne predstavy, lebo som to ešte nezažila a nič dobré ma podla mňa necaka 🤷‍♀️), takže si neviem celkom dobre predstaviť otehotnieť ešte počas šestonedelia... Ale tak, očividne sa to dá a po pôrode je maternica ešte "nahriata", podobne ako po potrate (lebo sa ešte nedávno používala), takže verím, že to ide... Však kedysi ženy rodili každý rok za sebou a nikto sa nečudoval... Len teraz je to už skôr rarita a asi aj tie porody tak nejako horšie prežívame ako kedysi.. Ženy rodia oveľa staršie..telo už toľko nezvláda.
Ty to máš super, 4 deti do 30tky 🙂 ja som chcela stihnúť dve do 25... Ale to už nedám, keď sa malý narodí, tak budem mat akurát čerstvých 25, takže by som musela otehotnieť rovnako ako ty - hneď po pôrode, aby som ako 25-ročná porodila aj druhé...
Ale po tomto prvom tehotenstve byť tehotná dva roky vkuse 😖😖😖😖😖😰😰😰😰 ďakujem neprosím

katarinka89
10. sep 2019

@elementissa ja som nikdy neriešila dopredu,že čo bude,či to bude po pôrode také či onaké,všetko išlo samo prirodzene,ničomu som sa nebránila, to čo si telo ziadalo- tak som mu dala, nebola som pri treťom babu sita,čiže je to trošku o inom po pôrode. Nepatrím ani medzi tie ženy,ktoré napriek tomu,že tehotenstvo majú ukážkové,bez problému,odmietajú sexuálne žiť s mužom. Proste cítila som sa dobre,zadarilo sa a tešíme sa.

gabuliacik
10. sep 2019

@katarinka89 vklzla som sem nahodou a ked teba citam,som v nemom uzase. Ja po 10r idem opat rodit (po 2potratoch),velmi sa na babo tesime,ale mam tak obrovsky strach z toho vsetkeho,ci uz porod,alebo starostlivost,to ako zvladnem babo po tolkych rokoch...
a citam teraz toto,no neskutocnu odvahu si mi teraz dala,DAKUJEM
Ostan takou mamou akou si🍀

katarinka89
10. sep 2019

@gabuliacik myslíš si,že na nemám v kútiku duše strach z pôrodu? Hoci idem už 4krat,ale vždy je to iné,čiže stále ako poprvykrat....to je normálne,tým že mám už viac detí je ten strach o to väčší,že ja tam a oni doma,nikdy nevieš,čo všeličo sa môže vyskytnúť,ale treba myslieť len pozitívne. Ako to má byt- tak to bude.

katarinka89
10. sep 2019

Mne môj gynekológ na poradni minule zahlásil: Katarína,ja si to tu už bez Vás neviem ani predstaviť,tri roky chodíte každý mesiac na poradňu ....😂😂😂😂😂😂😂 Som sa išla od smiechu pocikat

zeytin
Autor odpoveď zmazal
katarinka89
10. sep 2019

@zeytin a ty si kde prečítala,že o autorke niekto píše že otehotnela mesiac po pôrode???? To sa týka mna- 🤭

zeytin
10. sep 2019

@quikk To je ta pociatocna panika, neboj, zvladnes. Mam rozdiel medzi dievcatami 16 mesiacov. Velkou pomocou mi bol surodenecky kocik a nosic. Spanie si nastavis, ked nebude vychadzat, budes kocikovat vonku. Pri kojeni som starsej citala rozoravku. Nie je to prechadzka ruzovym sadom, ale da sa to zvladnut. Posielam vela sily a pozitivneho myslenia.

zeytin
10. sep 2019

@katarinka89 aha, tak sa ospravedlnujem... A posielam vela sily 😉

katarinka89
10. sep 2019

@zeytin ďakujem,ja jej mám dostatok

h2
10. sep 2019

@zeytin Najprv rozmýšľaj, potom píš, vyhneš sa tak trapasu a nebudeš musieť mazať príspevok. 😉

zeytin
10. sep 2019

@katarinka89 tak teda neposielam 😄

zeytin
10. sep 2019

@h2 nemyslim, ze to bol trapas a nejde o rozmyslanie, skor o nepozornost z mojej strany, za co som sa ospravedlnila a prispevok zmazala. Bodka.

katarinka89
10. sep 2019

@h2 asi sa len nevedela xorientovat- čomu sa ani nečudujem,lebo ak si len zbezne prešla diskusiu,väčšinou sa strieda môj nick s inými a autorka asi zaspala po založení diskusií 😊😜 ( nič v zlom pre autorku) len trošku srandy

rainbow82
11. sep 2019

@veronikaszabova môj tiež,ja mám dve 11 ročnú a 18 mesačnú a mam čo robiť

quikk
autor
14. okt 2019

@zeytin dakujem😘